amigdas.com

Păsări de curte comune: descrierea din fotografia în care trăiește

Bird of pikaAceastă mică pasăre elegantă a fost numită după o voce subțire. Sunetele pe care pika le publică sunt foarte asemănătoare cu cele ale unui scor. Acesta aparține grupului de paserine, familia de pikhikhovi. Dimensiunile sale sunt atât de mici, încât uneori este dificil să observați chiar și pasărea. Se mișcă, de regulă, în spirală, în sus și în jos pe copac, unde de zile în urmă se caută bug-uri, păianjeni și larve de insecte.

Dimensiunea corpului unei păsări miniatură este de numai douăsprezece centimetri, iar greutatea sa abia atinge unsprezece grame.

Prefera să ducă o viață de zi cu zi. Pe timp de noapte, pikasii petrec noaptea cu turma lor, iar în timpul zilei caută alimente în fiecare copac. Acești copii trăiesc aproximativ șapte ani, de două ori pe an, făcând ouă în cantitate de cinci sau șase bucăți.

Pui de pui

Pikasul formează o familie de pikchukhovs, care include încă cinci specii de păsări.

Particularități ale stiuca

 • Cum se hrănește pikaO dimensiune mică de 12 cm și o greutate de aproximativ zece grame.
 • Culoarea gri a păsării servește ca o deghizare, protejându-i de dușmani.
 • Ciocul său este curbat, semiluna. Cu ajutorul său, pika procesează fiecare gaură de pe suprafața copacului.
 • Pasărea este foarte nervoasă și rapidă, este în mișcare constantă.
 • Abdomenul este de culoare gri-albă și un păr roșu este vizibil lângă coadă.
 • Pene de pe coadă sunt rigide și lungi. Cu ajutorul lor, pasărea se află bine pe trunchiul copacului.

habitate

Pe teritoriul european, puteți întâlni două specii din familia picasului. Asta este pika comună și cu urechile scurte. În exterior, este dificil să le distingi, chiar și cu o examinare atentă. Dar aceste păsări au un cântec diferit, conform căruia aceste specii sunt împărtășite.

În Himalaya există trei soiuri de mâncare, dintre care știuca lui Hodgson a fost mult timp izolată ca specie separată. În exterior, aceste păsări se disting prin câteva trăsături caracteristice. Astfel, pika din Nepal este foarte ușoară, iar pika cu capul maro are o culoare neagră a gâtului și a acelorași laturi. Speciile himalayene sunt mai variate. Nu are o culoare uniformă tipică pentru toate speciile.

Păsările americane și europene arată la fel.

Această pasăre preferă un mod de viață stabilit. Ocazional, pikasii se rătăcesc în pachete pe teren, încercând să nu se miște prea mult pe distanțe lungi. În Rusia, ele se găsesc peste tot unde cresc copacii. Ele nu sunt prezente numai în zona de stepă și în nordul îndepărtat.

Pika obișnuită - cea mai comună specie din familia de produse alimentare. Locuiește în toate pădurile climatului temperat din nordul Irlandei și se termină cu Japonia. Aceste păsări nu sunt migratorii. Doar cei care trăiesc în nord pot să zboare spre regiunile mai sudice în toamnă. Și pikas care trăiesc în pădurile montane în timpul iernii pot coborî.

Ce se hrănește

Dieta obișnuită a acestor păsări constă în:

 • scoarță de coajă;
 • păianjeni;
 • larve;
 • ouă de insecte și pupa;
 • semințe de plante.

Reproducerea pikaGama de pika comună deja vorbește despre preferințele sale gastronomice. Locuind în pădurea copacilor, pasărea caută zile cu ciocul său ascuțit de insecte din coaja de copac. Cel mai adesea se vede pe versanții râurilor și lacurilor. Și, de asemenea, în grădini abandonate și păduri de conifere.

Este interesant să extragi hrana pentru animale. Se sprijină pe întregul corp cu ajutorul unei coadă puternică și scoate insectele din crăpături. Spre deosebire de ciocănitoarea care așteaptă victima să iasă, pika o face mult mai eficientă și mai rapidă.

Cea mai preferată mâncare a acestor păsări sunt gândaci de scoarță. Pentru aceasta, pikasul poate fi numit în mod sigur vindecători ai pădurii. Începând de la primăvară până la sfârșitul toamnei, aceste păsări tare reușesc să distrugă o mulțime de dăunători din lemn.

Găsind o pasăre bogată în insecte, pasărea se va întoarce din nou și din nou la ea și o va inspecta de jos în sus.

În lunile de iarnă, când nu este posibilă obținerea de insecte, păsările mănâncă fructe de copaci conifere sau diverse semințe.

Această pasăre zboară puțin și pe distanțe scurte, preferând să petreacă zile întregi pe copacul pe care-l plăcești. În ciuda faptului că păsările preferă să petreacă noaptea în ambalaje, pikas-urile încă mai tind să fie pe cont propriu. Doar odată cu apariția frigului, aceste păsări pot fi văzute în grup. Ceea ce este demn de remarcat, sunt adesea atașați de școlile zidurilor și stau strâns împreună cu ei, fugind de înghețuri.

Pikha obișnuită îi place să marcheze teritoriul său și să o protejeze curajos de alte păsări. În mod surprinzător, nu se teme de o persoană și, în general, diferă cu oarecare neînfricare față de toate animalele și păsările.

În timpul iernii, pika intră într-o stare de lene, dar cu debutul primăverii devine din nou extrem de activ. Văzând mâncarea pe drum sau pe drum, ea sparge arborele și îl apucă, dar apoi se întoarce întotdeauna la ramuri.

Foarte adesea poți vedea coada tulbure și puțin șubredă a acestei păsări miniatură. Faptul este că, datorită utilizării constante, iar coada, așa cum se știe, servește drept suport, penele se sparg și cad. Prin urmare, păsările de curte sunt de multe ori coadă.

reproducere

Cum se face cuib de păsăricăÎn timpul sezonului de împerechere, care începe în martie, bărbații devin foarte agresivi și pugniți. Luptele acestor păsări scârțâitoare pot fi determinate de scânteia pe care luptătorii o ridică.

Deja în luna aprilie construiesc cuiburi într-o cavitate a unui copac ales de aproximativ patruzeci de centimetri lățime și până la treizeci de adâncime. Este de remarcat că cuiburile sunt uneori foarte scăzute de la sol.

Pentru a construi un cuib, Pasărea durează până la două săptămâni. Toate responsabilitățile pentru construirea unei locuințe pentru puii viitori sunt cu femeia. Materialul de construcție, așa cum se întâmplă adesea la păsări, este crengi, mușchi, lichen, păianjen și puf. Pika greu de lucru nu-l întărește pe partea inferioară a golului, ci pe perete. Astfel, cuibul nu mint, dar atârnă în gol.

Deja la sfârșitul lunii aprilie, puteți vedea primele ouă de ouă de ambreiaj. Bărbații sunt tăcuți pentru această perioadă. Ouale sunt obtinute de obicei pana la opt bucati. Numărul obișnuit este de cinci sau șase. Culoarea lor este albă, cu pată roșie mică.

Uneori zidaria începe și mai târziu în iunie. Depinde de condițiile meteorologice din zona în care trăiesc păsările. Ouăle sunt foarte mici și aproape fără un sfârșit acut.

Puii apar în a cincisprezecea zi după ce au fost expuși. Și, cu o ouă mare, ouăle pot fi nedezvoltate. Puii slabi pot călca în cuib în primele ore ale vieții. Bărbații și femelele, încercând să-și hrănească puerile, continuă să zboare cu alimente.

De îndată ce puii cresc puțin, ei încearcă deja să se răspândească de-a lungul copacului, în timp ce se agață ferm de coaja. Pe măsură ce părinții se apropie, ciorchinii încep să curețe și să-și deschidă gura.

De obicei puii au două mese pe an. Dar așa cum sa spus deja totul va depinde de climat, în care trăiesc. Puii tineri locuiesc de obicei în apropierea părinților lor. Începând cu primul an de viață, puii se topeau complet. Aceasta se întâmplă la sfârșitul verii și durează până la jumătatea lunii septembrie. Pene de contur este înlocuită mai întâi, și în jos este mult mai târziu. Iar stiloul nou este de obicei mai strălucitor decât cel precedent.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cate flori de cireșe și când începe înflorireaCate flori de cireșe și când începe înflorirea
Roșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagalRoșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagal
Cioara cenușie: cât de mult trăiește, ce hrănește și unde trăieșteCioara cenușie: cât de mult trăiește, ce hrănește și unde trăiește
Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?
Ce fel de păsărică este acest noroc și unde se iarnăCe fel de păsărică este acest noroc și unde se iarnă
Făină albă: o descriere a păsării în care trăiește și ce mănâncăFăină albă: o descriere a păsării în care trăiește și ce mănâncă
Unde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile eiUnde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile ei
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
» » Păsări de curte comune: descrierea din fotografia în care trăiește
© 2021 amigdas.com