amigdas.com

Krupp pentru filetare pe țevi: tipuri și seturi

Ambreiaj tubularKrupp pentru filetarea țevilor este foarte convenabilă, deși sunt cunoscute mai multe alte unelte de prelucrare a metalelor. Dacă aveți nevoie să obțineți o conexiune corectă și fiabilă, puteți alege una dintre numeroasele modele. La cumpărarea și urmărirea lucrărilor este important să cunoașteți mai multe reguli. Observându-le, puteți obține rezultate și păstrați instrumentul în stare bună.

Vedere generală

Racordarea țevilor poate fi sudată. Se va dovedi foarte durabil și sigilat. Cu toate acestea, nu toată lumea are aparatul special. A cumpăra de dragul unei utilizări este inoportună. În acest caz, este posibil să se conecteze printr-un fir realizat de un klapp.

Despre un astfel de instrument auzit nu orice lacatus, și chiar mai mult - un iubitor obișnuit să facă totul cu mâinile lor. Dar, cu un morman sau un șanț proiectat în aceleași scopuri, mulți sunt familiarizați. Condiționat, ansamblul este marginea lor de tăiere.

dispozitiv

Matrița este din oțel de înaltă rezistență. Pentru felierea, este necesar ca acesta să fie mai puternic decât suprafața care trebuie tratată. Totuși, acest lucru nu necesită ca întregul instrument să fie din oțel bun. Este suficient doar pentru partea de tăiere, care este în contact direct cu aliajele mai moi.

Acesta este exact ceea ce este implementat în klipp. Din oțel durabil și mai scump în ea doar un tăietor, astfel încât produsul se dovedește mai ieftin. Există și alte diferențe de la placă:

 • există o parte de ghidare;
 • incisivi mai mult.

Adică, nodul este o unealtă de mână pentru tăierea filetului curat. Este cel mai adesea folosit pentru prelucrarea țevilor, dar poate fi de asemenea utilizat pe o țiglă rotundă potrivită.

Procedura de lucru

Instrumentul are forma unui cilindru. În interior există muchii tăietoare, elemente de susținere:

 • șuruburi;
 • faceplate;
 • inele de prindere.

Instrumente de tăiat cu filetPentru a lucra, clubul pentru tăierea firelor de țevi trebuie introdus într-un suport special. Opțiunile bugetare pentru cele din urmă în setul de acolo. Puteți înlocui cheia reglabilă și alte instrumente similare. În același timp, conducta este fixat: prins într-o menghină sau asistent îl deține, de exemplu, o cheie de țeavă.

După introducere, este necesar să centrați mașina de tăiat pe piesa de prelucrat. Tăierea se face prin rotirea cuțitului cu mânerul suportului. Primii incisivi fac o sculptură, iar alta - aduce. În scule electrice, acest proces este automatizat.

Pentru a obține un fir exact, este important:

 1. Utilizați unsoare.
 2. Nu răsuciți în mod constant într-o direcție. Dupa aproximativ jumatate din viraj, trebuie sa schimbati putin in directia opusa si sa scuturati chipsurile. Înainte - în aceeași ordine. În caz contrar, unele dintre viraje pot fi zdrobite.

Tipuri de clustere

Kluppy - instrumente destul de simple, similare, deși printre ele există caracteristici. Ele diferă:

 • prin pitch pitch sau direcția lui;
 • pentru confortul muncii, de exemplu, în locuri greu accesibile;
 • după mărime și alți parametri.

Cu toate acestea, principala caracteristică prin care pot fi împărțite este principiul muncii. Sunt alocate:

 • instrumente manuale;
 • electrice.

Calitățile obișnuite inerente în ambele tipuri sunt:

 • capacitatea de a face un fir pe conducta chiar și cu un diametru foarte mare;
 • abilitățile necesare - exactitatea lucrării.

manual

Suportul pentru clusterul manual poate fi:

 1. Ambreiaj pentru filetareDouă tije din metal. În timpul funcționării, acestea sunt ținute și rotite. Această opțiune este mai frecventă decât altele.
 2. Mânere unice. Ele sunt convenabile pentru a pune în mișcare cu o singură mână. Acest lucru permite o utilizare mai bună în zonele de acces dificile. Sunt mai puține.
 3. Uneori puteți găsi un suport sub forma unei chei cu clichet.

În acest din urmă caz, construcția facilitează procesul de lucru, rotația. Cu toate acestea, merită să ne amintim dezavantajele clichetului:

 1. În orice mecanism, există o regularitate: cu cât este mai complexă, cu atât mai repede se rupe.
 2. La vânzare, aproape întotdeauna eșantioane ieftine din China. Calitatea materialului este scăzută.
 3. Unele tipuri de aliaje de conducte sunt mai puternice. În loc să taie, zgomotul se poate rupe.

Modele ieftine sunt adesea vândute fără titular. Acesta poate fi înlocuit, de exemplu, cu o cheie de gaz de dimensiunea potrivită.

Clapetele de mână, în funcție de tipul de înfășurare, sunt:

 • fir cu un singur filet este realizat printr-un singur fir;
 • multi-pass - două sau mai multe.

Calitatea sculpturii nu este inferioară modelelor electrice și nu are nevoie de întreținere. Aceste calități sunt apreciate de către neprofesioniști, deoarece vă permit să efectuați o muncă simplă în casă fără prea multă cheltuială. Adesea folosit nu numai pentru a efectua un fir nou, ci și pentru a restabili unul existent.

electric

Opțiunea electrică este considerată profesională. Se potrivește cu țevi de aproape orice dimensiune. Procesul de lucru este mult simplificat. Acesta se reduce doar la fixarea țevii și la instalarea pachetului. Avantaje față de manual:

 1. Nu este nevoie să depuneți eforturi speciale. Produsele au o capacitate mică, ceea ce nu le împiedică să facă chiar muncă grea în cazuri dificile.
 2. Timpul este salvat deoarece tăierea este mult mai rapidă.

Există, de asemenea, puncte slabe:

 1. Clusterul electric este considerabil mai greu decât cel manual și ocupă mai mult spațiu.
 2. Este mult mai dificil să lucrezi în locuri dificile pentru acces. De asemenea, este explicat prin dimensiuni.
 3. Aveți nevoie de electricitate.
 4. Aplicația poate depinde de vreme. De exemplu, în ploaie, aparatele electrice nu sunt recomandate.

exploatare

Dacă este un produs manual, atunci nu este dificil să îl mențineți în ordine:

 1. AplicareaEste necesar să se aplice periodic uleiuri speciale și lichide de răcire lubrifiante (lichid de răcire). Ele ajută la obținerea unei sculpturi mai exacte și pentru a evita coroziunea. Instrumentul nu se va supraîncălzi și se va deforma. Toate acestea vor prelungi durata de viață de mai multe ori.
 2. Dacă vreo parte a uzat, de exemplu, tăietori, trebuie să o înlocuiți la timp.
 3. Este important să alegeți corect dimensiunile țevii și a produsului. Inconsistența cauzează prea mult frecare, încălzire, care poate deteriora scula.

Pentru întreținerea corespunzătoare a clusterului electric, citiți instrucțiunile. Este atașat în mod necesar și descrie caracteristicile de funcționare.

Unele reguli de selecție

Există multe eșantioane pe piață care diferă în funcție de parametrii diferiți. Pentru a nu deveni confuz și pentru a alege opțiunea potrivită, este de dorit să vă amintiți câteva reguli:

 1. Cum să alegeți instrumentul potrivitLa prețuri, răspândirea este considerabilă. De exemplu, există manual pentru câteva sute de ruble sau pentru câteva mii. Pentru kloppov prețul, de regulă, corespunde calității: mai scumpe, cu atât mai bine.
 2. Este adesea posibil să se întâlnească seturi pentru filetare pe țevi în cazul în care există mai multe momeli, titularul. Unele dintre ele sunt mai potrivite pentru a lucra în locuri greu accesibile. Este convenabil. Dacă este posibil, este mai bine să le luați. Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că chiar și unele seturi nu sunt potrivite pentru diametre prea mari sau, dimpotrivă, mici. Prin urmare, merită clarificată dimensiunea țevii.
 3. Este posibil să se ia separat capetele pentru diametrul necesar al suprafeței de tratat. Designul lor poate fi îmbunătățit. Există atât manuale, cât și electrice.
 4. Este important să se acorde atenție materialului din care sunt făcute incisivii. Este mai bine dacă este din oțel aliat. De obicei, restul produsului este fabricat din fontă sau oțel de scule. Acesta din urmă este mai puternic, capabil să reziste încărcăturilor grele în timpul muncii intense.
 5. Este de dorit ca instrumentul să fie confortabil, ergonomic, mai ales dacă va fi utilizat frecvent.
 6. Unii producători demni de manual pentru kruppov:
 7. STAYER;
 8. STURM;
 9. ZUBR "Expert".
 10. Marci bune de electricitate:
 11. SQ30 (mai ieftin);
 12. Rothenberger;
 13. Gerät.

Klipp este un instrument valoros pentru orice începător sau profesionist. Principalul lucru este să alegi cel potrivit și să înveți o serie de abilități.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Montarea: ceea ce sunt și ce esteMontarea: ceea ce sunt și ce este
Ingineria sanitară "americană", ce este?Ingineria sanitară "americană", ce este?
Cum să lipiți țevi de plastic pentru alimentarea cu apăCum să lipiți țevi de plastic pentru alimentarea cu apă
Lipirea țevilor de polipropilenă de către sine: sfaturi și videoclipuriLipirea țevilor de polipropilenă de către sine: sfaturi și videoclipuri
Cum să lipiți corect conductele de polipropilenă cu propriile mâiniCum să lipiți corect conductele de polipropilenă cu propriile mâini
Cum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâiniCum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâini
Dispozitive de tăiat fire pentru țevi de diferite diametreDispozitive de tăiat fire pentru țevi de diferite diametre
Plăcuța pentru filetarea filetului exterior: caracteristicile unui lacPlăcuța pentru filetarea filetului exterior: caracteristicile unui lac
Mașină de tăiat filet pentru țeviMașină de tăiat filet pentru țevi
Filetare filetată sau tăiereFiletare filetată sau tăiere
» » Krupp pentru filetare pe țevi: tipuri și seturi
© 2021 amigdas.com