amigdas.com

Vaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corect

Vaccin pentru pisiciRabia este o boală teribilă, care duce la modificări ireversibile ale creierului și ale sistemului nervos central. Orice creatură cu sânge cald este supusă: pisici, câini, oameni, etc.

Este transmis prin obținerea virusului pe zonele afectate ale pielii (prin mușcături, zgârieturi). În acest caz, un tratament cu succes al animalului este un caz unic. În principiu, rezultatul, din păcate, este moartea.

Perioada de incubație a rabiei variază în funcție de cantitatea de infecție care a intrat în sânge, mărimea animalului de companie și localizarea virusului în organism.

Etapele infectării

Se crede, în general, că perioada de incubație a dezvoltării rabiei depinde de depărtarea locului unde virusul este introdus din cap.

Simptomele principale ale primei etape a bolii la o pisică sunt: ​​stare generală de rău, dureri musculare, greață, tuse, febră, refuzul alimentului. Site-ul infecției devine inflamat, provocând arsuri și mâncărime și disconfort pentru animal.

A doua etapă a rabiei se caracterizează prin salivare abundentă în comportamentul pisicii și maniei. Animalul de companie începe să se grăbească la proprietari, mușcă, încercând să scape.

Odată cu debutul celei de-a treia etape, animalul bolnav se confruntă cu convulsii și spasme severe, este paralizat și în cele din urmă are loc moartea.

Cursul de rabie poate fi lent cu manifestări temporare de îmbunătățire a bunăstării unui animal de companie. Dar acestea sunt semne false de recuperare.

Dacă pisica a fost mușcată puternic de un animal rabdător, are răni profunde, apoi rabie violentă probabil, care va dura aproximativ trei zile. În acest caz, animalele de companie, pacientul devine obsesivă, lipsa poftei de mâncare va fi înlocuită dorința de a mușca lucruri care nu sunt destinate alimentației umane (catetelor scaune, de exemplu). Apoi pisica suferă de vărsături, diaree.

Cum funcționează vaccinul, varietăți de vaccinuri

Cum funcționează vaccinul împotriva rabiei?Vaccinurile utilizate pentru vaccinare conțin virusuri suprimate. Cu injecție intramusculară ele stimulează producția de anticorpi care se acumulează în organism și distrug virușii activi, dacă există.

Toate vaccinurile sunt împărțite în "vie" și "mort".

"Live" conține în compoziția sa slăbit în laborator condițiile de rabie: bacteria nu poate iniția boala, dar se înmulțește în mod activ. Medicamentele pentru acest grup includ: Katavac Chlamydia, Leukorifelin, Quadrikat, Primucell FTP și altele.

După introducerea unui astfel de vaccin, pisica prezintă pseudo-boală, care permite organismului să dezvolte o imunitate puternică și de lungă durată.

Vaccinuri inactivate sau "moarte" conțin temperaturi ridicate, expunere la radiații sau virus chimic (alcool sau formaldehidă) ucis. Aceste medicamente includ: Rabizin, Chlamikon, Felovax LV-K, Felovax și altele.

Vaccinul împotriva rabiei este periculos?

Pentru început este necesar să înțelegem acest lucru, Sunt vaccinurile contra rabiei? Întrucât, în ciuda progreselor semnificative din domeniul medicinei veterinare, în societate persistă un stereotip în legătură cu insecuritatea utilizării lor.

Vaccinurile moderne sunt absolut sigure pentru pisici și alte animale. Pentru majoritatea animalelor de companie, grefarea este absolut nedureroasă. Numai o mică parte din acesta poate provoca letargie și pierderea poftei de mâncare, dar este nevoie de câteva zile și nu ar trebui să provoace îngrijorarea proprietarilor.

Care sunt posibilitățile de vaccinare și unde să procedăm?

Pe lângă faptul evident al protecției sănătății pisicilor domestice și a proprietarului acestora, vaccinarea împotriva rabiei este, de asemenea, necesară pentru:

 • excursii în jurul Rusiei și în străinătate;
 • participarea la expoziții;
 • creșterea reproducerii;
 • daca pisica ramane in supraexpunere.

Semne de rabieDe asemenea, medicii unor clinici pot refuza să mențină proprietarul al cărui animal nu a fost vaccinat pentru propria sa siguranță.

Vaccinarea unei pisici împotriva rabiei nu ar trebui să fie efectuate acasă. În primul rând, medicamentul poate provoca o reacție alergică la animal și în acest caz nu va mai fi un medic în apropiere pentru a vă ajuta. În al doilea rând, în astfel de condiții de vaccinare, informațiile despre ea nu pot fi introduse în pașaportul animalului cu toate semnele necesare.

Cel mai bine este să vaccinați o pisică împotriva rabicului într-o clinică veterinară certificată, unde medicul va explica cum să pregătească animalul pentru vaccinare, ce reacții pot să apară ulterior. După ce a trecut toate procedurile, medicul va face o notă despre acesta într-un pașaport special al animalului, certificându-l cu o semnătură și un sigiliu.

Prima vaccinare și ulterior

Pentru a se proteja pe ei înșiși și animalele lor de companie de a se întâlni cu o astfel de boală, este necesar să se vaccineze ultimii ani. Acest lucru se aplică pisicilor de toate vârstele și originea fără excepție.

Vaccinul împotriva rabiei este considerat unul dintre cele mai greu de suportat, astfel încât prima inoculare este făcută de un pui, nu mai mic de trei luni. În acest moment, imunitatea copilului este deja destul de puternică, iar intențiile bune ale proprietarilor nu vor avea consecințe neplăcute pentru pisoi.

Prima vaccinare se desfășoară în mai multe etape:

 • introducerea primului vaccin la vârsta nu mai devreme de trei luni;
 • revaccinare în 2-3 săptămâni;
 • introducerea unui vaccin la vârsta de aproximativ un an.

O nouă revaccinare ar trebui efectuată în fiecare an.

Se pregătește pentru vaccinare

Înainte de inocularea pisicii, este necesară prevenirea helmintiazei. Pentru a face acest lucru, cu aproximativ două săptămâni înainte de data preconizată a vaccinării, intrați în farmacia veterinară și dați pisicii un preparat din plante conform instrucțiunilor. Datele privind data și pregătirea trebuie înscrise în pașaportul animalului.

Și înainte de vaccinare de la rabie, medicul trebuie să inspecteze cu atenție animalul, să-l întrebe pe proprietar despre starea și comportamentul său la domiciliu, să măsoare temperatura corpului animalului.

Nu vaccinați un animal dacă:

 • Cum să determinați dacă o pisică este infectatăpisica este însărcinată sau alăptează;
 • Un animal este slăbit de o boală recentă sau intervenție chirurgicală de către medici;
 • mai puțin de două săptămâni în urmă, pisica a suferit un tratament antibiotic;
 • animalul are o temperatură ridicată a corpului, ceea ce indică prezența unei boli în corpul animalului;
 • pisica are o suspiciune de rabie.

Acțiuni ale gazdei după vaccinare

În timpul formării imunității la animalele de companie domestice după prima vaccinare sau rapel, gazdele ar trebui să respecte următoarele reguli:

 • nu lăsați animalul să iasă în stradă;
 • excluderea contactului cu alte animale (chiar și cele deja cunoscute);
 • Nu vă scăldați un nou animal vaccinat.

Daca o pisica musca un animal fara stapan

Vaccinarea împotriva rabieiDacă pisica dvs. a fost mușcată de un animal vagabond pentru o plimbare, este necesar să contactați imediat medicul veterinar cu o descriere a problemei! Un medic cu experiență, cel mai probabil, nu va aștepta perioada de revaccinare, dar va face o inoculare în aceeași zi.

După 10 zile din zi o muscatura un veterinar trebuie sa inspecteze din nou animalul pentru a identifica semnele de infectie. Dacă se găsește vreunul, pisica trebuie izolată pentru a face un diagnostic corect. În același timp, izolația durează nu mai puțin de o lună și jumătate. Din păcate, în cazul în care prezența virusului rabiei este confirmată, va fi imposibil să salvați animalul.

Costul vaccinării

Costul vaccinării unei pisici împotriva rabiei poate varia. Depinde de mai mulți factori:

 • un vaccin împotriva rabiei pentru pisici, care va fi utilizat în procedură;
 • regiunea de reședință a proprietarului pisicii împreună cu animalul său de companie;
 • cea mai mare clinică veterinară.

Există clinici veterinare de stat care oferă vaccinare gratuită. Dar este foarte probabil ca aceștia să utilizeze medicamente ieftine, cu o eficacitate mai scăzută, deși pot oferi protecție pentru animalele de companie.

Dacă vorbim despre clinici private, atunci nu există un răspuns exact la întrebarea cât va costa procedura de vaccinare. Limitele prețurilor încep aproximativ de la 300-500 ruble și se termină în limitele anului 2000.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Peritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentulPeritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentul
Vaccinarea împotriva rabiei pentru câiniVaccinarea împotriva rabiei pentru câini
Insuficiența renală la pisici pentru tratamentul și simptomele acesteiaInsuficiența renală la pisici pentru tratamentul și simptomele acesteia
Vaccinul Nobivac pentru pisici - instrucțiuni de utilizareVaccinul Nobivac pentru pisici - instrucțiuni de utilizare
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Când și ce vaccinări ar trebui să fie acordate pisicilor: regulile de vaccinareCând și ce vaccinări ar trebui să fie acordate pisicilor: regulile de vaccinare
Sânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faciSânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faci
Micoplasmoza la pisici: simptome și tratamentMicoplasmoza la pisici: simptome și tratament
Pisicile și bolile lor. Simptome, îngrijire, tratamentPisicile și bolile lor. Simptome, îngrijire, tratament
Vaccinări pentru pisoi pentru prima datăVaccinări pentru pisoi pentru prima dată
» » Vaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corect
© 2021 amigdas.com