amigdas.com

Vaccinări pentru câini. Ce pot face pentru un catelus sub 1 an?

Cum să vaccinezi câiniiDe milenii, un câine este considerat cel mai credincios prieten al unei persoane. Descrieți toate avantajele unui astfel de animal de companie este pur și simplu nerealist. El este cel mai bun insotitor pentru familie, o garda loiala a oamenilor si a proprietatii, un bun vânator si, de asemenea, un purtator de buna dispozitie si pozitiv. Viața fără câine poate părea gri și neimaginabilă. În acest sens, tot mai mulți oameni sunt interesați să obțină primul cățeluș.

Vaccinări pentru câini. Ce pot face pentru un catelus sub 1 an?

Este important să se înțeleagă că creșterea unei astfel de animale necesită anumite investiții și respectarea anumitor reguli de îngrijire și întreținere. Dacă îi ignori, cățelușul se pot îmbolnăvi repede, pentru a pierde aspectul anterior și calitățile normale de lucru. Speranța de viață a unui animal de companie depinde în mod direct de responsabilitatea dvs., astfel încât să nu ignorați niciodată măsuri preventive importante sau simptome de boli grave.

Vaccinări pentru câini. Când și cum să procedați

Vaccinarea câinilor este secvența corectăO condiție obligatorie pentru întreținerea corectă a unei astfel de ființe este o vaccinare. Vaccinarea pentru câini se face la o vârstă fragedă, pentru a preveni răspândirea diferitelor boli, infecții și viruși. Dacă doriți să protejați animalul de animale împotriva epidemiilor de virus și să-i dați sănătate puternică, răspundeți în mod responsabil nevoii obligatorii de vaccinare. Medicina veterinară modernă se dezvoltă la o rată incredibilă, astfel încât majoritatea bolilor existente pot fi eliminate fără prea mult efort și investiții. Este suficient să se vaccineze câinii la timp, ca urmare a programului de vaccinare și a caracteristicilor procedurii.

Există câteva tipuri principale de vaccinări:

 • primar;
 • revaccinare;
 • vaccinări, care se fac într-un an.

Dacă schema de imunizare este efectuată corect, animalul de companie va fi capabil să dezvolte o imunitate puternică, care va ignora efectele oricărui virus infecțios. Astăzi vom vorbi despre cum și când să vaccineze câini și alte caracteristici ale unei astfel de proceduri.

Reguli de vaccinare pentru câini

Înainte de a cumpăra un catelus, este important să știți că este necesar să se vaccineze la un anumit moment după ce a ajuns la o anumită vârstă. Dar, în unele cazuri, vaccinările nu se pot face:

 • Nu este recomandat pentru vaccinarea tinerilor sub vârsta de două luni. Dacă mama catelului este vaccinată, el va dezvolta imunitatea la hrănirea laptelui matern. Dar o astfel de protecție naturală nu poate fi eficientă mai mult de 1,5 luni, după care slăbește. Puii pot fi vaccinați numai după ce au împlinit vârsta de două luni. În caz contrar, nivelul de dezvoltare al anticorpilor materni va scădea, iar imunitatea nu poate fi complet consolidată. În consecință, catelul va fi expus la tot felul de boli infecțioase;
 • Inoculați animalele bolnave în orice caz este imposibil. Chiar dacă simptomele bolii sunt minore, cel mai bine este să așteptați până când animalul de companie este complet recuperat;
 • Nu este recomandat pentru a vaccina câinele înainte de împerecherea viitoare. Este mai bine să procedați cu 3 luni înainte, dar nu după. În acest din urmă caz, acest lucru poate afecta negativ starea de sănătate a puilor;
 • Vaccinarea câinilor trebuie efectuată într-o clinică veterinarăCrescători experimentați recomandă vaccinarea căței înainte de perioada de schimbare a dinților sau după aceasta. Faptul este că, sub influența substanțelor conținute în vaccin, smalțul dinților poate începe să se deterioreze și să se întunece;
 • înainte de Lucrările de inoculare câinele trebuie dezinfectate și tratate cu substanțe speciale de purici;
 • În cazul în care corpul Catelul a reacționat negativ la introducerea vaccinului sau animalul de companie a avut reacții alergice, a fost necesar să se injecteze Suprastin sau Tavegil. Medicamentul este disponibil sub formă de tablete în fiecare farmacie zoologică;
 • După injectare Câinele se poate comporta ciudat, care este asociat cu un posibil șoc anafilactic. Pentru a evita consecințele fatale, trebuie să arătați animalele de companie medicului veterinar. Este foarte bine dacă, după un vaccin, stați lângă o clinică veterinară, dar nu pe stradă, ci în mașină.

Toate procedurile legate de vaccinarea căței trebuie înregistrate în pașaportul veterinar, care este considerat un document extrem de important, mai ales atunci când vindeți un câine, călătoriți în străinătate sau vizitați expoziții.

Dacă este o problemă de vaccinare a unui câine găsit pe stradă, nu vă grăbiți să îl vaccinați. Este posibil ca el să fi fost deja vaccinat și reintroducerea vaccinului va duce la consecințe neplăcute.

Când trebuie făcut vaccinarea primară

Vaccinările acordate catelilor sub un an sunt considerate a fi cele mai importante. În cele mai multe cazuri, acestea se fac după ce au împlinit vârsta de două luni. O vaccinare primară adecvată implică respectarea schemei stabilite și respectarea tuturor regulilor de bază. Este important să înțelegeți că organismul catelului poate reacționa negativ la introducerea vaccinului, oferindu-i astfel condiții de carantină și îngrijire corespunzătoare. În nici un caz, nu eliberați catelul în stradă, unde poate lua legătura cu alte animale, să respecte o dietă și o igienă. Nu intri în camera în care catelusul este plasat în îmbrăcămintea exterioară. În perioada post-vaccinare, animalul de companie este susceptibil la diferite boli infecțioase, care nu pot fi ignorate.

Timp de șapte zile, trebuie să oferiți medicamentele antihelmintice și să monitorizați cu atenție starea animalului de companie, având în vedere schimbarea temperaturii, comportamentului și a altor factori. Primele vaccinări se fac numai după un diagnostic detaliat al catelului pentru prezența bolilor și a altor probleme. În caz contrar, el poate reacționa agresiv la vaccin.

Vaccinarea împotriva căpușelor - ajutor eficient pentru un câine care merge foarte multPrimele două săptămâni după introducerea vaccinului sunt considerate cele mai dificile. Organismul slăbit al unui câine mic sub vârsta de un an are nevoie de îngrijiri sporite și îngrijire veterinară. Nu vă puteți lăsa bebelușul nesupravegheat, puneți pe stradă și iritați cu influențe externe. În două săptămâni, este necesar să se pună în aplicare introducerea unei a doua vaccinări pentru a stabili efectul celui precedent. Vaccinarea repetată este efectuată mult mai bine decât prima și după trei zile cu cățelușul puteți merge pe jos.

Ce vaccinuri fac un catel la un an de viata. Posibile excepții de la reguli

Un animal de companie vechi de o lună poate fi vaccinat cu seria PUPPY, dar numai dacă este necesar. La vârsta de 8-10 săptămâni este necesară vaccinarea împotriva ciumei, enteritei, hepatitei, parainfluenzei, leptospirozei. După 2-3 săptămâni, se face o revaccinare. Tot în această perioadă se pune un vaccin împotriva rabiei. Se referă la vaccinările primare. Puii sub un an (6-7 luni) au nevoie de o re-vaccinare împotriva ciumei, a rabiei și a altor boli menționate mai sus. Următoarea vaccinare repetată se face la vârsta de 1 an și un an.

În unele cazuri, este necesar să se refuze administrarea vaccinului catelului timp de până la un an, care este asociat cu următoarele excepții:

 1. Dacă în regiune, în cazul în care animalul trăiește epidemia, este mai bine să schimbați programul de vaccinare, având în vedere focarele infecțioase din zonă. Pentru a preveni infecția catelului, vaccinul este administrat la o vârstă lunară, respectând regulile de bază și caracteristicile procedurii.
 2. Dacă aveți de gând să forțat să se deplaseze într-un alt loc, catelul trebuie să fie și vaccinat, deoarece schimbarea situației și prelungirea pe șosea poate provoca dezvoltarea diferitelor boli. În acest caz, vaccinul trebuie administrat nu mai devreme de 1 lună și nu mai târziu de 10 zile înainte de călătoria planificată.
 3. Dacă animalul de companie devreme luate de laptele matern, este important să se ia responsabilitatea pentru alegerea momentului potrivit pentru vaccinare. Vârsta la care este necesar să se pună vaccinul poate fi diferită. Pe de o parte, animalul de companie ar trebui să dezvolte o imunitate puternică față de bolile infecțioase și, pe de altă parte, trebuie să fie ajutat, deoarece un organism slab și slab dezvoltat nu este capabil să facă față sarcinii pe cont propriu. Vaccinarea acestor copii poate fi efectuată la vârsta de 1,5 luni, repetându-se după 9 sau 12 săptămâni.

Când să vaccinați câinii adulți

Este important să se înțeleagă că nu numai puii sub un an sunt vaccinați, dar și adulții care sunt expuși la infecții. Schema de vaccinare implică introducerea vaccinului în fiecare an. Un vaccin împotriva rabiei este un vaccin obligatoriu, care este adesea inclus în grupul complex de vaccinuri.

Schema de vaccinare pentru câini - până la un an și revaccinare ulterioarăDacă animalul are mai mult de 8 ani, nevoia de vaccinare este determinată de starea de sănătate a acestuia. În prezența bolilor cronice, este posibil să se refuze introducerea unui vaccin, deoarece acest lucru poate afecta negativ starea de sănătate a animalului de companie. Dar nu puteți refuza vaccinarea împotriva rabiei, deoarece este interzisă de lege. La fel ca animalele tinere, câinii adulți au nevoie de îngrijire corespunzătoare după vaccinări. Ar trebui să le ofere condiții de carantină cu bună igienă și absența stimulilor externi. Puneți câinele într-un loc izolat și urmați regulile conținutului.

Complicații după vaccinare

Majoritatea crescătorilor de câini începători și a persoanelor care urmează să-și vaccineze animalele de companie se tem foarte mult de vaccinul însuși, dar de posibilele consecințe care apar adesea după introducere. În prezent, oamenii de știință inventează vaccinuri de înaltă calitate, care practic nu produc efecte secundare grave, ci spun că și ele sunt complet absente, nu pot. Cele mai mari probleme cu starea animalului de companie sunt observabile în prima zi după vaccinare. Atunci este nevoie ca puii să aibă nevoie de îngrijire intensă și odihnă. Este necesar să-i dai bebelușului multă băutură, dar din mâncare trebuie să renunți la cel puțin trei ore.

Simptomele post-vaccinare pot persista pe tot parcursul zilei și în a doua zi dispar. În cazul în care starea animalului se înrăutățește, temperatura corpului crește, lacrimile catelului, saliva și suferă crampe, asigurați-vă că le arătați medicului veterinar.

Înainte de apariția unui câine în casă, decideți clinica veterinară în care va fi servit. Este important să înțelegeți că dragostea domestică și îngrijirea nu sunt suficiente. Un medic veterinar cu experiență va putea să aleagă programul de vaccinare adecvat, prin care să-ți poți prelungi viața și să-l faci sănătos.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Cum să înveți un câine comanda `da o laba`Cum să înveți un câine comanda `da o laba`
Cum să înveți câinele comenzile de bază acasă?Cum să înveți câinele comenzile de bază acasă?
Cum să înveți un cățel să meargă la un scutec specialCum să înveți un cățel să meargă la un scutec special
Cum să înțărcați un cățeluș să muște prin mâini sau picioare cu ajutorul instruiriiCum să înțărcați un cățeluș să muște prin mâini sau picioare cu ajutorul instruirii
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Câine ciobănesc germanCâine ciobănesc german
Sfaturi despre cum să obișnuiți un câine la toaletă pe stradăSfaturi despre cum să obișnuiți un câine la toaletă pe stradă
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
» » Vaccinări pentru câini. Ce pot face pentru un catelus sub 1 an?
© 2021 amigdas.com