amigdas.com

Chick Master Gray: descriere detaliată a rasei

Kury-Maestrul GrayCarnea de pui găinată de carne se bucură de mult timp merita popularitate in randul fermierilor de pasari

. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece astfel de găini nu numai că furnizează familiei o carne gustoasă și ouă sănătoase, dar, de asemenea, sunt capabili să facă profituri bune datorită colectării rapide a greutății de mărfuri de către tineri.

Fermierii interni manifestă un interes crescând pentru tinerele rase de găini - Master Gray. Ce păsări ar putea interesa păsările noastre? Să încercăm să aflăm în cadrul acestui articol.

Istoria apariției Maestrului Gray

Rase și cruci de puiAceastă rasă de păsări a adus crescătorii companiei maghiare Hubbar. Până de curând, această companie era cunoscută foarte puțini oameni, iar astăzi, datorită succesului găinilor, Master Gray, are sucursale în Franța și Statele Unite.

Apropo, din cauza acestor ramuri există o opinie eronată pe care o au găinile de la Master Gray Origine franceză sau americană.

În ciuda faptului că această rasă a fost crescută în Ungaria, ea a început să câștige popularitate în întreaga lume datorită Franței. Fermierii francezi au fost primii care au apreciat toate avantajele acestei rase și au pus creșterea pe flux.

Crescătorii maghiari la reproducerea acestei rase de păsări au stabilit ca obiectiv posibilitatea de a obține pui de carne care se vor simți bine nu numai în condițiile fermelor de păsări, ci și în gospodăriile țărănești. Cu sarcina lor, s-au confruntat pe deplin. Chicken Master Gray sa dovedit a fi nemaipomenită în ceea ce privește hrana și întreținerea.

Pentru prima dată despre această rasă a început să vorbească acum 20 de ani. Apoi, reprezentanții Hubbar la una dintre conferințele de păsări de curte au menționat ocazional munca pe o rasă nouă, care va fi fără nici un fel de îngrijire, dieta și temperatura la păsările de curte. A fost chiar numit numele preliminar al Maestrului Gray. Mai târziu, a luat în considerare aceste pui de găină și a început să apară în descrierea rasei.

Noua rasă a fost crescută prin traversarea masculilor și femelelor din rasele Redbro și Master Gray S. Acestea din urmă au fost rezultatul traversării crucii cu rasa Redbro S.

Este demn de remarcat că nu va fi posibilă reproducerea puiilor de culoare gri. Faptul este că crescătorii păstrau secret secretul purității rasei. Toți fermierii care au încercat să-l reproducă s-au confruntat cu aceeași problemă: descendenții au dobândit caracteristicile unuia dintre părinți. În plus, el are o greutate mai mare și ouă-de stabilire. Din acest motiv, tinerii din rasa Master Gray sunt mai buni să cumpere pepinierele cu un nume.

Descrierea rasei

Kury-Maestrul GrayGăinarii Gray fac parte din industria cărnii de carne. Timpul de colectare a greutății comerciale în ele este de numai 6 luni. În acest caz, puii cântăresc 4 kg, iar masculii pot cântări până la 7 kg. Femelele încep să dea primele ouă la vârsta de 3,5 luni. În descrierea rasei de la compania Hubbar se afirmă că, cu grija corespunzătoare, aceste păsări pot da până la 300 de ouă pe an fiecare. Aceste rezultate sunt comparabile cu rezultatele obținute cele mai bune specii de ouă.

Potrivit fermierilor, carnea găinilor Master Gray este foarte gustoasă, lipsită de exces de grăsime, destul de densă, dar blândă. Deoarece puii au o bucată mare de carne din acesta, sunt utilizați pentru producția de alimente pentru copii. Există o cerere pentru ferme de aceste păsări.

Femelele dau ouă mari care cântăresc până la 70 g. Ouăle de coajă sunt adesea cremoase, mai puțin adesea maro. Potrivit fermierilor, ei nu au primit niciodată 300 de ouă de la o găină. Dar 200 și ceva mai mult este o realitate obișnuită. Există opinia că producția de ouă declarată de crescători poate fi obținută numai în condițiile sterile ale unei ferme de păsări. Dar să nu uităm că aceste păsări au fost scoase din ferme private.

Caracteristici externe

Rasă de maestru GreyRasa nu a fost în zadar numită Master Gray. După cum știți, cuvântul gri înseamnă "gri". Păsările din această rasă au nota penaj gri-alb. Și penele albe și gri sunt distribuite în organism practic în mod egal. Un mic dezechilibru este numai pe spate, piept și gât. Penele din spate sunt predominant albe, iar pe piept și gât sunt mai mult gri.

Păsările din această rasă au un pieptene roșu strălucitor și cercei bine definite.

Corpul acestor găini este mare. Este destul de posibil să se numească masiv, ținând cont de indicatorii de greutate. Picioarele sunt puternice, de lungime medie, cu mușchi bine dezvoltați. Oasele sunt foarte puternice.

Unii "experți" susțin că există o rasă foarte asemănătoare de pui numită Master Grizz. De fapt, acestea sunt aceleași păsări. Doar vin din Franța, iar al doilea cuvânt din numele rasei este citit în manierele franceze - gris.

Apropo, în țara noastră această rasă este cunoscută cu un alt nume - gigantul maghiar.

Principalele avantaje și dezavantaje ale rasei

Chicken Master Gray în caracteristicile sale pot da cote cele mai bune păsări care mănâncă carne. Conform descrierii oficiale, acestea au următoarele avantaje:

 • Chicken Master Gray - găini ouătoare de carne și ouăCreștere rapidă în greutate la nivelul mărfurilor.
 • Mare gust de carne.
 • Consumul nesemnificativ de furaj în raport cu greutatea corporală a păsării.
 • Apariția ouălor timpurii.
 • Bună producție de ouă pentru o rasă universală.
 • Oua mari.
 • Nu există cerințe specifice pentru conținut.
 • Creșterea ratei de supraviețuire a puiilor în condițiile de creștere.
 • Rezistența la boli.
 • Caracterul pașnic. Puii Maestrul Gray nu este în conflict cu alți locuitori ai fermei fermei.
 • Ei stau perfect în ouă. Și nu numai propriile lor, ci și păsările altor rase.
 • Aceste găini sunt frumos din punct de vedere estetic.

Este uimitor, dar în ciuda apariției acestor păsări și indicatori de greutate, ei practic nu acumulează grăsime.

Ar fi nedrept să vorbim despre unele avantaje și să uităm de neajunsurile. Există minusuri pentru această rasă, dar sunt foarte puține:

 • Rasă maimuțe griPuii din această rasă au o greutate mai mică decât puii de broiler. Dar nu trebuie să uităm că Maestrul Gray este o rasă universală. Asteptati-va de la ea rezultatele de retur de carne, mai mare decat cea a raselor de carne pur nu merita.
 • Maestrul Gray nu este o rasă completă, ci o cruce. Asta înseamnă că nu va putea să se reproducă în propria economie. Prin urmare, în fiecare an, pentru a menține numărul de efective de pui, pui sau ouă trebuie achiziționate pentru incubație. Încă o dată, Hubbard nu intenționează să împartă secretele muncii sale de reproducere.

Trebuie remarcat că din cauza imposibilității reproducerii independente, păsările acestei rase nu sunt încă răspândite pe scară largă în țara noastră.

Etapa inițială de păstrare a găinilor Master Gray

Sub conținutul inițial se înțelege formarea unui efectiv de pui. Potrivit experților, la început este cel mai bine să cumpărați pui crescuți decât să le îndepărtați de ouă într-un incubator de acasă. Adevărul este că puii groși posedă imunitate mai puternică, în contrast cu cele derivate din ouă.

Vârsta optimă a găinilor, care pot fi cumpărate pentru a forma o cireadă de pui - 10 zile.

În viitor, efectivul poate fi completat prin achiziționarea de material pedigree. În acest timp, în turma de pui va fi o găină. Prin urmare, puteți încredința incubarea o parte din ouă pentru ea.

Atunci când puii sunt incubați, nu pot fi luați imediat din incubator. Trebuie să-i lăsați să se usuce. Doar după aceasta ar trebui transferate într-un loc cald sub o lampă electrică. Cel mai adesea este o cutie de carton cu un gunoi.

În cutie, ele trebuie să fie în primele 2 zile, până când picioarele se ridică. După aceasta, puii pot fi plasați în cuibul găinei. Ea le va accepta și le va alimenta pentru următoarele 60 de zile.

În cazul în care există o mulțime de pui, nu merită să le scoateți. Păsările de curte vor trebui să le monitorizeze singure în primele două săptămâni. Apoi pot fi eliberați pentru a trăi independent într-o incintă separată în casa de găină.

În nici un caz, nu le puteți permite păsărilor vechi. Ei pot crede animalele tinere.

Condiții de detenție

Când crescătorii vorbeau adaptabilitate ridicată a găinilor Maestrul Grey la noile condiții, nu au fost vicioși. Această pasăre este cu adevărat nepretențioasă în îngrijire. Cu toate acestea, pentru creșterea normală și producția bună de ouă, va trebui totuși să asigure condiții minime de detenție. Prin urmare, coopul de pui pentru ele trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • Caracterul Gray al puiuluiAceste păsări trebuie păstrate într-o încăpere uscată.
 • Trebuie să fie dotată cu o bună ventilație.
 • Pentru a satisface instinctele de hrană din casă de găină, este necesar să puneți o baie cu cenușă amestecată cu nisip. În ele păsările vor înota, scăpând de periile. Este important să nu uitați să adăugați nisip la băi. În caz contrar, cenușa se va împrăștia rapid în întreaga cameră.
 • Puii de culoare gri au nevoie de mai mult spațiu.
 • În timpul iernii este recomandabil să finalizați o găină lămpi infraroșii pentru păsările de încălzire. Ei nu tolerează frigul.
 • De asemenea, nevoie de labele ultraviolete. Acestea vor simula iluminarea solară, susținând ouarea acestor păsări la nivelul corespunzător.
 • În gospodărie trebuie să fie în mod necesar echipate cu cuiburi cu cuiburi în dimensiunea de 35-40 cm.

Pereții și tavanul casei ar trebui să fie vopsite în alb. Toate încăperile trebuie dezinfectate în mod regulat cu soluții speciale.

Descrierea dietei

Din primele zile ale puilor de viata ai acestei rase alimentat cu ou fiert, amestecat cu mei fiert. O săptămână mai târziu, acestea sunt transferate la o hrană pentru păsări de curte cu o mustă umedă.

În general, aceste găini nu au o dietă specială. Acestea pot fi hrănite cu aceleași furaje ca celelalte păsări de curte.

Dieta reprezentanților rasei Master Gray ar trebui să se bazeze pe:

 • Chicken Master Gray / Master Gri - descrierea raseiCereale.
 • Porumb.
 • Făină de pește.
 • dovleac
 • Dovlecel.
 • Morcovi.
 • Verzii.

Este foarte important să se adauge alimente bogate în calciu. De obicei, pentru a umple acest mineral în corpul găinilor, păsările sunt turnate în bolurile de alimentare ale rocilor de cochilie și coajă zdrobită. Dacă acest lucru nu este realizat, straturile vor începe să se umple lipsa de calciu un alt mod: ouă de pește de ouă.

Nu uitați de suplimentele de vitamine. Dacă acestea nu sunt date, cazul pasărelor poate începe. Astfel de cazuri nu sunt neobișnuite în agricultură, unde crescătorii de carne de pasăre uită să hrănească efectivul de pui cu vitamine.

Vitaminele sunt cel mai bine date ca parte a furajelor specializate pentru pasari. Ele, de regulă, conțin toate mineralele și vitaminele necesare dezvoltării normale.

Având în vedere faptul că prețurile pentru astfel de furaje sunt mici, achiziția lor nu va afecta grav bugetul familiei. În plus, o bună producție de ouă și un set rapid de greutate vor compensa rapid toate costurile.

Unii fermieri, pentru a preveni avitaminoza la șeptelul de pui, recomandă hrănirea puiului cu urzică tocată.

Reduceți costul găinilor de îngrășare Master Gray poate fi, dacă asigurați-le un picnic. O incintă pentru aceste scopuri ar trebui construită pe un teritoriu cu un număr mare de ierburi.

Atunci când se pregătește o dietă pentru această pasăre, nu trebuie să uităm că în timpul sezonului de mulație și în timpul iernii nu ar trebui să se adauge la alimentele din orz. Problema este că acest boabe slăbește puternic păsările.

concluzie

Master Gray este o rasă de pui, distinsă de productivitatea excelentă și creșterea rapidă. Datorită cerințelor scăzute față de condițiile de întreținere, este avantajos să-l păstrați pe o fermă personală. Cu toate acestea, bucurați-vă pe deplin de creșterea acestor păsări nu va funcționa. Va fi necesar să achiziționați anual animale tinere sau ouă pentru a umple animalele, deoarece aceste cruci nu pot fi cultivate acasă.

Când cumperi găini din această rasă, ar trebui să fii atent. Faptul este că în ultima vreme, din ce în ce mai sub masca lui Gray escrocii vinde hibrizi necunoscuți, care nu au o creștere bună și ouă. Fermierii cu experiență recomandă achiziționarea numai în ferme de încredere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografieCele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografie
Chick Master Gray: caracteristici, descrierea crucii și fotografieChick Master Gray: caracteristici, descrierea crucii și fotografie
Nesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieriNesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieri
Chicken brahma: o descriere a păsărilor, tehnologie de reproducere, hrană și boalăChicken brahma: o descriere a păsărilor, tehnologie de reproducere, hrană și boală
Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?
Pui de carne colorat. Descrierea rasei și caracteristicile conținutuluiPui de carne colorat. Descrierea rasei și caracteristicile conținutului
Conținutul rasei Pavlov de puiConținutul rasei Pavlov de pui
Descrierea rasei de găini de găină AdlerDescrierea rasei de găini de găină Adler
Ferma: pui de pui de foxiFerma: pui de pui de foxi
Pui-goloshei - descriere detaliată a raseiPui-goloshei - descriere detaliată a rasei
» » Chick Master Gray: descriere detaliată a rasei
© 2021 amigdas.com