amigdas.com

Cum de a restabili articulațiile mingii cu propriile mâini

Remedierea rulmenților cu bileRulmenții de rulmenți își asumă greutatea frontului vehiculului, inclusiv a centralei electrice. De asemenea, în timpul mișcării, această ansamblu este supus unei sarcini constante de șoc. Este destul de evident că în astfel de condiții viața suportului este limitată, chiar dacă este făcută din cele mai durabile aliaje. Ca rezultat, mulți proprietari de mașini se confruntă cu necesitatea de a restabili rulmenții cu bile.

Dispozitiv și scop

Ansamblul articulației permite asigurarea unei conexiuni mobile fiabile a unei nave de roată cu maneta unui suport de suspensie. În structura ansamblului include corpul, degetul cu bila, și o inserție din plastic. Corpul cel mai adesea are o structură sudată - două părți cu canelură ștanțată de formă sferică pentru un deget sunt legate prin sudură prin puncte.

Restaurare rulmenti cu bile

De fapt, acest element este o sticlă cu pereți groși din metal, în care se introduce apoi inserția cu un deget. Pentru a face ca designul corpului să nu fie separat, marginile sale sunt înfundate. Adesea, căptușeala nu este fabricată separat, iar zona dintre pereții corpului și suprafața cu bilă a degetului este umplută cu un material polimeric special. Pentru a proteja unitatea de murdărie și apă, un anther este pus pe partea de sus.

Ar trebui menționat acest lucru uzura activă a îmbinării cu bile începe după deteriorarea anterei. Până când acest lucru se întâmplă, unitatea de uzură nu este practic afectată. Astfel, dacă starea acestui element este monitorizată și se efectuează înlocuirea sa în timp util, este posibil să se mărească semnificativ durata de viață a nodului.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că îmbinările îmbinării sudate nu au o etanșeitate suficientă și că, chiar și cu un anter nedeteriorat, pot obține apă. Pentru a evita acest lucru, corpul este umplut cu litiu.

Nod Diagnostic

Restaurarea mingiiNecesitatea de a efectua lucrările de restaurare a rulmenților cu bile poate fi învățată prin diagnosticare. De îndată ce conduceți pe un drum neuniform, auziți o frecare și o lovitură pe suspensie, unitatea este uzată și trebuie restaurată. Pentru o definire exactă a sursei acestor sunete, este mai bine să efectuați diagnosticul împreună - intrați în groapa de observare și puneți mâna pe articulația cu bilă, iar al doilea începe să rotească mașina.

Dacă sunetul este simțit manual, atunci suportul trebuie scos și verificat pentru a juca în articulația pivotantă, fixându-l în viciu. Ar trebui să ne amintim că degetul nu trebuie să se miște sub influența forțelor luminoase, dar nu ar trebui să fie gustat. De asemenea, este recomandat să efectuați același test în următoarele situații:

 • Când volanul este rotit, se aude o scânteie.
 • În timpul mișcării de-a lungul liniei drepte, se observă zgârierea spontană a mașinii.
 • Pentru a roti volanul, trebuie să aplicați o forță destul de mare.

Scoaterea și instalarea

Dacă după măsurătorile de diagnosticare a devenit clar că unitatea este uzată, aceasta trebuie reparată. Mulți proprietari de mașini începători se descurcă cu toată munca și efectuează restaurarea articulațiilor cu propriile mâini. Pentru a elimina, și după reparații pentru a stabili un suport, sunt necesare mai multe instrumente:

 • Instrucțiuni pas cu pas pentru lucrări de reparațiiDispozitiv special pentru suporți.
 • Stați sub masina.
 • Cricul.
 • Mount.
 • Cleste combinate.
 • Set de chei.

De cele mai multe ori, tractoarele pentru rulmenții cu bile nu sunt universale. Dacă nu găsiți instrumentul necesar, puteți rezolva sarcina cu un ciocan. În același timp, greutatea sa ar trebui să fie de aproximativ 600 de grame. În plus, este necesar să cunoaștem locul în care trebuie lovit, pentru a nu deteriora nodul.

Nu încercați să scoateți degetul din fanta de aterizare. Impactul trebuie să fie orientat perpendicular pe degetul de-a lungul ochiului. Pentru a scoate articulația cu bilă, mai întâi trebuie să slăbiți roțile din față și să ridicați mașina cu o cric. După aceea, roata este scoasă.

Comportamentul restaurării rulmenților cu bile prin propriile mâiniDacă piulița de pe deget are un știft, atunci trebuie îndepărtat cu clești. Acest lucru vă va permite să deșurubați piulița și să folosiți un pulverizator sau un ciocan pentru a stoarce un deget. După aceea, trebuie să deșurubați montarea caroseriei și, apăsând pârghia inferioară prin montare, scoateți suportul.

Pentru a instala unitatea după reparație, mai întâi trebuie să atașați carcasa la pârghia inferioară. După strângerea elementelor de fixare, utilizați suportul pentru a apăsa maneta și a readuce degetul la priză. Apoi, piulița este strânsă și strânsă. Dacă degetul se rotește apoi, pârghia inferioară trebuie trasă în sus. Ultima etapă va fi instalarea știftului de fixare pe piuliță sau înlocuirea celei vechi cu o cheie cu auto-închidere.

Lucrări de reparații

Trebuie remarcat imediat că, după finalizarea reparației, suportul pentru bile nu va fi complet restaurat și durata sa de viață va fi mai scurtă. Totuși, dacă totul a fost făcut corect, atunci nu vă puteți îngrijora siguranța funcționării nodului. Există mai multe modalități de a restabili performanța mingii. La domiciliu, cele mai des folosite două tehnologii sunt:

 • Repararea îmbinărilor cu bile prin tehnologia polimerică SJR.
 • Demontabil - din corpul care nu poate fi separat, este transformat într-un cadru pliabil, după care se realizează măcinarea suprafeței cu bilă a degetului, iar inserțiile se schimbă.

Folosind un polimer

Esența acestei metode este de a injecta materialul polimer încălzit în corp. Suportul nu trebuie dezasamblat, dar este necesar să se facă un extruder. Merită remarcat principalele avantaje ale acestei metode:

 • Diagnosticarea dispozitivelor și a site-urilorDeoarece designul corpului nu se prăbușește, conexiunea din fabrică este foarte fiabilă.
 • Polimerul umple toate golurile și locurile de producție care au cauzat eșecul suportului.
 • Când materialul se îngheață, acesta formează o căptușeală solidă, ale cărei caracteristici sunt cel puțin la fel de bune ca detaliile fabricii și uneori chiar le depășesc.
 • Polimerul conține în compoziția sa ingrediente speciale care asigură o lubrifiere uscată de înaltă calitate a degetului.
 • A obținut rezistență ridicată la sarcini de impact.

Pentru a utiliza această tehnologie, trebuie să se găsească o gaură în partea inferioară a carcasei, diametrul căruia este selectat în conformitate cu extruderul utilizat. Este necesară curățarea profundă a spațiului dintre învelișul și suprafața cu bilă a degetului de murdărie și, de asemenea, suflați aparatul cu aer pentru a îndepărta așchii și boabele de nisip.

Caracteristici ale tehnologiei SJR

Polimerul este injectat în carcasă prin intermediul unui extruder printr-un orificiu pre-găurit. Imediat ce materialul plastic sa solidificat, lucrările de reparații pot fi considerate complete. Singurul dezavantaj al acestei tehnologii este lipsa posibilității de a verifica geometria suprafeței sferice a degetului.

Metodă demontată

Instrucțiuni pas cu pas pentru lucrări de reparațiiDupă scoaterea suportului, este necesară dezasamblarea carcasei. Pentru a face acest lucru, va fi necesar să se găsească toate punctele de sudură într-o jumătate, apoi se împarte piesa în două părți folosind un ciocan și un daltă. Apoi, muchiile mărunțite sunt șlefuite și o lovitură este lovită la capătul degetului pentru a separa fundul carcasei. După măsurarea diametrelor interioare și exterioare ale corpului, se realizează un inel cu dimensiuni similare și filete interne, precum și un dop care este înșurubat în această parte. Înălțimea inelului ar trebui să fie de aproximativ 10 cm.

După aceasta, în cutie se află o inserție nouă și un deget restabilit. Prin conectarea a două părți ale carcasei, acestea ar trebui să fie confiscate prin sudare. Trebuie evitat supraîncălzirea căptușelii.

Apoi, corpului este necesar să sudați inelul fabricat anterior. După aceea, rămâne să înșurubați dopul în carcasă pentru a apăsa căptușeala și pentru a forța o mică gaură (cu diametrul de aproximativ 2 mm) în interiorul știftului cotit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Inelul de pescuit inerțial pentru pescuit cu ajutorul unei tije de pescuitInelul de pescuit inerțial pentru pescuit cu ajutorul unei tije de pescuit
Mașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuriMașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuri
Fabricarea bailer cu mâinile proprii - design, desenFabricarea bailer cu mâinile proprii - design, desen
Caracteristicile ansamblului strung pentru metal prin propriile mâiniCaracteristicile ansamblului strung pentru metal prin propriile mâini
Mânere pentru ușile interioare: tipurile și construcția construcției pe fotografieMânere pentru ușile interioare: tipurile și construcția construcției pe fotografie
Crearea unui strung pe un copac cu mâinile taleCrearea unui strung pe un copac cu mâinile tale
Cum sa faci benders pentru o conducta de profil cu mainile tale?Cum sa faci benders pentru o conducta de profil cu mainile tale?
Realizarea de mașini de tocat în mod automat, conform desenelor, cu mâinile lorRealizarea de mașini de tocat în mod automat, conform desenelor, cu mâinile lor
Crearea unui concasor pentru crengi cu mâinile taleCrearea unui concasor pentru crengi cu mâinile tale
Unelte de strunjire pentru metal: soiuri și scopuriUnelte de strunjire pentru metal: soiuri și scopuri
» » Cum de a restabili articulațiile mingii cu propriile mâini
© 2021 amigdas.com