amigdas.com

De ce puii își pot mânca ouăle: ce să facă

De ce puii ouăle puiuleMulți fermieri de păsări de curte se confruntă deseori cu problema coacerii și a ouălor găinilor.

O astfel de abatere în comportamentul păsărilor este foarte comună, iar proprietarii pot deveni o adevărată calamitate. Pentru a elimina problema și pentru a preveni apariția ei în viitor, este suficient să cunoaștem principalele cauze ale acestui comportament al animalelor de companie.

Cea mai frecventa cauza a consumului de oua de pui este considerata a fi o malnutritie a pasarilor. O altă categorie de motive este legată de încălcarea condițiilor de păstrare a animalelor de companie.

De ce găinile prăjeau ouăle

De ce găinile își croesc ouălecauze, pe care puii de găină se pot prăji ouăle, sunt:

 • dacă nu există o suprafață suficientă a spațiilor și locurilor pentru mersul pe jos a păsărilor;
 • menținerea inadecvată a substanțelor minerale și nutritive din furajele de pui;
 • dacă există o deficiență de calciu;
 • prezența cojilor în pupa;
 • dacă este instalat un regim de iluminare excesiv de lung în timpul iernii;
 • dacă există o lipsă de vitamina D în timpul iernii;
 • dacă cuibul este configurat incorect.

Găsiți motivul și aflați de ce puiul a început să-și croiască ouăle, cât mai curând posibil. Dacă pasărea a gustat cochilia, atunci va da un exemplu pentru restul puiului. Pentru aceasta, este necesar analiza dieta pasarilor, condițiile de menținere a gradului de adecvare a gamei, a zonei premiselor, densitatea animalelor, amenajarea cuiburilor. Pentru a rezolva problemele, se fac următoarele acțiuni:

 • schimbarea regimului de a mânca carnea de pui;
 • teritoriul pentru mersul pe păsări se extinde;
 • se creează condiții mai confortabile de detenție;
 • capturarea și izolarea inițiatorilor tăierii;
 • măsurile cardinale sunt aplicate prin folosirea metodelor populare de eliminare a mușcăturii.

Surse naturale de nutriție echilibrată

Dezechilibrul nutriției este cel mai frecvent motiv pentru care o pasăre începe să-și croiască ouăle. Puii de casă ar trebui să fie foarte diversi și mai hrănitoare, atunci tentatia de a-și croi ouăle în păsări nu va fi.

proteină

Proteina este considerată unul dintre cele mai importante elemente. Ca sursă de umplere a conținutului elementului în corpul păsării poate acționa ca prăjitură, viol, produse de origine animală, deșeuri de pește, amfibieni.

grăsimi

Grăsimile reprezintă baza rezervei de energie a găinilor. Depunerea elementelor apare în stratul subcutanat, de-a lungul căreia este posibilă evaluarea suficienței grăsimilor în dieta păsărilor. Principala sursă de grăsimi este cerealele, ovăzul, porumbul.

hidrati de carbon

Carbohidrații sunt implicați în toate procesele de viață. Formarea țesutului muscular depinde în mare măsură de gradul de adecvare a carbohidraților din organism. Pentru a umple elementul în corpul păsării, sunt folosite cartofi, sfecla și boabe.

Substanțe minerale

Substanțele minerale sunt responsabile pentru menținerea mijloacelor de existență ale puiilor și sunt implicate în toate procesele din corpul păsărilor de curte. O bogată sursă de substanțe minerale este creta, făină de animale, scoici, cenușă de lemn.

Perturbarea regimului de hrănire

Disfuncția dietei ca o cauză obișnuită a ouălor de găină pentru incubațieDisfuncția dietei este cea mai frecventa cauza a oului de pui.

O astfel de reacție la pui este naturală și servește ca răspuns la lipsa anumitor componente din dietă. Pentru a rezolva problema, este necesar să se clarifice și să se elimine cauza principală a apariției abaterilor în comportamentul găinilor.

De foarte multe ori problema este legată de calitatea slabă a hranei pentru animale.

Nu este recomandat să faceți o cantitate mare de păsări de curte în avans, deoarece pasărea nu poate mânca alimentele propuse în timp, așa că devine acru. O hrană umedă, răsfățată nu poate fi folosită pentru a hrăni o pasăre.

Pentru a începe rezolvarea problemei, proprietarul trebuie să efectueze o analiză a suficienței în dieta găinilor de proteine ​​și minerale, indiferent dacă furajele conțin cantitatea necesară a acestor componente. În majoritatea cazurilor, mușcarea ouălor încetează după introducerea în regimul de hrană a animalelor de companie a produselor de origine animală și vegetală:

 • făină osoasă;
 • făină de pește;
 • produse lactate;
 • leguminoase;
 • legume, cum ar fi varza, dovleac, sfecla, cartofi, morcovi.

De asemenea, se recomandă adăugarea urzică uscată și cenușă de lemn ca aditiv la furajele de pui. În locul mersului, se recomandă așezarea unui alimentator suplimentar cu nisip sau pietriș mare. Introducerea pietrei și a cretei are un efect pozitiv asupra sistemului digestiv. Dacă, atunci când aceste componente au fost introduse în regimul alimentar, păsările au început să coacă în mod activ produsele propuse, atunci a fost cu un grad ridicat de probabilitate că lipsa lor a provocat ouă să muște.

Utilizarea eficientă a furajelor și preamestecurilor speciale, care conțin un complex întărit de vitamine și minerale. Asimilarea elementelor adiționale are loc într-o săptămână, după care, după schimbarea naturii alimentelor, muscatura ar trebui să se oprească. O modalitate mai radicală de a elimina deficiența proteinelor și a mineralelor în corpul de pui este considerată introducerea în dieta medicamentelor speciale:

 • Biovetin;
 • Metionina.

În timpul iernii, găinile au o lipsă serioasă de vitamină D, care are o importanță deosebită pentru schimbul corect de calciu și fosfor în corpul unei păsări. Dacă această vitamină este produsă în timpul verii sub influența razelor ultraviolete, atunci în timpul iernii, deficitul lor duce la deficit de vitamina D. Semnele deficienței vitaminei la păsări sunt apariția următoarelor simptome:

 • prezența unei cochilii de ou prea subțire;
 • obstrucții evidente ale mișcărilor de păsări;
 • apariția de lamecherie.

Problema deficitului de ultraviolete este rezolvată destul de simplu, deoarece este suficientă instalarea unei lămpi ultraviolete în locul unde sunt ținute păsările.

Foarte adesea, proprietarii înșiși își provocă animalele de companie, hrănindu-i periodic cu resturi de coajă după consumul propriu de ouă pentru hrană. Această hrană afectează în mod negativ comportamentul găinilor, deoarece, cu timpul, se obișnuiesc cu mirosul și gustul cochiliei și încep să-și perceapă propriile ouă ca o sursă de mâncare delicioasă.

Încălcarea conținutului

Încălcarea regimului de păstrare a găinilor ca o cauză comună a găinilor ouătoareArgila ouălor lor nu poate fi asociată cu tulburări de alimentație și lipsa oricăror substanțe din dietă. Cauza problemei poate fi stresul din cauza lipsei de exerciții fizice. Necesitatea naturală a găinilor este necesitatea de a mers constant și de a căuta alimente, iarbă, insecte, mici pietricele. Lipsa unei plimbări sau a lipsei acesteia conduce la faptul că găinile devin agresive și încep să-și croască ouăle.

Pentru a rezolva problema, este necesar să se asigure că puii au suficientă zonă de mers pe jos. Dacă nu este posibilă aranjarea mersului pe jos, se recomandă eliberarea periodică a animalelor de companie pentru plimbări în curte. De-a lungul timpului, aceasta va duce la o scădere a nivelului de agresivitate, iar găina va opri găurirea ouălor.

Incorporarea incorectă poate fi, de asemenea, unul dintre motivele pentru mușcătura ouălor. Nu așezați cuibul la o distanță foarte apropiată și faceți-i o iluminare luminată, prelungită, deoarece în acest caz pasărea începe să se comporte incorect. Lipsa spațiului în cuiburi duce la faptul că puiul își apasă propriul ou și începe să o mănânce.

Căi populare pentru a elimina ouăle de mușcătură

Modurile populare de a elimina mușcarea ouălor de către pui sunt cunoscute din timpuri străvechi și sunt foarte populare, deoarece și-au dovedit eficiența în practică.

Debrigirovanie

Procedura este foarte frecvent utilizată pe fermele mari și fermele de păsări pentru a scăpa de puii de obiceiul de a-și croi ouăle, de a rupe pene și de a coagula unul pe celălalt. Atunci când debrigirovaniem tăierea sfârșitul ciocului de o pasăre cu un instrument special. Acasă, tăierea se poate face cu tăietori ascuțiți sau prin tăierea capătului ciocului cu un fișier. Această procedură este recomandată pentru puii de la o vârstă fragedă, deoarece în această perioadă stratul excitat al ciocului nu este complet format și tăierea este mai ușoară. După tăierea ciocului, este necesară prăjirea locului de tăiere cu metal fierbinte.

podkladyvanie obmanok

Căptușeala de decepții este un mijloc eficient de combatere a decoctuluiUn mijloc eficient de combatere a mușcării ouălor este considerat plasarea în locul păstrării ouălor false. Ca o lovitură, puteți folosi un ou din gips sau o minge obișnuită pentru tenis.

Unii fermieri de păsări de curte pentru păsările înșelătoare fac un ou din aluat și îl usucă la soare.

Stăpânii deosebit de sofisticați umple un ou de pui cu o umplutură specială care nu-i place gustul de pui:

 • bitum piper;
 • muștar;
 • oțet diluat.

O pasăre este suficientă pentru a gusta un astfel de ou de câteva ori pentru a scăpa de dorința de a repeta încercarea data viitoare.

Prinde instigatorul

Se recomandă observarea comportamentului animalelor de companie. Foarte adesea, ouăle sunt mușcate nu de tot puiul, ci doar de un singur individ. În acest caz, pentru a rezolva problema, este suficient să prindeți și să eliminați vinovatul. Un astfel de specimen se găsește adesea în apropierea cuiburilor, se poate sta mult timp lângă găinile ouătoare, așteptând următorul ou. În majoritatea cazurilor, după ce a dat un semnal puiului despre apariția unui ou sub formă de clucking, o astfel de persoană este transportată la găină de pe toate picioarele.

Un astfel de pui este recomandat să fie plantat de ceva timp într-o cameră separată. Timpul petrecut singur are un efect pozitiv asupra comportamentului găinilor și, în majoritatea cazurilor, după revenirea individului la coopul de pui principal, recidiva repetată sub formă de ouă de mușcătură nu trebuie repetată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să hrăniți un pui pentru a purta o mulțime de ouăCum să hrăniți un pui pentru a purta o mulțime de ouă
Furaje combinate pentru găini: hrană pentru găinile ouătoare cu mâinile propriiFuraje combinate pentru găini: hrană pentru găinile ouătoare cu mâinile proprii
De ce găinile își croesc ouăle, ce să facă în această situație?De ce găinile își croesc ouăle, ce să facă în această situație?
Furaje combinate pentru puii de carne și producția proprieFuraje combinate pentru puii de carne și producția proprie
De ce nu găinile făceau găini?De ce nu găinile făceau găini?
Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Compoziția și prepararea furajelor pentru găiniCompoziția și prepararea furajelor pentru găini
Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?
Specii de pui araucanSpecii de pui araucan
» » De ce puii își pot mânca ouăle: ce să facă
© 2021 amigdas.com