amigdas.com

Tali de pescuit pentru diferite tipuri de pescuit

Avantajele bobinelor non-inerțialeDin alegerea bobinei depinde în mare măsură de eficacitatea pescuitului. În funcție de modul în care se efectuează pescuitul, este necesar să se selecteze un anumit tip și dimensiune a bobinei. Un tambur de pescuit selectat în mod corespunzător contribuie la turnarea lungă și precisă a momelei și, de asemenea, face mult mai ușor pescuitul.

Bobine non-inerțiale

Dintre majoritatea pescarilor, cel mai inerțial tip este cel mai popular. "Bezynertsionki" sunt destul de versatile, deoarece permit aruncarea ambelor greutăți foarte mici și relativ mari, astfel încât acestea să poată fi utilizate cu succes în aproape toate tipurile de pescuit.

Pescuit cu tija de pescuit

Atunci când capturați un joc de luptă, se folosesc numai role de pescuit neinerciale. Ele pot fi fabricate din aliaje metalice diferite sau din alte materiale compozite. Caracteristicile tipului de potrivire sunt:

 • prezența frânei de fricțiune spate;
 • un număr mare de rulmenți;
 • dublu mâner;
 • Banda "adâncă".

Soiuri de tambur de pescuitFrâna de frecare vă permite să echilibrați încărcătura de pe dispozitiv în timpul ciupercilor ascuțiți de pește cu vyvazhivanii. Din moment ce leoparzii cu diametre foarte mici sunt adesea utilizați în pescuitul de meci, este foarte importantă posibilitatea reglării fine a frânei de frecare. Deoarece frâna este localizată în partea din spate, devine mult mai convenabil să se controleze reglarea acesteia în timpul procesului de scoatere a peștelui.

Pescuitul cu un flotor se caracterizează printr-un număr mare de mușcături în gol, după care este necesar ca, cât mai repede posibil, să se evacueze mantaua pentru a înlocui momeala pe cârlig. Un număr mare de rulmenți contribuie la rebobinarea rapidă a liniei, ceea ce sporește semnificativ productivitatea pescuitului. Datorită numărului mare de rulmenți, "inerția" neimportantă este semnificativ inferioară în ceea ce privește rotirea energiei și mult mai rapidă în ordine.

Cum să utilizați un pol de pescuit cu o bobină

În timpul pescuitului plutitor, întreaga atenție a pescarului ar trebui să se concentreze asupra plutitorului, nu asupra jocului în sine. Când mușcă, pescarul ar trebui să poată să, fără să caute să apucă mânerul "bezynertsionki" și să înceapă să vyvazhivanie. Dacă bobina este echipată cu un singur mâner, apucând-o fără a privi este destul de problematică. În cazul în care există un mâner dublu, este mult mai ușor.

Caracteristici de alegere a bobinelorDeoarece matchevuju aborda nu este echipat cu o linie de pescuit principal foarte subțire, bobina „bezynertsionki“ ar trebui să fie mai degrabă „adânc“, care să permită 100-150 de metri înfășurate monofilament 0,15-0,20 mm grosime. De regulă, o bobină suplimentară este prezentă în setul bobinei de potrivire, ceea ce vă permite să înlocuiți rapid diametrul liniei principale.

Atunci când alegeți o bobină, trebuie să înțelegeți ce tija va fi instalată. Pentru tijele de pescuit ușoare de până la 4,2 metri lungime, dimensiunea 2500-3000 este destul de potrivită. O tijă de dimensiuni medii, cu o lungime de 4,5-5 metri, este echipată cu o bobină de pescuit cu dimensiunea de 3000-3500. Pe o abordare mai puternică, puteți pune o mare "inerție" corespunzătoare unei mărimi de 4000.

Tija de alimentare

Atunci când capturați alimentatorul, se utilizează și role de pescuit fără inerție. La pescuitul de pescuit, "bezynertsion" este supus la sarcini mai grave decât atunci când captura un meci de luptă. În funcție de clasa de combatere pe care ar trebui să o captureze, pot fi utilizate diferite tipuri de bobine fără inerție:

 • joacă un meci;
 • filare;
 • cu bobina.

Cum de a alege un tambur de pescuitCând este vorba de mare viteză de capturare mică tijă de pește ultraușoare, cel mai este justificată utilizarea meciului „bezynertsionok“, care va permite adoptării rapide a liniei de pescuit în cazul poklovok goale. Atunci când pescuitul sportiv de pește mic pe o rolă de alimentare de lumină nu se confruntă cu sarcini grele, astfel încât utilizarea de potrivire „bezynertsionki“ este pe deplin justificată. Pentru acest tip de pescuit este cea mai potrivită dimensiune 2500.

Atunci când prindem un alimentator mediu și greu, ar trebui să dai preferință să se rotească "fără inerție" deoarece au o putere sporită, deși sunt inferioare vitezelor de potrivire a vitezei de înfășurare. Pentru mediul de pescuit și peștii mari pe curent, se recomandă utilizarea bobinelor cu dimensiunea de 3500-4000. Bobina bobinei pentru alimentator trebuie să aibă o clemă specială care fixează linia sau cablul împletit într-o anumită lungime. Acest lucru este necesar pentru a putea întotdeauna să aruncați snap la aceeași distanță.

Separat, merită remarcată pescuitul de la crap pentru crap. După mușcături, simțind rezistența tachetului, crapul face un ticălos puternic, ceea ce poate duce la faptul că totul va fi în apă. Pentru a evita astfel de probleme, un tambur de pescuit pentru pescuitul cu crapuri este dotat cu un locuitor. Acest dispozitiv permite rotirea liberă a bobinei și este ușor să treacă linia atunci când peștii sunt mușcați, astfel încât riscul pierderii de viteze să fie redus la zero. După rotirea brațului "fără inerție", traserul este deconectat și pescarul poate efectua o săpătură cu crapă completă.

Spinning tackle

Brăzdarele inerțiale pentru pescuit se folosesc cu succes în pescuitul prin filare. Spinning "bezynertsionki" au caracteristici de tracțiune ridicate, ceea ce face posibilă lupta împotriva specimenelor de pești mari. Principalele caracteristici ale "inerției" de rotire includ:

 • prezența frânei de frână față;
 • un mic număr subordonat de rulmenți;
 • bobină cu profil redus.

Criterii pentru alegerea unei tije cu o bobinăDe vreme ce echipamentul de pescuit se află mereu în mâna pescarului în timpul pescuitului, greutatea bobinei nu are o importanță prea mică. Designul frânei de frecare din partea frontală a "inerției libere" facilitează considerabil greutatea sa. În timpul procesului de pescuit, puteți schimba cu ușurință forța de rotație a bobinei.

În pescuitul cu spinning, capacitatea de a derula rapid o linie de pescuit sau un cordon nu este de o importanță decisivă. Mult mai important este puterea bobinei, care este mărită prin reducerea numărului de rulmenți.

Deoarece pescuitul de obicei, efectuate în cordoane împletite subțire, filare „bezynertsionka“ ar trebui să aibă o bobină cu un profil redus, ceea ce contribuie la coborâre ușor mai vârf de cuțit și oferă o departe turnare.

Clasa superioară de clasare trebuie să fie echipată cu o serie mică de bobine 1500-2000. Pentru tijele cu un test de 20-80 de grame, este mai bine să folosiți dimensiunile 2500-3000. Seria "Bezynertsionki" 3500-4000 se utilizează pentru filare cu un test de peste 100 de grame.

Domeniul de aplicare

Recent, bobinele de pescuit multipli au devenit foarte populare. Acest tip este utilizat pe scară largă în pescuitul prin filare. Principalele avantaje ale multiplicatorilor sunt:

 • putere crescută;
 • tracțiune dreaptă;
 • frecvența ridicată și precizia turnării.

"Desene animate" de mare putere vă permite să utilizați o momeală artificială foarte mare, a cărei masă poate depăși 200 de grame. Pentru a prinde prădătorul capturat pe jerkbaits și mari momeală siliconice multiplicatori având un profil rotund sunt utilizate. Atunci când pescuiești pe vobrătoare, este de preferat să prindem bobine cu profil scăzut, care în mediul de pescuit sunt numite "cutii de săpun".

Atunci când capturați o metodă de jig, tragerea directă a multiplicatorului este foarte importantă. Datorita acestei proprietati, pescarul, momeală în timpul posta, acesta este capabil de a fixa cablul de împletit între degetul mare și arătător, care crește în mod dramatic de viteze sensority și face să te simți orice atingere de pește la duza.

Care sunt bobinele pentru tije de pescuit?

Frecvența de turnare atunci când pescuitul cu "cartușe" este semnificativ mai mare decât frecvența de turnare, care poate fi realizată utilizând o bobină fără inerție. Acest lucru se datorează faptului că, după fiecare turnare, nu trebuie să pierdeți timpul când lichidați buclele formate din linie, ceea ce se produce în mod inevitabil atunci când prinderea este "fără inerție". Controlul continuu asupra zborului momelei contribuie la o turnare mai precisă.

În setul cu bobina de pescuit multiplicator este necesar să se utilizeze o tijă de turnare, care se distinge prin prezența unui declanșator special, care permite angrenului cu maximum de confort să țină mânerul cu o singură mână. Ajustarea multiplicatorului trebuie să se bazeze pe greutatea momelei specifice.

Selectarea bobinelor pentru tije de pescuitÎn ultimii ani, popularitatea bobinelor clasice inerțiale a scăzut semnificativ. Singura modalitate de a le prinde în cazul în care cererea lor rămâne complet justificată este pescuitul plutitor în cabluri. Bine "inerție" are un accident vascular cerebral neted și moale, care permite plutitorului să plutească liber de-a lungul curentului, înfășurând treptat linia. Deoarece linia este în mod constant în stare tensionată, pescarul are întotdeauna posibilitatea de a face o tăiere instantanee.

Bilele de pescuit cu zbor sunt foarte asemănătoare cu cele inerțiale clasice, dar au o funcționalitate ușor diferită. Ei nu participă la turnarea și momeala adăpostului, ci servesc numai pentru a stoca frânghia și pentru a ajuta la lupta împotriva peștilor mari.

Orice tambur de pescuit este un mecanism destul de delicat care necesită multă atenție. După fiecare sezon de pescuit, bobina trebuie curățată și lubrifiată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să alegeți corect un rookie de filare: ce opțiune este mai bunăCum să alegeți corect un rookie de filare: ce opțiune este mai bună
Feeder rod: cum să alegeți cea mai bună opțiuneFeeder rod: cum să alegeți cea mai bună opțiune
Tije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuriTije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuri
Cum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturileCum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturile
Caracteristicile alegerii unei bobine de alimentare pentru pescuitCaracteristicile alegerii unei bobine de alimentare pentru pescuit
Selectarea unei bobine simple pentru tija de pescuit plutitoareSelectarea unei bobine simple pentru tija de pescuit plutitoare
Inelul de pescuit inerțial pentru pescuit cu ajutorul unei tije de pescuitInelul de pescuit inerțial pentru pescuit cu ajutorul unei tije de pescuit
Pescuitul pentru cârligele de pește, dublu și tripluPescuitul pentru cârligele de pește, dublu și triplu
Selectarea unei bobine de pescuit puternic, cu eliberare rapidăSelectarea unei bobine de pescuit puternic, cu eliberare rapidă
Tija de pescuit pentru pescuit în perioada de varăTija de pescuit pentru pescuit în perioada de vară
» » Tali de pescuit pentru diferite tipuri de pescuit
© 2021 amigdas.com