amigdas.com

Caracteristicile alegerii unei bobine de alimentare pentru pescuit

Caracteristicile alegerii unei bobine de alimentare a bugetuluiPescuitul de pescuit cu o tijă de alimentare este o adevărată artă de pescuit. Succesul unei astfel de lecții depinde de pregătirea pescarilor

și echipamentul corespunzător selectat, care va fi capabil să livreze un alimentator cu cârlige la punctul dorit și astfel nu va fi frică de un duel cu o pradă mare. O etapă importantă în pregătirea abordării este achiziționarea unei bobine pentru alimentator.

Informații generale pentru începători

Bateria de alimentareO bobină bună este un element indispensabil al barei de alimentare, care poate determina succesul pescuitului de crap care urmează. Este important să înțelegeți în avans subtilitățile de bază ale achiziției viitoare, să țineți cont de recomandările pescarilor profesioniști și, de asemenea, să studiați evaluarea celor mai bune modele de la producătorii dovediți. Astfel de acțiuni vă vor permite să luați decizia corectă și să nu faceți greșeli.

Ca și în cazul pescuitului de filare, atunci când capturați un alimentator, bobina trebuie să facă față sarcinilor mari exercitate de un crap mare sau crap de crucian. Dispozitivul trebuie să arunce încărcătoare destul de grele, cântărind până la 150 de grame pe distanțe lungi, ceea ce crește doar impactul asupra întregului echipament. Prin urmare, instrumentul ales ar trebui să fie la fel de rigid, calitativ și fiabil, altfel vă va da greș în momentul cel mai inoportun.

Când selectați Alimentare cu bobine de pescuit Nu există cerințe ridicate care să fie impuse modelelor pentru pescuitul de carp și pescuitul de meci. Dar există anumite criterii și este de dorit să le respectăm. Este important să se înțeleagă faptul că nu toate bobinele inerțiale disponibile în comerț sunt potrivite pentru pescuitul crapului, în special pentru un astfel de mod unic ca un alimentator. Dacă un simplu donku poate fi echipat cu un produs chinez ieftin, atunci pentru tija de alimentare este mai bine să folosiți numai opțiuni de calitate, dovedite de timpul și experiența pescarilor.

Odată ajuns într-un magazin de pescuit, principalul lucru nu este să te pierzi și să găsești o soluție adecvată printre numeroasele opțiuni disponibile. Nu este ușor pentru un începător, pentru că sute de nume, cuvinte incomprehensibile și caracteristici tehnice doar agravează situația. Dar dacă vă ocupați de subtilitățile de bază ale achiziției, aceasta vă va salva de la multe probleme.

Clasificarea bobinelor de crap

Brăzdarul de crap cu sufletul cu sufletul liberBobinele de alimentare disponibile în comerț aparțin unei categorii mari - fără inerție sau, așa cum sunt folosite pentru a numi mulți pescari condimentați, "mașini de tocat carnea". Acest tip poate avea multe direcții și caracteristici adecvate pentru condiții specifice de pescuit. Ele se disting prin:

 1. Dimensiunea și tipul bobinei.
 2. Raportul de transmisie.
 3. Numărul de rulmenți.
 4. Soiurile frânelor de frecare.

În ceea ce privește mărimea bobinei, aceasta indică dimensiunea bobinei însăși. În consecință, cu cât este mai mare cifra, cu atât mai mari sunt dimensiunile și greutatea modelului selectat. Pe un astfel de produs, puteți derula înapoi valoarea maximă a liniei.

Unii oameni cred că utilizarea bobinelor mari îmbunătățește distanța de turnare (în acest caz, este necesar să se acorde o atenție asupra valorii inelelor de trecere, în special prima). Dimensiunile inerției fără alimentare nu variază în intervalul 2000-12000. Modele cu indicatori 2000-3000 sunt adecvate pentru utilizarea cu tije pikernymi ușoare, dar reale „monștrii“ în 10000 și 12000 vor fi găsi valoroase pentru fanii de pescuit cu ajutorul tijei de super-grele.

Dimensiunea afectează în mod direct greutatea inerției. De exemplu, dacă versiunea cu numărul 3000 cântărește doar 300 de grame, atunci versiunea cu dimensiunile de 12.000 poate avea o greutate de 700 de grame. Aceasta înseamnă că pentru a efectua distribuții frecvente va trebui să arătați o anumită abilitate și pregătire.

Când alegeți o bobină pentru forma de alimentare, trebuie să luați în considerare dimensiunea barei. Pentru modelele de preluare ușoară cu lungimea de până la 3 metri, sunt potrivite produse compacte cu o mărimea bobinei de 2000-4000 (deși se utilizează și versiuni mai mari). Dacă vorbim despre capturarea unei bare de pescuit mijlocii, atunci dimensiunea optimă va fi de până la 5.000. Pentru Heavy și Extraheavie, dispozitivele de la 6.000 sunt ideale.

Material de fabricație și forma bobinei

Bugetele bugetareUn criteriu important de selecție este materialul din care se fabrică partea de lucru a bobinei, precum și caracteristicile de formă. Din acești factori, intervalul de turnare și tipul de linie de pescuit admisibil depind în mod direct (fie de panglică, fie de monofilament). Bobinele de alimentare cu buget sunt adesea echipate cu o singură bobină din plastic, pe care se plasează un număr mare de linii, dar, de regulă, monofilă.

Modelele avansate au la dispoziție o bobină puternică din aliaj de aluminiu, în timp ce o versiune din plastic este livrată împreună cu ele în setul de bază. Produsele metalice sunt capabile să găzduiască o mulțime de cordon împletit, în timp ce rezistă încărcăturii grele și arată fiabilitate sporită. Printre formele existente de bobine de bobină se află următoarele tipuri:

 1. Clasic.
 2. Distribuție lungă.
 3. Aer bobină.

Modelele clasice au o formă obișnuită de ciuperci și pot găzdui cu ușurință o mulțime de linii monofilament. Opțiunea Long Cast este ideală pentru pescuitul la o distanță mare de coastă, iar capacitatea de a efectua o turnare lungă este asigurată de o bobină în formă de con. Ultimul tip, numit bobină de aer, se referă la invenții cu profil scăzut, care implică înfășurarea unui cordon împletit fără suport. Reprezentanții din această categorie demonstrează o bună nivelare netedă și capacitatea de a lucra cu răchită subțire.

Atunci când alegeți o bobină de alimentare, acordați atenția cuvenită clemelor, și anume forma lor și materialul de fabricație. Produsele din plastic triunghiular sunt în majoritatea cazurilor instalate pe modele bugetare de inerție. În consecință, acestea nu sunt de înaltă calitate, și în afară de acestea sunt capabili să mănânce linia cu utilizare prelungită. Bobinele mai scumpe sunt echipate cu cleme metalice cu formă rotundă.

Raportul de transmisie și rulmenții

Spinning tamburiViteza liniei de pescuit depinde de raportul de transmisie. Dacă împărțim bobinele cu acest parametru, putem forma două categorii condiționale:

 1. Viteză.
 2. Tracțiune.

Dacă raportul de transmisie este suficient de mare, atunci dispozitivul este de mare viteză. În ciuda desfasurarii rapide a liniei, aceste bobine sunt destul de fragile, iar durata lor de viata este foarte limitata. Mecanismul fragil este puternic expus la uzură, astfel încât, pentru un începător, acesta poate deveni inutil.

Modelele pentru pescuitul cu putere sunt ideale pentru combaterea pradă mare. Dar din cauza raportului redus de viteză, nu este foarte convenabil să se efectueze o turnare frecventă a alimentatoarelor, deoarece acest lucru necesită mult timp. Ideal pentru un începător este o bobină cu o viteză de înfășurare de aproximativ 5: 1.

Se consideră că bobinele de alimentare au cel mai mult la dispoziție un număr mare de rulmenți, dacă le comparăm cu dispozitivele pentru alte direcții de pescuit. Dar acest lucru nu este adevărat. Da, și în punctele de vânzare sunt disponibile produse chinezești la prețuri accesibile, care au o mulțime de astfel de elemente, dar calitatea lor pare a fi discutabilă. Prin urmare, cantitatea nu joacă întotdeauna un rol important. Este mai bine să cumpărați un model dovedit de la un producător bine-cunoscut cu mai multe rulmenți decât o dezvoltare necunoscută care vă poate da greș în momentul cel mai important.

Numărul optim de rulmenți în bobinele bugetare pentru alimentator este 4. Modelele mai scumpe au 5-6 astfel de detalii. În ceea ce privește invențiile cele mai de elită, ele pot avea un număr mare de rulmenți de calitate, asigurând o netezime maximă a bobinei.

Frână de frânare și tractoare

Cola cu trailer KAIDAExistă două tipuri de frânare cu frecare: față și spate. Ele diferă foarte puțin unul de celălalt. Excepția este doar centrul de greutate: pentru modelele cu ambreiaj spate este ușor deplasat spre spate. Este mai important să se acorde atenție ajustării netede a acestui mecanism.

În ceea ce privește prezența proprietarului, acesta este prezent, de regulă, în bobinele de crapuri de elită, deși și mai mulți "măcinători de carne" mai accesibili sunt de asemenea echipați cu un astfel de element. Apartamentele incluse oferă peștelui o posibilitate nestingherită de a se desprinde liber de la bobină, ceea ce este necesar în lupta împotriva pradă mare, care poate exercita o încărcătură uriașă asupra echipamentului. De asemenea, proprietarul împiedică o eventuală rupere a platformei atunci când se utilizează o linie subțire sau o panglică.

În ceea ce privește masa bobinei, pentru pescuitul amator pasiv, practic nu joacă nici un rol. Esența pescuitului de alimentare este faptul că un pescar pune un tackle pe un stand, și apoi pur și simplu urmează starea indicatorului de momeală. Un astfel de parametru poate fi relevant numai pentru fanii pescuitului de crapuri sportive, care trebuie să efectueze repornirea tachetului la fiecare câteva minute. Pentru a căuta trofee, acest pescuit nu este potrivit, dar dacă accentul se pune pe cantitate și nu pe calitate, atunci este rezonabil să folosiți bobine luminoase pentru alimentator.

Evaluarea celor mai bune modele

Pentru a găsi bobina ideală pentru pescuit, trebuie să analizați evaluarea celor mai populare modele care au reușit să confirme calitatea lor incontestabilă. În această listă sunt produsele cele mai versatile, care au primit multe feedback pozitiv de la începători și profesioniști:

 1. Dispozitiv de bobinareBanax G. T. Extreme 3000. Este un model special, care este ideal pentru căutarea unei producții la scară largă. Foarte des este folosit pentru capturarea unor trofee reale, în special pentru pescuitul maritim. Caracteristicile de design au mai multe diferențe, care se referă la mânerul electric, lagărele ascunse, ambreiajul de până la 25 kg, precum și o carcasă rezistentă la apă.
 2. Teben AQR-400. Modelul este echipat cu un ambreiaj frontal și este destinat pentru capturarea producției mari și medii. Dispozitivul este echipat cu un proprietar de calitate, iar pe o bobină capabilă se află aproximativ 140 de metri de linie. Există 9 rulmenți în set, ceea ce face ca această bobină să fie o soluție utilă atât pentru începători, cât și pentru profesioniști mai instruiți.
 3. Daiwa TD-Sol. De-a lungul anilor, produsele Daiva au avut o cerere mare în rândul fanilor produselor de calitate și de încredere. Modelul bobinelor Daiwa TD-Sol combină cele mai bune caracteristici ale producătorului, care constau într-o mișcare ușoară și o bună tracțiune. Corpul este fabricat din aliaj de aluminiu de înaltă calitate, iar frâna de frecare funcționează instantaneu. Stivuitorul de lemn funcționează stabil, probabilitatea formării barbilor și a liniilor de colectare este minimă. Un alt avantaj al modelului îl reprezintă compactitatea sporită și aspectul atractiv.
 4. Preston PC-R 6000 Ree. Un bun instrument de pescuit pentru pescuitul pe scară largă. Are un număr crescut de rotiri ale liniei, stil îmbunătățit, precum și un rotor echilibrat. Modelul are 9 rulmenți. Din deficiențe, doar 473 de grame de greutate sunt eliberate.
 5. Kaida Dragon 3000. Acesta aparține categoriei bunelor bobine de alimentare din China, care au o stabilitate ridicată a muncii și un preț accesibil. În acest model, sunt concentrate caracteristici importante de performanță, inclusiv o masă mică și o funcționare netedă. Corpul este realizat din grafit.

Sfaturi utile pentru incepatori

Frânele de fricțiune frontale și spate ale bobinelor fără inerțiePentru a cumpăra prima bobină pentru pescuitul de crap amatori, nu se recomandă să nu luați în considerare sfaturile profesioniștilor și să economisiți bani prin achiziționarea de produse ieftine de calitate discutabilă. Este mai bine să cumpere un instrument de pescuit dovedit (de exemplu, de la Shimano), care demonstrează stabilitatea maximă, fiabilitatea și durabilitatea.

Antrenamentele de formare și dobândirea altor competențe importante necesită mult timp și efort. În plus, bobina este supusă unor încărcături mari, astfel încât este puțin probabil ca un model insuficient de înalt să fie capabil să facă față în mod conștiincios sarcinilor sale și va eșua în curând. Cu o opțiune dovedită, nu vor exista astfel de probleme.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege o tijă de crap: tipuri și caracteristiciCum de a alege o tijă de crap: tipuri și caracteristici
Cum de a alege un tambur bun de pescuit pentru filareCum de a alege un tambur bun de pescuit pentru filare
Cum să alegeți corect un rookie de filare: ce opțiune este mai bunăCum să alegeți corect un rookie de filare: ce opțiune este mai bună
Feeder rod: cum să alegeți cea mai bună opțiuneFeeder rod: cum să alegeți cea mai bună opțiune
Tije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuriTije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuri
Cum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturileCum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturile
Principii de pescuit pentru un echipament pentru hrana animalelorPrincipii de pescuit pentru un echipament pentru hrana animalelor
Prindeți alimentatorul din gheață: alegerea echipamentului și secretele pescuitului în timpul ierniiPrindeți alimentatorul din gheață: alegerea echipamentului și secretele pescuitului în timpul iernii
Pescuit de iarnă pe o bară fărăkivkovuyu de pescuit pentru un windlessPescuit de iarnă pe o bară fărăkivkovuyu de pescuit pentru un windless
Selectarea unei bobine de pescuit puternic, cu eliberare rapidăSelectarea unei bobine de pescuit puternic, cu eliberare rapidă
» » Caracteristicile alegerii unei bobine de alimentare pentru pescuit
© 2021 amigdas.com