amigdas.com

Frenul plastic al buzei superioare în copil: tipuri și descriere

Îndepărtarea cu laser a căpăstrui buzei superioareChirurgia plastică a căpăstrui buzei superioare este o operație chirurgicală de tăiere a frenulului, care este efectuată la pacient în timpul prezenței recomandărilor adecvate în direcția terapeutului de vorbire sau a ortodontistului. Frenumul labial este o pliu a mucoasei orale, care este responsabilă pentru o atașare suplimentară la oasele maxilare ale buzei de sus.

Clapeta este normală de la gâtul incisivilor frontali este înfășurată în gingie aproximativ 0,4-0,9 cm. În timpul ancorajului inferior sau dacă se află în spatele incisivilor frontali și ancorajul nu este complet vizibil, se consideră scurt. În aceste situații, aceasta începe în mijlocul buzei și este fixată la aproximativ 0,5-0,7 cm deasupra gumei, în regiunea decalajului dintre diastemă (incisivii anteriori).

O scurtă căpăstru a buzei superioare este ușor de diagnosticat în timpul unei examinări vizuale. Pentru ceea ce este pur și simplu necesar să eliminați buza superioară și să examinați locul de interclaj al firului mucus.

În timpul prezenței normale a căpăstru, nu interferează cu vorbirea, iar impactul negativ nu are asupra stării de sănătate. O scurtă frenum poate provoca dezvoltarea unor patologii. Pentru ao corecta, se execută plasticul căptușelii buzei superioare.

Indicații pentru îndepărtarea căpăstrui buzei superioare

Ridicarea buzei superioareMulți părinți au o idee foarte vagă despre lucrul la buza buzei superioare, principala ei sarcină în funcționarea normală a sistemului dentoalveolar. Prin urmare, dacă medicul recomandă necesitatea de a prăji călcâiul buzei superioare la copii, cei mai mulți nu-și dau seama de importanța implementării sale.

De fapt, această problemă trebuie adresate în timp util pentru a preveni consecințele estetice și medicale neplăcute. Este căprioara care face posibilă închiderea și deschiderea gurii, mutarea buzelor, articularea corectă. În timpul acestui defect, există diferite defecte estetice, funcționarea buzelor este întreruptă, mobilitatea acestora este redusă semnificativ.

Prezența unei mâini scurte a buzei superioare copilul poate duce la anumite consecințe:

 • Încălcarea formării corecte a sunetului și a vorbirii. Foarte adesea cu această patologie există dificultăți în pronunțarea vocilor și a sunetelor labiale. În acest caz, terapeutul vorbitor recomandă execuția materialelor plastice, după care dicția este corectată automat.
 • La nou-născuți, funcția de sugere este limitată. Deoarece la sugari buza superioară simultan cu limba joacă un rol activ în supt, încălcarea mobilității sale este o piedică în hrănire. În anumite situații, neonatologul poate produce plasticul căruței de buza superioară.
 • Stema scurtă a buzei este motivul întârzierii în spațiul dintre incisivii papilelor interdentare ale gingiei. Ca urmare, se formează un spațiu între dinții din țesutul osos - diastema. În plus, între coroane, distanța crește.
 • La vârsta înaintată, din cauza patologiei căii feroce, este probabil că există o încălcare a funcțiilor de mestecare și mușcături, ceea ce duce la probleme cu sistemul digestiv.
 • Rezultatul unui defect poate fi o creștere a sensibilității dinților, expunerea rădăcinilor și instabilitatea acestora. Plasticul face posibilă prevenirea apariției anumitor boli dentare.
 • O căpăstru scurtată retrage guma și poate duce la apariția unui proces de inflamație a gingiilor, depunerea pietrei pe dinți și apariția buzunarului gingival.
 • Operația de corecție este necesară pentru prevenirea inflamației în cavitatea orală și în bolile parodontale.
 • O chintă foarte largă poate duce la formarea unei plăci pe dinți și la o acumulare constantă de particule alimentare.

Intervenție chirurgicală trebuie să fie în mod necesar justificată. Declarația obișnuită a faptului de prezența unui frenum scurt nu este o indicație pentru o operațiune de urgență. Plasticul se efectuează în astfel de cazuri:

 • Care sunt indicațiile pentru înlăturarea căpăstruiÎn timpul pregătirii pentru tratamentul ortodontic. Frunzele de țesut moale care se află în cavitatea bucală afectează formarea mușcăturii și dentiția au o sarcină nesemnificativă. Atunci când se stabilesc proceduri pentru reglarea ocluziunii (brațele sau plăcile de fixare), trebuie acordată atenție și fixării corecte a buzei.
 • În timpul prezenței unui spațiu între incisivii centrali. Formează un cordon gros și frenul buza întrețesută în papila interdentara nu permite să conveargă spre incisivii centrali. Efectul sarcinii de lumină constantă duce treptat la o creștere a diastemă, și trecerea la partea laterală a dentiției și înainte de centru, având ca rezultat apariția parodontitei prejudiciului regulat papilei interdentare.
 • În timpul tulburărilor de formare a sunetului și a altor probleme logopedice (cel mai adesea această indicație este observată mai rar decât altele).
 • În timpul pregătirii pentru proteze detașabile. Atunci când se planifică instalarea de proteze, este necesar mai întâi să se facă plasmă din frenul buzei, deoarece un freneu scurt provoacă deformarea protezei.
 • În timpul prezenței bolilor parodontale și a riscului ridicat de apariție a acesteia. În aceste situații, un frenul scurt "trage" membrana mucoasă de la baza dinților, aceasta duce la o recesiune a gingiilor - dinții goi și ridicarea marginii gumei.

Timpul optim pentru procedură

Contraindicații la operațieDeși chirurgia plastică este o operație destul de simplă și nu dă naștere unor consecințe grave, este foarte rar ca bebelușii să o administreze rar - numai dacă există o perturbare semnificativă a procesului de alăptare.

Cel mai bun moment este vârsta de mai mult de cinci ani. Acesta este timpul erupției dinților permanenți, pierderea laptelui și schimbări active în muscatura, atunci când dinții medii au apărut cel puțin o treime, iar dinții laterali nu au crescut încă. Efectuarea plasticului în acest stadiu va ajuta la prevenirea apariției unui gol și va însoți incisivii care se află în centru pentru a se schimba unul cu celălalt (acest lucru poate fi ajutat de incisivii incizivi laterali).

Unii medici recomandă executarea circumciziei frenului buzei la 8-9 ani, când cei 4 incisivi de mai sus au erupt deja complet. În timpul prezenței indicațiilor, operațiunea produsă și în adolescență.

Contraindicații privind subcotarea

Corecția chirurgicală nu se efectuează în timpul prezenței unor astfel de afecțiuni și condiții cum ar fi:

 • osteomielită;
 • boli recurente ale mucoasei orale;
 • expunerea la radiații la nivelul gâtului și capului;
 • carii multiple cu complicații.

Dintre contraindicațiile generale este necesar să se distingă:

 • Când să eliminați căpăstruBDD;
 • leziuni cerebrale;
 • boli mintale;
 • consumul de alcool;
 • boli infecțioase în stadiul de exacerbare;
 • boli hematologice (hemofilie, leucemie);
 • tendința spre apariția cicatricilor keloide, a colagenozelor;
 • boli oncologice;
 • boli cronice.

Pregătirea pentru intervenții chirurgicale

Nu necesită pregătire specială pentru această procedură. Este necesară dezinfectarea cavității orale, deoarece prezența unei surse infecțioase poate duce la complicații. Unii medici recomandă efectuarea fluorografiei, dar nu există o mare nevoie de aceasta: plasticul căptușelii buzei superioare este o operație scăzută traumatică.

Există o singură recomandare, aceasta este hrănirea preliminară a unui nou-născut, deoarece într-o stare înfomată este mai dificil să se tolereze procedura. În plus, foamea afectează coagulabilitatea sângelui.

Soiuri de operațiuni

Una dintre condițiile principale pentru finalizarea cu succes a operațiunii: copilul este obligat să stea pe un scaun timp de cel puțin 20 de minute într-o stare liniștită. Plasticul este produs prin diferite metode. Alegerea unei anumite metode va depinde de caracteristicile atașamentului și structurii frenului buzei.

 • Ridicarea buzei superioareFrenuloplastika. Semnificația acestei operațiuni este de a schimba zona de atașament a frenului.
 • Frenectomie. Este recomandat în timpul unei mâini largi a buzei. Incizia se face de-a lungul creasta unui frenulul strans in timpul acestei excizat papila interdentară țesut, care sunt distanțate între porțiunea rădăcină a incisivilor centrale din decalajul osos.
 • Frenotomiya. Această intervenție chirurgicală este recomandată în cazurile în care frenumul buzei este îngust și, de asemenea, nu are puncte de atașare la marginea procesului alveolar și are forma unui film transparent. Tăierea se face în direcție transversală, iar cusăturile se fac în direcția longitudinală.

Frenuloplastia în formă de Y

După anestezie locală, mânerul fix este îndepărtat cu foarfece speciale gingivale sau cu bisturiu. După îndepărtarea pe mucoasă rămâne un defect în formă de diamant. Pentru a compensa margine care este adiacent la mucoasă tăiată, degajarea acestuia printr-o raspatory subțire, deplasarea în direcția apicală de-a lungul periost (adâncimea vestibuli format). Membrana mucoasă deplasată este fixată la periosteu cu o cusătură nodală din interiorul vestibulului. Rana este cusută strâns.

Frenuloplastia în formă de Z

Se efectuează anestezie prin infiltrare, apoi se face o incizie verticală de-a lungul centrului căruței. În zonele opuse din ea se produc două incizii oblice. Crapurile triunghiulare formate se mobilizează, apoi se întăresc astfel încât secțiunea mijlocie să fie orizontală.

Este important să se pregătească corect patul de primire: atunci când coaseți doar marginile inciziei unul cu celălalt în interiorul mucoasei, puteți obține doar o slăbire a tensiunii, dar nu veți putea să o eliminați complet. Ignorarea acestui punct poate duce la o scădere eficacitatea procedurii efectuate și ca urmare a popularității care nu este foarte populară a acestei metode.

Patul de primire trebuie preparat în același mod ca în timpul frenuloplastiei în formă de Y. Delaminare se realizează de-a lungul periostul tesutului submucoasei folosind raspatory, apoi suprapunerea suturi catgut pentru suturarea secțiunea nodal orizontale, flapsurile sunt fixate pe periost.

Toate manipulările de mai sus se efectuează în condiții staționare, sub anestezie locală prin infiltrare. Pentru anestezie se folosește Ultrakan D-C Fort, care conține epinefrină.

Pentru suturarea ranilor se utilizează materialul absorbit în cusătură, datorită căruia cusăturile nu trebuie îndepărtate ulterior. Toate procedurile chirurgicale durează aproximativ 20 de minute. Conform recenziilor, acest proces nu provoacă disconfort și este absolut nedureros.

Laser plastic

Astăzi, plasticul frenului buzelor cu ajutorul unui laser este destul de popular. Întregul proces durează doar câteva minute.

Anestezia locală prealabilă se realizează cu un gel special, după care o fibră este ghidată de căpăstru de la aparatul laser, care formează un fascicul de lumină focalizat. Cureaua sub influența sa "se dizolvă". De asemenea, laserul sigilează și sterilizează marginile plăgii.

Principalul avantaj al acestei metode:

 • Cum să eliminați corect funiafără vărsare de sânge;
 • absența sunetelor și vibrațiilor inutile care îi sperie pe copii;
 • excluzând posibilitatea infecției cu instrumente chirurgicale prin etanșarea marginilor ranii cu un laser;
 • nu este nevoie de suturarea;
 • perioadă scurtă de reabilitare după intervenție chirurgicală;
 • absența cicatricelor și a durerilor postoperatorii;
 • reducerea timpului de intervenție chirurgicală a plasticului la nivelul membrelor buzei superioare.

Decuparea directă a frenului pentru copii mici este o procedură de rutină și face posibilă salvarea mai târziu a copiilor dintr-o serie de probleme de natură estetică și fizică. Respectarea recomandărilor medicului iar regulile de igienă vor oferi ocazia cu cel mai mic disconfort și vor trece rapid prin acest eveniment, iar copilul va asigura pe deplin viitorul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Un frenum scurt al limbii copilului: cum este?Un frenum scurt al limbii copilului: cum este?
Care este chistul de retenție al buzei inferioare?Care este chistul de retenție al buzei inferioare?
Stema scurtă a buzei superioare în copil, cum să pruneStema scurtă a buzei superioare în copil, cum să prune
Plastice de frenul scurtat al limbii cu laserPlastice de frenul scurtat al limbii cu laser
Hare Lip: cauze și tratamentul patologieiHare Lip: cauze și tratamentul patologiei
Frecventa scurta a limbii la nou-nascutiFrecventa scurta a limbii la nou-nascuti
Ridicarea buzei superioare și inferioare: recomandări și metode de îndepărtareRidicarea buzei superioare și inferioare: recomandări și metode de îndepărtare
Caracteristicile procedurii de plastica a buzelorCaracteristicile procedurii de plastica a buzelor
Contur buze din plastic cu acid hialuronicContur buze din plastic cu acid hialuronic
Blefaroplastia pleoapelor superioare: descrierea și costul proceduriiBlefaroplastia pleoapelor superioare: descrierea și costul procedurii
» » Frenul plastic al buzei superioare în copil: tipuri și descriere
© 2021 amigdas.com