amigdas.com

Cauzele și tratamentul granulomului eozinofilic la pisici

Cum se manifestă granulomul?Ca și alte creaturi, pisicile pot avea diverse boli inflamatorii. Dintre acestea nu există nici o boală prea frecventă - granulomul eozinofilic. Ea este provocată de începutul celulelor, legată în structură de leucocite, numite eozinofile. Inițial, ele fac parte din sistemul imunitar al pisicilor, dar eșecurile în activitatea lor, a ridicat o serie de simptome similare ale bolii, denumirea comună. Boala nu se aplică în cazul unei simple și ușor de vindecat, este necesar să se arate perseverență pentru a reveni la sănătatea animalului.

Cauzele bolii

Mecanismul exact al apariției granulomului eozinofilic este încă necunoscut. Medicii nu pot răspunde la întrebarea de ce celulele concepute pentru a proteja organismul împotriva virușilor și bacteriilor încep să apară brusc probleme de sănătate. Există o versiune pe care eozinofile o mută sub influența agenților patogeni patogeni. Factorii care provoacă apariția bolii includ:

  • predispoziție ereditară;
  • o reacție alergică a organismului la alimente;
  • hipersensibilitate la orice iritant extern;
  • cauzate de purici și dermatită acarieni.

Principalul lucru este să fii atent la animalul dvs. de companie, în timp pentru a observa debutul bolii, deoarece orice boală este mai ușor de vindecat în stadiul inițial, fără a duce la procesul cronic sau progresia bolii.

Tipuri de boală

În total, se disting trei tipuri de boli, care se deosebesc una de alta în locul de origine și manifestări:

  • Tipuri de boliCea mai severă formă a bolii poate fi considerată placă eozinofilă. Localizarea cea mai frecventă a acestui tip de granulom are loc în abdomen sau pe coapsa animalului. Vârsta și sexul nu afectează incidența și severitatea bolii. În fotografie, se poate observa că placa este o formație de culoare roșiatică de până la 5 mm deasupra pielii. Zona afectată este edematoasă și provoacă mâncărime puternice. În interior, se acumulează exsudatul, care, atunci când se mănâncă, corodează pielea animalului, ceea ce cauzează dureri severe.
  • Placa eozinofilă este mai ușor de manifestat, care poate apărea și la animale de orice sex și vârstă. În diferite părți ale corpului, pisica are pete călduțe, care sunt însoțite de înroșire. Cu dezvoltarea ulterioară a bolii apar mâncărimi, mâncărimi. Cel mai adesea ele pot fi văzute pe gât, spate și șolduri.
  • Ulcerul eozinofilic apare mereu în limba sau în buza superioară a animalului de companie. La început, apare o ușoară înroșire, care crește treptat în dimensiune și poate ajunge la 5 centimetri în diametru. Acest tip de granulom nu dă senzații dureroase și se dezvăluie mai rapid decât toate datorită localizării disponibile. Cel mai adesea afectează animalele de sex feminin. Rănile apar nu numai în gură, ci și în gât, astfel încât să împiedice pisica să bea și să mănânce și va pierde în greutate, pe care proprietarul o va observa imediat.

În toate cele trei cazuri, pot fi inflamate la cele mai apropiate case granuloame de noduli limfatici care vor apărea în urma unei examinări de către un medic veterinar fără dificultate.

Cum se efectuează diagnosticarea?

Cum este diagnosticată boalaSpecialistul va fi capabil de funcții externe determină granulomul eozinofilic și îl deosebește de bolile cu simptome similare. Dar pentru a confirma diagnosticul, va fi necesar să se efectueze o examinare histologică a țesuturilor inflamate, luându-le eșantionul. La urma urmei, tumori benigne, maligne, abcese și alte afecțiuni se pot desfășura în mod similar.

Țesuturile sunt examinate sub microscop pentru o inflamație tipică a granulomului. Se determină conținutul cantitativ al eozinofilelor. Dacă este depășit în mod semnificativ, poate fi diagnosticat cu încredere. Chiar dacă nu este definit cu precizie subspecii granulom, tratamentul este prescris, ca o tactică de măsuri terapeutice pentru toate tipurile de granulom va fi la fel.

Este foarte important să se identifice factorul care contribuie la boală. De obicei, dacă o componentă care provoacă o alergie este exclusă, tratamentul este mai rapid și mai eficient. Prin urmare, va fi necesar să se efectueze teste alergice. Definiția unui alergen este pentru o perioadă, dar această procedură este importantă. Este posibil ca boala să aibă cauze autoimune, caz în care tratamentul va viza ameliorarea simptomelor.

Unele tipuri de lichen pot fi asemănătoare cu aspectul granulomului, dar spre deosebire de acesta, lichenul este transmis unei persoane. Deci, nu încercați să vă diagnosticați. Pentru orice deteriorare a pielii, pisica trebuie să fie prezentată medicului veterinar.

Tratamentul granulomului eozinofilic la pisici

În legătură cu versiunea despre implicarea microbilor patogeni în apariția granuloamelor, terapia cu antibiotice preia locul principal în tratamentul acestei boli și, de regulă, își dă roadele. Pisica timp de 3 saptamani administrata de doua ori pe zi, medicamentul "Doxycycline" sau o data pe saptamana, injectii de "Cyclosporine" (in total, 4 injectii sunt necesare). Dozajul va fi calculat de către medic, în funcție de greutatea animalului de companie.

Pentru a elimina mâncărimea pe piele, hormonii sunt adesea utilizați, au un efect bun, dar provoacă dependență rapidă. În timp, din acest motiv, simptomele pot, dimpotrivă, să se intensifice. În plus, imunitatea va suferi. Prednisolonul este adesea injectat când apar granuloame eozinofile la pisici, tratamentul se efectuează până la vindecarea leziunilor. Anulează medicamentul treptat, observând că nu există recurențe.

Există vreo prevenire

Pisica are granulom eozinofilic ca tratamentAnimalul de companie trebuie să organizeze o dietă completă și adecvată, urmărind să se asigure că alimentele nu au o reacție alergică. La urma urmei, pieptanarea de la alergii poate deveni baza pentru manifestarea granulomului eozinofilic.

Pielea animalului de companie ar trebui să fie în mod regulat Pentru a examina în scopul dezvăluirii simptomelor nereușite. La urma urmei, dacă leziunea este mare în zonă, tratamentul poate fi nereușit, se vor uni infecții secundare și animalul va muri.

De îngrijire igienică pentru o pisică, de asemenea, contează. Trebuie să fie pieptănată și spălată în mod regulat șampoane hipoalergenice speciale, eliminând acumularea de microbi.

Granulomul eozinofilic la pisici
Tratamentul granuloamelorCauzele granulomuluiSoiurile boliiCum să tratăm bolile la pisiciÎntr-o pisică, granulom eozinofilic
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde și pentru ce morman în nas?Unde și pentru ce morman în nas?
De ce pot crește limfocitele la un copil?De ce pot crește limfocitele la un copil?
Cum să tratați corect acneea la o pisică acasăCum să tratați corect acneea la o pisică acasă
Schimbarea formulei leucocitelor spre stângaSchimbarea formulei leucocitelor spre stânga
Instrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câiniInstrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câini
Norma leucocitelor din sângele copiilorNorma leucocitelor din sângele copiilor
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Insuficiența renală la pisici pentru tratamentul și simptomele acesteiaInsuficiența renală la pisici pentru tratamentul și simptomele acesteia
Chlamidia la simptomele pisicilor, tratamentChlamidia la simptomele pisicilor, tratament
Sânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faciSânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faci
» » Cauzele și tratamentul granulomului eozinofilic la pisici
© 2021 amigdas.com