amigdas.com

Rainbow crab: întreținere și îngrijire la domiciliu

Caracteristica crabului curcubeuRainbow crab, poate, este una dintre cele mai frumoase și remarcabile specii de crabi. Ele au o culoare multicoloră de tip curcubeu.

În cazul în care anterior angajat în principal în crabi mangrove, acum soiurile lor au devenit mult mai mari. Unul dintre ei este un crab curcubeu.

Descrierea speciei

Crab Iridescent - destul de mare specimen. Are o culoare strălucitoare, cu nuanțe contrastante. În sălbăticie, mărimea acestui animal poate ajunge până la zece centimetri. În captivitate, ele sunt puțin mai puțin. Dacă sunt urmăriți de o îngrijire corespunzătoare, ei pot trăi până la zece ani.

Crabul curcubeu mănâncă crevețiEste demn de remarcat acest lucru comportament caracteristic pentru crabi curcubeu - este o rivalitate între ele. În timpul consumului de alimente, pot exercita acest lucru în mai multe moduri:

 • selectați mâncarea de la adversar;
 • pentru a acoperi mâncarea adversarului, în timp ce îi arăta ghearele.

Există persoane care pot avea un gheare mai scurt decât celălalt.

Acest tip de crab aparține familiei de crustacee. Pentru întreținerea la domiciliu, trebuie să doteze acvariul, care va avea acces la pământ, de cele mai multe ori preferând să fie pe țărm. Pentru două sau trei persoane din aceste animale, va exista suficientă acvariu cu o capacitate de zece litri. Se recomandă saturarea apei cu minerale. Aceasta contribuie la o mai bună adaptare la noile condiții de trai.

Crabul curcubeu se caracterizează prin dimorfismul sexual, adică, Bărbați în dimensiune puțin mai mici decât femelele. Abdomenul lor are formă triunghiulară, mai îngustă decât la femele, și este presat pe corp. Abdomenul femelei este puțin mai mare și mai larg. În plus, o femeie poate fi mai mare decât un bărbat.

În ce condiții este mai bine să țineți crabii curcubeu?

Crabi intr-un aquaterarium specialNu este atât de ușor să găsiți condiții bune de trai pentru astfel de animale de companie. Și toate pentru că aceste animale trăiesc nu numai în apă, ci și pe pământ, iar pe ea pot petrece mult mai mult timp decât în ​​apă. Rezultă că În acvariu pentru ei ar trebui să fie echipate cu o linie de coastă. În acest sens, pentru reședință nu este necesar un acvariu simplu, și un acvariu de apă. Partea de coastă din acesta nu trebuie să fie mai mică de 1/3 din capacitatea totală a rezervorului.

Nu este necesar să-l umpleți complet cu apă. De-a lungul coastei este mai bine să pui pietre. Trebuie să spun imediat că asta este animalul conduce un mod de viață săpat. Adică crabi vor săpa în mod constant găuri care pot fi destul de mari. Având în vedere acest lucru, un tub de lut este plasat pe partea tarmului la un unghi de 45 de grade, al cărui diametru este mai mare decât dimensiunea corpului său. Tubul nu trebuie să stagneze apă, prin aceasta va trece o pescaj.

Condiții pentru crabul curcubeuApa în acvariu poate fi usor podsalivat, deși pot trăi acasă și în apă dulce. În apă dulce, începe molotarea, dar acest lucru nu trebuie să fie frică, acest lucru nu înseamnă că animalul nu este sănătos, dimpotrivă, este în ordine perfectă. Dacă se toarnă apa, procedați astfel în proporție de 6-10 ppm pe 1 litru.

Ca grund, puteți folosi o crumbă de coral sau nisip decojit. Numai nu ar trebui să fie foarte puțin superficial. Așa cum am menționat deja, crabul se topește. Nu este necesar să vă fie teamă de acest lucru, este un proces natural. Racul poate fi afectat de diverși factori. De exemplu:

 • Crab curcubeu pregătit pentru molitregim alimentar;
 • varietate de hrană;
 • un mod de hrănire;
 • regim de temperatură;
 • iluminatul și calitatea apei.

Răpirea crabului într-un iaz. Adică, în acest moment este în apă și nu trebuie să fie deranjat. El se recuperează de obicei în câteva zile. După asta, trebuie să schimbați apa. În această perioadă, crabul este o apă importantă, saturată cu minerale și oligoelemente, astfel încât a fost mai ușor să se recupereze. Apa, bogata in calciu, va contribui la faptul ca coaja sa se va recupera mai repede. Dacă aceste elemente nu sunt suficiente pentru animal, acest lucru va avea un efect asupra calității acoperirii crabului.

Este demn de remarcat acest lucru Crabul curcubeu iubește atunci când în acvariu este verde. Este mai bine pentru el să facă un colț în plus față de nisip și apă, în care vor exista plantații - alge verzi. Animalele pot începe să le mănânce și, pentru a nu le face, trebuie să adauge alimente vegetariene. ei poate manca legume, fructe, cum ar fi pere, mere, banane, varză. De asemenea, li se poate da apă fiartă cu apă fiartă, urzică fină și verde tăiată. De exemplu, spanac sau frunze de salata.

Ca plantații verzi puteți folosi ghiocelul, zambilele de apă, mușchiul Javan și alte plante. Trebuie menționat faptul că este mai bine să se folosească plante dintr-o specie plutitoare. Astfel vor supraviețui, dar alte plante de crab vor mânca cu plăcere.

În ceea ce privește temperatura, ar trebui să fie undeva 25-26 grade în apă și 26-28 pe teren. Aciditatea apei este de 7,0-7,5 pH, duritatea apei este de 15-20. Crabii mici de crab mult mai des decât adulții. Crustaceele care au crescut sunt topite de mai multe ori pe an, și uneori chiar mai puțin.

În captivitate, crabii practic nu se reproduc. Acest lucru se întâmplă rar, deoarece pentru reproducere au nevoie de apă de mare.

Ce mănâncă un crab curcubeu?

Alimente legume pentru crabul curcubeuDupă cum știți, crabii aparțin înțepătorilor. Aceasta înseamnă că animalul nu va procura în mod independent hrană și vânătoare. Crabii mănâncă de obicei ceea ce găsesc, care pot fi luați în siguranță și care se află în acces liber.

În primul rând, ei mănâncă alimente vegetariene - pot fi hrănite cu fructe și legume. Ei pot mânca pere, blocuri, banane și alte fructe. Din legume, ele pot oferi un dovleac, morcovi, varza de diferite feluri. Bineînțeles, totul ar trebui tăiat în bucăți mici. De asemenea, alimentele pot fi adăugate verde - spanac, salată etc.

În plus față de hrana pentru legume în dieta curcubeului curcubeu ar trebui să fie zilnic alimente de origine animală. Puteți da chiar și înghețate. Acestea pot fi midii sau creveți, ficat de pui sau de carne de vită sau furaje pentru pești (viermi de sânge, greieri etc.).

Astfel, crabi trebuie să ofere o dietă destul de diversă. Este necesar ca în fiecare zi să conțină suficiente vitamine și minerale, în special calciul, care este necesar în timpul muierii și o face mai calmă.

Reproducerea craburilor curcubeu și câteva recomandări pentru îngrijirea animalelor

După cum sa menționat deja, în captivitate crabi irizate se reproduc foarte, foarte rar. Este practic imposibil să se realizeze acest lucru. Și toate pentru că în natură sălbatică, reproducerea lor are loc în apa de mare. În ciuda faptului că crabii se înmulțesc abia la domiciliu, proprietarii acestor animale de companie au observat în mod repetat comportamentul lor, caracteristic sezonului de împerechere.

Trebuie remarcat faptul că animalele în captivitate pot muri mai des decât într-un mediu natural. Acest lucru se întâmplă mai ales în condiții incorecte de detenție. În special, se întâmplă deseori cu supraîncălzirea puternică sau cu supraîncălzirea. Aceasta este pentru crabi irizate este necesar să se aleagă temperatura optimă atât pe uscat cât și în apă, care nu fluctuează brusc. Valorile de temperatură necesare sunt indicate mai sus. De asemenea, crescătorul trebuie să știe că moartea crabului în legătură cu șocul de temperatură poate să nu fie imediată, dar se poate întâmpla în câteva zile.

Rainbow crab plimbari in jurul acvariuluiDe asemenea, amabilitatea poate fi dată următoarele recomandări, dacă el a decis încă să păstreze crabi curcubeu:

 • Acvariul ar trebui să aibă o plajă de nisip în care crabul să poată săpa și să adăpostească adăpost;
 • Pe lângă sushi, animalul are nevoie și de apă, care nu trebuie să fie sărată. Deși unii îi impregnează încă, apropiindu-se de mare;
 • În produsele alimentare pentru animale trebuie să conțină suficiente vitamine și oligoelemente, deci trebuie să aleagă o dietă echilibrată.
 • Temperatura apei nu trebuie să fluctueze brusc. Trebuie să fie optimă, deoarece o abatere semnificativă într-o direcție sau alta poate duce la moartea animalelor de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să conectați amplificatorul de televiziune antene la unitatea de alimentareCum să conectați amplificatorul de televiziune antene la unitatea de alimentare
Râul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile saleRâul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile sale
Iridescent Rose: Cum să obțineți o floare multicolore la domiciliuIridescent Rose: Cum să obțineți o floare multicolore la domiciliu
Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?
Lumea animală unică din AntarcticaLumea animală unică din Antarctica
Rugăciunea mantis: trăsăturile unui monstru de mareRugăciunea mantis: trăsăturile unui monstru de mare
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Delfin Amazon roz sau râuDelfin Amazon roz sau râu
Far de crab din regiunea KamchatkaFar de crab din regiunea Kamchatka
Descrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegateDescrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegate
» » Rainbow crab: întreținere și îngrijire la domiciliu
© 2021 amigdas.com