amigdas.com

Caracteristici: pește hamsa (Marea Neagră)

Hamsa peșteHamsia de Marea Neagră - pește peșteră gregară (marină), păstrează straturile de suprafață ale apei în sezonul cald, iar în timpul iernii deja coboară la o adâncime de 75-80 de metri. Menține în principal temperaturi ale apei de la 8 la 28 °. Statul occidental trăiește lângă coasta de sud a Crimeei. De exemplu, în primăvară, vracul migrează spre partea nord-vestică a mării, iar partea minimă este transportată de-a lungul vestului.

Hamsa pește

descriere

Hamsiile din Marea Neagră (hamsii) diferă de formele similare ale speciei cu următoarele caracteristici:

 1. Numărul de raze din aripile dorsale - 1,7,13.descriere
 2. Vertebre - 44,63 (43-47).
 3. Stâlpi de ghimbir - 69,9.
 4. Lungimea capului este de 23,55%, iar distanțele anteventrale sunt 43,55%.
 5. Numărul de rânduri transversale de cântărire este de 43,7.
 6. Antedorsal - la obișnuit - 46,21% din lungimea corpului până la capătul razei medii a aripii caudale.
 7. Anteprotectiv - 25,53%.

Dimensiunile sunt mai mici decât cele ale formelor mediteraneene și atlantice, dar mai mult decât, de exemplu, Azovul, în medie de aproximativ 12 cm, cel mai mare - până la 19-20 cm, creșterea în comparație cu Azovul este mai rapidă. Spatele este albastru închis aproape de culoare neagră, totuși, la alte specii mai colorate (din partea de nord-vest a mării).

habitat

Marea de anșoa de Marea Neagră Este larg răspândită în Marea Neagră, atât în ​​zonele de est, cât și în vest. În timpul iernii, în largul coastei Crimeei până la Sevastopol, într-o cantitate insignifiantă de-a lungul coastei de sud până la Alushta.

Un pic de biologie

Hamsa în mare

est pantaloni supravietuitori în largul coastei Georgiei, ponderea turmelor din regiunea Novorossiysk - Tuapse, în combinație cu hamsia Azov, în primăvara de-a lungul coastei caucaziene, se extinde în jumătatea estică a mării. În special, în timpul perioadei de iernare, există foarte puținestil de viață manevrabil.

Reproducerea icrelor, sezonul de reproducere durează din mai până în septembrie. În toamnă, odată cu debutul răcirii, începe să se adune în jamburi și se apropie de iernare până la țărmuri. În luna octombrie, hamsia de la Marea Neagră, ocazional în septembrie, părăsește zona superioară și înghețată a sectorului nord-vestic al mării. În straturile superioare ale apei din noiembrie-decembrie, asamblaje comerciale gigantice sunt organizate în partea de coastă a Crimeei de Sud și Georgia.

Când vine răcire straturile de suprafață a apei și furtuni furtuna exacerbare glafuri hamsiile departe de coastă, de aterizare la o adâncime de 75-80 m și face sistematic migrația verticală diurn la straturile de apă de suprafață (superficial). Numai în zilele furtunoase și în timpul nopții, grinzile sunt distribuite la 10-15 m de suprafață. În iernile de iarnă, ramurile nu se pot scufunda până la adâncime, totuși ele sunt coborâte sub influența furtunilor.

Excepție: jamburile lasă straturi de apă superficiale numai atunci când temperatura apei scade până la 8 ° sau mai puțin. Apropo, așa cum a demonstrat cercetarea prin instalații hidroacustice, stilul de viață bentonic este continuu, cu toate acestea, nu trebuie să pierdem din vedere faptul că piscinele în ierni grave nu sunt conduse. Doar în partea de jos există jamburi, ca niciodată înainte, în timpul zilei.

iernat

Cant FishPermanentele mișcări per zi la locurile de iarnă se efectuează și la temperaturi mai mari de 7 °. La început, rampele aderă la straturile superioare ale apei, adâncimea căruia este de 26-45 m, iar apoi, în viitor, în special în ierni reci și severe, acestea ajung la o adâncime chiar mai mică. Grinzile de pe terenurile de iarnă sunt în mișcare și nu formează un cluster constant. Acumulările solide în timpul zilei sunt păstrate la o adâncime mai mare de 40 de metri, în stratul inferior de apă cu o înălțime de 15-20 de metri, seara se deplasează spre straturile superioare. În vremuri abrupte, la o adâncime de 21-25 de metri de la suprafață și în stratul fără sudură - până la suprafața apei, crearea de clustere uriașe de până la 1000-2000 de metri lungime.

primăvară

Pescarii sunt distribuite în principal în straturi de apă mică, de la martie până în aprilie, ajungând la țărmuri și până la izvorul migrațiilor de primăvară (migrații), rămânând în grupuri. La granițele Georgiei, migrațiile de primăvară încep la sfârșitul lunii martie - mijlocul lunii aprilie și se încheie în luna mai. În luna aprilie, migrațiile apar în principal pe adâncimi de 7-10 m, în mai - departe de coastele de peste 15-20 m, iar jamburile sunt mai rare.

În partea nord-vestică a mării, mișcările sunt legate în mai, iar cea mai mare activitate se manifestă în luna iunie. La coasta din Crimeea, măturea de hamsie nu este atât de inițiativă, încât este vizibilă doar în aprilie-mai. În timpul migrațiilor de primăvară, care curge de-a lungul coastelor și apoi se îndepărtează de ele, se disipează pentru aruncare și îngrășare, aderând la straturile superioare, în special cele încălzite. În aprilie - mai, există mai multe clustere impresionante.

care depune icre

Reproducerea peșteluiÎn apropierea coastei Bulgariei, anhova de Marea Neagră se găsește în mai-iunie sau în octombrie-noiembrie, nu există acumulări de iarnă. În timpul aruncării se păstrează filirovano, excluzând partea nord-vestică a mării, unde există clustere. Reproducerea are loc pe o perioadă lungă de timp, din luna mai, periodic de la sfârșitul lunii aprilie până în septembrie, în special intensiv din iunie până în august, în regiunea de coastă, în primul rând, decât în ​​depărtare de coastă.

Răsăritul începe mult mai târziu, de exemplu (în jumătatea de vest a mării) decât în ​​jumătatea estică. Conform habitatului ouălor, depunerea icrelor masa maximă a fluxurilor în maturarea publică a planctonului - întreaga nord-vest parte a mării, lângă strâmtoarea Kerci, tăbliile sud-est ale Crimeea și de-a lungul coastelor din Caucaz.

spawn Caviar în dimineața devreme, seara, noaptea, pe alte studii, între miezul nopții și ora patru dimineața, pe a treia, în prima jumătate a nopții, stins la miezul nopții și completat de o oră. Reproducerea are loc la o temperatură a apei de 15-16 °, uneori de 13-14 °, apariția reproducerii are loc la 19-26 ° și la 17-18 °.

Productivitatea variază de obicei între 9 (un an) și 23,5 (trei ani) mii de ouă. Peștii cu lungimea de 7-14 cm sunt păstrați de la 11,7 la 31,4 mii de ouă. De exemplu, peștii cu lungimea de 11-12 cm sunt:

 • într-o porție - 9,4 mii ovocite;
 • în două - pe 16.6;
 • în 3 până la 26,3.

Astfel, prima porțiune colectează în medie aproximativ 23%, a doua - 31% și a treia - 46%.

Formarea caviarului de anșoa de la Marea Neagră la 18 ° durează o zi (Elizarova, 1936), conform altor surse (Dehnik, 1959), cu o temperatură medie de 20,5-20,7 ° - 41-45 ore. Cresterea la 21,8 ° -36 ore, pana la 23,7-23,8 ° -32 ore. Prunele și larvele se găsesc în straturile de apă de până la zece metri. În august-septembrie, tinerii vin pe coastă. Scaderea fiziologica are loc la varsta de 1 an in vara anului urmator dupa o excursie la caviar. Nerastuet în timpul vieții una, două sau trei ori.

Captura de peșteNu prea mult și speranța de viață, masa majoră ajunge, în cele mai multe cazuri, la două, partea minimă de trei, o parte prea puțin observabilă a vârstei de patru ani (Mayorova, 1939). Prevalența acestei sau acelei categorii de vârstă în tot felul de ani depinde de o serie de factori care determină numărul și este supusă unor fluctuații considerabile, ceea ce, la rândul său, are un impact mare asupra amplorii și capturilor. Având în vedere întinderea uriașă a aruncării, care este uriașă în comparație cu hamsia Azov, dimensiunile ajung la următoarele urme până la sfârșitul toamnei primului an de viață:

 • Marea Neagră (hamsa) - 35-105 mm;
 • Azov - 35-85 mm.

Creșterea peștilor de anșoa în primul an de viață mai zelos, care afectează în mod corect dimensiunea lor în anii următori, deși creșterile lor nu diferă deloc. În timpul anului, o reacție diferită față de lumina electrică se datorează, în primul rând, stării fizice a organismului. Este pozitiv în primăvara, vara și toamna, dar poate încetini în timpul reproducerii, ceea ce se observă în momentul migrării. Odată cu apariția frigului de toamnă relația cu fluxul de lumină devine negativă. Intensitatea saturației în toate etapele diferite ale vieții pe tot parcursul anului nu este cu siguranță aceeași.

În timpul migrațiilor de toamnă și primăvară și iernarea Mării Negre hamsii de hamsie sunt mai puțin, decât, de exemplu, în sezonul de vară. Hrănirea activă a hamsiei apare numai în perioada de primăvară, după ce a urcat în straturile superioare ale apei, mai ales în timpul zilei, în zone cu adâncime mică, cu copepoduri mici. Noaptea pereselencheskogo numai mysids impresionante (crustacee), de exemplu, în zone cu adâncimi enorme - prăji organisme planctonice consolidate (Sagitta, Pseudocalanus, Calanus).

Mâncarea intensă a peștilor nu se oprește și în timpul reproducerii, în principal, copepoduri de apă caldă și cladoceram. În toamna, în postspawning saturație putere etapă nu au fost semnificativ plus vidoizmenyaetsya- pentru a încălzi apa plancton, hrana pentru animale, în special de apă rece și a corpului, dar numai nota în mare adâncime.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde trăiesc sturionii și câți ani trăiescUnde trăiesc sturionii și câți ani trăiesc
Unde se află și ce mănâncă peștele?Unde se află și ce mănâncă peștele?
Ce fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturareCe fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturare
Descrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitatDescrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitat
Marea Neagră Brabulka: descrierea și utilizarea peștilorMarea Neagră Brabulka: descrierea și utilizarea peștilor
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Câine de pește: descriere, specie, caracteristici ale nutrițieiCâine de pește: descriere, specie, caracteristici ale nutriției
Zboară de pește trigla sau cocoș de mareZboară de pește trigla sau cocoș de mare
» » Caracteristici: pește hamsa (Marea Neagră)
© 2021 amigdas.com