amigdas.com

Îndoirea și îndoirea foilor metalice

Îndoirea foilor metaliceTăierea metalului permite, cu un efort relativ mic, obținerea produsului dorit. Deoarece sudarea consumă mai mult efort, fizic și financiar. Folia metalică poate fi îndoită manual sau cu ajutorul automatizării, însă principiile generale de lucru rămân aceleași. Este vorba de particularitățile acestui proces care vor fi discutate.

Principii de bază

Îndoirea metalului se realizează prin diverse metode. Sudarea este adesea utilizată, dar efectul de temperatură poate schimba forma și proprietățile produsului finit. Acest lucru reduce performanța și precizia fabricației.

Principiile de îndoire a metaluluiDeoarece în timpul îndoirii metalului, straturile exterioare ale metalului sunt întinse și straturile interioare încep să se contracte, este necesar să se îndoaie o porțiune din metalul laminat la un unghi predeterminat față de celălalt. Unghiul poate fi găsit și prin calcule.

Produsul este deformat în acele valori care se încadrează în limitele specificate. Acestea depind de următorii parametri:

 • Grosimea plăcii metalice;
 • Cât de mult este unghiul de inflexiune;
 • Cât de puternic este materialul;
 • Viteza și timpul procedurii.

Acesta este de la ei va depinde de indicele de deformare admisibile. Următorul pas este să alegeți tipul de îndoire.

Tipuri de îndoire a produselor metalice

Îndoirea metalică a aeruluiÎndoirea metalului se face manual și cu ajutorul dispozitivelor automate. În primul caz, procesul va fi destul de forțat de muncă, va necesita utilizarea cleștelor și a unui ciocan, astfel că această procedură va dura mult timp.

Mult mai ușoară și mai bună va fi mecanizarea procesului cu ajutorul mașinilor-unelte și a dispozitivelor corespunzătoare. Forma cilindrului este atașată la produs prin role speciale. Cu ajutorul lor sunt create coșuri, chute, produse tubulare.

Dezvoltarea producției de mașini-unelte a făcut posibilă realizarea îndoirii materialului pentru fabricarea celor mai complexe produse. Iar o înlocuire rapidă a sculei de lucru permite cea mai eficientă și accelerată ajustare a mașinii-unelte.

Tipuri de echipamente

Pentru procesul modern de îndoire a metalelor există multe opțiuni pentru cele mai recente dispozitive. Procesul de producție utilizează de obicei prese, care pot fi împărțite în următoarele tipuri:

 • Tipuri de echipamente pentru îndoirea metalelorCilindru metalic rotativ, prin deplasarea între role speciale. Potrivit pentru fabricarea de produse de dimensiuni mari în serii mici.
 • Presele rotative îndoaie plăcile cu ajutorul grinzilor de îndoire și a două plăci. Placa staționară este situată la partea inferioară, iar la partea de sus este o placă rotativă. Opțiune optimă pentru prelucrarea produselor din tablă cu relief simplu și mici dimensiuni.
 • Presele pneumatice sau hidraulice standard sunt utilizate pentru produse de masă sau la scară mică, fabricate din oțel inoxidabil sau alt metal. Îndoirea se face între pumn și mori. Datorită acestui fapt, pot fi prelucrate chiar articole îngroșate. În același timp, trebuie remarcat faptul că prese hidraulice sunt utilizate mai des decât pe pneumatice, datorită operării și costurilor mai simple.

Dintre toate tipurile de echipamente de mai sus, cel mai modern este cel rotativ. Funcționează în modul automat și lucrătorul nu trebuie să calculeze în prealabil valoarea optimă a forței.

Automatizate sunt, de asemenea, prese rotative. Aici este trimisă o singură coală pe dispozitiv, pe care trebuie să o plasați după cum este necesar la locul de muncă. Cel mai des folosit în întreprinderile mici, unde lucrează cu piese metalice.

confecție manuală

Manipularea manualelor metaliceO astfel de lucrare se face, de obicei, cu foarfece de mână. În locurile potrivite, se pun mărci pe care va fi executată îndoirea manuală a metalului. Foaia este fixată în siguranță într-un viciu. Un ciocan masiv produce prima dată. Produsul este mutat într-un nou punct de pliere, fixat cu o bară de lemn, îndoită în direcția dorită.

După finalizarea lucrărilor, trebuie să vă asigurați că produsul respectă standardele stabilite. Verificarea se efectuează cu ajutorul unui pătrat și, dacă este necesar, defectele sunt eliminate.

Mașină automată

Uneori este necesar să faceți mașina în condiții de locuință. Acest lucru va facilita lucrul la îndoirea metalelor și va crește productivitatea lucrării. Aici aveți nevoie de un colț, un fascicul metalic, balamale cu șuruburi, cleme, mască, masă și mașină de sudat. Procedura este după cum urmează:

 1. Mașini de îndoit pentru metalSe face o bază metalică, profilul I este potrivit.
 2. Se fixează în partea de sus a colțarului fasciculului cu șuruburi.
 3. Trei balamale sunt sudate pe mașina de sudura folosind o mașină de sudură.
 4. Am ondula foaia de aluminiu rotind colțul.
 5. Două cleme metalice asigură o strângere strânsă de metal.
 6. Colțul nu trebuie să fie eliminat, îl puteți ridica. Puneți produsul între profil și colț. Apoi o foaie de metal este aliniată de-a lungul marginii.

Verificați șuruburile astfel încât acestea să fie bine fixate. Rotiți traversele și îndoiți-le astfel încât să formați unghiul dorit. Acest lucru nu va pierde timpul de calcul al unghiului.

Indiferent de dispozitiv, principiile principale rămân neschimbate. În urma acestora, puteți obține produse care respectă standardele și dorințele clientului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Decuparea metalelor și a foilor din aliaje diverseDecuparea metalelor și a foilor din aliaje diverse
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
Oțel 20x: marcare, caracteristici și aplicareOțel 20x: marcare, caracteristici și aplicare
Sudarea automată sub un strat de flux: avantajele și dezavantajeleSudarea automată sub un strat de flux: avantajele și dezavantajele
Caracteristicile tehnice ale electrozilor ok-46Caracteristicile tehnice ale electrozilor ok-46
Decuparea metalelor: tehnologii aplicateDecuparea metalelor: tehnologii aplicate
Caracteristicile procesului de slefuire si lustruire a metaluluiCaracteristicile procesului de slefuire si lustruire a metalului
Domeniul de aplicare și avantajele foii laminate la caldDomeniul de aplicare și avantajele foii laminate la cald
Caracteristicile producției și fabricării plăcilor ondulateCaracteristicile producției și fabricării plăcilor ondulate
Tratamentul termic al oțelului: descriere, tipuriTratamentul termic al oțelului: descriere, tipuri
» » Îndoirea și îndoirea foilor metalice
© 2021 amigdas.com