amigdas.com

Ghilotina pentru tăierea metalului: tipuri și caracteristici

Ghilotina pentru metalÎntreprinderile de construcții de mașini și de prelucrare a metalelor produc o gamă largă de produse și structuri din metal, a căror tehnologie de fabricație necesită tăierea profilului și tabla de metal. Uneori, chiar și proprietarii de ateliere de lucru la domiciliu, precum și lucrătorii de pe șantier, trebuie să se ocupe de punerea în aplicare a acestei operațiuni obligatorii. Pentru a produce rapid și precis o tăiere metalică, este necesar să aveți la dispoziție echipament adecvat. Una dintre cele mai populare sunt ghilotina foarfece, care sunt acum disponibile în mai multe versiuni.

Adesea transporta taiere de metal folosind ghilotina cade, atunci când în fața proprietarului unui atelier de acasă sau de muncitori cu care se confruntă cu sarcina de a forma rectilinie detalii mari - triunghiuri, dreptunghiuri și benzi, cu o parte de la câțiva centimetri până la câțiva metri. Pentru obținerea piesei necesare, este necesar să se prelucreze role de metal de grosime de la 2 la 60 mm, lățime de până la 2 metri și lungime aproape nelimitată.

Caracteristici generale

Foarfece de ghilotină moderne au caracteristici tehnice diferite, care trebuie să țină seama în mod necesar de specialiștii întreprinderilor industriale, precum și de proprietarii de ateliere private, implicați în fabricarea produselor și structurilor metalului laminat. Dintre aceștia, cei mai importanți parametri sunt:

 • Caracteristicile ghilotineinumărul de operațiuni efectuate;
 • mărimea foii de procesat;
 • o gamă de produse laminate care pot fi prelucrate de o anumită mașină;
 • grosimea maximă permisă a metalului tăiat;
 • performanță;
 • tip de cuțite;
 • putere;
 • tip de unitate.

Tipuri de mașini

În funcție de tipul de unitate de mașină distingeți următoarele tipuri de foarfece:

 • mână;
 • pneumatice;
 • hidraulic;
 • electromecanice.

Principiul de funcționare

Cum funcționează ghilotina?Tăierea metalului folosind foarfecele de ghilotină se efectuează datorită impactului asupra piesei metalice cu o forță mare de presiune și o muchie ascuțită a lamei care acționează pe principiul foarfecelor convenționale. În timpul procesului de lucru, cele două lame ale dispozitivului de tăiere sunt reduse unele la altele. După ce foaia sau rulourile metalice sunt fixate, acestea își schimbă straturile adiacente și apoi fac o tăietură cu o lamă acută.

Procesul de tăiere a unei piese metalice folosind o mașină de ghilotină constă în două operațiuni - tăierea și ruperea.

Atunci când se utilizează o mașină de înaltă calitate pentru tăierea metalului, cantitatea de resturi metalice formate este foarte mică și nu depășește 10%.

Simultan cu asta tăierea dobândește o margine uniformă, fără a necesita o prelucrare suplimentară. Atunci când tăiați un semifabricat cu un dispozitiv de tăiere abrupt sau cu un decalaj incorect, raportul de tăiere și resturi se schimbă. În consecință, aceasta conduce la apariția pe marginea inferioară a unei proeminențe acute, numită grătar - un semn de tăiere de proastă calitate.

Grâul face ca produsul să fie nesigur, crescând riscul rănirii mâinilor, mai ales dacă a fost aleasă o preformă din oțel inoxidabil pentru tăiere. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să se respecte regulile de siguranță atunci când se utilizează foarfece tip ghilotină. În nici un caz nu trebuie să începeți tăierea metalului fără mănuși din țesături dense sau din piele. Când apar grătarul, lucrătorul trebuie să oprească imediat tăierea metalului și să remedieze greșeala făcută - modificați setările sau ascuțiți cuțitele.

Foarfece hidraulice de ghilotină

Ghilotină hidraulicăEchipament industrial pentru tăierea metalului, care utilizează sistem hidraulic de acționare, are o rezervă de putere mare și se caracterizează prin performanțe ridicate. Acesta este utilizat în principal în masa pieselor sau fabricarea de piese cu margini drepte de metal cu o grosime de 2 până la 20 mm și o lungime de tăiere de 1 la 3 m.

Întreprinderile industriale folosesc mașini hidraulice în activitățile lor de producție, ceea ce face posibilă tăierea foilor cu o lățime de până la 6 m și o grosime mai mare de 20 mm. Acest echipament are o greutate și dimensiuni semnificative, și cel mai adesea este produs în specimene unice.

Atunci când se utilizează mașini hidraulice tip ghilotină, dispozitivul de tăiere creează o presiune care depășește 400 mPa pe întreaga lungime a foii tăiate. Ca elemente de bază de bază se folosesc cuțite care se pot deplasa pe o linie dreaptă datorită direcționării verticale sau pe o traiectorie în formă de arc. Această din urmă opțiune este capabilă să taie piesele de prelucrat dintr-un metal mai gros sau dintr-un aliaj cu o rezistență sporită chiar și atunci când oferă o forță mai mică pe partea de acționare hidraulică. Și acuratețea tăieturii nu este în niciun fel afectată.

Ghilotină electromecanicăPentru a controla distanțele dintre cuțite Se utilizează o masă specială și corecția locației poate fi efectuată fie în modul manual, fie în modul semiautomat sau automat. Un tip de mașini hidraulice suficient de populare este echipamentul CNC. Principalele sale avantaje sunt timpul minim de setare și ușurința de a schimba modul de producție pentru oricare dintre cele 12 produse posibile, pentru care trebuie doar să apăsați un singur buton. Datorită faptului că toate informațiile sunt stocate în memoria mașinii, această sarcină este simplificată cât mai mult posibil.

Foarfece ghilotină diferă de produse similare în funcțiune fără zgomot - în timpul cuțite de tăiere a efectua mișcare lin, fără a exercita efecte puternice tip de impact care însoțesc tăierea metalelor folosind mașini pneumatice și electromecanice din metal.

În abordarea problemei securității Funcționarea foarfecelor de ghilotină este asistată de fotodetectoare instalate în zona de lucru, ecrane de protecție și opriri ale mecanismului de alimentare. Pentru revenirea în timp util a fasciculului la poziția superioară inițială, sunt utilizate arcuri sau amortizoare de stocare.

Foarfece electromecanice

Acest tip de mașini de ghilotină nu este mai puțin solicitată decât mașinile hidraulice de ghilotină. Ei au un nivel de productivitate la fel de ridicat, care poate ajunge la 60 de lovituri pe minut, dar fluxul de lucru este mai zgomotos. Toate defecțiunile mecanismului de acționare al mecanismului de acționare, din cauza căruia cuțitul se mișcă repede în poziția inferioară și are un șoc pe piesa de prelucrat.

Tipuri de ghilotină electromecanicăMașini electromecanice utilizată în principal în sectoarele în care este necesar să se asigure o productivitate ridicată și o tăiere precisă a barelor drepte de dimensiuni și grosimi mari. În același timp, aceste mașini sunt adesea folosite pentru tăierea metalului și în atelierele private implicate în producția de mici dimensiuni și artizanale.

Pentru a îndeplini în mod eficient aceste sarcini, producătorii au creat o întreagă serie de foarfece de capacitate mică. Ele diferă nu numai dimensiuni compacte, fără a necesita o mulțime de spațiu în atelier, dar se poate face cu ușurință cu sarcina de tăiere a pieselor din diferite materiale - otel inoxidabil, plastic, cupru, aluminiu și tablă de oțel galvanizat cu o grosime de 2-3 mm.

Pentru a pune în aplicare fluxul de lucru la grinda superioară este conectată cu un mecanism de cuțit cotit conectat la arborele cardanic alimentat de un motor electric declanșat prin apăsarea unei pedale sau buton. La începutul funcționării cuplului came este transmis la ambele capete ale grinzii de lame, în care fiecare lamă are un impact asupra piesei de prelucrat rezistența egală, oferind o tăietură uniformă. După fiecare rotire a arborelui, fasciculul revine la poziția sa superioară inițială, după care piesa se deplasează în zona de lucru pentru a efectua următoarea tăietură.

Utilizate la construcția ghilotinei electromecanice cu CNC, elementele de lucru o fac una dintre cele mai exacte și productive mașini pentru tăierea și tăierea metalului. Excelența față de modelele hidraulice este asigurată nu numai de un preț mai mic, ci și de un preț mai mic o schemă cinematică sigură și o operare ușoară. Orice specialist cu o calificare metalurgică este capabil, în condițiile unui atelier privat sau al unei producții mici, să producă propriile mâini o mașină de ghilotină de înaltă performanță cu un mecanism electric.

Ghilotine pneumatice

Ghilotina pneumaticaEchipamentele industriale de ghilotină pentru tăierea metalului, echipate cu un dispozitiv de acționare care funcționează din aer comprimat, sunt mai productive decât mașinile hidraulice și practic nu diferă în acest parametru de versiunile electromecanice. Pentru a porni elementul de tăiere în aceste mașini, Compresor sau linie centrală de aer comprimat. De cele mai multe ori, mașinile cu acționare pneumatică pot fi găsite la întreprinderile mari de prelucrare a metalelor implicate în fabricarea de piese la scară largă.

Combină aceste instalații cu mașini hidraulice și electrice, în sensul că acestea se referă și la un tip de echipament staționar. În proiectarea lor există mese de lucru de mari dimensiuni, containere de extragere pentru colectarea produselor finite și un dispozitiv automat de alimentare a pieselor de prelucrat. În multe modele de mașini pneumatice există și un CNC. Prin creșterea vitezei de prelucrare a metalelor atunci când se utilizează un dispozitiv pneumatic în combinație cu un control electronic, crește productivitatea și, în același timp, precizia prelucrării pieselor.

Mașini de tăiat manual

Mașini de ghilotină mecanice, efectuarea tăierii de metal datorită mișcării de pe pârghie sau pedală, cel mai adesea se poate găsi în întreprinderi industriale, precum și în ateliere private. Acestea rămân în cerere, chiar dacă au limitări asupra grosimii straturilor prelucrate și a tipurilor acestora.

Ghilotină manualăÎn dotarea acestor ghilotine pentru metal, funcțiile elementului de tăiere sunt realizate de două cuțite. În timpul întregului proces de tăiere metalică, cuțitul inferior este fixat. Partea principală a lucrării este realizată de cuțitul superior, deplasându-se de-a lungul ghidajelor vertical în jos sau în jurul axei. În astfel de mașini, un punct de rotație este localizat la un capăt al barei cuțite, iar pe de altă parte există un mâner.

Dispozitivul de tăiere, care poate efectua tăierea foilor cu o grosime mai mare de 1 mm, acționează reductorul. Mecanismul de pornire în aceste mașini poate oferi două tipuri de unități:

 • picior, unde motorul este activat de pedală;
 • Manual, în care lansarea se realizează printr-o manetă specială.

În unele modele, ambele tipuri de unități pot fi utilizate simultan. Pentru a efectua tăierea de înaltă calitate a semifabricatelor metalice, mașina de ghilotină trebuie instalată pe o suprafață plană pe care să fie stabilă echipamentul.

Masini de ghilotina pentru taierea metalelor sunt printre cele mai solicitate tipuri de echipamente industriale, care sunt utilizate nu numai în industria metalurgică, ci și în ateliere de lucru la domiciliu. Deoarece producătorii produc aceste mașini într-o gamă largă de configurații, pentru fiecare caz de tăiere metalică, cel mai potrivit model poate fi selectat pentru a se potrivi provocărilor.

Tipuri de mașini de ghilotinăEchipamentul pentru tăierea ghilotinei de tip metalic este foarte popular, în primul rând datorită productivității ridicate și tăierii preciziei plăcilor metalice. Ele pot fi utilizate pentru tăierea nu numai a metalului, ci și a altor materiale, inclusiv aluminiu, cupru, alamă și altele. De asemenea, este important ca aceste mașini să fie foarte ușor de manevrat, astfel încât chiar și proprietarul unui atelier privat poate dobândi rapid abilități de lucru cu o astfel de mașină și să profite de toate avantajele sale.

În unele cazuri, dacă lăcătușul permite calificarea, este chiar posibil să se facă o astfel de mașină cu mâinile tale. Cu toate acestea, este mai avantajos să cumpărați o mașină gata fabricată, pe care o puteți utiliza fără pregătirea preliminară.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Decuparea metalelor și a foilor din aliaje diverseDecuparea metalelor și a foilor din aliaje diverse
Echipamente moderne pentru gravarea pe metalEchipamente moderne pentru gravarea pe metal
Tipuri și descrierea tăierii cu jet de apă a metalelorTipuri și descrierea tăierii cu jet de apă a metalelor
Sfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carburăSfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carbură
Tehnologia prelucrării metalelor electroeroziveTehnologia prelucrării metalelor electroerozive
Masina de spalat pentru metal: caracteristici si tehnologie de contorizareMasina de spalat pentru metal: caracteristici si tehnologie de contorizare
Benzi de lucru pentru metalurgie cu un viciuBenzi de lucru pentru metalurgie cu un viciu
Întoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metaliceÎntoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metalice
Decuparea metalelor: tehnologii aplicateDecuparea metalelor: tehnologii aplicate
Tipuri de EDM și prelucrarea metalelorTipuri de EDM și prelucrarea metalelor
» » Ghilotina pentru tăierea metalului: tipuri și caracteristici
© 2021 amigdas.com