amigdas.com

Marele câine de munte din Pirinei - descrierea rasei

Ce arata cainele Pyrenean?Timp de multe secole în urmă, în Munții Pirinei oamenii au reușit să găsească o modalitate de a îmblânzi și câini albi frumoase, care devin asistenți credincioși și de încredere păstorilor, expulzează cireadă pe pantele muntelui. Câini de câine albă

cu sarcinile în mână s-au confruntat magnific. Ei păzeau efectivul și nu permiteau nici măcar un astfel de prădători mari și periculoși ca urs sau lup să se apropie de animale. Lăptuțele lor mari și ciudate îi permit să se miște cu ușurință de-a lungul pantelor montane. Lătratul puternic poate atrage un păstor în caz de pericol.

Câinele de munte pirenean lovește cu frumusețea și grația sa, combinate cu dimensiunile impresionante. Popularitatea acestor bărbați frumos albi de zăpadă crește de la an la an. În plus, un astfel de animal poate de mulți ani să devină un prieten sigur și devotat unui bărbat și să dea multor zile fericite stăpânului său.

Descrierea rasei

Este imposibil să nu se acorde atenție câinelui de munte pirenean, dacă apare pe stradă. Această specie este foarte mare, cu o haină lungă, groasă, predominant albă.

Inaltimea la greaban masculii pot ajunge la 83 cm, iar la cățelele. - 75 cm de creștere ridicată combinată cu masivitate, greutate caine poate ajunge la 55 kg și femele oarecum mai mici - de la 36 la 45 kg. Toate abaterile în creșterea animalului într-o direcție sau alta sunt considerate o încălcare a standardului.

În spatele liniștii și calmului exterior al acestei rase se află o mare putere. Animalul are un cap mic în comparație cu corpul, a cărui lățime depășește lungimea. Botul unui astfel de câine este destul de scurt, nasul nasului este saturat negru. Ochii au o caracteristică inimă în formă de migdale și se disting printr-o expresie foarte inteligentă, așa-numita viziune pirinei. Urechile sunt de dimensiuni mici, în formă triunghiulară. O caracteristică unică a reprezentanților acestei rase sunt căprioarele de pe membrele posterioare.

Animalul are o linie dreaptă de spate și talie, stomacul este ușor tras în sus. Coada este situată sub linia spatelui. Într-o stare calmă, este omisă și, într-o stare de excitație, este ridicată deasupra spatelui. La vârf există o ușoară îndoire.

Lana acestui câine de oaie este izbitoare în lungimea și densitatea sa. Cămașa de sus constă din păr drept sau ondulat, este rigid și lung. Sub acoperire, dens și mai scurt. În regiunea gâtului de ovine din Pyrenean, se formează o coală magnifică, care este mai vizibilă la bărbați. În cele mai multe cazuri, culoarea pielii este albă pură, dar pot exista animale cu pete pe coadă, cap sau corp. Prezența petelor este permisă numai dacă acestea nu ocupă mai mult de o treime din suprafața corpului animalului. Culoarea petelor poate fi roșie, gri, palidă în nuanțe diferite.

Descrierea caracterului rasei

Norme de reproducereO trăsătură distinctivă Natura Marelui Păstoric Pirinei este devoțiune și afecțiune pentru familia ei. Acest animal apreciază foarte mult compania oamenilor și aspiră să-și petreacă cât mai mult timp cu ei. Cu toate acestea, rasa nu poate fi numită excesiv de invazivă. Unii păstori chiar cred că o persoană le poate purta pe mâini și se străduiesc să sară pe proprietar. Cu toate acestea, din moment ce această rasă a fost crescută pentru muncă, ea este capabilă să rămână singur timp de multe ore.

Este o cunoaștere generală a moliciunii acestei rase și a iubirii pentru copii. Cu toate acestea, animalul își păstrează calitățile de supraveghere și este neîncrezător și suspect față de străini. În caz de pericol, acest câine poate manifesta agresiune, dar pe întreaga rasă agresivă nu se ia în considerare. Manifestările nemotivate de agresiune sunt considerate ca un cusur, astfel de câini nu au voie să facă expoziții.

Este periculos pentru un astfel de păstor să-i facă dimensiunea. Dacă animalul percepe o încercare de a juca ca o amenințare la adresa siguranței unui membru al familiei, poate răspunde imediat în mod corespunzător. Prin urmare, este foarte important să se efectueze socializarea catelusilor din primele săptămâni după naștere, astfel încât animalul să perceapă corect evenimentele care au loc în jurul lor.

Toți câinii cu care ciobanul piraean a crescut alături, percepe ca membrii familiei sale. Cu toate acestea, aceasta arată mult mai mult suspiciune și intoleranță la câinii străini. Această rasă este foarte sensibilă la ceea ce consideră teritoriul ei și o va proteja cu toată puterea - un alt câine poate costa o viață. Din nou, este foarte important să ne amintim conduita corectă a socializării.

În același mod relații cu un câine de munte din Pirinei cu animale și animale mai mici. Animalele de companie din ochii oilor vor fi membri ai pachetului, dar oile sau pisicile altor oameni vor fi expulzate nemiloase din teritoriu.

Cu toate acestea, un astfel de câine își poate demonstra independența și independența de a nu acționa așa cum a ordonat o persoană, ci după cum consideră necesar. Formarea unui astfel de câine nu este o sarcină ușoară, dar fezabilă. La instruirea unui câine de munte mare durează puțin mai mult decât un reprezentant al unei alte rase.

Caracteristici de îngrijire pentru un câine de munte pirenean

Cum să hrănești un câine din PyreneanProblema îngrijirii și întreținerii câinelui de munte pirenean este cea mai importantă întrebare care trebuie rezolvată dacă intenționați să cumpărați un catelus. Reprezentanții acestei rase nu sunt destinate întreținerii într-un apartament oraș. Va necesita o casă de țară cu un teren privat. Acest câine nu va trăi într-o pisică, pe un lanț, va necesita o zonă considerabilă pe care animalul va stabili controlul complet și se va mișca liber. În astfel de condiții, toate talentele și abilitățile acestui animal uimitor vor fi dezvăluite pe deplin.

Fiind în casă, un astfel de câine se comportă calm, fără o creștere a energiei. Cu toate acestea, ea are nevoie de activitate fizică regulată. Cu toate acestea, ca mulți reprezentanții raselor mari, încărcătura excesivă în puppyhood poate fi în detrimentul stării articulațiilor, ligamentelor și oaselor. Astfel, sarcina trebuie măsurată cu atenție.

Cum să aveți grijă de lână

Dobândind un astfel de animal de companie ca un câine de munte pirenean, este necesar să vă amintiți îngrijirea corespunzătoare pentru părul gros, magnific. Lână lungă și groasă groasă sub acoperire a servit ca protecție pentru câinii de munte din Pirinei în condiții de trai în munți. O astfel de blană păstrează animalul din frig și nu lasă să se ude și să se înghețe în ploaie. Pe de altă parte, acești câini sunt foarte puțin tolerați de căldura verii, prin urmare, nu este recomandat să le luați pentru o plimbare sub soarele de vară deschis în vreme caldă.

 1. Cum să ai grijă de un câine de munteÎngrijirea lâna oferă următoarele puncte:
 2. Câinele trebuie să fie pieptănat cu atenție o dată pe săptămână. O atenție deosebită ar trebui acordată locurilor pe capul din spatele urechilor.
 3. În timpul moliilor sezoniere, este necesar să piepteni părul mort în fiecare zi și uneori de două ori pe zi.
 4. Să înotați un câine prea adesea nu urmează - este suficient să o faceți o dată pe sfert, în acele cazuri când lâna este puternic poluată sau are un miros neplăcut.
 5. Dacă părțile părului sunt murdare în timpul mersului pe jos, pot fi șterse cu o cârpă umedă.
 6. Dacă ghearele unui câine nu se mănâncă în timpul plimbărilor, va trebui să fie tăiate în mod regulat.
 7. Ochii câinelui ar trebui să fie inspectați în mod regulat și îndepărtați prea abundent. Puteți folosi pentru prepararea acestui ceai.
 8. Urechile ar trebui, de asemenea, să fie verificate zilnic - acestea nu ar trebui să aibă nici o secreție.

Reprezentanții acestei rase au fost creați și crescuți special pentru a-și proteja teritoriile. Cu toate acestea, caracteristica marelui Pirinei Câinele constă în faptul că consideră ca teritoriu întregul spațiu vizibil. Drept urmare, ea poate pleca pur și simplu pentru a-și verifica posesiunile pe baza propriei sale idei. De aceea, mersul pe câine pe stradă este necesar doar pe o leșie.

Dacă țineți în curte, trebuie să construiți un înalt gard sigur, pe care câinele nu îl va doborî. Din moment ce acest câine nu ia curaj, poate ieși în stradă și începe să atace mașinile care trec, crezând că se află pe teritoriul său. La urma urmei, acest gigant de zăpadă albă sa ridicat împotriva urșilor sau a lupilor.

Unul și problema conținutului acestui animal în condiții urbane poate fi lătrat intens și frecvent. Deoarece acesta este un supraveghetor, ea a fost obișnuită să latre cu scopul de a împiedica atât proprietarul, cât și străinii care încalcă teritoriul ei. Astfel, în condițiile orașului, un mare câine de pirineu va lătrui în mod constant și cu voce tare. Și vocea unui astfel de câine este foarte puternică și adâncă. Noaptea, proprietarul va fi avertizat cu privire la abordarea fiecărei mașini care trece, alergând după arici sau pisică. În casele private, proprietarii unor astfel de câini sunt forțați să le încuie pentru noaptea din interior.

Caracteristicile formării

Marele câine din PirineiFormarea unui câine mare din Pyrenees nu este o sarcină ușoară. Reprezentanții acestei rase se disting prin inteligența și inteligența lor ridicată, dar în același timp au un caracter foarte independent și controversat, cu care nu se poate face față cu toții. Dacă proprietarul unui astfel de câine nu este sigur de el însuși - animalul de companie se va simți instantaneu și va domina relația. În acest caz, câinele nu vor asculta, refuză să execute comenzi, poate deveni blocat în sine sau poate fi încăpățânat. Un astfel de animal nu va reacționa la încurajare, la delicatese și chiar la pedeapsă.

De aceea, problemele de educație și formare a unei astfel de rase sunt cel mai bine încredințate unui cynolog profesionist care are o experiență suficientă în formarea de rase mari de câini.

Dieta unui câine de munte din Pirinei

Dieta unui astfel de câine ar trebui să fie foarte diversă, abundentă și bogată în calorii. Deoarece animalul este o greutate corporală semnificativă, dieta sa trebuie să acopere în totalitate necesarul de nutrienți, vitamine și minerale. În plus, pentru a alege o dieta ar trebui să fie individual pentru fiecare animal, având în vedere greutatea, vârsta, sexul și alte caracteristici.

 1. Pui de rasa din PirineiAvând în vedere originea acestui animal de companie, dieta sa trebuie să fie cât mai naturală posibil.
 2. O singură porție de hrană pentru un animal ar trebui să fie 2/3 din alimentele pe bază de proteine ​​și 1/3 din carbohidrații și grăsimile.
 3. Alimentare Câine de munte Pyrenean pot fi soiuri cu conținut scăzut de grăsimi de carne de pește. Carnea este cel mai bine administrat într-o formă brută, tare este rareori dat.
 4. În plus, dieta ar trebui să includă produse din lapte acru și ouă de pui.
 5. Asigurați-vă că includeți în dieta legumelor și fructelor animale - sfecla și morcovul, dovlecelul și dovleacul, castraveții, merele și perele, verdele, boabele și fructele uscate. Legumele și fructele ar trebui să fie frecate pe un răzuitor la starea de cartofi piure și dat în formă brută.
 6. De câteva ori pe săptămână li sa permis să adauge un meniu al animalului puțin ulei de floarea-soarelui și o lingură de miere naturală.
 7. Kashu în dieta unui animal de companie poate fi adăugat numai în timpul iernii. În alte cazuri, un exces de carbohidrați poate duce la apariția obezității la un animal.

Reprezentanții acestei rase de ovine sunt caracterizați printr-o rată destul de scăzută a proceselor metabolice, astfel încât porții de alimente nu ar trebui să fie prea mare.

Cum sa hraneasca puii

Hrănirea căței Câine de munte pireneană are, de asemenea, unele nuanțe:

 1. În dieta catelului trebuie să conțină un număr suficient de vitamine.
 2. Puii au nevoie de tărâțe, drojdie de bere, ulei de pește.
 3. Nu vă suprasolicitați animalul, deoarece acest lucru poate duce la o întrerupere a dezvoltării scheletului și îndoirea picioarelor.

Descrierea rasei de rasă pireneanăTrebuie amintit că în sezonul rece animalul are nevoie de mai mulți nutrienți. Continuând, în perioada de iarnă, porțiunile de alimente ar trebui să fie dublate față de mesele de vară.

Pentru a stabili dacă animalul dvs. are o greutate normală, puteți simți marginile acestuia. Dacă acest lucru este posibil, câinele este în regulă cu greutatea corporală. Dacă câinele trăiește într-o casă de țară pe un teren mare și se mișcă foarte mult, partea lui ar trebui să fie oarecum mai mare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Malteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilorMalteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilor
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Ciobănesc din Rusia de Sud. Descrierea rasei ruseCiobănesc din Rusia de Sud. Descrierea rasei ruse
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
Câine de munte din Berna - o descriere a rasei, caracteristicile câineluiCâine de munte din Berna - o descriere a rasei, caracteristicile câinelui
Câinii de luptă: caracteristicile raselor de luptăCâinii de luptă: caracteristicile raselor de luptă
Cel mai mare câine din lume, îngerul păzitor pentru omCel mai mare câine din lume, îngerul păzitor pentru om
» » Marele câine de munte din Pirinei - descrierea rasei
© 2021 amigdas.com