amigdas.com

Descrierea și caracteristicile rasei de pui de câine

Particularități ale câinilor de rasă de pugBotul aplatizat, cu ochi mari, picioare scurte și pliuri pe tot corpul - acești câini sunt destul de greu de amestecat cu alți câini decorativi.

Dar, în ciuda lipsei sale de imprevizibilitate și a "pătrunderii" inerente, pugs sunt considerate, dacă nu una dintre cele mai frumoase rase, atunci cu siguranță una dintre cele mai atrăgătoare. La urma urmei, pentru fiecare mină tristă ascunde distracție și veselie imensă. Ei nu numai că nu vă vor lăsa să vă plictisiți de stăpânul lor, dar ei vor deveni un adevărat prieten care vă va urma până la sfârșitul lumii.

Spre deosebire de alte rase care au fost excluse exclusiv pentru orice scop practic, mugurii au fost inițial destinați ca animale de casă ale nobilimii. Probabil, prin urmare, agresiunea nu este inerentă în ele și este mult inferior jucăușiei și naturii bune în jumătate cu un sentiment de demnitate. Și, crescut cu mâini cu pricepere, și se comportă ca un gentleman.

Istoria originii câinilor din rasa Pug

Istoria originii câinilor din rasa PugEste greu de identificat originile raselor Pug. Dovezi istorice sugerează că deja în secolul V î.H. e. acești câini trăiau alături de om. Și în estul Eurasiei s-au găsit niște figurine asemănătoare cu ele, legate de vârsta de naștere a budismului.

Dar versiunea general acceptată spune că pentru prima dată câinii cu un bot plat ca o rasă separată de oțel pentru a deduce în China, în special pentru domnitorii și nobilii locali, în paralel cu o rasă de rasă lungă similară - Pekingese.

Mai târziu, nu fără ajutorul flotei turcești, câinii au completat lista animalelor franceze. Și câțiva ani mai târziu, au apărut în Olanda, primind prima lor popularitate, care a fost promovat de colorarea neobișnuită a animalelor de companie: culori similare au avut dinastia dominantă a Orange. Și numai de acolo au fost aduși în Anglia.

Am reușit să rămânem pugs și în pragul dispariției - în timpul domniei Reginei Victoria, găsirea unui astfel de câine era, dacă era posibil, extrem de dificilă. A supraviețuit rasei numai din cauza sprijinului lor la timp a creat un club de fani, care nu numai că ar putea să o salveze, ci și să o îmbunătățească, făcându-i mormoni cum îi cunoaștem.

Dar pe teritoriul Rusiei au devenit populare mult mai târziu, cu faima tot mai mare a lui Darya Dontsova - scriitor și fericit deținător al câtorva câini "neascrisi".

Descrierea rasei Pug

Descrierea standardelor câinilor din rasa PugÎn cazul în care teckelul sau spanielul a fost scos pentru vânătoare, pugul a fost un tovarăș de companie din momentul apariției. Și dacă descrieți întreaga sa aparență într-un singur cuvânt, atunci cu cea mai mare precizie va reflecta "compacta".

Câinele combină stumpiness și musculatura bine dezvoltată cu o înălțime mică și un caracter echilibrat. O alta caracteristica remarcabila a rasei este ca comunicarea cu pomul ajuta la reducerea stresului de stres.

Aspectul lui drăguț și obiceiurile amuzante îl fac nu numai un membru cu drepturi depline al familiei, ci și un adevărat "instrument "al terapiei împotriva unei dispoziții depresive.

Standardele rasei:

 • Înălțime și greutate. În caracteristicile lor nu sunt strict prescrise, dar dacă vorbim despre valorile medii, atunci înălțimea câinelui la greabăn este de obicei în regiunea de 30 de centimetri. O importanță mult mai importantă în evaluarea rasei este reprezentată de proporțiile corpului, cu o referință de greutate de 6-8 kilograme.
 • Capul trebuie să fie rotund, cu o tendință spre "pătrat". Pe fruntea înaltă sunt pliuri, oferindu-i pugului același aspect trist. Ochii sunt pe distanțe mari, cu prize de ochi distincte. Fata aplatizată necesară și "masca" neagră.
 • Dintii - in functie de standard, chiar, dar permit si o usoara inclinare a incisivilor cu un gol, deoarece muscatura la caini este inca bulldog. Deformările sau curburile mai accentuate ale dinților sunt considerate căsătorii.
 • Nasul este mare sau mediu, acestea fiind de obicei numite "butoane". Pe podul scurt al nasului, o folie triunghiulară își protejează baza - una din trăsăturile care caracterizează exclusiv pugul.
 • Ochii prea mari și, de regulă, destul de proeminente: pleoapele superioare și inferioare trebuie să acopere albul ochiului, în caz contrar acesta va fi considerat ca nu dezavantaj mai puțin gravă decât un Overbite. Culorile irisului sunt de la nuanțe de lumină până la întuneric de culoare maro.
 • Urechile Pug au două standarde, fiecare dintre care are forma unui triunghi și dimensiunea relativ mici: urechi-butoane când capetele urechilor semi-înțepat sunt îndreptate spre nas, în jos, pe botul animalului, și „Rose“ - vârfurile sunt deviate în lateral și ușor înapoi.
 • Corpul, în ciuda compactității proprietarului său, trebuie să fie puternic, muscular și unghiular, cu un gât scurt larg. Partea din spate a pugului este, de asemenea, "pătrat", ușor înclinată spre cîrpă. Sânul dezvoltat este ușor coborât și proeminent.
 • Picioarele sunt scurte, dar sunt ca un corp ciudat. Membrele sunt plasate sub corp, umerii întoarși sau proeminenți și alte articulații sunt inacceptabile. Șoldurile pe picioarele din spate sunt dezvoltate. Pensula însăși este ovală, cu patru gheare negre. În cazul în care puii se nasc cu roua, atunci ei sunt îndepărtați la cea mai veche vârstă.
 • Coada scurtă a pugului este întotdeauna fixată în spate și răsucite în unul sau două inele, care este de preferat.

Lână și culoare

Descrierea lânii și a culorii pugilorRasa aparține câinilor cu păr scurt. Din acest motiv, parul unui câine de rasă pură nu poate fi lung - se învecinează strâns și repetă toate liniile de falduri, creează o linie parului moale uniformă.

În toate culorile, cu excepția pugului negru, trebuie să existe așa-numitele o "mască" întunecată pe față și întunecate pe urechi, ceea ce va crea un contrast cu culoarea principală. Standardul permite, de asemenea, prezența semnelor pe frunte sau spate, dar nu mai mult.

În același timp, opțiunile color acceptabile sunt limitate la următoarele:

 • pur negru;
 • bej (piersic, caisă, faianță, nisip);
 • Argint (nu se transformă în alb).

Este demn de remarcat că pugs negru pentru o lungă perioadă de timp considerat "defect"Și le-au exclus complet din reproducere.

Caracteristicile rasei Pug

Caracter și obiceiuri

Caracteristicile câinilor din rasa de pug și obiceiurile lorFiind catelusi, toti pugs se caracterizeaza prin energie excesiva si jucarii. Pregătește-te pentru faptul că în primele luni se va grăbi în jurul apartamentului ca o jucărie de ceasornic și va călca în toate fisurile.

În acest moment este foarte important pentru a învăța să temperați ardorul un animal de casă nou-născut și insufla în el fundamentele de bune maniere. În caz contrar, mai aproape de perioada pubertății, mopicul curios se va transforma într-un bătăuș neascultător, trăind în mod constant proprietarul pentru putere. Și pregătiți-vă că dimensiunea și aristocratismul pe care el îl va dobândi nu mai devreme de doi ani de viață.

Mulți observă, de asemenea, invidia prietenia și sociabilitatea această rasă. Dar puțini oameni menționează că, având în vedere această iubire "a fi în companie", câinii mici au nevoie de o atenție sporită din partea persoanei. Ei se vor bucura cu sinceritate la jocuri, vor comunica și vor urma cu credincioșie pe stăpânul lor sau vor distruge apartamentul din cauza refuzului de a fi singuri.

Dar, în general, natura pugs iubitoare de pace și chiar de familie. Ele rareori arată agresiune și se înțeleg bine cu oaspeții sau cu alte animale. Și pot deveni, de asemenea, un bun prieten pentru copilul care crește.

Dar dacă planurile sunt de a păstra mai multe animale de companie de același sex în apartament, acestea sunt recomandate avans castrați, astfel încât în ​​viitor ei să nu provoace lupte pentru dominație.

Instruire și muniție

Particularitățile de antrenament și descrierea munițiilor pentru eleUn bun avantaj al cainilor de pug este faptul ca nu numai cunologul cu experienta, dar si crescatorul de caini inceput, le poate studia cu calm. Aceste pesiki au inteligență și memorie bună, susținute de capacitatea de a imita.

Deci, pentru a vă învăța animalele de companie, toate listele de echipe și trucuri de divertisment nu ar trebui să fie o afacere mare. Și pentru cei care nu par a fi pe cont propriu, instruirea în grup va ajuta.

Activitățile sportive și fizice pentru animalele de companie sunt necesare în cea mai mare parte numai în perioada de creștere, pentru a oferi unui câine activ posibilitatea de a arunca energie și de a forma un corp fizic bun. În viitor, ele pot fi utilizate numai în starea de spirit sau în cazul în care pugul are o greutate în plus.

Cu tinuta câinelui decorativ, situația nu este atât de roză: se impun caracteristici neobișnuite ale rasei o serie de inconveniente și limitări. De exemplu, după ce crește animalul de companie, lățimea gâtului este aproape egală cu diametrul capului. Gulerul obișnuit, în acest caz, nu poate fi numit un asistent fiabil pentru o plimbare.

Harnașul nu este, de asemenea, potrivit pentru toată lumea - majoritatea modelelor sunt incomode și, cu uzură frecventă, provoacă o "inversare" a articulațiilor umărului. Alegerea optima: traversarea încrucișată pe piept sau puțin mai mică.

Inconveniente considerabile sunt reprezentate de capsula. Găsiți-o pe o față plată - un vis, nimic mai mult. Pentru câțiva muguri mari, există încă ceva care poate fi abordat muniție pentru buldogele decorative. În caz contrar, pe drum, puteți doar să sperați pentru o transportare.

Îngrijirea și întreținerea pugilor

Pugs acasă și reguli de îngrijireEste mai bine chiar înainte de a cumpăra un catel să-i doteze un loc într-o locuință nouă. Șezlongurile trebuie așezate într-o încăpere departe de ieșire sau într-un colț, excluzând coridorul. Și, în orice caz, nu sub fereastră sau lângă încălzire.

Fiind un câine decorativ, puful este susceptibil raceli si hipotermie. Acesta este cazul când hainele de iarnă pentru animale de companie nu sunt o capriciu, ci o necesitate. Salopetele și păturile cumpărate ar trebui să fie moi, destul de calde și să nu restricționeze mișcarea animalului.

Ei bine, dacă se termină din materiale hidrofuge - Un astfel de costum nu numai că se va încălzi, dar nu se va uda. Și că PUG este mereu sănătos și vesel, nu uitați de inspecția zilnică:

 1. Pliere pe corp și față sunt de dorit pentru a inspecta și curăța mai des - este în ele acumulează murdărie și creează intertrigo, erupții cutanate sau matreata.
 2. Din cauza structurii ochilor, ei au nevoie, de asemenea, de o atenție specială - înroșirea proteinelor sau secrețiile excesive indică un proces inflamator.
 3. Snifturile și sforăitul sunt inseparabile de pugs, dar este necesar să curățați nasul cu căile respiratorii în fiecare zi.
 4. Urechile trebuie curățate cât mai mult posibil. Dar dinții sunt mai bine curățați în mod regulat - fie cu o perie, fie cu un tratament special.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Malteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilorMalteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilor
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Numele raselor mici de câini și caracteristicile lorNumele raselor mici de câini și caracteristicile lor
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Câini decorative (de interior) de câiniCâini decorative (de interior) de câini
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
Sicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținereSicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținere
Descrierea rasei de câini shitsu: standarde, caracter și îngrijireDescrierea rasei de câini shitsu: standarde, caracter și îngrijire
» » Descrierea și caracteristicile rasei de pui de câine
© 2021 amigdas.com