amigdas.com

Galvanizare - istorie și dezvoltare modernă

Galvanizarea ceea ce esteUnele dintre realizările științei, tehnologiile și produsele de producție care le corespund au luat locul lor atât de ferm în viața noastră de zi cu zi încât sunt luate de la sine și întotdeauna însoțesc o persoană. Printre aceste tehnologii se mai numără galvanic.

Ce este galvanic

Exemplele nu sunt suficient de departe să se uite în jurul valorii de - mânerele ușilor și balamale, inserții de nichel sau crom și acoperă aparatele de uz casnic, mobilier pentru casa si birou, pahare cadru, bijuterii ieftine și bijuterii nu ieftine, găleată galvanizat în țară și corpul galvanizat mașină iubit, rafturi și vitrine cu tot felul de suveniruri.

Răspundeți la întrebare «Ce este galvanic» mulți vor începe să caute fragmente de cunoștințe care au supraviețuit din cursul chimiei școlare, să-și amintească anodii, catodii, electrolitul și vor avea dreptate.

Ce este galvanicGalvanizarea este una din secțiunile electrochimiei care studiază fenomenele interconectate ale transferului curent în procesul de reacție chimică sau efectul electricității asupra proceselor de reacție chimică.

Este considerată o ramură aplicată a electrochimiei, domeniul său de aplicare este studiul și aplicarea practică a proceselor de depunere a metalelor pe diverse suprafețe și detalii.

Acesta își datorează numele tehnologia italian om de știință - medic, Fiziologul, fizician și chimist într-o singură persoană - Luigi Galvani. A fost experimentele sale pe broaște au dat naștere la studiul relației dintre energia electrică și reacții chimice, precum și publicarea în 1779 a „Tratatul privind puterea de energie electrică prin mișcarea musculară,“ este considerat un „La mulți ani,“ Electrochimie.

Folosit inițial a fost introdus termenul galvanismului ca fenomen al acțiunii energiei electrice asupra mușchilor și a țesuturilor vii, dar treptat sa transformat într-unul istoric. În știință și tehnologie, conceptul de galvanoterapie sau galvanotehnică sa stabilit, iar electrofiziologia se ocupă de studiul proceselor galvanice în biologie.

Baza teoretică a ambelor metode este teoria disocierii electrolitice și a legilor lui Faraday pentru procesul de electroliză. Când curentul electric trece prin soluția sau prin topirea electrolitului, constituenții substanțelor dizolvate sunt depozitați pe electrozii. Un electrod negativ este numit catod, un electrod pozitiv este un anod. Cationii - ionii metalici pozitivi și ionii de hidrogen se deplasează în catod, anionii - ionii negativi ai resturilor acide și ionii grupului hidroxil se deplasează în anod.

Execuția tehnologiei

Execuția tehnologieiDacă ne întoarcem la probele de aplicație galvanică care ne înconjoară, atunci practic toate sunt realizate folosind tehnologia de galvanizare, principala metodă de galvanizare. Esența metodei este determinată de a doua componentă a cuvântului "stegia" - o acoperire, în traducere din limba greacă, care este o acoperire galvanică.

O altă metodă de galvanizare - electrotype - este folosit mai rar. Cu ajutorul său creați copii perfecte ale oricărei forme, cu ștergerea ulterioară a aspectului sau copia formularului. Principala zonă de utilizare a acestei tehnologii este producerea de copii mici de bijuterii și sculpturi.

Avantajul galvanizării este posibilitatea de a obține o acoperire de orice grosime dorită pentru practic orice formă și suprafață în combinație cu un grad ridicat de aderență și rezistență mecanică a stratului de acoperire.

Galvanizarea este un proces tehnologic complex, ale cărui rezultate sunt influențate de numeroși factori, printre care:

  • calitatea și curățenia echipamentului, inclusiv baia galvanică;
  • calitatea electroliților, compoziția și concentrația acestora;
  • calitatea pregătirii catodului, în rolul căreia este partea care urmează să fie acoperită;
  • Modul tehnologic al procesului, care asigură uniformitatea densității de curent pe suprafața piesei de prelucrat;
  • forma produsului în sine.

Metode de bază de aplicare

Tehnologia industrială de aplicare a acoperirilor galvanice face posibilă obținerea unei acoperiri de la aproape orice metal existent și acoperirea poate fi aplicată nu numai metalului, ci și multor tipuri de materiale plastice și polimeri. Cele mai comune și populare tipuri de acoperiri sunt următoarele:

  • Metode de bază de aplicarecromarea - permite obținerea unui strat de acoperire decorativ, solid și rezistent la coroziune;
  • nichelare - realizează un rol decorativ și protector;
  • galvanizare - este destinat exclusiv protejării părților de coroziune;
  • Cupru - se efectuează fie pentru a crea un strat de suprafață cu o conductivitate electrică ridicată, fie ca strat intermediar în acoperirea multistrat a produselor;
  • aurire sau aurire - una dintre principalele acoperiri decorative din bijuterii și acoperire protectoare pentru multe produse industriale, inclusiv produse speciale.

Timp de mai multe decenii de existență, ingineria galvanică a fost suficient de dezvoltată atât la scară industrială, cât și în condițiile atelierelor de bijuterii. Disponibilitatea echipamentelor și materialelor vă permite să stăpânească tehnologie de galvanizare și meșteșugari de origine, în principal în scopul de decoratiuni decorative. Condiția principală pentru acest sector de producție este securitatea legată de utilizarea energiei electrice și a substanțelor chimice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Un eșantion de 875 că este aur sau argintUn eșantion de 875 că este aur sau argint
Rafturi suspendate pentru bucătărie: o prezentare generală a diferitelor modele cu o fotografieRafturi suspendate pentru bucătărie: o prezentare generală a diferitelor modele cu o fotografie
Stone olivine: descrierea, proprietățile și fotografiileStone olivine: descrierea, proprietățile și fotografiile
Tous: decorarea brandului, debutul lor onlineTous: decorarea brandului, debutul lor online
Fier galvanizat: tipuri și caracteristici, aplicațieFier galvanizat: tipuri și caracteristici, aplicație
Galvanizarea la cald a structurilor metalice: tehnologia de galvanizareGalvanizarea la cald a structurilor metalice: tehnologia de galvanizare
Acoperire cu zinc a caroseriei unei mașini în casăAcoperire cu zinc a caroseriei unei mașini în casă
Cupruarea și electroformarea la domiciliuCupruarea și electroformarea la domiciliu
Descrierea și proprietățile alpanitelor, avantajele și dezavantajeleDescrierea și proprietățile alpanitelor, avantajele și dezavantajele
Tehnologia de cromareTehnologia de cromare
» » Galvanizare - istorie și dezvoltare modernă
© 2021 amigdas.com