amigdas.com

Galvanizarea la cald a structurilor metalice: tehnologia de galvanizare

Încălzire prin zincHot galvanizarea a fost utilizată de mai bine de 250 de ani și este încă cea mai ieftină și cea mai eficientă metodă de a proteja produsele metalice împotriva coroziunii

. Este cunoscut faptul că produsele feroase rugină metal foarte rapid, datorită căruia grosimea cadrului de susținere devine mult mai puțin decât sa calculat, ceea ce este adesea cauza distrugerii întregii structuri, uneori antrenând consecințe tragice.

Galvanizarea la cald va proteja produsele și echipamentele din metale feroase de coroziune și le va permite să fie utilizate pentru perioada specificată. De obicei, produsele galvanizate servesc 25-30 de ani.

Avantajele galvanizării la cald

Atunci când galvanizarea structurilor metalice este galvanizată la cald, suprafața produsului metalic este acoperită cu un strat de zinc, iar după popularitate, metoda este a doua numai la tehnologia galvanică. Cu costul de execuție și durabilitatea acoperirilor formate, această metodă este superioară metodei electrochimice.

Metoda presupune aplicarea unui strat de zinc pe suprafața metalului cu o grosime de 40-65 μm. Acest strat oferă protecție împotriva coroziunii prin barieră și electrochimie. În principal oțel zincat.

Galvanizarea la cald, în comparație cu alte tehnologii, se caracterizează printr-o combinație optimă a costurilor procesului și asigurând proprietăți de protecție ridicate ale stratului de zinc. Produsul tratat poate dura 65-70 ani chiar și în condiții foarte nefavorabile, păstrând în același timp aceste proprietăți.

Avantajele metodei sunt următoarele:

 • Metoda împotriva coroziuniiAceastă tehnologie este utilizată chiar și pentru prelucrarea produselor de forme geometrice complexe. În special, conductele sunt tratate astfel.
 • Zonele de acoperire cu zinc deteriorate prin acțiunea mecanică pot fi restabilite fără interferențe.
 • Stabilitatea stratului de acoperire atunci când interacționează cu mediul lichid este de 6 ori mai mare decât în ​​cazul altor metode de galvanizare. Prin urmare, această tehnologie este utilizată în prelucrarea țevilor și a containerelor.
 • Multe defecte sunt eliminate în mod eficient: porii, scoici, etc.
 • Funcționarea țevilor și a hardware-ului acoperite cu zinc utilizând această tehnologie necesită un minim de costuri financiare. Suprafețele nu necesită colorare regulată, deoarece există deja protecție împotriva impactului negativ al mediului extern. Acest lucru este foarte important pentru țevile care funcționează în locuri greu accesibile (subterane, în interiorul pereților).

Etapele de galvanizare a structurilor metalice

Două etape:

 • Suprafața care trebuie tratată este pregătită cu atenție.
 • Produsul este scufundat în zinc topit și ca rezultat este literalmente învelit de acesta.

Nuanțele metalului galvanizat la cald sunt reglementate de GOST 9.307-89.

Prepararea produsului pentru procedură

Potrivit GOST, suprafața care trebuie tratată trebuie pregătită cu atenție. Instruirea include:

 • Etape de galvanizareprelucrare;
 • degresare;
 • înroșirea feței;
 • gravură;
 • spalare dupa gravare;
 • fondare;
 • uscat.

Tratamentul mecanic îndepărtează murdăria, rugina, produsele de oxidare, incluziunile de zgură. GOST specifică rotunjirea muchiilor și colțurilor ascuțite ale produsului, iar acest lucru se face și prin prelucrare. În producție se utilizează instalații de sablare.

Degresarea se face la aproximativ 75 ° C înainte de procedura principală pentru a îmbunătăți aderența stratului protector la piesa de prelucrat. Prezența petelor de ulei și grăsimi pe suprafața produsului poate duce la o grosime neuniformă sau la deformare pe aceste suprafețe. Degresarea se efectuează cu ajutorul reactivilor chimici, lista cărora este reglementată de GOST corespunzător. Reziduurile substanțelor trebuie eliminate ulterior prin clătire.

Conform aceleiași standarde GOST, nu trebuie să existe zone oxidate și straturi vechi pe țevi și alte articole zincuite. Pentru a îndeplini aceste cerințe, suprafața este gravată cu acid clorhidric. Procedura se efectuează la o temperatură de 22-24 ° C, iar concentrația soluției de acid este selectată în funcție de gradul de contaminare a suprafeței cu coroziune și oxizi.

De regulă, soluțiile sunt utilizate pentru gravarea, unde 140-200 g de acid sunt dizolvate în 1 litru de apă. Când este gravat, soluția poate deteriora suprafața. Pentru a preveni acest lucru și pentru a minimiza eliberarea de hidrogen din soluție, inhibitorii sunt introduși în formulare. După gravare, produsul este spălat bine pentru a îndepărta reziduurile de substanțe chimice folosite.

Fluxul înainte de galvanizare

Tehnologia asigură o pregătire amplă a piesei de prelucrat, previne oxidarea și îmbunătățește aderența stratului de acoperire la metal.

Când fluxul la 60 ° C, suprafața care trebuie tratată este acoperită cu un strat subțire de flux care este conținut într-o soluție specială. De obicei, clorura de zinc și clorura de amoniu sunt utilizate ca flux, care sunt amestecate cu apă într-un raport de 500 g pe 1 litru pentru a pregăti o soluție pentru procedură. Când fluxul este extrem de important să se monitorizeze următorii parametri ai soluției:

 • kislotnost-Stadiul fluxului
 • densitate;
 • conținutul de fier.

Atunci când concentrația de fier este depășită, peroxidul de hidrogen este introdus în soluție, ceea ce promovează formarea sărurilor de fier care precipită.

În orice magazin de zincare la cald, trebuie să existe un cuptor termic, în care produsul prelucrat este uscat după laminare. Datorită acestui tratament termic, reziduurile lichide care deteriorează calitatea zincului finit sunt îndepărtate, piesa este încălzită la 100 ° C, ceea ce reduce costul operațiunii principale a procesului.

Tehnologia de acoperire cu zinc

Stratul de zinc de protecție poate fi aplicat prin intermediul unei linii de galvanizare la cald sau prin mai multe echipamente simple. Procesul implică scufundarea părții în zincul topit. Temperatura la care topitura se află în rezervoare determină un număr de factori, inclusiv parametrii geometrici ai produsului. Temperatura medie este de 420-455 ° C.

Dacă echipamentul nu este ANGTS (unitate continuă de zincare la cald), dar și dispozitive tehnice mai simple, următoarele condiții sunt îndeplinite la locul de producție:

 • Prezența unui extras puternic, îndepărtând din aer o pereche, care se formează intens în timpul procesului de galvanizare.
 • Echipamentul trebuie să asigure respectarea ratei de imersie în topitură a componentei și timpul de menținere în aceasta.
 • După îndepărtarea din recipient, partea prelucrată este răcită calitativ.

Hardware-ul este galvanizat după cum urmează:

 • Produsele sunt scufundate într-un container cu zinc topit.
 • Părțile sunt ținute timp de 4-10 minute.
 • Extracția părții din topitură, a cărei viteză determină în mare măsură grosimea stratului de acoperire format.
 • Răcirea forțată sau naturală.

Tehnologia prezentată diferă complexitatea relativ scăzută. Pentru a efectua procedura, nu este nevoie să se pregătească soluții electrolitice complexe, ceea ce face ca producția de galvanizare.

Această metodă are dezavantajele sale. Cea mai gravă dintre acestea este că dimensiunile pieselor prelucrate sunt limitate de dimensiunile containerului cu zinc topit. La fabricile de producție mari, prelucrarea produselor globale se realizează utilizând ANGT-uri.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Zincarea metalelor și tehnologia de galvanizareZincarea metalelor și tehnologia de galvanizare
Galvanizare - istorie și dezvoltare modernăGalvanizare - istorie și dezvoltare modernă
Care conductă este mai bună pentru o conductă de apă?Care conductă este mai bună pentru o conductă de apă?
Caracteristicile protecției catodice a conductelor împotriva coroziuniiCaracteristicile protecției catodice a conductelor împotriva coroziunii
Coroziunea electrochimică: o descriere a procesului și a metodelor de combatereCoroziunea electrochimică: o descriere a procesului și a metodelor de combatere
Fier galvanizat: tipuri și caracteristici, aplicațieFier galvanizat: tipuri și caracteristici, aplicație
Acoperire cu zinc a caroseriei unei mașini în casăAcoperire cu zinc a caroseriei unei mașini în casă
Cupruarea și electroformarea la domiciliuCupruarea și electroformarea la domiciliu
Domeniul de aplicare și avantajele foii laminate la caldDomeniul de aplicare și avantajele foii laminate la cald
Canal: tipuri, producție și domeniu de aplicareCanal: tipuri, producție și domeniu de aplicare
» » Galvanizarea la cald a structurilor metalice: tehnologia de galvanizare
© 2021 amigdas.com