amigdas.com

Caracteristicile ușilor glisante pentru dulapurile cu uși glisante

Cum se instalează ușile glisanteDe mai mulți ani, dulapurile cu uși glisante cu sistemul ușii glisante nu și-au pierdut popularitatea. Se potrivesc perfect în dormitoare și coridoare înguste, dar sunt, de asemenea, achiziționate de proprietarii de apartamente mari. Lungimea și ușurința de funcționare a structurii depinde de tipul de șine al unui astfel de dulap. Acestea servesc la închiderea sau deschiderea frunzelor ușilor.

Astfel de șine sunt profile din plastic sau metal, complete cu role, dopuri, garnituri și rulmenți care protejează ușa de rulare. Ghidul pentru ușa compartimentului alege luând în considerare greutatea, dimensiunile și cantitatea ușile frunze, căile de deschidere a acestora și materialele de fabricație. Le puteți cumpăra în magazin, care vinde fitinguri pentru mobilă. Ele pot fi ieftine și foarte scumpe.

Sistem de uși glisante cu dulapuri cu ușă glisantă

Principala funcție a ghidajului ușii glisante este de a deschide și închide flanșa ușii în același plan. Este reprezentat de un profil de plastic sau metalic. Sistemul de uși glisante este folosit cel mai adesea pentru dulapurile cu ușă glisantă, care trebuie să fie îndeplinesc următoarele cerințe:

 • fi spațiu;
 • confortabil;
 • durabil;
 • durabil;
 • frumos.

Un ghid puternic și sigur pentru ușile dulapului cu ușă glisantă va fi durabil și sigur, nu vă va face nervos în timpul funcționării zilnice a structurii, chiar dacă trebuie să plătiți o sumă destul de decentă. Cazurile-compartimente sunt, de obicei, la comanda. Cu cât sunt mai mari dimensiunile unui astfel de produs, cu atât mai bine ar trebui să fie șinele pentru ușile sale.

Finalizarea sistemului de usi al dulapului usilor glisante

Un astfel de sistem este convenabil deoarece ușile nu se deschid în acest caz, ci se deplasează fără a ocupa spațiu suplimentar. Set complet de sistem de alunecare constă în următoarele elemente:

 • Ce este inclus în setul de uși glisanteghidajele superioare și inferioare, prin care se deplasează frunza ușii;
 • Profile orizontale și verticale care dețin umplutura;
 • sistem de role inferioare și superioare necesare pentru alunecarea ușii;
 • inele de închidere netedă, perii și materiale de etanșare siliconică;
 • seturi de șuruburi de montare;
 • suporturile sub formă de suport pentru arc, care fixează ușa într-un anumit loc.

Frunza ușii este fixată în două moduri. În prima variantă, roțile cu mecanismul rulmentului cu bilă se deplasează de-a lungul ghidajului inferior. Al doilea mod este acela că mecanismul de suspendare este atașat numai la șina superioară. Ghidajul poate fi radial, permițând instalarea uși concave și convexe.

Caracteristicile ghidajelor ușilor

Alegerea unui astfel de element, în primul rând acordați atenție materialului, din care este făcută.

 • Plastic. Cel mai ieftin și mai puțin fiabil material pentru sistemul de uși glisante. Perioada de funcționare este relativ mică, iar calitatea poate fi dezamăgitoare. Șinele de plastic pot fi utilizate numai în combinație cu șinele metalice dacă se utilizează o opțiune de montaj combinată.
 • Oțel. Material mai durabil și mai fiabil, dar numai dacă grosimea șinelor în raport cu greutatea structurii ușii este corectă. Profilurile sunt ieftine, ceea ce corespunde calității acestora.
 • Aluminiu. Aceste șine sunt considerate cele mai scumpe și sunt folosite în toate modelele de elită ale brandurilor populare. Cu ajutorul acestor profiluri sunt instalate ușile cu o înălțime mai mare de patru metri. Ele pot fi decorate, fără teamă că va exista o încărcătură suplimentară.

Numărul de frunze de ușă influențează numărul de ghizi care vor avea un dulap. Sistemele glisante pot fi:

 • Instalarea mecanismului ușii glisanteCu ghidajul inferior, care este instalat pe raftul de podea sau de jos al dulapului. Pânza este în acest caz menținută într-o poziție verticală cu ajutorul unor role superioare. Un dezavantaj semnificativ al unui astfel de sistem este probabilitatea de contaminare a șinei deschise.
 • Cu ghidajul superior, care este folosit pentru a suspenda frunza ușii. Din partea de jos este necesară instalarea unor role speciale care nu vor deforma acoperirea podelei.
 • Combinate - sunt considerate cele mai fiabile. Controlul asupra mișcării panzei este efectuat de jos și de sus.

Ghidajele pot fi radiale și drepte, depinde de forma dulapului și de ușile acestuia. Profilele metalice sunt în cea mai mare parte colorate pentru argint, bronz sau aur. Dacă există o astfel de nevoie, atunci puteți alege un set cu o textura sub copac. Ștergerea stratului vopsit este în mare măsură determinată de calitatea sistemului de uși glisante a dulapului cu ușă glisantă.

Ghiduri de montare

Sistem de uși glisanteTrebuie reținut faptul că fără șine nu este posibilă instalarea ușii în cutia dulapului. Comoditatea în funcționarea acestui mobilier depinde de modul în care va fi efectuată corect instalarea. Șinele superioare și inferioare de-a lungul lungimii trebuie să fie egale cu lățimea orificiului în care va fi instalată ușa. O astfel de lucrare ar trebui făcută foarte atent, deoarece acest hardware este clar vizibil.

Trebuie mai întâi instalați ghidajul superior. Atașați-l la capacul dulapului cu șuruburi autoportante cu o mașină de spălat de presă la pereții laterali, fără a avea goluri. Pentru a instala ghidajul inferior în poziția corectă, acesta trebuie așezat fără fixare pe locul de instalare dorit. După aceea, o foaie este introdusă în șina superioară și, cu ajutorul nivelului, se obține că ușa este în poziție verticală, împingând șina inferioară în interiorul dulapului.

Marcați plasarea corectă și scoateți ușa. Opritoarele sunt introduse în șină, după care sunt atașate. Marginea exterioară a ghidajului inferior trebuie să fie deplasată de peretele lateral din interiorul dulapului cu 20-22 mm. După finalizarea instalării, panourile ușii sunt instalate.

îngrijire

Îngrijirea adecvată determină în mare măsură cât timp va funcționa sistemul de alunecare. Mai ales cu atenție trebuie să urmăriți derapajele, pe care se mișcă frunza ușii. După un timp, ghidajele încep să se slăbească și ușa începe să alunece atât de ușor. Uzura rolelor se datorează reziduurilor acumulate și prafului de pe acestea. Șinele pentru dulapul cu ușă glisantă trebuie curățate în mod regulat de murdăria care se acumulează pe ele. Este necesar să aspirați curățatul în fiecare săptămână și să îl ștergeți cu o cârpă umedă. Calitatea componentelor determină durata de funcționare a sistemului de alunecare.

concluzie

Ghidajul pentru ușile dulapului cu ușă glisantă este un element important al structurii glisante. Poate fi făcut din diverse materiale și, în consecință, au un cost diferit. Șinele de cea mai bună calitate sunt din aluminiu, iar durata lor de viață va fi mult mai lungă decât toate celelalte. În plus, instalarea corectă a îngrijirii extinde, de asemenea, durata de viață a sistemelor de alunecare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Uși glisante cu autopropulsie pe roleUși glisante cu autopropulsie pe role
Descrierea și fotografia ușilor interioare-coupeDescrierea și fotografia ușilor interioare-coupe
Care sunt ușile interioare glisante: opțiunile de pe fotografieCare sunt ușile interioare glisante: opțiunile de pe fotografie
Ușile glisante în hol: opțiuni pentru desene și fotografiiUșile glisante în hol: opțiuni pentru desene și fotografii
Cum se instalează ușile pentru un dulap cu mâinile taleCum se instalează ușile pentru un dulap cu mâinile tale
Mânere pentru ușile interioare: tipurile și construcția construcției pe fotografieMânere pentru ușile interioare: tipurile și construcția construcției pe fotografie
Funcționarea ușilor interioare glisante, prețul și fotografia lorFuncționarea ușilor interioare glisante, prețul și fotografia lor
Uși glisante cu ușă unică și cu fotografieUși glisante cu ușă unică și cu fotografie
Usi interioare culisante: fotografie, pret si descriereUsi interioare culisante: fotografie, pret si descriere
Caracteristicile ușilor interioare glisanteCaracteristicile ușilor interioare glisante
» » Caracteristicile ușilor glisante pentru dulapurile cu uși glisante
© 2021 amigdas.com