amigdas.com

Criterii de selectare a lanțului de lanț pentru ferăstraiele cu lanț

Lanțuri de lanțLanțul este unul dintre cele mai importante elemente ale oricărui model al lanțului de ferăstrău, deoarece acesta ia sarcina și, prin urmare, este supus uzurii. Mulți maeștri se confruntă adesea cu nevoia de a înlocui această parte a instrumentului.

Unii cred că performanța ferăstraielor electrice sau benzină depinde în mod direct de indicatorii de alimentare. Cu toate acestea, acest lucru nu este în întregime adevărat. Productivitatea depinde mai mult de tipul lanțului. Apropo, determină atât viteza, cât și calitatea muncii. În plus, incoerența caracteristicilor părților principale ale ferăstrăului va face cu ușurință întreaga structură aproape nefuncțională.

Caracteristicile produsului

Lanțul de lanț

Pasul lanțului este distanța dintre legăturile individuale ale rețelei. Aceasta este principala caracteristică prin care este selectat elementul pentru ferăstrăul cu lanț. De asemenea, pasul determină dimensiunile legăturii, adică cu cât este mai mare pasul, cu atât este mai mare lățimea și lungimea legăturii. Pe măsură ce pitch crește, distanța interdentară crește. Aceste circumstanțe prevăd că, odată cu creșterea nivelului, indicatorii de performanță cresc, dar efortul depus în timpul muncii crește. Prin urmare, această caracteristică determină puterea instrumentului.

Lanțurile destinate pentru ferăstraie cu lanț pot avea cinci variații diferite ale înălțimii. Această caracteristică este indicată în inci. Denumirea corespunzătoare este cel mai des indicată de producător pe suprafața laterală a produsului. Și așa, disponibile în prezent pentru vânzare, sunt următoarele opțiuni pentru pașii:

  1. ¼ (0,25) inci;
  2. 0,325 țoli;
  3. 3/8 (0,375) inci;
  4. 0,404 inci;
  5. ¾ (0,75) inch.

Într-o unealtă de uz casnic, se folosesc adesea lanțuri cu un pas de 0,375 și 0,325 țoli pentru ferăstraie cu lanț de 4 și 3 litri. a. respectiv. Un pas de 0,404 este aplicat echipamentelor profesionale, puterea care pornește de la 5,5 cai putere. Celelalte tipuri de pași de astăzi sunt folosite foarte, foarte rar.

Selectarea lanțului, ghidată de pas, depinde de scopul instrumentului. Dacă trebuie să vedeți produse din lemn de dimensiuni relativ mici sau ramuri tăiate și ramuri, atunci este de dorit să cumpărați o cârpă în incremente de 0,325 inch.

Grosimea coada

Următorul moment important - Grosimea cozii. Depinde de lățimea liniei de ghidare și de grosimea tuturor elementelor disponibile. Desigur, în procesul de selectare a unui ferăstrău nou, trebuie să vă asigurați că se încadrează în canelură. Există mai multe variante de cozi:

  1. 2 mm;
  2. 1,6 mm;
  3. 1,5 mm;
  4. 1,3 mm.

Chainsaw Chain ChoiceCele mai populare unelte de uz casnic sunt fierăstraiele, ale căror legături au o coadă de 1,3 milimetri. Ele sunt foarte versatile și pot fi folosite pe echipamente semiprofesionale. În ceea ce privește fiabilitatea și calitatea, pot satisface toate cerințele pentru ferăstraiele de uz casnic pe benzină. În scopuri profesionale, se folosesc lanțuri cu cozile de 1,5 și 1,6 milimetri. Lanțurile cu cozile mari sunt instalate exclusiv în scule electrice de mare putere.

Adâncime de tăiere

Adâncimea de tăiere (tăiere) este considerată un parametru foarte important al ferăstrăului de benzină, care determină indicatorii de performanță. Este determinată de înălțimea dintelui. Cu cât este mai mare înălțimea dintelui, cu atât este mai mare adâncimea sculei, ceea ce va afecta în mod favorabil viteza de tăiere. De asemenea, ar trebui să se țină seama de faptul că creșterea înălțimii dintelui își reduce rezistența și își asumă mare efort atunci când lucrează cu materialul.

În lanțurile obișnuite, această caracteristică depinde de caracteristicile adâncimii și limitatorului profilului. În lanțuri noi, această proprietate este stabilită de producător.

Producția serială oferă două opțiuni pentru înălțimea dinților - 0.762 și 0.635 milimetri. Acesta din urmă este numit un lanț cu profil scăzut, primul este un lanț de profil înalt.

Lungimea lanțului

Lungimea lanțuluiAceastă caracteristică depinde de puterea și dimensiunile benzii de benzină. De asemenea, poate fi indicat în pașaportul tehnic al instrumentului.

O altă întrebare este numărul de legături, adică numărul de dinți tăiați la această distanță. Acest parametru depinde de pasul de legătură. Atunci când utilizați un instrument de uz casnic, de regulă, încercați să reduceți dimensiunea acestuia, deoarece fișele de benzină deseori selectate cu lanțuri scurte.

Varietate de legături

În modelele profesionale pot fi utilizate elemente de lucru specifice. Cele mai frecvente tipuri de link-uri - așchii și dalta. Fiecare dintre ele are avantaje și dezavantaje.

Lanțuri de legăturăDiblurile au o secțiune transversală, forma care seamănă cu simbolul digital 7. Practica arată că această varietate de legături vă permite să obțineți o tăiere excelentă a lemnului și o productivitate ridicată. În ceea ce privește neajunsurile, atunci trebuie remarcat efortul de măcinare.

Forma legăturilor lanțului este similară cu secera. Aceste elemente de lucru nu au unghiuri. Datorită marginilor rotunjite, zona "zonei utile" crește, ceea ce determină o creștere a sarcinii de lucru și micșorează ușor funcționalitatea ferăstrăului cu lanț. Cu toate acestea, legăturile de tăiere sunt foarte ușor de șlefuit, deoarece nu este necesar să se controleze unghiurile și dimensiunile.

Material dintelui

Cele mai multe dintre produsele acestui plan au denticule care sunt fabricate din oțelurile lor de înaltă calitate, din aliaj de crom-nichel. Prin urmare, atunci când alegeți un lanț Este necesar să se verifice ascuțirea și nivelul de calitate al elementelor de tăiere. Cele mai durabile opțiuni sunt lanțurile cu denticule, pe care se fac robinete speciale. Acestea se caracterizează prin cea mai mare rezistență la uzură.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Chainsaw `calm `: avantaje, tipuri, sfaturi despre alegereChainsaw `calm `: avantaje, tipuri, sfaturi despre alegere
Sfaturi pentru alegerea lanțurilor de ferăstrău: caracteristici, modele de mărci diferiteSfaturi pentru alegerea lanțurilor de ferăstrău: caracteristici, modele de mărci diferite
Lanț pentru ferăstraie cu lanț: care este mai bineLanț pentru ferăstraie cu lanț: care este mai bine
Cum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile taleCum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile tale
Reparați defectele lanțului cu mâinile propriiReparați defectele lanțului cu mâinile proprii
Dispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile propriiDispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile proprii
Uleiuri de ferăstrău autoportante utile: cultivator, motoretă și alteleUleiuri de ferăstrău autoportante utile: cultivator, motoretă și altele
Alegerea uleiului pentru lanț cu lanțAlegerea uleiului pentru lanț cu lanț
Reglarea carburatorului cu lanț și instrumente chinezeștiReglarea carburatorului cu lanț și instrumente chinezești
Caracteristicile partenerului cu lanț 350Caracteristicile partenerului cu lanț 350
» » Criterii de selectare a lanțului de lanț pentru ferăstraiele cu lanț
© 2021 amigdas.com