amigdas.com

Mașini de echilibrare: clasificarea, caracteristicile alegerii echipamentului

Masina de echilibrareMașina de echilibrare pentru montarea anvelopei este un atribut indispensabil al oricărui centru de îngrijire a autovehiculelor. Echilibrarea roților ajută la protejarea anvelopelor împotriva uzurii și poate, de asemenea, prelungi durata de viață a rulmenților sau a pieselor de suspensie.

Echilibrarea este cea mai relevantă în afara sezonului. Și echipamentele speciale (mașinile) ajută la compensarea dezechilibrului în roțile asamblate, ceea ce reduce încărcătura vibrațională care apare adesea în timpul funcționării lor.

Scopul echipamentului

Mașinile de echilibrare sunt proiectate pentru echilibrarea roților vehicule diferite:

 • mașini;
 • transport de marfă;
 • motociclete.

echilibrare roti este foarte important, deoarece în cazul în care roata de tors nu este echilibrat (centrul său de masă și centrul geometric nu se potrivesc), provoacă forțe centrifuge puternice care cresc vibrația, astfel încât pneurile uzura, și șasiu și suspensie sunt deteriorate cu ușurință.

Fără o mașină de echilibrare, serviciul de mașină nu funcționează acum. La urma urmei, nu trebuie doar să dezasamblați corect și să montați roțile, trebuie să fie și ele echilibrat în mod corect. Echipamentele moderne pot funcționa cu discuri de diferite configurații, au mai multe moduri de funcționare.

clasificare

Echilibrarea roților pe mașinile de echilibrareDatorită faptului că viteza traficului pe drumurile naționale este în continuă creștere, mașinile sunt echipate cu cremalieră și direcție cu pinion, greutatea discului este redusă, utilizat în instrumente profesionale de reparații auto pentru montare și echilibrare. Serviciile sunt oferite clienților cât mai mari posibil.

Sunt necesare mașini de echilibrare pentru a determină locul și gradul de dezechilibru (tip static sau dinamic) a pieselor de mașină rotative:

 • roți;
 • scripeți;
 • turbine;
 • copaci;
 • rotoarele motoarelor electrice.

Produsul echilibrat este plasat pe suporturi care acționează ca bază a mașinii. Și, de asemenea, este completat cu unități pentru mișcarea unui produs, și totuși echipamentele de măsură pe baza dispozitivelor vizuale.

În mod constructiv Mașinile de echilibrare sunt împărțite în două categorii:

 • cu suporturi compatibile, unde instrumentele fixează faza și amplitudinea oscilațiilor acestor suporturi, care sunt cauzate de mișcarea produsului;
 • cu suporturi rigide, unde faza și forța presiunii rotorului sunt fixate.

Mașini de echilibrare dinamică sau statică în funcție de amplasarea axelor de rotație sunt de două tipuri;

 • cu o axă orizontală de rotație;
 • cu o poziție verticală.

Echipamentul de echilibrare are o transmisie motorizată, care, în comparație cu rotația manuală, efectuează măsurătorile cele mai exacte.

Prin metoda de introducere a datelor, echipamentul este împărțit în două categorii. Metoda de introducere poate fi manual sau automat.

Mașini de echilibrare manuală și automatăDacă intrarea este manuală, operatorul trebuie să măsoare parametrii roților utilizând rigle mecanice și apoi să le introducă manual în mașina de echilibrare.

Dar în modele cu intrare automată există unul sau două calibre electronice. În primul caz, trebuie să introduceți diametrul și distanța față de disc, iar în al doilea, în plus, lățimea.

Desigur, în al doilea caz, timpul de funcționare va fi semnificativ mai mic, ceea ce este deosebit de important în timpul schimbării anvelopei, când un serviciu poate servi mai mulți clienți.

Există încă o clasificare - după tipul de afișare a informațiilor. Unele dintre dispozitive sunt echipate cu un monitor, altele cu afișaj (LCD sau LED). Cu toate acestea, tipul de date care se referă direct la calitatea muncii nu are niciun efect.

Selectarea mașinilor de echilibrare

Alegeți astfel de echipamente ar trebui să fie foarte atent, pentru că depinde de succesul serviciului. Procesul de echilibrare ar trebui să fie corect și precis, acest lucru vă va adăuga numărul maxim de clienți.

Gama de prețuri pentru astfel de echipamente foarte larg, se deosebește unul de celălalt în ceea ce privește calitatea muncii, caracteristicile funcționale și alți factori. Este necesar să vă asigurați că dispozitivul are un certificat de calitate și că posedă o anumită perioadă de garanție.

Pentru a alege acest echipament sau acel echipament este necesar în mod corespunzător. Asigurați-vă că aveți în vedere dacă echipamentul scump de la producătorii europeni va plăti înapoi. Modelele interne sau chineze au o valoare mai accesibilă, poate pentru o anumită afacere, acestea vor fi suficiente. Luați în considerare nivelul de încărcare a serviciului, precum și cât de des sunteți deserviți de clienți pentru un anumit tip de vehicul.

Modele chinezești

Firește, nu fiecare proprietar de service auto sau de montare a anvelopei este gata să investească în afaceri. Sarcina principală pentru mulți este să obții un profit maxim cu un minim de investiții.

Echipamente chinezești în acest sens - cea mai potrivită opțiune, deoarece este ieftină. Dar are propriile caracteristici tehnice. Astfel de mașini sunt foarte simple într-un plan constructiv, cele mai multe dintre ele sunt copii ale vechilor modele de la producătorii bine-cunoscuți, așteptând ceva supranatural din echipament nu merită. Acestea implică tehnologii cu aproximativ 10 ani în urmă. Dar ele vor funcționa în mod corespunzător, astfel încât veți "bate" investițiile în aproximativ 1-2 sezoane de muncă.

Echipamente italiene

Acum, pe piață există multe modele de producție italiană, care depășesc cu mult mașinile chinezești. Ele garantează o calitate ridicată a muncii și fiabilitate.

Unul dintre cei mai renumiți producători de echipamente de montare a anvelopei este Sicam, care se aude de proprietarii de automobile și de proprietarii magazinelor de anvelope. Și, de asemenea, acest echipament a fost prezent pe piață de mai mulți ani, dacă vă opriți alegerea pe acesta, atunci cu siguranță nu îl veți pierde.

Caracteristicile alegerii mașinilor pentru camioane

Cum de a alege o mașină de echilibrareDacă dealer-ul dvs. de anvelope este specializat în principal în întreținerea camioanelor sau a echipamentului special, atunci mașinile de echilibrare trebuie alese și în conformitate cu acest lucru.

Cele mai potrivite opțiuni sunt balanța de mărfuri specializată, precum și vagoanele de transport italian Sicam TCS26 și 52.

Aceste modele sunt fiabile în aplicare. Ei s-au arătat excelent în serviciul cameouilor, anvelope scumpe pe combine de recoltat și tractoare și raclete.

Există echipament chinez, costul este destul de acceptabil, munca sa judecând de către recenzii, este destul de sigur.

Pentru anvelope pentru camioane De asemenea, mulți utilizatori folosesc un ansamblu special de anvelope marca Gaither (SUA și Olanda). Este convenabil de utilizat și este relativ scump. Cu ajutorul acestuia este posibilă efectuarea montajului anvelopelor de tipuri mari de transport în diferite condiții.

Verificarea echipamentului

Înainte de a cumpăra o mașină de echilibrare, trebuie verificată. Pentru a face acest lucru, trebuie să echilibrați roata și să umpleți aproximativ 30 de grame în orice loc pentru a crea un dezechilibru. În următorul ciclu, echilibrarea nu ar trebui să arate mai mult de 30 de grame. Dacă indicatorul este diferit, atunci aparatul trebuie calibrat.

Calibrați aceste echipamente aproximativ o dată la șase luni, deoarece arborele echilibrat în timpul sezonului din cauza frecarii pe roata pierde o mica greutate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Caracteristicile unei selecții de nuci pentru discurile turnateCaracteristicile unei selecții de nuci pentru discurile turnate
Mașini de rectificat cilindrice pentru metalMașini de rectificat cilindrice pentru metal
Mașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuriMașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuri
Cum sa faci grousers pentru un motoblock cu mainile taleCum sa faci grousers pentru un motoblock cu mainile tale
Cum sa faci o remorca cu mainile tale in functie de desenele pregatiteCum sa faci o remorca cu mainile tale in functie de desenele pregatite
Mașină de plantat cartofi pentru motoblock: fabricarea de mâini propriiMașină de plantat cartofi pentru motoblock: fabricarea de mâini proprii
Efectuați o mașină de tuns iarbă electrică cu propriile mâiniEfectuați o mașină de tuns iarbă electrică cu propriile mâini
Fabricarea de roți tramvai pentru pvc-barci cu mâinile lorFabricarea de roți tramvai pentru pvc-barci cu mâinile lor
Cum de a face un echilibru nod shcherbakova propriile mâiniCum de a face un echilibru nod shcherbakova propriile mâini
Tunsul unei mașini pentru un bloc de motorizare de către propriile mâiniTunsul unei mașini pentru un bloc de motorizare de către propriile mâini
» » Mașini de echilibrare: clasificarea, caracteristicile alegerii echipamentului
© 2021 amigdas.com