amigdas.com

Specii de pești marine: descriere și caracteristici

Pește de mareAdâncurile mării au o varietate de specii diferite de pești. Predatori, pești comerciali, pești mici decorativi - toți atrage atenția unei persoane.

Până în prezent, aproape toți locuitorii marine sunt prinși de oameni, adesea pentru consumul uman.

Tipuri de pești marine

Peștii comerciali marini sunt de obicei împărțiți în următoarele tipuri:

 • Sturionul;
 • cod;
 • somon;
 • ; pește plat
 • heringii;
 • biban;

La rândul lor, în peștele marin comun sunt incluse următoarele:

 • știucă;
 • chefal;
 • somn;
 • chefal;
 • stavrid negru;
 • macrou;
 • ton;
 • anghilă;

descriere

Speciile de sturioni includ: sturion, sterlet, stellate sturion, kaluga și beluga.

Sturgeon - un reprezentant destul de mare al lumii subacvatice, cu o lungime de 5-6 metri. Există, de asemenea, indivizi giganți care cântăresc aproximativ 800 kg, dar cel mai adesea sturionul comercial cântărește aproximativ 15-20 kg. Ei trăiesc destul de mult, aproximativ 50-60 de ani. Ei trăiesc în principal pe fund, preferă rezervoarele de apă dulce, dar pot trăi și în apă sărată pentru o perioadă scurtă de timp. Este considerat a fi un furnizor de caviar de sturioni, un produs valoros și nutritiv.

Sturgeonul este un habitat rusesc

Sterletul este referit la familia de sturioni, acesta este un mic locuitor subacvatic. Lungimea nu depășește 120-125 cm, cântărind 1-3 kg. Sunt reprezentanți destul de mari, cântărind aproximativ 10-12 kg. Ei trăiesc aproximativ 30 de ani. Este posibil să se întâlnească practic în toate râurile care curg în majoritatea mărilor planetei. Râul de pește.

Sterling în natură

Sevryuga preferă să trăiască în apropierea fundului mării, cel mai adesea are loc la o adâncime de 100 m. Corespunzător pentru lungimea peștelui comerciale valoroase pe ordinea de 100-120 cm, greutate aproximativ 20-25 kg, deși specimen lung a fost înregistrat la 220 cm și o greutate de aproximativ 80 kg. Locuiește aproximativ 35 de ani. Locuiește predominant în mările și râurile care curg în bazinele marine.

Sevruga și pescuitul

Kaluga - un reprezentant uriaș al familiei de sturioni. Lungimea este de aproximativ 5 metri, greutatea poate ajunge la 1.000 kg. Distribuit în Marea Okhotsk și Marea Azov. Locuiește în jur de 25 de ani. Adesea migrează. Este inclusă în Cartea Roșie ca o specie rară de pește.

Kaluga - marcat în roșu knei

Beluga este listată în Cartea Roșie. Este considerat cel mai mare reprezentant al familiei de sturioni. Locuiește aproximativ 100 de ani, poate ajunge la o greutate de 1500 kg. Distribuită în zonele caspice, azo, negre. Lungimea este de obicei de 2-4 metri. Este un furnizor de produs rar - caviar de beluga.

Beluga este un pește mare

familia de cod transporta: cod, burbot, eglefin, navaga.

Codul este considerat un reprezentant major al familiei de cod. Persoanele cu o lungime de peste 1,5 metri și o greutate de aproximativ 95 kg au fost înregistrate. Cel mai adesea, persoanele sunt prinse cam de 50 cm lungime, cântărind 5-7 kg. Locuiește în moduri diferite, mai des de 15-17 ani. Locuiesc în principal în adâncurile oceanice și marine. Este furnizorul de cod ficat.

Cod - delicatețe

Burbot este considerat cel mai mare reprezentant al familiei de cod. Singurul pește din familie care trăiește numai în apă dulce. El trăiește în vârstă de 22-23 de ani, cu lungimea de 110-120 cm, cântărind aproximativ 20 kg. Predator, preferă iazuri cu curent rece. În sezonul cald devine apatic, se străduiește să se ascundă în locuință.

Hrană de hrănire

Egiptul, un locuitor de dimensiuni medii subacvatice, atinge o lungime de 60-70 cm, greutate de aproximativ 3-4 kg. A fost înregistrată prinderea unui specimen mare de 100 cm lungime, cântărind mai mult de 18 kg. Preferă să locuiască pe fundul unei adâncimi de aproximativ 200 m. Se întâmplă în marea sărată, în Marea Albă și în Marea Barents. Este listată în Cartea Roșie.

Egipt, dimensiunea peștelui

Navaga, un pește mic, de maximum 35-40 cm lungime, cântărind 0,5 kg. El preferă iazuri cu curenți reci, preferă să conducă un mod de viață de jos. În scopuri industriale, este cel mai adesea prins în sezonul rece. Se întâmplă în mările Pacificului și pe coasta Siberiei.

Navaga pe mal

familia somon este obișnuit să includem: somon, somon roz, păstrăv, taimen, nelma.

somon ia în considerare un mare locuitor subacvatic, în lungime ajunge la 1,5 m, iar greutatea este de aproximativ 40 kg. Locuieste in jur de 12-15 ani. Născut într-un rezervor de apă dulce, din ce în ce mai în vârstă, migrează în salină, unde rămâne să trăiască până la moarte. Se întâmplă în Oceanul Atlantic și Oceanul Arctic, în Marea Baltică și în Marea Albă.

Somon - trei pești

Roz somon este considerat un locuitor subacvatic de dimensiuni mici, de 50-60 cm lungime, cântărind 1,5-2 kg. O caracteristică distinctivă este considerată a fi o ieșire dorsală la bărbați, pentru care peștele și-a luat numele. Femelele nu au cocoș. Locuieste pe Amur, Marea Berlinului. Preferă apă rece, în apă caldă sau în vreme caldă devine lentă și apatică.

Roz somon

păstrăv, un pește de apă dulce de dimensiuni mici care trăiește în lacurile Ladoga și Onega. Lungimea de aproximativ 30-35 cm, cântărind aproximativ 2-3 kg. El trăiește 10-13 ani. El preferă să intre în turme, deci este mai ușor să eviți pericolul.

Păstrăv - habitate

păstrăv, un mare reprezentant al familiei de salmonide. Lungimea ajunge la mai mult de 120 cm, cântărind aproximativ 45-55 kg. Locuiește în Lacul Baikal, pe Yenisei și pe Amur. Este un prădător. El trăiește mai mult de 15 ani. Preferea iazurile calde.

Taimen în mediul natural

White Salmon este considerat cel mai mare reprezentant de acest gen. Proba adultă atinge o lungime de ordinul a 130-140 cm și cântărește aproximativ 10-12 kg. Al doilea nume este Nelma - pește alb. El preferă să intre în turme. Se întâmplă în Orientul Îndepărtat și Siberia.

White Salmon

familia pește plat includ: halibut, kalkana, cambulă.

halibutul, un mare reprezentant al familiei de cambulă, cu o lungime de aproximativ 4-5 metri, cântărind mai mult de 300 kg. Preferă să conducă un mod de viață de jos, are loc în Oceanul Atlantic, în zonele japoneze, Barents și Okhotsk.

Halibut - trifoi

Brill, sau fluturașul de la Marea Neagră, prădător, preferând să conducă un mod de viață de jos. Pe măsură ce vă maturizați, gura și ochii peștilor se mișcă într-o parte a corpului. Este destul de mare, 35-45 cm lungime, cântărind 3-5 kg.

Familia de hering include următoarele pești marine: hering baltic, puzanka, tulku, hamsu.

șprot, un mic reprezentant al familiei hering, cu o lungime de numai 15-17 cm, cântărind 60-65 de grame. Acesta se găsește adesea în zona baltică. Preferă iazuri cu conținut scăzut de sare. Sunt înclinați să conducă un stil de viață școlar.

Baltica hering - pește mic

pește puzank - o mărime mică, un reprezentant al familiei heringului, preferă să locuiască în apă sărată. Lungimea de aproximativ 18 cm, greutatea unui mic. Ei trăiesc în ambalaje, adesea migrează. Speranța de viață este de aproximativ 8 ani.

Puzank în mâini

șprot nu trăiește mai mult de 6 ani. Acest pește de mare nu depășește 10-12 cm, cântărind aproximativ 20 de grame. Căderi în turme, adesea migrează, mai ales cu apariția căldurii. Se întâmplă în Marea Azov, pe Don, în raurile inferioare ale râurilor Volga, Ural și Terek.

Tulka strălucitoare

hamsie, un pește mic de mare aparținând familiei de hering. Lungime nu mai mare de 17 cm, greutatea nu depășește gr. Apare la Marea Neagră, în Azov, Marea Baltică și Marea Nordului. El preferă să conducă un stil de viață școlar.

Hamsa - pești mici

familia biban includ numai două specii de pești marine: stiuca de pescar și biban.

Zander - un prădător care aparține familiei copacilor. Un pește destul de mare, de aproximativ 50 cm lungime, cântărind aproximativ 2 kg. Locuiește predominant în Marea Neagră și în Marea Caspică. Preferă apă sărată.

Piperul este un prădător

Basul de mare în aspect este similar cu râul, dar există diferențe în structura internă. Peștii răpitori, adânc. Adâncimea optimă a habitatului este considerată a fi de 2800-3000 m. Lungimea peștelui este de aproximativ 50 cm, cântărind aproximativ 3-5 kg. Speranța de viață este de aproximativ 17-20 de ani.

Marea de mare - pește de adâncime

Tipuri comune de pește

Pike este un prădător mare, de aproximativ 100 cm lungime, cântărind aproximativ 6-8 kg. Se întâmplă în mările Azov și Marea Baltică, de asemenea se întâmplă în multe lacuri și râuri. Datorită structurii speciale a cavității orale, stiuca este deseori numită "rechin râu".

Pike locuiește practic în apă dulce

Sultanka sau mullet, pește de mare, colorat în culori vii, la o lungime de numai 30-32 cm, greutatea unui mic. Preferă corpurile de apă sărată, adesea găsite în Marea Mediterană. Locuieste in jur de 10-11 ani.

surmullet

Catfish, un prădător mare subacvatic, uneori ajunge la o lungime de câțiva metri și cântărește aproximativ 50-70 kg (în medie). O caracteristică distinctivă este considerată absența unor scale la acest pește. Se întâmplă în multe mări și lacuri. Locuieste in jur de 40-60 de ani.

Mare somn

Mullet, pește de mare mic, de aproximativ 70-80 cm lungime, greutatea poate ajunge la 5-7 kg. Durata de viață a acestui pește este de 10-11 ani. Acesta se găsește adesea în Japonia și Marea Neagră. Preferă să locuiască în iazuri calde.

Multe în apă limpede

Stavrida, un pește de mărime medie, preferând să se rătăcească în pachete. Se consideră a fi un prădător. Lungime 40-50 cm, cântărind nu mai mult de 0,5 kg. Apare în mările nordice, negre și mediteraneene. Locuieste in jur de 7-9 ani.

Stavrida - aspect

Macrou - pește comercial de 30-40 cm lungime, cântărind aproximativ 1,2 kg. Cele mai frecvente se întâlnesc în Oceanul Atlantic și în Marea Neagră. Locuieste in jur de 15-18 ani. Predator, preferă să conducă un stil de viață școlar.

Macrou - structura corpului

Tonul, un pește destul de mare, poate ajunge la o dimensiune de 4-5 m, cântărind aproximativ 500 kg. Există specii de ton mai mici. Ea locuiește în Marea Neagră, în Mării Barents și Azov. Preferă un climat subtropical.

Dimensiunea tonului de pește

Anghilul este foarte asemănător unui șarpe. Se întâmplă în Nipru, pe Dunăre, în Lacurile Onega și Ladoga. Peștele este destul de lung (poate ajunge la 200 cm), carnea este practic lipsită de oase. Puteți lua în considerare lungul ficatului. Cel de-al doilea nume al anghilului este anghilul moray.

Acneea poate ajunge la o lungime mare

Pestele de mare și industria

Toate speciile de pește de mai sus au fost prinse de mult de oameni la scară industrială. Carnea de pește este utilizată pentru alimente, de la anumite tipuri de conserve.

Carnea de pește de mare este considerată utilă, cu un conținut ridicat de oligoelemente benefice.

Pește de mare: fotografie
macrouHerring într-un pachetMarea Neagră StavridahamsieTulka și șprotRed mulletTrei gălețiPelengas

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Descrierea sterlei de pește. Ce hrănește și cum se reproduc?Descrierea sterlei de pește. Ce hrănește și cum se reproduc?
Cele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea TulaCele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea Tula
Pescuit excelent în regiunea Kaluga și KalugaPescuit excelent în regiunea Kaluga și Kaluga
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Specii de pești de sturion: familie de sturioniSpecii de pești de sturion: familie de sturioni
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
Lista numelor celor mai populare pești roșiiLista numelor celor mai populare pești roșii
Tipuri de pește roșu și descrierea acestoraTipuri de pește roșu și descrierea acestora
» » Specii de pești marine: descriere și caracteristici
© 2021 amigdas.com