amigdas.com

În ce cazuri este recomandată cistectomia cu rezecția vârfului dintelui?

danturăCistectomia este o procedură chirurgicală care este prescrisă pentru diagnosticarea unui "chist dintelui". Chistul este o cavitate, a cărei bază este carcasa exterioară cu epiteliu plat multistrat. În majoritatea cazurilor, doctori diagnostica

chisturi de culoare galben-alb, această umbră este cauzată de cristale de colesterol. La pacienți, sunt detectate și cavități albă cenușii. Chistul crește datorită presiunii intracraniene crescute, mai târziu apare atrofia țesutului osos și epiteliul suferă proliferare.

Soiuri de formațiuni chistice

Chisturile apar din diferite motive, în principal ele sunt asociate cu reacții inflamatorii care apar în țesuturile periapicale. Chistul dintelui poate apărea pe fundalul reacțiilor patologice în epiteliul odontogen, aceste reacții pot fi însoțite de inflamație și supurație. Există mai multe tipuri chisturi:

 • keratokista;
 • folicular;
 • gingivală.

Înainte de a face un diagnostic de "dinți chist", trebuie să efectuați un examen cu raze X. Diagnosticul, de regulă, nu ia mult timp. Dacă medicul se îndoiește că pacientul are chistul dintelui, el numește o puncție și un examen citologic. Boala necesită tratament chirurgical, medicul prescrie o cistectomie sau o cistotomie.

Descrierea procedurii chirurgicale pentru tratamentul cavității patologice

cistectomiaCistectomia dintelui este o măsură terapeutică radicală. În timpul procedurii, medicul îndepărtează chistul dintelui, în viitor - suturează rana formată. Cistectomia este prescrisă dacă progresia chistului este asociată cu procese patologice în epiteliul odontogen. Procedura este eficientă dacă neoplasmul nu a atins o dimensiune mare și este situat în zona dinților intacți. Această procedură ajută la eliminarea chisturilor mari situate în zona maxilarului superior. goluri chirurgie intervenție:

 • îndepărtați neoplasmul;
 • pentru a asigura prevenirea recidivei;
 • țineți dinții sănătoși.

Cistectomia cu rezecție a vârfului este prescrisă ținând cont de trăsăturile și cauzele cavității patologice. Dacă rădăcinile rădăcinii unice provoacă chistul rădăcină, această operație este efectuată cu pre-umplere și îndepărtarea cimentului la vârful rădăcinii.

Indicații pentru conducere

Diagnosticarea cazurilor în care cavitatea patologică este adiacentă gâtului dintelui. Medicul, de regulă, recomandă îndepărtare dinte. Faptul este că rădăcina este rapid agitată și nu poate face față sarcinii. Dacă dintele are multe rădăcini, este de asemenea eliminată, specialistul numește o cistectomie. Pentru a salva un dinte este dificilă din cauza obstrucționării canalelor. Cauza cavității patologice poate fi dinți ritinat, de asemenea trebuie îndepărtați. Sunt dinții intacți dacă nu există nici o reacție la curentul electric, este necesară efectuarea unei terapii adecvate.

Procedura de extracție a dințilorDupă această intervenție chirurgicală, dintele poate fi indistinct reacționa pe un curent electric, totuși, în viitor, revine la normal. În cazul în care radiografia nu prezintă o fisură parodontală și dinții nu reacționează la curentul electric, este necesar să se efectueze depulparea și tratarea complexă a cavității bucale, numai după efectuarea unei cistectomii. Manipularea chirurgicală nu se poate face fără folosirea analgezicului, medicul recomandă o metodă de infiltrare.

Pentru o recuperare precoce după această operație, trebuie să luați analgezice, antihistaminice (acestea sunt numite de medic). Dacă este necesar, medicamentele antiinflamatorii sunt recomandate. Pacientul trebuie să se abțină de la muncă timp de 6 zile. Ulterior, cavitatea osoasă vindecă treptat. Dacă radiografia arată că există cavități mari în gură, este necesară o terapie suplimentară, scopul său fiind reducerea acestor cavități. recuperare în acest caz are loc în termen de 2 ani. Dacă operația a condus la infectarea cheagului de sânge, apar reacții inflamatorii, se produce un exod de exudat și se efectuează puncția cavităților. .

Caracteristicile manipulării chirurgicale

Pentru a spăla gura, medicul utilizează antiseptice. Pentru a elimina procesele inflamatorii, trebuie să aplicați antiseptice în decurs de 3 zile. Dacă procesul purulente nu scade, atunci pentru a utiliza tampoane speciale, în timp ce clapeta ar trebui să se evite să se înșurubeze în zonele interioare. După 2 săptămâni, tamponul este îndepărtat. Dacă chistul trece de la cel de-al doilea incisiv superior, acesta, de regulă, afectează cerul, placa palatală se rezolvă ulterior. Cochilii cavității patologice se pot potrivi perfect împotriva periostului. Dacă există coaja de coajă a acestei cavități, are loc ruptura, în acest sens îndepărtarea se face parțial.

operațieEste necesar să se efectueze un examen instrumental. Dacă cavitatea patologică este îndepărtată incomplet și fragmentele acesteia sunt reținute în gingii, apare o recidivă. Cistectomia este utilizată pentru a trata un chist care penetrează sinusurile maxilare. operațiuni poate fi folosit pentru a conecta sinusul maxilar cu cavitatea. Cistectomia ortonasală este prescrisă dacă nu există dinți în apropierea cavității patologice. Operația poate fi recomandată de un pacient cu un număr mare de dinți intacți adiacent acestei cavități. Procedura se efectuează sub anestezie locală.

Dacă se efectuează o extracție dentară într-o singură etapă, incizia trebuie să treacă prin soclul său. Dacă pacientul este diagnosticat cu sinuzită cronică, pereții secțiunilor superioare ale maxilarului sunt deschise și cavitatea patologică este expusă. avantaj cistectomia Ortonazalnoy este că un medic poate elimina cochilie chist si rezectia apexului radicular a sinusurilor pot retrage fragmente mucoase bolnave, în cele ce urmează - pentru a forma anastomoză în conjuncție cu un mod nazal. Suturarea cu citectomie ortonasală este finalizată, această procedură este foarte eficientă dacă trebuie să eliminați diferitele cochilii de chisturi.

Cystectomia cu rezecția vârfului rădăcinii are contraindicații.

 1. Nu este atribuită pacienților care au patologii asociate cu sistemul cardiovascular.
 2. Dacă este diagnosticată o boală asociată cu coagulabilitatea sângelui, ortodontul recomandă o altă metodă de tratament.
 3. În cazul în care infecțioase patologie exacerbată, se recomandă reprogramarea cistectomiei.
 4. Boala parodontiteiContraindicația este patologia endocrină.
 5. Acest tip de intervenție chirurgicală nu este prescrisă pentru bolile oncologice.
 6. Procedura se înlocuiește cu un tratament alternativ dacă cavitatea patologică se extinde la o treime din dinte.
 7. Cystectomia cu rezecție de vârf este interzisă pentru parodontită.

avantaje Procedura:

 • oferă prevenirea fiabilă a recăderii;
 • promovează restaurarea structurilor osoase;
 • face dinții potriviți pentru proteze (dacă nu au fost îndepărtați).

Complicațiile și perioada de recuperare

Cistectomia cu rezecție a vârfului rădăcinii poate da complicații. Dacă intervenția chirurgicală nu este efectuată corect, se va produce sinuzită. În unele cazuri, se observă leziuni ale nervilor. Dacă cavitatea era prea mare, țesuturile ei au crescut prost. Complicațiile procedurii sunt și sângerări și dureri. Afecțiunile menționate anterior pot fi eliminate prin administrarea medicamentelor prescrise.

După cystectomia cu rezecția vârfului rădăcinii, pacientul este repede restaurat. În perioada postoperatorie, trebuie respectate recomandările medicului. Trebuie să renunți la fumat și să bei alcool. Este necesar să includeți alimente vitaminizate în dietă, ar trebui să fie moale și caldă. Este important să fiți atenți atunci când vă spălați dinții, nu puteți atinge locurile unde au fost aplicate cusăturile. Pentru o lună se recomandă renunțarea la efort fizic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Refacerea vârfului rădăcinii dentare ca modalitate de tratare a chisturilorRefacerea vârfului rădăcinii dentare ca modalitate de tratare a chisturilor
Care este chistul de retenție al buzei inferioare?Care este chistul de retenție al buzei inferioare?
Fistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingieFistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingie
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Ce este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratamentCe este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratament
Chist în cap la nou-născuți: cauze și consecințeChist în cap la nou-născuți: cauze și consecințe
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Chistul pe gingie: tratamentul la domiciliuChistul pe gingie: tratamentul la domiciliu
Chistul genunchiului biker: etiopatogeneză, tratament și diagnosticChistul genunchiului biker: etiopatogeneză, tratament și diagnostic
Chistul ficatului - cauze și tratamentChistul ficatului - cauze și tratament
» » În ce cazuri este recomandată cistectomia cu rezecția vârfului dintelui?
© 2021 amigdas.com