amigdas.com

Ultrathicarea calculului

Cum să eliminați tartrulPlaca dentară este o substanță moale care se acumulează pe stratul de email, care conține bacterii utile și dăunătoare. Morning microorganismele se întăresc pentru o perioadă scurtă de timp și formează o acoperire solidă, numită calcul dentar. Această structură reprezintă un pericol pentru sănătatea tăietorului. Este dificil să eliminați aceste straturi pe cont propriu.

Ar trebui să scot tartrul?

Este ușor să simțiți stratul de tartru în regiunea cervicală, pare fermă și fermă să stea pe suprafața dintelui și, în plus, nu aduce nici un disconfort gazdei. Cu o astfel de depunere întărite, unii oameni trăiesc de mai mulți ani, nu este vizibil, deoarece este situat pe partea interioară a dintelui, pentru a fi văzut în oglindă, trebuie să vă deschideți gura.

Dacă un raid ușor după masă este ușor de îndepărtat prin curățarea igienică a dinților, tartrul poate fi îndepărtat numai prin acțiunea mecanică. Dacă acest lucru nu se face la timp, este garantată dezvoltarea de boli cum ar fi gingivita sau parodontita.

Transformarea unei atingeri alimentare la o piatră

Nimeni nu reușește să evite apariția plăcii bacteriene pe dinți. Alimente, în special moi, contribuie la acumularea sa, iar pigmentarea se manifestă după aplicarea produselor colorante. Pentru distrugerea lor zilnică, folosiți instrumentul dovedit de-a lungul secolelor - periajul dinților. Dacă o persoană se află într-un mediu în care acest lucru nu poate fi făcut, utilizați atașat sau guma de mestecat, în cel mai rău caz mâncați un măr sau pur și simplu clătiți gura cu apă.

Datorită salubrității și îngrijirii necorespunzătoare a gurii, există un raid, se dezvoltă o colonie de microorganisme care sunt slab atașate la stratul exterior. Rămășițele de hrană sunt în mod constant dezbrăcate, călcate și putrezite. Pentru activitatea de formare a pietrelor, acești factori joacă un rol:

 • Cum să scapi de tartrustructura anatomică a dintelui;
 • suprafața structurală a sculei;
 • calitatea nutriției;
 • componente biochimice ale salivei;
 • sigiliile și protezele dentare stabilite;
 • dezvoltarea anormală a maxilarului, mușcături incorecte.

Placa pe dinți este moale, cu o mulțime de pori microscopici, astfel încât fluidele să pătrundă cu ușurință în straturi. După compactare cu produse de timp activitatea de viață și degradarea microorganismelor, se obține o placă dentară. Această acumulare stabilă structural conține acizi propionici, uleioși, lactici și alți acizi. Se continuă fermentarea zaharurilor și a deșeurilor, ceea ce duce la distrugerea oligoelementelor în smalț. Pentru a neutraliza oxidarea nu există medicamente, deoarece nu se produce aprovizionarea cu lichide și eliberarea lor din grosimea tartrului.

In interiorul streptococi Formarea dezvolta însoțește creșterea fermentatie componentelor care conțin amidon alocate în mediu de aminoacizi, dar lucrarea distructivă principal realizată de zaharoză, ceea ce duce la formarea cariilor ulterioare. Aportul de carbohidrați și utilizarea zaharurilor joacă un rol major în activitatea distructivă a microbilor în compoziția tartrului.

Ce promovează formarea unei pietre pe dinți?

Adesea puteți auzi opinia despre, că strămoșii nu au îndepărtat piatra, acest lucru nu a dus la anomalii dentare. Dar pentru omul modern există o serie de factori care nu erau disponibili pentru oamenii din trecut:

 • Metode de îndepărtare a tartruluiproduse alimentare care conțin un număr mare de carbohidrați ușor de digerat, băuturi carbogazoase, deserturi dulci, etc., care au lipsit în dieta strămoșilor;
 • inflamațiile provocate de virusurile moderne, însoțite de eliberarea unui număr mare de agenți patogeni și a produselor lor de descompunere;
 • tranziția la putere alimente moi și prelucrate, fără o mulțime de conținut de fibre, produse omogenizate, de la strămoși au reflexe mai bune dezvoltate și alimente de mestecat greu a contribuit la purificarea mecanică a smalțului;
 • consumul de alcool și fumatul nu au provocat carii strămoși, în timp ce oamenii moderni abuzează de aceste obiceiuri nocive;
 • Recepția pentru tratamentul antibioticelor și a altor medicamente pe care strămoșii nu le aveau;
 • recepția alimentelor sintetice, un număr mare de conservanți, coloranți și stabilizatori.

Tipuri de tartru

Ele se disting în funcție de locația dintelui.

Supragingival locație

Este dislocat și se dezvoltă în zonele de separare activă a saliva, unde sunt localizate glandele corespunzătoare. Placa este situată în interiorul dentiției, situată sub limbă. O astfel de piatră se găsește atunci când limbajul este cercetat de-a lungul bazei interioare a dinților din față. În acest domeniu, nu există de obicei nici o dovadă a plăcilor grosiere și dure, astfel încât să puteți face față metodelor de piatră și acasă, fără a vizita medicul dentist.

Acumularea subgingivală

O astfel de piatră calcaroasă are o bază solidă care nu poate fi îndepărtată cu ușurință de ea însăși. Aceste depozite sunt pigmentate în culoare maro sau aproape neagră, uneori au o tentă verzui. Astfel, la început plăcile, apoi pietrele, sunt adânc atașate la gâtul dintelui, acoperite cu un țesut gingival și dificil de detectat vizual. Pentru a identifica acumulările dăunătoare, utilizați sonda, iar îndepărtarea are loc în cabinetul stomatologic.

sigilii tătare spații interdentare, închide spațiul liber dintre dinți și previne igiena orală adecvată, și anume purificarea suprafeței plăcii, ceea ce duce la formarea de noi placi, atunci aparitia retentiei. varietate supragingivale de pietre pătrunde mai adânc și produce inflamarea gingiilor, există un miros respingător din gură, este o consecință a dezvoltării parodontitei și dinte pierderea unui număr de elemente.

Curatarea incisivilor de piatra

Curățarea dinților cu ultrasuneteMijloacele oamenilor sunt destul de eficiente cazuri simple de placi dure sunt eliminate, dar astfel de metode trebuie utilizate în mod regulat, ceea ce face ca puțini oameni moderni, deoarece o viață rapidă nu oferă timp pentru proceduri suplimentare de igienă. Prin urmare, după apariția straturilor care pot fi detectate vizual sau la atingere, o persoană se îndreaptă către un specialist. Se recomandă să mergeți la cabinetul medicului dentist și să mergeți la examenul preventiv pentru a găsi dificilă întărire dentară profundă, detectată numai cu ajutorul unui instrument special.

O metodă recentă de îndepărtare a unei pietre a fost considerată un cârlig, o astfel de "rupere" a pietrei din smalț a fost făcută tuturor pacienților, dar aceasta a fost o metodă periculoasă și dureroasă. A existat un pericol de deteriorare a smalțului dinților și a țesutului din guma din jurul acestuia. În condiții moderne se folosesc metode progresive și procedura este nedureroasă, dar senzația de acțiune mecanică la îndepărtarea pietrelor vechi rămâne destul de neplăcută, nu ca de la îndepărtarea tartrului prin ultrasunete.

Diverse tehnici comune pentru îndepărtarea pietrei

mecanic

Argumente pro și contra de îndepărtare a pietrelor ultrasoniceMetoda mecanică constă în utilizarea unui dispozitiv special echipat cu o suprafață abrazivă rotativă, realizată sub formă de burghiu. Un număr mare de rotații creează o viteză decentă de rotație, ceea ce duce la îndepărtarea oricărui grad de placă, piatră, chiar și în variantele de modă veche. Tehnologia se referă la metode rigide, în timp ce fragmentele pietrei sunt împrăștiate în direcții diferite.

Avantajele acestei metode în comparație cu eliminarea depunerilor dentare prin ultrasunete este că costul materialului este mic, iar îndepărtarea buzunarului în orice strat al populației, ieftinitatea atrage mase mari ale oamenilor. Dar după o astfel de îndepărtare, sângele din gingii poate acționa și recepția în sine este un pic dureroasă.

Îndepărtarea cu ultrasunete

Îndepărtarea tartrului prin ultrasunete implică eliminarea curelor cu ajutorul celei mai recente tehnologii, lucrând pe o tehnică fără contact care permite efectuarea eficientă a procedurii. Cu îndepărtarea cu ultrasunete a tartrului se obține un rezultat curat, toate care interferează cu viața normală a cavității bucale, depozitele sunt îndepărtate cu 100%, iar pacienții practic nu simt agitație și durere neplăcută.

Dar metoda de eliminare a pietrei dentare cu ultrasunete nu poate fi utilizat pentru pacienții care au probleme grave asociate cu boli cardiovasculare, nu este recomandat pentru curățarea dinților cu ultrasunete pentru cei care folosesc un stimulator cardiac. În alte cazuri, nu există contraindicații. Tehnologia de curățare este utilizarea unui scalator cu ultrasunete pentru a crea vibrații la frecvența potrivită.

Datorită metodei, suprafața dentară oferă cu atenție toate straturile dure, în timp ce smalțul rămâne intact, deoarece nu există un contact direct între elementul rotativ și dinte. Procesul folosește apă, la viteza mare, datorita vartejurilor create, curata suprafata fara contact solid cu materialul dentar. După aceea, oxigenul este eliberat pentru a dezinfecta zona de lucru. Procedura se referă la tehnici nedureroase, dar dacă pacientul nu tolerează durerea, medicul utilizează un gel analgezic.

Îndepărtarea cu laser

Laserul se refera, de asemenea, la metode eficiente si de succes, dar popularitatea acestuia ramane in urma ultrasunetelor datorita pretului ridicat. Principiul tehnologic este similar cu privire la acțiunea metodei cu ultrasunete, dar fasciculul laser nu strânge straturile, ci distruge solidul, care este un fel de curățare mecanică, dar fără contact direct.

Tehnici chimice

Cum să scapi de placa dentarăAceastă metodă are o parte bună și rea, deci trebuie să fiți de acord cu aceștia pentru cei care au dinți absolut sănătoși. Etchingul cu reactivi chimici vizează îndulcirea pietrei dentare dure, dar acidul sau alcalina acționează asupra smalțului și îl distruge. Dacă dentistul oferă îmbrăcăminte chimică, trebuie să întrebați alte opțiuni alternative. Uneori riscul nu este deloc justificat, dacă există alte metode sigure.

Îndepărtarea abrazivă folosind un jet de aer

Această metodă se numește Air Flow și constă în acțiunea asupra zonei problematice a soluției, care include elemente abrazive cu apă. Sub presiune ridicată, amestecul este introdus în zona stratului de piatră și există o îndepărtare completă a pietrei și a plăcii simultane. Emailul pe dinți revine la culoarea originală și obține albul. Curățarea abrazivă cu aer este de asemenea folosită pentru a ușura culoarea incisivilor.

Această tehnică înlătură în mod activ raidurile și stratificările în locuri inaccesibile altor metode, în paralel trecând lustruirea și lustruirea suplimentară a stratului de email.

Principalele avantaje și dezavantaje ale metodei ultrasonice moderne

Dacă comparați recenziile multor pacienți, care a încercat mai multe metode de curățare a dinților dintr-o piatră, atunci imaginea calităților pozitive este după cum urmează:

 • Avantajele metodei de îndepărtare a tartruluidacă pacientul ajunge la un dentist cu experiență, atunci daunele la smalț sunt reduse la zero și procedura însăși nu durează prea mult timp și nu este obositoare;
 • Îndepărtarea cu ultrasunete este potrivită pentru îndepărtarea celor mai vechi și mai densi depozite de piatră;
 • în afară de a scăpa de placa, placa si depuneri de piatra compactate duce la o îmbunătățire generală a stării de smalțul dinților și suprafața de lustruire, astfel încât suprafața sa nu este dur și nu va primi alimente blocat în perioadele ulterioare;
 • Procedura deseori dezvăluie o piatră sub gingie, iar îndepărtarea ei se produce simultan cu pietrele vizibile.

Metoda cu ultrasunete are obstacole subacvatice:

 • Cum să eliminați ultrasonografia tartruluinu toți medicii dentiști au experiență suficientă, astfel încât, în unele cazuri, gingiile sunt afectate și rănite dacă medicul nu poate utiliza în mod corespunzător dispozitivul;
 • dacă sub acțiunea microorganismelor s-a produs demineralizarea zonei smalțului, atunci procedura va fi încă dureroasă;
 • atunci când stratul subgingival este detectat simultan, metoda de ultrasunete nu este întotdeauna eficientă, iar îndepărtarea este făcută de vechea croșetată, ceea ce creează dureri suplimentare;
 • un cost destul de ridicat al muncii, uneori clinica indică în costurile de publicitate scăzute pentru a atrage clienți;
 • Nu puteți utiliza metoda dacă pacientul are sigilii, deoarece acțiunea ultrasunetelor le poate slăbi definitiv și acestea vor cădea.

Îndepărtarea cu ultrasunete este optimă din punctul de vedere al combinării costurilor și rezultatelor efective, tartrul este îndepărtat, iar dinții după aceea servesc o persoană pentru o lungă perioadă de timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum apare procedura de îndepărtare a nervului din dinte?Cum apare procedura de îndepărtare a nervului din dinte?
Cum se elimină tartrul în stomatologie și acasă?Cum se elimină tartrul în stomatologie și acasă?
Ce este curățarea igienică a dinților?Ce este curățarea igienică a dinților?
Cum este și cum să vă albiți dinții?Cum este și cum să vă albiți dinții?
Cum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adeseaCum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adesea
Cum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dinteluiCum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dintelui
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Placa neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminarePlaca neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminare
Curățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriereCurățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriere
Dinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenireDinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenire
» » Ultrathicarea calculului
© 2021 amigdas.com