amigdas.com

Cocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproducerii

În cazul în care trâmbițele de lemn trăiescPăsările și-au găsit numele deoarece bărbatul își pierde atenția în timpul jocurilor de căsătorie și devine o pradă ușoară pentru prădători și vânători. Cântarea în perioada de toamnă a păsării este mai puțin activă decât în ​​primăvară.

O grouză obișnuită de lemn aparține:

 • Pentru genul de grouse de lemn;
 • Familia fazanului;
 • Subfamilia de cocoș;
 • Detașarea găinilor.

Gluharyata este una dintre cele mai semnificative din parametrii lor reprezentanți ai fazanului.

trăsătură

Coada puternic rotunjită. Dimensiunea corpului masculului poate fi mai mare de 100 cm, amplitudinea aripilor este de aproape un metru și jumătate. Greutate aproximativ 4-6 kg. Culoarea acestor păsări este incredibil de frumoasă. Capul și gâtul bărbatului sunt negre, gâtul din spate este maroniu cu pete negre. Spatele este negru cu puncte maro. Goiter este negru-verde, pieptul este verde, partea inferioară a corpului este alb-negru. Coada este neagră cu pete albe, aripi maro, un cioc alb-roz. Picioarele lui sunt aproape complet acoperite cu pene.

Femeile, desigur, sunt inferioare parametrilor masculului. Greutatea femelei este de aproximativ 2 kg. Culoarea sa este mai degrabă variegată și asemănătoare cu nuanțele de cocoș negru. Gâtul, pliul aripilor, partea superioară a pieptului - roșu-portocaliu. Un satelit dintr-o cocoșă de lemn comună se numește cocoș de lemn, cocoș de lemn sau morcov.

habitat

Descrierea capercaillie-ului de pasărePăsări vii din diferite păduri, în principal în Eurasia. Din pădure ieșesc destul de rar și aleg cele mai multe locuri dense acolo.

Anterior, aceste păsări frumoase trăiau în aproape toate pădurile din Eurasia. Cu toate acestea, recent au început să dispară în locuri. Odată ajuns în Marea Britanie, aceste păsări au dispărut complet, dar apoi au fost aduse acolo din Suedia.

Pe suprafețele rusești de lemn de mare este aproape imposibil să se întâlnească. Acest lucru se datorează distrugerii pădurilor. Glukhari trăiesc mai aproape de locurile nordice ale patriei noastre.

Această pasăre poate fi văzută în:

 • Grecia;
 • Suedia;
 • Anglia;
 • Spania;
 • Alpi;
 • Asia Minoră;
 • Carpați.

reproducere

Părinții înainte de perioada de căsătorie trăiesc departe unul de celălalt. Sezonul de împerechere vine în primăvară. Bărbații încep să concureze între ei, să-și rupă coada, să publice curgerea și întoarcerea. Femeile se ocupă de acest lucru și după terminarea concursului cu câștigătorul. Adesea se întâmplă ca între bărbați să se lupte pentru femeie, ceea ce se poate termina din nefericire pentru unul dintre ei.

Nest femeie construiește, de regulă, pe teren lângă copaci. Pentru aceasta, se aruncă o gaură mică și mușchi și iarbă pe fund. Așezați femelele de la 5 la 16 ouă. Ouăle sunt galbene cu pete întunecate. Incubarea nu durează mai mult de 28 de zile. După 28 de zile, se naște puii, care sunt acoperite cu puf brun și puncte întunecate. După câteva ore sunt deja în afara cuibului și, după 10 zile, învață să zboare. Suge ouale și protejează puilor doar femele, bărbați în această participare nu ia.

Glukharyat crește încet, din primele zile de viață se hrănesc cu larve, cu pietre mici. Sunt necesare pietre pentru a se asigura că stomacul cocoșului este în ordine, deoarece în timpul iernii alimentele sunt foarte grosiere și grele. Dacă pasărea nu va primi aceste pietricele în timp, atunci va muri.

Descrierea comportamentului

Cum se comporta groulele de lemnÎn timpul iernii, păsările sunt îngropate în zăpadă. Ei pot sta în zăpadă câteva zile. Se datorează zăpezii și grăsimii subcutanate că acestea sunt salvate din înghețuri severe. În timpul iernii se acumulează în turme mici, femele, cel mai des, separat de bărbați. În timpul reproducerii, bărbații întotdeauna vor concura între ei doar într-un singur loc, numit curentul.

Barbatii iubesc sa cante nelimitat. În timpul cântării, ei uită totul și chiar se înclină, care este în mâinile vânătorilor. Dar cocoșul de munte în timpul sezonului de împerechere pierde nu numai auzul, ci și vederea. Companii de grouse de lemn se pot împerechea cu grouse de sex masculin, după care se nasc pui goi.

În vara anului, cocoșul de lemn se înmoaie și zboară în masivele forestiere foarte dense. În acest stadiu, au un comportament destul de ciudat. Ridică și coboară coada și capul și reușesc să se miște de-a lungul ramurii.

Aceste păsări doar iubesc mlaștinile, în care se extrag diferite fructe de padure. Zborul de grouse de lemn este însoțit de un zgomot puternic de aripi. Practic, ei zboară la distanță. Și când zborul nu se ridică deasupra copacilor.

În timpul zilei, lemnele de lemn petrec pe pământ, iar noaptea, la rândul lor, dorm pe ramurile copacilor. La vederea animalelor se poate manifesta comportamentul agresiv. Înainte de sezonul de împerechere și după cocoșul de lemn, o vedere excelentă și sensibilitate.

Dieta alimentelor

O grouză obișnuită de lemn îi place să mănânce tulpini de plante, rinichi, ierburi, insecte, semințe, fructe de padure, ace de zada. În timpul iernii, mănâncă în principal ace de pin. Descendenții acestor păsări se hrănesc inițial cu păianjeni și insecte. Cu pene, nu te superi să mănânci și conuri tineri, mușchi, frunze de mure. Într-o perioadă caldă de timp, ei rup pământul în căutarea furnicilor, gândacilor și larvelor.

Astfel, aceste păsări au o dietă destul de variată, care depinde de sezonul și vârsta cocoșului de munte.

Dușmani inamici

Care sunt dușmanii groselor de lemn?Inamicul principal și cel mai periculos al acestor păsări este un om. Din moment ce groulele de lemn sunt una dintre cele mai valoroase păsări și carnea lor este gustoasă și sănătoasă, vânătoarea pentru ele apare regulat. După cum sa menționat deja, în perioada împerecherii, surzii își pierd auzul și, uneori, vederea lor, ceea ce le face ușor pradă pentru vânători. Din acest motiv, groulele de lemn au început să trateze specii de păsări pe cale de dispariție.

În Rusia și regiunea Tula, aceste păsări sunt cuprinse în Cartea Roșie. Înainte de a vâna crângurile de lemn, trebuie să aflați dacă este permisă. Dacă nu, este mai bine să vâneze pasărea care poate fi ucisă în conformitate cu legea. În caz contrar, vânătorul poate înțelege consecințele negative.

Gluhar a fost deja distrus aproape peste tot. În părțile sudice ale țării noastre, din focul din păduri, femelele au murit, care stăteau pe ouă. De aceea nu mai sunt pe acea parte. De asemenea, dușmanii de grouse sunt prădători: începând cu un urs, încheind cu un lup.

Este posibil să îmblânzi această pasăre frumoasă

Habitat de cocoș de lemnGrouscul de lemn poate fi păstrat acasă, deoarece această pasăre este nemaipomenită. Așa cum am menționat deja, multe pericole așteaptă păsările sub formă de prădători, vânători, incendii în pădurile unde pasărea moare. Dacă pasărea are stăpân și are grija necesară, atunci va trăi mai mult decât în ​​sălbăticie.

La domiciliu ea trebuie să construiască o locuință și să construiască o dietă adecvată. Ce să hrănești această pasăre frumoasă acasă? Este capabil să mănânce castraveți, morcovi, sfecla și alte legume. Desigur, înainte de a mânca, este necesar să le tăiați în bucăți.

De asemenea, pasărea va mânca porumb, hrișcă, ovăz și alte cereale. Dar nu trebuie să uităm că principala hrană pentru păduchile de lemn este ace, iarbă, muguri și frunziș. Este necesar să alterați hrana acasă cu cea obișnuită pentru această pasăre.

Astfel, nu este nimic dificil să țineți dintr-o pădure de lemn. Trebuie doar să dorești să dobândești această pasăre minunată și frumoasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pasăre de cocoș negru: unde trăiește și mănâncăPasăre de cocoș negru: unde trăiește și mănâncă
Ce fel de pasăre este un Thrushkin?Ce fel de pasăre este un Thrushkin?
Ce arata un felit gri: descriere, viata in naturaCe arata un felit gri: descriere, viata in natura
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Combaterea cocoșilor, varietăți ale acestor păsări și caracteristiciCombaterea cocoșilor, varietăți ale acestor păsări și caracteristici
Bird din vulturul comunBird din vulturul comun
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Rață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lumeRață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lume
» » Cocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproducerii
© 2021 amigdas.com