amigdas.com

Mastita intr-o pisica: simptome si tratament, cauze

Pisici cu pisoiMastita este procesul inflamator care apare la nivelul glandelor mamare. are loc

el, de regulă, la pisici gravide și care alăptează, dar în unele cazuri poate fi cauzat din alte motive. Boala în sine este extrem de neplăcută și dureroasă pentru animal, iar în unele cazuri poate fi periculoasă. Proprietarilor li se cere să recunoască la timp mastita la pisici și să ia măsuri pentru a scăpa de ea cât mai curând posibil.

Cum se trateaza mastita la o pisica

cauzele

Principalul cauze apelați următoarele:

 • complicații la naștere;
 • o răceală de glande și fenomene stagnante;
 • infecție bacteriană sau fungică;
 • vânătăi diverse, precum și traume în abdomen.

Apariția mastitei nu este afectată de rasa de pisici sau de sezon. Se remarcă numai relația dintre vârsta animalului și riscul de contractare a mastitei, dar se datorează unei scăderi a imunității datorate schimbărilor legate de vârstă.

Motivul principal rămâne stagnant fenomenul în timpul hrănirii de pisoi, altfel numit lactostază. Datorită mișcării intestinale incomplete, în glandele mamare ale femeii începe un proces inflamator. Inflamația însăși nu se produce rapid, este provocată de bacterii care intră într-un mediu favorabil. Laptele rămas în canalele de lapte este mediul favorabil pe care îl iubesc atât de mulți bacterii.

Pentru ca pisica care alapteaza sa nu aiba mastita, ajuta-o sa scape de lapte. O mastita cat mai tanara si sanatoasa de lapte de la lapte stagnant cel mai adesea nu apare. În caz de imunitate slăbită, riscul de îmbolnăvire este dublat. Mai ales dacă sfârcurile au format fisuri.

Mastita purulentă la pisici ce să facăO altă cauză a mastitei poate fi o sarcină falsă. Aceasta este o boală rară care apare când hormon eșec. La animale, abdomenul și glandele mamare încep să crească. Statul în sine nu este periculos și absolut natural.

În sălbăticie, femeile cu astfel de simptome tind să înceapă hrănirea și îngrijirea altor copii abandonați. Astfel, natura a avut grijă de conservarea populației printre animale. Dar pentru o pisică domestică, o sarcină falsă este complet inutilă. Tratarea acestei afecțiuni este destul de ușoară cu ajutorul unor medicamente speciale și durează un timp scurt.

Există pisici care, din păcate, înclinat la această boală. La ei fiecare sarcină și hrănire se termină cu o mastită. Pentru astfel de animale, există medicamente care ajută la supraviețuirea unor perioade dificile de viață.

Semne de mastita

Aflați dacă pisica dvs. are mastită urmând Prezentate:

 • Temperatura corpului crește.
 • Există roșeață în jurul sfârcurilor.
 • Este imposibil să atingeți stomacul unei pisici. Fiecare atingere provoacă durere insuportabilă.
 • Glandele mamare sunt lărgite. Creșterea poate fi fie simultan, fie separat.
 • Începeți repartizarea masei de brânză a mamelonului. În cazurile neglijate, puroi și chiar sânge pot fi găsite în secreții.
 • Condiția generală se deteriorează brusc.
 • Din cauza lipsei de lapte, pisoii încep să se îngrijoreze și să mănânce.
 • Pisica linge constant glandele mamare.

Uneori, mastita trece fără semne externe speciale. Se întâmplă că animalul nu are febră și nu există înroșirea mamelonelor. În astfel de cazuri este posibilă determinarea mastitei în funcție de comportamentul pisoiilor. Ei și-au pierdut dorința de a mânca lapte, deoarece gustul său se schimbă dramatic. Pisicile scapă în greutate și scârțâie constant. Pisica devine neliniștită și încearcă să se ajute singură prin lingerea glandelor mamare.

În această situație, medicul veterinar vă va ajuta. Nu întârzia vizita la un specialist, pentru că sub amenințare nu numai sănătatea pisicii mame, ci și pisoii. Tratamentul animalului ar trebui să fie imediat. În plus față de tratament, asigurați pacientului condiții adecvate pentru reabilitare.

Se separă mastita după natură curenți:

 • Mastita purulentăseroasă;
 • purulentă;
 • fibrotic;
 • hemoragic;
 • abtsediruyuschy;
 • catarală.

În absența unui tratament adecvat, aceste specii se strecoară unul în celălalt și, uneori, chiar există simultan.

Mastita la un tratament de pisica la domiciliu

Chiar dacă vi se pare că ați stabilit corect diagnosticul, trebuie să mergeți la clinica veterinară. Acest lucru este necesar pentru a se asigura că nu există alte boli grave similare cu cele ale mastitei. Nu lăsați boala pe cont propriu. Principiul "rezolvării într-un fel cumva" poate să nu funcționeze. Pisicile domestice pedigree nu au imunitate ca rudele lor în sălbăticie și au pierdut deja multe din abilitățile inerente naturii.

Dacă observați că pisica are o mulțime de lapte, care deja începe să stagneze, aplica pisoi la sfarcuri, astfel incat sa suga totul de la conductele de lapte. Dacă pisica permite, vă puteți exprima. Nu utilizați comprese pentru a trata mastita la pisici. Mai ales încălzirea. Astfel, veți accelera doar multiplicarea bacteriilor. În canale, cantitatea de puroi va crește, iar glandele se vor transforma într-o culoare stacojie-vrăjitoare.

Dacă metodele enumerate nu au funcționat, atunci pentru a preveni a doua etapă a bolii ar trebui să i se atribuie animalul medicului.

În plus față de tratamentul medicamentos, care va numi un medic veterinar, ar trebui să efectuați unele măsuri complexe în casă.

Cat Fat CatPentru a scădere producția de lapte, și chiar opri complet, pisicile sunt depășite de glandele mamare. Pentru a face acest lucru, luați o țesătură naturală densă, ardeți-o cu un fier și îmbrăcați animalul. Este recomandabil să folosiți serviciile unui medic veterinar, dar puteți face totul singur. Principalul lucru este că pisica se poate mișca liber, iar pansamentul nu-i face deloc de râs.

Dacă mastita a devenit purulentă, pisoii sunt opriți pentru a fi hrăniți cu laptele matern și transferați în hrana artificială. Din dieta mamei, scoateți hrana care conține umezeală, lapte și reduceți cantitatea de apă. Astfel, puteți reduce ușor producția de lapte.

Fugă mastita purulentă într-o pisică cu o cantitate imensă bacterii foarte periculos pentru pisoi. În unele cazuri, poate duce chiar la moartea copiilor. În timpul tratamentului, asigurați-vă că vă legați mameloanele astfel încât pisoii să nu le atingă. Hrăniți pisoii la timp, nu-i lăsați foame, altfel pot, dacă doriți, să rupă bandajul sau să îl deplaseze pentru a ajunge la mâncare. Pisoii continuă să fie hrăniți cu lapte, dar numai prin pipetă sau mamelon ca copii.

Dacă mastita este purulentă, medicul veterinar va decide să-l deschidă și să curățe conductele. După aceasta, pisicii i se prescrie un curs de antibiotice. Dacă durerea de la mastitis este severă, atunci animalul, cel mai probabil, va primi o blocadă de novoceină. Soluția cu antibiotic este injectată cu o seringă direct în mamelon, după ce a fost exprimat tot laptele cu puroi. După aceea, animalul este bandajat cu o cârpă sau bandaj îmbrăcat.

Mastometrina de droguriCa a medicamente Următoarele instrumente sunt utilizate împotriva mastitei: Mastometrin și Travmatin. Mastometrina dă animalului un milion și jumătate de mililitru în timpul săptămânii, imediat după apariția puiilor. Travmatin este un antiseptic care face o pisica de doua ori pe zi, un mililitru.

Ce este de a facilita starea pacientului, este folosit camfor ulei. Ei lubrifiază sfarcurile, amestecate cu Troxevasin. Acoperiți partea superioară cu o cârpă și după o perioadă de spălare cu apă caldă.

Prevenirea mastitei la o pisica

Pentru a sigur animal de companie de la mastita, urmați aceste reguli:

 • Orice hipotermie este contraindicată unei pisici care alăptează. Păstrați-l departe de curenți și îngheț.
 • Inspectați-o cât mai des posibil, nu permiteți alte boli. Cu o imunitate slăbită, riscul de mastită crește de mai multe ori.
 • Gunoiul pe care se află mama cu puii trebuie să fie curat și uscat.
 • Curățați ocazional mănunchile. În plus față de faptul că pisica le-a lins, spălați-le cu apă caldă și le ștergeți.
 • Toate fisurile rezultate sunt tratate cu permanganat de potasiu.
 • Aveți grijă să nu lăsați laptele în mamelon. Puneți pisoii sau încercați să vă exprimați, dacă, desigur, pisica vă va permite să faceți acest lucru. Nu violați animalul dacă nu funcționează, nu ar trebui să permiteți stresul mamei care alăptează.
 • Pisica din perioada de hranire nu trebuie sa intre in contact cu animalele domestice si vecine, chiar daca sunteti siguri de sanatatea lor.

Amintiți-vă că mastita la o pisică poate duce chiar la moartea unui animal. Tratați această boală cu toată seriozitatea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Mastita la o capra: specie, cum se trateazaMastita la o capra: specie, cum se trateaza
Nașterea la casa de pisici: primele semne cum să luațiNașterea la casa de pisici: primele semne cum să luați
Ce este o pisică subcutanată la pisici?Ce este o pisică subcutanată la pisici?
Cum să tratați corect acneea la o pisică acasăCum să tratați corect acneea la o pisică acasă
Simptomele și tratamentul mastitei la o mamă care alăpteazăSimptomele și tratamentul mastitei la o mamă care alăptează
Kobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisiciKobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisici
Lactostaza la mamelor care alăptează: simptome, tratamentul stagnăriiLactostaza la mamelor care alăptează: simptome, tratamentul stagnării
Pieptul pieptului în timpul alăptării: cauze, simptome și tratamentPieptul pieptului în timpul alăptării: cauze, simptome și tratament
Medicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizareMedicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare
Ce trebuie sa faci cu mastita, cum sa tratezi acasa?Ce trebuie sa faci cu mastita, cum sa tratezi acasa?
» » Mastita intr-o pisica: simptome si tratament, cauze
© 2021 amigdas.com