amigdas.com

Albastrul albastru este cel mai mare animal din lume

balenăDimensiuni impresionante și puterea celor mai mari balene

surprinde și te face să tremuri în fața naturii. E greu de crezut că există atât de multe creaturi puternice și mari în lume. Întâlnirea cu balena albastră este de neuitat. Aceste animale uriașe de neprețuit sunt mândria planetei noastre.

Albastru de balenă - date externe

Balaurul albastru aparține grupului de cetacee, genul balenelor Minke. Acestea sunt cele mai mari mamifere de pe pământ. Nu sunt ca peștii, nu respiră cu ghirlande, nu dau naștere. Copiii lor sunt născuți formați și sunt hrăniți de laptele matern.

Corpul celei mai mari balene din lume subțire și alungită, gri închis cu o nuanță albastră bogată și un model de marmură sau gri deschis. Capul mare este de aproximativ 27% din întregul corp, în profil. Mucul ascuțit. Falla inferioară inferioară este îndoită de laturi, acoperind partea superioară din toate părțile. Unghiul gurii este îndoit în jos. Chiar deasupra ei sunt ochii mici. Pe botul gigantului, un număr mic de fire de păr pentru atingere.

Dimensiuni caracteristice ale corpului și ale organelor interne:

 • lungime - 30-34 m;
 • greutate -170-190tonn;
 • ficat - 1 tonă;
 • inima-700 kg;
 • limbă - 3-4 tone;
 • volumul plămânilor -3000-5000 litri;
 • sânge - 8-10 mii litri;
 • diametrul faringelui-10 cm;
 • zona gurii este de 25 de metri pătrați.

La fel ca toate balenele baleen, respirația este formată de ambele nări. Este situat în partea din spate a capului, are aspectul a două capete convergente, găuri înguste. Înainte de respirație Există o creastă longitudinală ca o chilă, numită "pârâu".

Expansiunea, balena albastră eliberează o fantă de apă sub forma unei coloane sau a unui con în creștere cu o înălțime de până la 10 metri.

Cel mai mare animal din lumeAcest gigant are o mică aripioare dorsală, triunghiulară, subliniată în formă. Este deplasat de mult înapoi. Acesta variază de la persoană la persoană. Unele sunt abia vizibile, altele sunt mai dezvoltate și au o decupare în formă de seceră din spate. Liniile aripii sunt acoperite cu zgârieturi, formând un model individual.

Aripi aripi balena albastră este îngustă și alungită, iar coada este lungă, ajungând la o lățime de 7,6 m. În interiorul maxilarului său există mai multe perechi de plăci de balenă, care constau din keratină. Lungimea plăcilor este de la 90 la 1 m, lățimea este de aproximativ 50-53 s m.

subspecie

Până în prezent, majoritatea surselor indică existența în lume a trei subspecii de balene:

 1. sud - cele mai numeroase subspecii, care constituie cea mai mare parte a blues-ului. Acesta diferă de tipul tipic mai alb decât dimensiunea mare. Dar, în general, este dificil să o deosebești de cel albastru de nord.
 2. Subtipuri de tip nordic a fost descris prima dată în 1758 de către Karl Liney, prin urmare se numește modelul unu.
 3. O balenă înțepată este numită uneori un pitic. Această populație a fost descoperită în Oceanul Indian în 1959. Lungimea medie a corpului reprezentanților acestei specii este mai mică de trei metri. Culoarea este mai ușoară, lungimea pedunclelui caudal este mai mică, iar plăcile de balenă sunt mai scurte. Are un corp în formă de picătură, mai gros decât subspeciii nordici.

Sursă de alimentare

Albastrul albastru este cel mai mare animalO balenă albastră mare, în ciuda dimensiunilor sale impresionante, nu poate fi numită prădător. Nu are absolut nici un dinte. Zhivnost, pe care o folosește în dimensiune, nu depășește 6 cm. Acesta este un planctonic tipic. Rapoartele sale de jurnal sunt crustaceele din ordinea euphausiidelor, care formează krill (acumulare în masă). Când mănâncă mase de plancton, animalul poate înghiți pești sau mici calmaruri.

Deoarece lungimea capului de balenă este de o treime din întregul corp, gura seamănă cu un container de dimensiuni mari, format din numeroase plăci excitat. Aceste plăci sunt numite whiskers de balene. Ei cresc pe cer, reprezentând structura lor ca o sită.

Albastru înotă prin locurile de acumulare a producției cu o gură deschisă la viteză mare. Apoi își închide gura și, cu limba, împinge apa prin balenă. Ca rezultat, apa este împinsă printr-o deschidere specială la partea superioară a spatelui, iar alimentele rămân.

Falla inferioară de dimensiuni enorme are o greutate atât de mare încât este uneori dificil pentru un mamifer să-și acopere fălcile. Deseori tastând o hrană, balena albastră se învârte pe spate sau pe partea ei și sub greutatea sa, gura se închide.

reproducere

Acești locuitori ai marinelor au maturitate sexuală în perioada de 5 ani. În acest moment, femela atinge o lungime de până la 25 de metri. Cele mai mari balene din lume sunt monogame. Ei formează de mult timp perechi, și în niciun caz nu lasă o femeie, ținând în apropiere.

Femelele nasc o dată la doi ani. Sarcina dureaza aproximativ 11 luni. În același timp, se formează inițial mai mulți embrioni, care, în stadiile tardive ale sarcinii, se rezolvă.

Chiar și în stadiile primare de dezvoltare Embrionul balenei albastre este destul de mare. Până la sfârșitul primei luni, lungimea sa poate fi mai mare de o jumătate de metru.

Femelele alăptează cu bebeluși timp de 7 luni. Într-o zi, ajunge la 90 de litri. lapte de grasime, extrem de bogat in proteine.

mod de viață

Balena albastră este un animal solitar. Numai în locurile de disponibilitate abundentă a alimentelor se pot forma câteva grupuri.

Plutitoare în apropierea suprafeței apei, această bluffing era mult mai puțin manevrabil decât alte cetacee. Mișcările sale sunt mai stângace și mai lenești, se scufundă destul de adânc, se pot scufunda la o adâncime de 200 m și se află sub apă timp de până la 20 de minute.

După suprafață, respirația animalului este crescută de 12 ori pe minut. De fiecare dată când apare o fântână. Dupa o scufundare adanca, balena albastra face scufundari mici si scufundari de la 6 la 15 ori. O scufundare superficială durează 15-40 de secunde și se scufundă cu 6-7 secunde.

Cea mai mare balenă la o distanță scurtă poate înota la o viteză de 37 km / h, dezvoltând puterea de până la 500 de cai putere.

Boli, dușmani naturali

La balenele albastre adulte nu există dușmani naturali, care sunt favorizați de o dimensiune uriașă. Persoanele tinere pot deveni victime ale balenelor ucigașe, care acționează ca o turmă.

Printre paraziții cutanați din balenă, se întâmplă adesea să se producă murdărirea prin balene. Endoparaziții infectează rar, deoarece nu hrănește pește, care este sursa de infecție a helminților.

O amenințare importantă pentru aceste animale este poluarea mărilor cu produse petroliere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
Plante și animale care sunt bogate în natura rece a tundreiPlante și animale care sunt bogate în natura rece a tundrei
Balena este un pește sau este un mamifer?Balena este un pește sau este un mamifer?
Pinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipedePinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipede
Topaz london albastru albastru: o piatră naturală sau nu?Topaz london albastru albastru: o piatră naturală sau nu?
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
Animale care trăiesc în deșertul rece al ArcticiiAnimale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii
Soluția albastru de metil din multe boliSoluția albastru de metil din multe boli
Cele mai mici animale din lumeCele mai mici animale din lume
» » Albastrul albastru este cel mai mare animal din lume
© 2021 amigdas.com