amigdas.com

Shark mako - cel mai rapid rechin din lume

Mako rechin negru-throatedRechinul Mako aparține familiei Seldevs. Diferă de omologii săi în dimensiuni destul de mari. Într-un alt mod, se mai numește bonito, care se traduce ca un rechin negru-rechin. Potrivit oamenilor de știință, putem concluziona că strămoșii acestui rechin erau specia Isurus hastilus. Această specie a fost foarte rară. Reprezentanții săi aveau o lungime mai mare de 6 metri, iar greutatea lor medie era de 3 tone. Strămoșii rechinului Mako sau rechinului macrou, au existat în perioada cretacică.

descriere

Mako este considerat a fi un prădător foarte periculos în ceea ce privește oamenii, deoarece această specie este caracterizată de o agresiune crescută. Chiar dacă peștele este plin, va ataca victima fără ezitare. Are fălci foarte mari și letale. Datorită vitezei rapide de mișcare, Mako Shark este considerat unul dintre cei mai periculoși pradatori de mare.

Rechinii de la mako sunt împărțiți în mai multe tipuri:

  • korotkoplavnikovye;
  • dlinnoplavnikovye.

Rechinii sunt specii periculoaseCare este cel care altul reprezintă un pericol crescut pentru oameni. Predatorii sunt aproape asemănătoare în structură unul cu celălalt. Diferența evidentă este numai în mărimea aripioarelor. Persoanele din această rasă poate ajunge la 4 metri lungime și cântărește în același timp 500 kilograme. Femeile individuale sunt mult mai mari decât bărbații. Cel mai mare individ prins a fost de peste 4 metri lungime și a cântărit aproximativ o tonă. Acest incident sa întâmplat în 1973. Până în prezent, nimeni nu cunoaște speranța de viață exactă a acestei specii. Potrivit oamenilor de știință, rechin maco nu trăiesc mai mult de 25 de ani.

Forma corpului este prezentată sub forma unui cilindru. Suprafața burții este albă. Spatele este albastru închis. Există o convingere că culoarea depinde de vârsta rechinului. Cu cât e mai în vârstă, cu atât este mai întunecată. Rechinii au o botă întunecată. Pentru persoanele tinere se caracterizează prin prezența unui punct întunecat la capătul botului. În timp, acest loc dispare. Aripioarele situate pe spate au dimensiuni diferite. El este mai mare în față, în spatele lui este mai puțin. Suprafețele din zona toracică sunt de dimensiuni medii. Dinții curbate din spate permit celui mai rapid prădător să se agațe ferm de prada sa.

reproducere

Reproducerea rechinilor cu negruRechinul mako este vivipar pește. Femeile sunt pregătite pentru fertilizare în momentul în care corpul lor atinge 2,7 metri. La bărbați, pubertatea are loc când lungimea corpului este de 1,9 metri. Perioada de sarcina dureaza 15 luni. Producția de nutrienți de către embrioni se realizează prin prezența ouălor în uter care nu au fost fertilizate de bărbat. Rechinul mako este capabil să reproducă până la 18 tineri, a căror lungime a corpului este de aproximativ 70 de centimetri. Imediat după naștere, prăjiturile sunt pregătite pentru o viață independentă. Împerecherea peștelui o dată la 2 ani.

Unde trăiesc?

Habitatul principal este apele mărilor tropicale. Principalele locuri de cazare sunt:

  • Zona atlantică;
  • regiunea Indo-Pacific;
  • Pacific.

Habitatul acestor prădători este foarte extins. Partea de sud este situată în regiunea Argentina, iar partea de nord se află în granița cu Noua Scoție. Shark mako este rar întâlnit în apă, a cărui temperatură este mai mică de 16 grade. Practic, mako se află în apele în care plutește dulciurile sale preferate, și încearcă să rămână pe suprafața apei. Adâncimea maximă la care coboară peștele este de 150 de metri.

Viteza atacurilor

Mako Shark Speed ​​AttackDatorită formei raționalizate a corpului, mako este capabil să se dezvolte viteza în timpul atacului asupra victimei sale la 60 km / h. Ea poate sari din apă la 6 metri. Având în vedere astfel de oportunități, mako de dreapta este considerat cel mai periculos prădător mare. În plus față de forma corpului, sistemul circulator al rechinului joacă un rol important în dezvoltarea vitezei de atac. Toți mușchii sunt permeați cu un număr mare de capilare mici, încălzite de circulația excelentă a sângelui. Acest lucru vă permite să contractați rapid mușchii și să câștigați mai multă viteză.

Această caracteristică afectează foarte mult oboseala, datorită consumului unui număr mare de resurse energetice. De asta peștele este în permanență într-o stare de foame și nu va pierde nici o ocazie de a ataca victima, mai ales dacă este vorba de un pește-spadă.

Atacul asupra oamenilor

Pescarii care au prins makoDupă cum sa menționat deja, mako este considerat un prădător periculos al apei. Dar, totuși, atacă foarte rar o persoană. Practic, atacul se datorează viciului unei persoane care, din cauza imprudenței sale, înoată prea aproape de rechin. În ultimii 20 de ani, au fost comise 42 de atacuri asupra oamenilor. De obicei, cea mai mare parte a acestui număr constă din pescarii care au fost atacați în timp ce încercau să prindă un mako.

Sursă de alimentare

Dieta acestui prădător constă, în principal, din pești mari. După cum am menționat deja, tratamentul lor preferat este peștera spadă. Dimensiunile celor doi pești sunt aproape identici, dar mako nu o oprește și își atinge întotdeauna scopul.

Rechinii atacă, de preferință, de jos, apucând victima cu dinții ascuțiți în spatele finului caudal. Aici se termină coloana vertebrală și articulațiile importante pentru viață. Astfel, atacând, rechinul paralizează victima, făcându-l complet neajutorat. În astfel de circumstanțe, victima nu poate rezista prădătorului și devine o cină.

Blackfish poate fi considerat pe bună dreptate cel mai periculos prădător. Datorită începutului rapid al atacului și a acestei accelerații la doar 60 de km / h în doar câteva secunde, și a maxilarilor puternici, rechinul Mako nu lasă nici o șansă victimei să o salveze.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Cele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechiniCele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechini
Shark fat: rău și beneficii ale produsului, caracteristicile aplicațieiShark fat: rău și beneficii ale produsului, caracteristicile aplicației
Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Care este diferența dintre oftalmolog și oftalmolog?Care este diferența dintre oftalmolog și oftalmolog?
De ce un vis de rechin și cum să-l interpretezi într-o carte de vis?De ce un vis de rechin și cum să-l interpretezi într-o carte de vis?
Peștele macrou este diferit de macrouPeștele macrou este diferit de macrou
Condiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini baluCondiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini balu
Rechinul ghimpat Katran: descriere, hranăRechinul ghimpat Katran: descriere, hrană
» » Shark mako - cel mai rapid rechin din lume
© 2021 amigdas.com