amigdas.com

Cancerul vezicii urinare la bărbați: supraviețuirea în tratament

Cancerul vezicii urinare la bărbațiDintre diferitele boli oncologice ale sistemului genito-urinar cel mai adesea procesul de aparitie a tumorilor se dezvolta pe vezica urinara. Cunoscând semnele și simptomele cancerului de vezică urinară la bărbați vă pot ajuta să identificați semnele de avertizare timpurie și consultați un medic.

Cancerul vezicii urinare: informații generale

Cancerul vezicii urinare este un grup de diferite tipuri de formațiuni care sunt de natură malignă și care se formează în interiorul acesteia. În procentul total de boli asociate cu oncologia, site-ul descris nu mai mult de 3% din această patologie.

Pentru tumorile maligne ale vezicii urinare, bărbații tind să devină mai des, spre deosebire de femei. Șase pacienți infectați reprezintă 4 bărbați și 2 femei. Dacă luăm în considerare statisticile din patologia oncologică a sistemului genito-urinar, atunci boala vezicii urinare reprezintă aproximativ 30%.

Clasificarea cancerului de vezică urinară

Tumorile maligne ale vezicii urinare se disting printr-o serie de principii. Patologiile apar din diferite grupuri de celule.

Principalele tipuri de tumori la cancer:

 • Tratamentul cancerului de vezică urinarăPloskokletochnaya tumoră - numele bolii vine de la numele celulelor de la care apare acest tip de cancer. Tumoarea se dezvoltă într-un epiteliu plat.
 • Carcinom cu celule mici - formarea acestei specii are loc în regiunea vezicii, nu mai mult de un procent. Diferă în creșterea celulelor mici, modificată astfel încât nu mai este posibil să se determine la ce fel de celule au aparținut.
 • Adenocarcinomul - boala se dezvoltă din celulele glandei.
 • Limfomul este o formă rară a acestei boli. Tumoarea este determinată de acumularea de leucocite infectate cu un proces malign.
 • Tumoarea celulelor tranzitorii se dezvoltă din grupul corespunzător de celule.

De gradul de creștere a educației în domeniul cancerului sunt împărțite în următoarele tipuri:

 • Papillary - seamănă cu creșterea, uneori se dezvoltă pe tulpină.
 • Ulcer - similar cu un ulcer cu contururi indistincte.

Distingem tipuri de cancere:

 • Tumora foarte diferențiată - celulele care alcătuiesc patologia, ca rezultat al bolii - sa schimbat într-o oarecare măsură.
 • O tumoare de grad scăzut este o patologie constând din celule care sunt atât de modificate de boală încât nu pot fi identificate la care grup au aparțin înainte.

Cauzele cancerului

Formarea tumorii în vezica urinară poate provoacă următorii factori:

 • De ce apare cancerul vezicii urinare?Influența nicotinei asupra formării tumorilor patologice în sistemul urogenital este dovedită.
 • Prezența papilomilor în organ. Papiloamele sunt neoplasme benigne. Au proprietatea de a se transforma în celule canceroase.
 • Vezica este sensibilă la acțiunea radiațiilor ionizante. Dacă un bărbat a tratat organe adiacente vezicii urinare folosind această metodă, atunci radiația poate fi cauza bolii.
 • Contactul cu substanțele chimice utilizate la fabricarea cauciucului și a altor procese tehnologice. Elementele principale care inițiază formațiuni maligne sunt aminele aromatice. Se demonstrează că pacienții care au demisionat deja din producție, pe care au fost în contact cu acest produs chimic, au fost afectați de oncologia vezicii urinare chiar și după 10 ani.
 • În mod obișnuit, dar există cazuri de anomalii congenitale ale pereților vezicii urinare, acești oameni sunt expuși riscului de oncologie probabilă a acestui organ.
 • Cistita cronică este un pericol ca inflamația prelungită poate induce celulele să se transforme în celule canceroase.

Simptomele bolii la femei și bărbați

Primele simptome ale bolii la cancer nu sunt foarte expresive, ele similar cu simptomele altor boli:

 • Prezența sângelui în urină poate fi determinată prin analiză sau se poate observa în culoare.
 • Disconfort, care este asociat cu urinarea. Poate fi întreruptă și dureroasă. Rezi și apariția durerii în timpul golire a vezicii urinare.

În acest caz, există:

 • Senzații de durere în organele vecine;
 • declinul forțelor;
 • stare generală de rău.

Simptomele la pacienții de sex diferit sunt similare cu celelalte. La femei, boala poate afecta zona genitală feminină, respectiv la bărbați, la bărbați.

Pentru a agrava o imagine clinică uneori, prostata tulbura adesea cu vârsta bărbaților, și este cauza complicațiilor de urinare. În unele cazuri, dimpotrivă, boala organelor vecine provoacă cancer al vezicii urinare.

Diagnosticul bolii

Un medic examinează plângerile unei persoane pentru a ghici ce fel de problemă ar putea provoca boala.

Specialistul efectuează examinarea cu ajutorul palpării. Dacă creșterea este mare, atunci poate fi determinată în acest fel.

Medicul pentru a determina diagnosticul exact numește un examen instrumental:

 • Măsuri preventive pentru cancerul vezicii urinareCistoscopie - acest studiu vă permite să obțineți un rezultat dublu: colectarea de material și detectarea tumorii. Folosind un cateter prin uretra, dispozitivul pătrunde în organ, care este capabil să transmită date despre prezența patologiei și să ia o mică parte din analiză din ea.
 • Metoda de diagnosticare a cancerului de vezică prin ultrasunete prezintă informații despre prezența patologiei, găsindu-l în cavitatea organului, până când neoplasmul a pătruns în alte țesuturi și straturi.
 • Uneori cistoscopia nu este posibilă, ținând cont de caracteristicile umane. În acest caz, se utilizează analiza urinei, care face posibilă determinarea prezenței celulelor patologice în compoziția sa. Sedimentul de urină este testat pentru testul ubc, care este un fel de marker al celulelor maligne.
 • Radiografie - această metodă este mai informativă atunci când este completată de contrast. În celulele din apropierea vezicii urinare și direct în organism se injectează oxigen. Acest lucru vă permite să vă identificați în mod clar cu metastaze și tumori.
 • Imagistica prin rezonanță magnetică este folosită de obicei dacă se determină prezența neoplasmului. Metoda permite obținerea unor informații exacte despre patologie, interacțiunile sale cu un număr de organe și țesuturi localizate, indiferent dacă există metastaze în organism.
 • Tomografia pe calculator, precum și metoda de mai sus sunt destul de informative. Și ea poate determina starea sistemului osos din organism.

Etapele bolii

Cât de mult a dezvoltat boala și a răspândit impactul asupra organelor vecine, arată stadiul de absolvire a bolii:

 1. Localizarea neoplasmului pe mucoasa vezicii urinare.
 2. Stadiul în care boala a trecut în următorul strat al peretelui vezicii urinare este mușchiul.
 3. În a treia etapă, neoplasmul patologic își extinde distribuția în interiorul peretelui până la suprafața exterioară a organului și a țesutului adipos. În această etapă, puteți efectua o îndepărtare a vezicii urinare. Dacă organizați corect tratamentul, 50% din oameni pot trăi mai mult de 5 ani.
 4. Această etapă de tratament nu se pretează la tratament. În această etapă, tumoarea trece în țesuturile și organele vecine. O persoană este susținută de chimioterapie, medicamente, pentru a îmbunătăți calitatea vieții rămase într-un anumit mod. În acest stadiu, aproximativ cinci la sută dintre pacienți trăiesc pe o perioadă de cinci ani.

Tratamentul bolii

Tumorile maligne pe vezica urinară ștergeți mai devreme. Aplicați chimioterapia. În mod separat sau în combinație cu restul, se utilizează radioterapia, în plus, imunoterapia poate fi conectată.

operație

Atunci când tumoarea are dimensiuni mici, atunci pentru îndepărtarea acesteia este posibilă utilizarea unei operații închise. Folosind un cateter sub supraveghere video, un dispozitiv este lansat in cavitatea care poate elimina tumora. Materialul rezultat este trimis pentru examinare histologică. Această metodă se numește și rezecție transuretrală.

Germinarea în pereții organului, o răspândire largă a neoplasmului creează uneori o situație în care este mai bine să se efectueze o îndepărtare a organelor cu celule învecinate infectate.

Măsurile radicale implică soluție de probleme urinare:

 • crearea de canale urinare artificiale și colectarea de urină;
 • formarea creșterii urinei în intestin, în unele cazuri, face ieșirea pe piele.

Alte opțiuni de tratament pentru cancer:

 • Tratamentul cancerului de vezică urinarăChimioterapia. Poate fi folosit înainte și după operație. Dacă este prea târziu pentru a efectua o procedură chirurgicală, ei utilizează chimioterapie pentru a îmbunătăți starea de bine a pacientului. Un efect excelent arată procedura de conducere locală - chimioterapia intravesicală. O persoană poate fi prescrisă injecții intravenoase sau medicamente.
 • Căi populare. Conform recomandărilor experților, în unele cazuri sucul de celandină este inclus în cursul tratamentului unei tumori canceroase a vezicii urinare. Sucul este prescris să utilizeze 0,5 linguri pe zi, durata tratamentului este de o săptămână. Luați sucul de celandină cu lapte. Dacă este tolerat în mod normal, doza poate fi dublată. Acest curs este determinat de durata pe lună.
 • Radioterapia. Ele sunt utilizate ca o metodă separată independentă sau în tratamente complexe.
 • Tratamentul conservator. Modul în care vaccinul BCG a fost injectat în vezică sa dovedit pozitiv. Rezultatul este superior efectului după chimioterapie. Utilizat în cazul unui stadiu incipient al bolii. După operație, se recomandă și această metodă. Este interzisă utilizarea acestuia dacă o persoană are sângerări în vezică sau o boală tuberculoasă.
 • Imunoterapia. Utilizați în tratamentul unui medicament medicamente care stimulează organismul de a rezista mai bine bolii.

recidiva

După operație uneori o recidivă: se formează o nouă tumoare din celulele maligne rămase. În măsura în care această posibilitate este posibilă, aceasta va depinde de gradul de diferențiere și de stadiul maturității tumorii.

Micile neoplasme superficiale sunt cel mai puțin probabil să reia. Varietatea neoplasmelor cu o mică diferențiere este capabilă de o dezvoltare mai rapidă.

Excizia completă a vezicii urinare împreună cu țesuturile care pot fi afectate de procesul cancerului, în raport cu evoluția recăderii, au cel mai favorabil prognoză. Dacă se utilizează o metodă de rezecție transuretrală pentru a elimina neoplasmul, atunci chimioterapia și terapia BCG sunt utilizate pentru a preveni recidiva.

Prognoza supraviețuirii

Cât de succes va fi tratamentul, depinde de mulți factori:

 • metoda utilizată pentru tratament;
 • gradul de dezvoltare sau maturitate a procesului de patologie;
 • tip de neoplasm.

Adesea, formarea celulelor de tranziție creează tumori superficiale, care în timpul eliminării în stadiul inițial oferă un bun prognostic de supraviețuire. Aproximativ 70% sau mai mult sunt vindecați de boală.

Odată cu îndepărtarea completă a vezicii urinare, cinci ani pot trăi doar jumătate din oameni. Când tratamentul este completat de alte metode, iradiere sau chimioterapie, prognosticul de supraviețuire este ușor crescut.

Când tratamentul se desfășoară în stadiile incipiente ale dezvoltării bolii, cinci ani și mai mult pot trăi până la șaptezeci la sută de oameni. Tratamentul pacienților cu tumori vezicale canceroase, care a primit deja un al treilea grad, reduce prognosticul supraviețuirii, mai mult de cinci ani, până la 20% din populație.

Prevenirea bolilor

Prevenirea cancerului de vezică urinară la bărbați este după cum urmează:

 • Cum să tratați cancerul de vezică urinarăTrebuie să renunți la fumat.
 • Trăiește într-o zonă cu o bună stare ecologică.
 • Evitați contactul cu substanțele chimice, în special aminele aromatice.
 • Nu expuneți la radiații ionizante.
 • Tratarea proceselor inflamatorii cronice ale sistemului genito-urinar.

Pericolul tumorilor maligne este că adesea, în stadiul inițial, ele nu se manifestă în nici un fel sau pe o persoană ignoră primele simptome. În aceste cazuri, o persoană află despre diagnosticul deja când boala se află în stadiul de "înflorire", iar prognoza de supraviețuire nu sună întotdeauna optimistă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Incontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratamentIncontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratament
Cancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostateiCancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostatei
Tratamentul cancerului vezicii urinare la bărbațiTratamentul cancerului vezicii urinare la bărbați
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Inflamația vezicii urinare: cauze și simptome, metode de tratamentInflamația vezicii urinare: cauze și simptome, metode de tratament
Cistoscopia vezicii urinare la femei: cum se faceCistoscopia vezicii urinare la femei: cum se face
Ecografia prostatei la bărbați: cum se procedează corectEcografia prostatei la bărbați: cum se procedează corect
Simptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femeiSimptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femei
» » Cancerul vezicii urinare la bărbați: supraviețuirea în tratament
© 2021 amigdas.com