amigdas.com

Hedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciul

Ce pot să dau un arici să mănânceAriciul este un animal amuzant și inteligent care trăiește în natură într-o zonă împădurită. Cu toate acestea, astăzi un număr mare de oameni păstrează aceste creaturi vii acasă. Ariciul este greu de numit un simplu animal de companie intern, deoarece are nevoie nu numai de condiții confortabile de viață, ci și de nutriție adecvată. Ce să alimenteze un arici animalului a fost sănătos?

Ce face ariciul în natură?

În ciuda aspectului drăguț, Ariciul este un prădător, astfel încât să se hrănească nu numai cu alimentele vegetale, ci și cu diverse insecte, viermi, șerpi, melci și chiar șoareci. Ariciul poate distruge cuiburile de păsări terestre pentru a sărbători pe pui sau ouă. În condiții naturale, ariciul folosește fructe de padure și fructe pentru mâncare.

Ariciii sunt deseori numiți asistenți de pădure, deoarece aceștia clarifică teritoriul cariei, mănâncă cadavre de animale mici.

Arici în casă

Înainte de analizarea caracteristicilor hranei ariciului, este necesar să se ia în considerare regulile generale de păstrare a acestui animal la domiciliu:

 1. Conținutul de arici la domiciliuAriciul are nevoie de spațiu, deci este necesar să înmâneze un astfel de animal într-o cușcă spațioasă. O astfel de cușcă poate fi echipată cu niște snack-uri, o casă decorativă și alte adăposturi.
 2. În partea inferioară a cuștii este necesar să turnați și să distribuiți uniform umplutura de porumb (aceasta este de obicei achiziționată pentru pisici). Pe partea de sus a umpluturii, puteți pune bucăți de mușchi, frunze și tot ce poate întâlni un arici în condiții naturale.
 3. Curățarea în cușcă trebuie efectuată de 1-2 ori pe săptămână. Un arici este un animal curat, astfel încât poate fi foarte stresant dacă vrea să locuiască într-o locuință murdară.

Mâncarea ariciului acasă

Ariciul poate fi numit animal de companie omnivor cu un apetit excelent. La domiciliu, rozătoarele spinoase mănâncă Carne, produse lactate, cereale și alimente vegetale. Ariciul nu este folosit pentru a-și refuza abundența de hrană, dar aceasta nu înseamnă că animalul trebuie să fie suprasolicitat. Mâncarea abundentă poate dăuna sănătății ariciului, astfel încât proprietarul animalului forestier trebuie să aibă grijă ca animalul său de companie să fie hrănit nu numai calitativ, ci și echilibrat.

Cum să hrăniți un arici acasă (lista de produse):

 • cereale;
 • paste;
 • carne proaspătă;
 • pâine;
 • hrana pentru animale (oase, făină de sânge);
 • insecte vii;
 • pește.

De asemenea, puteți hrăni rozătoarele hrana uscată de înaltă calitate pentru pisici, dar în acest caz, trebuie să studiați cu atenție compoziția alimentelor. Componentele de bază ale hranei pentru animale ar trebui să fie legumele și carnea, în timp ce amidonul, zaharurile și sărurile din pupa pentru arici, în general, nu ar trebui să fie.

Cum să hrăniți un arici acasă:

 1. Hedgehog alimentecarne: carnea brută, gătită sau arsă din soiuri cu conținut scăzut de grăsimi (curcan, pui, iepure) este adecvată pentru hrănirea unui rozătoare forestieră. Ariciul, de asemenea, nu va refuza un astfel de tratament ca un organ - splină, rinichi, ficat, stomac de pui, inimi și altele. Carnea pentru arici poate fi combinată cu terci. De exemplu, carnea tocată cu adaos de hrișcă sau cereale de orez va permite satisfacerea cerințelor zilnice ale organismului animalului în vitaminele și microelementele necesare.
 2. pește: un animal de companie din pădure poate primi un râu brut sau ușor fiert sau pește de mare fără sare.
 3. insecte: în ciuda faptului că ariciul va trăi acasă, nu se recomandă să-l refuzi în alimente vii. În dieta locuitorilor pădurilor, omizi vii, gândaci și broaște ar trebui să fie prezente cât mai des posibil. De asemenea, un arici poate hrăni un șoarece viu dacă este posibil să îl prindem. Însă melcii nu sunt recomandați pentru animalele de companie, deoarece pot fi infectați cu un parazit pulmonar.
 4. Legume și fructe: ariciului i se pot da toate produsele vegetale, cu excepția fructelor citrice. Fructe și legume proaspete pot fi înlocuite cu piureuri pentru bebeluși din borcane, dar numai dacă nu conțin amidon și zahăr.
 5. ouă: ouăle crude sau fierte (pui și prepelițe) pot fi prezente în dieta unui animal sălbatic.

Se crede că ariciul domestit este util pentru hrănirea produselor lactate, și anume laptele de vacă. De fapt, aceasta este o opinie eronată, deoarece veterinarii moderni au dovedit acest lucru Laptele de vacă este un aliment prea greu și greu pentru un animal mic. Același lucru este valabil și pentru kefir, cremă, brânză de vaci.

Ardecanul nu este recomandat să hrănească alimentele de pe masă, deoarece acele feluri de mâncare pe care o persoană pregătește pentru el conțin condimente, condimente și, de asemenea, o cantitate mare de sare și zahăr.

Arici la cabana: ce să hrănești

Adesea, proprietarii de grădiniță spun că gospodăriile lor sunt vizitate ocazional de arici. Prin urmare, oamenii au o întrebare despre ce este posibil să hrăniți un arici la cabana. În acest caz, animalului i se poate administra orice alimente fără zahăr, sare și coloranți. De asemenea, se recomandă să nu se hrănească armele cu lapte.

Normă de greutate

O persoană care ține un arici acasă trebuie să-și amintească că în primăvară și vară, rozătoarele câștigă în mod activ greutate. Rezervele de grăsimi ajută ariciul să mențină tăria corpului în timpul hibernării. Dar merită să ne amintim că excesul de greutate poate fi dăunător pentru sănătatea ariciului, prin urmare masa corpului său trebuie monitorizată constant. În mod ideal, un arici ar trebui să cântărească 800 de grame (plus sau minus 100 grame). În timpul iernii, ariciul hibernează și se întâmplă la mijlocul sau sfârșitul lunii octombrie.

Păstrați un arici acasă nu necesită mult efort și cheltuieli. Dar dacă animalul de companie devine lent și apatic și comportamentul său nu este legat de hibernare, atunci în acest caz este necesar să se consulte un medic veterinar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Australian echidna: în cazul în care trăiește, caracteristicile animalului, alimenteAustralian echidna: în cazul în care trăiește, caracteristicile animalului, alimente
Ce mănâncă măcelul: Predator alimente în pădure, în vară și iarnaCe mănâncă măcelul: Predator alimente în pădure, în vară și iarna
Ce fac aricii în natură și ce mănâncă acasă?Ce fac aricii în natură și ce mănâncă acasă?
Ceea ce ratonii mănâncă sălbatic și îmblânzi și ce să hrănească puiiCeea ce ratonii mănâncă sălbatic și îmblânzi și ce să hrănească puii
Ce mănâncă veverițele decât puteți hrăni veverițele în parc?Ce mănâncă veverițele decât puteți hrăni veverițele în parc?
Cum să scapi de șerpi în zona suburbanăCum să scapi de șerpi în zona suburbană
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Pagina principală arici pitic africanPagina principală arici pitic african
Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
» » Hedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciul
© 2021 amigdas.com