amigdas.com

Procesul de topire a argintului la domiciliu

Topirea argintuluiProprietățile fizice și chimice bune ale argintului și-au determinat răspândirea nu numai în bijuterii, ci și în industrie. Unul dintre cei mai importanți indicatori este punctul de topire.

Astăzi argintul se găsește în diferite microcircuite, baterii, rezistențe și relee. Topirea argintului în casă este posibilă cu toate caracteristicile trecerii acestui proces.

Principalele proprietăți ale argintului

Când se ia în considerare acest metal, atenția trebuie acordată principalelor sale dezavantaje - materialul poate fi oxidat și poate intra în reacții chimice cu diverse componente. Aceste neajunsuri fac ca tacâmurile din argint să-și piardă aspectul și să le curețe.

Proprietățile de bază sunt după cum urmează:

  1. Punctul de topire al argintului din testul 925 este în intervalul de 880-890 grade Celsius. Acest metal se fierbe la încălzire la o temperatură de 2210 grade Celsius.
  2. Calitățile ridicate ale conductivității termice și conductivității electrice au fost determinate de faptul că metalul este adesea utilizat în fabricarea diferitelor circuite și contacte. Adesea, argintul este adăugat ca impuritate la alte aliaje din cauza costului ridicat, în formă pură este folosit extrem de rar.
  3. Proprietățile argintuluiCreșterea capacității de reflexie a determinat utilizarea metalelor în fabricarea diferitelor bijuterii. În plus, observăm ductilitatea, deoarece structura este moale și bine tratabilă. Datorită acestor calități, argintul poate fi utilizat în fabricarea diferitelor bijuterii.
  4. O valoare de densitate scăzută, aproape de valoarea pe care o are aluminiul, determină ușurința metalului.

Reutilizarea argintului poate avea loc și acasă, ținând cont de toate recomandările privind desfășurarea unei astfel de proceduri.

Punctul de topire

La ce temperatură se topește argintul? Acest indicator depinde de eșantion, care indică cantitatea de impurități. Având în vedere dependențele concentrației de impurități în metal și punctul de topire, menționăm următoarele puncte:

  1. Testul 925 indică faptul că în compoziția metalelor prețioase de 92,5% pură. Restul compoziției este pentru diferite impurități.
  2. Dacă compoziția nu mai mult de 90% din metalul prețios, punctul de topire nu va depăși 770 de grade Celsius.

Procesul de topire se bazează pe o schimbare a stării agregate a metalului datorită efectului temperaturii înalte și restructurării rețelei de cristal. Materia primă utilizată la topire se numește încărcătură. Încălzirea încărcăturii pentru topire trebuie efectuată ținând cont de o serie de recomandări și de respectarea măsurilor de siguranță.

Se topeste acasa

Punctul de topire al argintului la domiciliu (filmul de topire vă va permite să înțelegeți toate subtilitățile procesului) este obținut prin utilizarea unui arzător sau a unui cuptor, topirea fiind efectuată în funcție de forma turnării.

Etapele procesului

Instrucțiunea este după cum urmează:

  1. Găsim materii prime și le sfărâmăm în bucăți mici. Datorită acestui fapt, procesul de reconstrucție a rețelei cristaline poate fi substanțial accelerat.
  2. Lucrul ar trebui să fie în haine de protecție. Temperatura ridicată a metalului topit poate provoca vătămări grave dacă intră în contact cu pielea. În plus, nu ar trebui să se efectueze lucrări în apropierea materialelor combustibile.
  3. Melting silver: nuante importanteTopirea se efectuează într-un creuzet. Puteți încălzi materiile prime cu un arzător cu gaz sau benzină. Procesul de tranziție a metalului de la starea solidă la cea lichidă este lung. Prin urmare, merită luată în considerare consumul ridicat de substanță combustibilă a arzătorului utilizat.
  4. După obținerea unei compoziții topite Trebuie utilizat imediat, deoarece procesul de cristalizare are loc aproape imediat. Utilizând cleștele rezistente la căldură, este posibilă apucarea creuzetului și transferarea argintului topit într-o formă pregătită anterior, care trebuie făcută cu ajutorul unui material rezistent la căldură.

Viscozitatea destul de ridicată a metalelor prețioase în formă lichidă determină umplerea lentă a matriței. Prin urmare, pentru a umple forme complexe, este necesar din când în când să se amestece metalul topit. Dacă acest lucru nu se face, se va întări rapid și nu se vor umple toate depresiile.

Având în vedere modul de topire a argintului la domiciliu, observăm că obținerea de produse de calitate este destul de dificilă. Nu uitați că prea multe impurități din materiile prime utilizate cauzează o complicație semnificativă a procesului de topire. Purificarea materiilor prime se efectuează înainte de topire și constă în utilizarea acidului azotic. Merită să ne gândim că atunci când metalul intră în reacție cu acid azotic, se eliberează căldură și un miros neplăcut. Pentru a separa unele impurități, după aceea se adaugă o soluție de sare. Dacă se repetă procedura de mai multe ori, este posibil să se reducă în mod semnificativ concentrația de impurități în compoziția încărcăturii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Un eșantion de 875 că este aur sau argintUn eșantion de 875 că este aur sau argint
Proprietăți mecanice ale metalelor și aliajelorProprietăți mecanice ale metalelor și aliajelor
La ce temperatura se topeste cuprul, topindLa ce temperatura se topeste cuprul, topind
Temperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialuluiTemperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialului
Punctul de topire al metalului în gradePunctul de topire al metalului în grade
Conductibilitatea termică a metalelor și a aliajelorConductibilitatea termică a metalelor și a aliajelor
Procedeul de lipire la domiciliuProcedeul de lipire la domiciliu
Punctul de topire al staniu și plumbPunctul de topire al staniu și plumb
Topirea aluminiului la domiciliu la temperaturi ridicateTopirea aluminiului la domiciliu la temperaturi ridicate
Temperatura și caracteristicile de topire ale plumbuluiTemperatura și caracteristicile de topire ale plumbului
» » Procesul de topire a argintului la domiciliu
© 2021 amigdas.com