amigdas.com

Australian Terrier: caracteristicile rasei

Dog rasa Terrier australianTerrierul australian aparține categoriei de rase decorative de câini. Originea sa se datoreaza terrierilor cu toata greutatea care au fost adusi din Marea Britanie in Australia in prima jumatate a secolului al XIX-lea. Inițial, cele mai multe soiuri de terieri au fost crescuți în scopuri practice și au fost destinate combaterii rozătoarelor - șoareci, șobolani etc.

Această rasă aparține celor mai vechi. În paralel cu ea, a apărut o altă rasă asemănătoare - terrierul de mătase australian. Cu toate acestea, spre deosebire de terrierul australian, câinii de mătase erau afișați ca însoțitori și animale de companie.

Exteriorul rasei

Greutatea medie a terrierului australian este de 6,5 kg, iar înălțimea la greabăn este de 25 cm. Caracteristicile exterioare ale rasei sunt următoarele:

 1. Lana are o lungime medie și nu necesită tăiere. Pe mare și picioare este mai scurt, iar pe gât se formează o coama magnifică.
 2. Culoarea stratului pe corp poate fi gri închis sau albastru, iar pe față, urechile și culoarea inferioară a corpului sunt roșii strălucitoare. Blana acestui câine este grosieră și dreaptă, lungimea pe corp este de până la 6 cm. Nisipul și culoarea roșie sunt, de asemenea, permise fără urme de culoare albă sau întunecată pe corp.
 3. Coada câinilor din această rasă este în mod tradițional legată.
 4. Nasul trebuie neaparat să fie negru.
 5. Descrierea rasei de câini Terrier australianCapul are o formă alungită și este acoperit cu un strat rigid, nu prea gros. Fălcile terrierului sunt lungi și puternice, cu dinți mari.
 6. Urechile Terrierului australian sunt mici, acoperite cu lână scurtă, în picioare.
 7. Ochii au un iris întunecat și o formă rotundă. Ele sunt ne-convexe și dispuse pe lingou.
 8. Thorax destul de larg, coaste curbate.
 9. Membrele se disting prin oasele puternice și musculatura.

Una dintre trăsăturile caracteristice caracteristice ale terrierului australian este o trântură specială pe cap, care este concepută pentru a proteja ochii unui animal în timpul vânătorii în broaște subterane pentru rozătoare. Lana pe acest loc este mai matasoasă și moale, mai deschisă, dar nu albă. O caracteristică caracteristică este și expresia botului câinelui. Fotografia terrierului australian vă va ajuta să vă apropiați de caracteristicile rasei.

Caracterul Terrierului australian

Prin natura lor, reprezentanții acestei rase diferă în mod favorabil de alte soiuri de terieri. Ei pot pentru a continua cu animale de sex opus și nu încercați să contestați fiecare câine întâlnit. Și, deși majoritatea animalelor din această rasă sunt dominante, cu abordarea corectă a educației, acestea vor fi foarte politicos. Cu toate acestea, această rasă nu este considerată cea mai potrivită, deci este mai bine să o păstrați singură sau ca pereche.

Grijă de lână australian TerrierTerrierii australieni nu pot căuta conflicte cu alți câini, dar contestate de ei vor fi luate în mod necesar. Aceasta se poate transforma într-o problemă gravă, deoarece pentru rasele mai mari de câini acestea sunt un sacrificiu ușor, iar pentru rasele mai mici acestea reprezintă o amenințare gravă. Majoritatea reprezentanților acestei rase foarte prost coexistă cu reprezentanții sexului său, care poate duce la apariția unor bătălii, menținând în același timp doi bărbați necastrați în aceeași casă.

Deoarece acesti caini erau originali divorț pentru distrugerea rozătoarelor, îndeplinesc perfect sarcinile care le sunt atribuite. În Australia, această rasă este renumită pentru că poate ucide nu numai rozătoarele, ci chiar șerpi. Instinctul de vânătoare al terrierului este foarte dezvoltat și va urmări și distruge în mod sistematic orice animale mici care vor fi îndeplinite. O victimă a unui terrier australian poate citi un hamster de casă, o pisică, o pasăre, o veveriță - toate aceste animale vor fi prinse și aduse ca dar pentru proprietar. Dacă iei câinele la o plimbare fără o leșie - o să vâneze un animal mai mic.

Dacă câinele a fost crescut din copilărie și antrenat corect, există șansa ca ea să se întâlnească în aceeași casă cu o pisică. Cu toate acestea, riscul pentru siguranța felinei rămâne întotdeauna.

Caracteristici de îngrijire pentru terrier australianTerrierul australian se caracterizează prin activitate și vigoarea, nu este potrivit pentru persoanele care preferă un stil de viață sedentar. Un reprezentant al acestei rase necesită o pregătire mentală și fizică constantă. Câinele este foarte îndrăgit de joc în natură, mersul pe jos și, în general, orice activitate fizică.

Cel mai bine este să păstrați un astfel de câine în curtea propriei case, însă mărimea lui mică vă permite să o păstrați într-un apartament de oraș. În cazul în care animalul nu oferă un nivel suficient de activitate, el începe să piardă și să se îndure, comportamentul său începe să se schimbe rapid în rău.

Cum sa alegi un catelus

Achiziționați un cățel de Terrier australian și transportați-l într-o locație nouă este permis nu mai devreme de 2 luni. În acest timp, el poate fi luat de la mama sa și eliberat de laptele mamei și îngrijirea ei. Până la această vârstă, un crescător harnic deține un catelus toate vaccinările necesare, informații despre care trebuie înregistrate în pașaportul veterinar al animalului.

Catelul trebuie revascinat la vârsta de trei luni. După revaccinare este cel mai bine să luați copilul de la mamă. La vârsta de trei luni el este deja capabil să se hrănească. La această vârstă, este deja posibil să se identifice toate deficiențele sale pedigree.

Atunci când alegeți un cățeluș, trebuie să acordați atenție următoarelor caracteristici ale copilului:

 1. Starea dinților este prezența unui set și corectitudinea ocluziei.
 2. Dimensiunea animalului și gradul de îngrășare a acestuia.
 3. Starea burții. În cazul în care stomacul copilului este distensat, acesta poate fi un semn de probleme cu tractul gastrointestinal sau cu helmintioza.
 4. Calitatea lânii.

Pui de terrier australianPentru a obține o idee mai detaliată despre catelus, este necesar să vă familiarizați cu părinții săi. Trebuie amintit că în țara noastră există foarte puține creșe profesionale, prin urmare, poate fi necesar să se facă o călătorie lungă pentru cățeluș. Într-o canisa bună vi se vor arăta părinții unui animal de companie și ai altor copii din acest cuplu. Costul unui astfel de catelus va fi foarte mare datorita raritatii acestei rase pentru tara noastra.

Îngrijirea și întreținerea animalelor de companie

După cum sa menționat deja mai sus, Terrierul australian poate fi păstrat într-o casă privată sau într-un apartament oraș.

 1. Puppy într-un apartament pot fi golite într-o tavă sau într-o cârpă.
 2. O condiție prealabilă este tunderea regulată de două ori pe an. Unii experți recomandă tăierea o dată pe trimestru.
 3. Reprezentanți ai acestei rase categoric contraindicată frecventă la scăldat. Dacă catelul este spălat prea des cu șampon, haina devine prea moale. Pentru înot, se folosește numai cel mai moale șampon pentru câini.
 4. Pentru a menține câine lung, gros și rigid, este necesar de mai multe ori pe saptamana, pieptene si tinuta. Dacă este necesar, câinele poate tăia blana în jurul ochilor și urechilor. Cu grija buna in casa va fi mult mai putin par.
 5. Câinei vor fi necesare plimbări regulate și lungi, formarea activă și jogging-ul în aerul proaspăt.
 6. În cazul în care câinele este ținut în curtea unei case de țară, trebuie avut grijă să se asigure că situl este bine împrejmuit.

Mâncarea Terrierului australian

Dieta acestui câine trebuie neapărat să fie bine echilibrată. Puteți hrăni animalele de companie cu produse naturale sau le puteți transfera în canale specializate pregătite. Furaj este mai bine să aleagă cele care sunt concepute pentru animale mici active. Ar trebui să se acorde prioritate alimentelor premium, nu conțin subproduse, coloranți și aditivi din soia. Nu este necesar să hrăniți animalele de companie cu furaje uscate ieftine - acestea sunt rareori de o calitate corespunzătoare.

Nu întotdeauna costul hranei pentru animale se corelează cu calitatea sa. Prin urmare, înainte de a începe să hrăniți catelul cu unul sau altul, este mai bine să consultați crescătorii sau medicii veterinari.

Dacă decideți să vă hrăniți câinele cu produse naturale, ar trebui să vă amintiți și despre prospețimea și calitatea acestora. Alimentele ar trebui să fie echilibrate și să conțină un set complet de substanțe esențiale.

Pentru Terrierul australian vor fi utile următoarele produse:

 1. Soiuri slabe de carne - curcan, miel, iepure.
 2. Brânză brută și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.
 3. Ouă.
 4. Produsele vegetale sunt ierburi, fructe și legume.

Nu se recomandă hrănirea câinelui cu următoarele produse:

 1. Gustări uleioase și afumate.
 2. Produse sărate și murate.
 3. Ready conserve.
 4. Produse prefabricate prefabricate.
 5. Cârnați, cârnați etc.
 6. Oase tuberculoase de păsări și animale mici.
 7. Cartofi.
 8. Culturile de fasole.
 9. Ciocolata, dulciuri, citrice.

În dieta de câine ar trebui să fie o cantitate minimă de sare și nu ar trebui să conțină condimente și condimente.

Terrierul australian: descrierea rasei
Cainii de rasa Ateriile australiene sunt nestiute in grijaTerrierul australian este ușor de întreținutFotografie a Terrierului australianCaracteristicile alegerii unui catelus australian Terrier

Boli ale Terrierilor australieni

Reprezentanții acestei rase diferă într-o stare excelentă de sănătate și rareori suferă. Aproape lipsesc anomaliile și bolile genetice.

Unele predispoziții sunt la displazia articulațiilor mari ale extremităților. Această specialitate a bolii este clasificată drept ereditară. Prin urmare, înainte de a cumpăra un catelus, este recomandat să studiați cu atenție pedigree-ul său. Dacă un câine are tendința de a articula patologiile, acesta trebuie să limiteze activitatea fizică în timpul creșterii și dezvoltării. Nu este recomandat ca astfel de pui să coboare independent pe scări, să alerge pe distanțe lungi și să sară.

În plus față de displazia articulațiilor de șold, câinele din această rasă poate fi predispus la epilepsie, diabet, boli cutanate și endocrine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Miniature Yorkshire Terrier - cum să alegi, personajulMiniature Yorkshire Terrier - cum să alegi, personajul
Ce este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățelușCe este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățeluș
American Nude Terrier: Caracteristicile raseiAmerican Nude Terrier: Caracteristicile rasei
American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?
Australian silky (mătăsos) terrierAustralian silky (mătăsos) terrier
Terrier Toy Terrier: descriere și îngrijire a raseiTerrier Toy Terrier: descriere și îngrijire a rasei
West Terrier White Highland - Descriere Terrier albWest Terrier White Highland - Descriere Terrier alb
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
» » Australian Terrier: caracteristicile rasei
© 2021 amigdas.com