amigdas.com

Irish Soft Coated Wheaten Terrier

Ce arata un Terrier de grâu dur?Irlandezul cu acoperire moale acoperită cu grâu este o rasă care aparține categoriei câinilor de vânătoare. Vom spune despre originea, caracteristicile și grija în acest material.

Reprezentanții acestei rase se numără printre cei mai mari teriori din Irlanda. Terrierul de grâu acoperit cu moale este cunoscut încă din secolul al XVII-lea, istoria originii rasei irlandezi fiind foarte mândră.

Istoricul originii terrierului de grâu irlandez

Potrivit legendei, în timpul distrugerii navelor Marii Armate Din Spania, în largul coastei Irlandei, între salvarea și ajungerea la țărm erau nu numai oameni, ci și câini de nuanță cer-albastră, care sunt considerați strămoșii terrierilor de grâu.

Irlandezul terrier de grâu moale este unic prin faptul că a reușit să păstreze puritatea rasei până acum.

Reprezentanții rasei sunt diversificați, au abilități precum:

 • vaci bovine;
 • a vâna pentru rozătoare;
 • efectuați funcții de supraveghere în casă.

Terrierii de grâu cu părul moale sunt crescuți pe scară largă în Statele Unite, Marea Britanie și, de asemenea, în alte țări europene.

Caracteristicile externe ale terrierului irlandez

Acești câini sunt foarte manevrabili, puternici și fiabili, în ciuda dimensiunii lor medii. Descrierea externă a reprezentanților rasei este următoarea:

 • Descrierea raseiînălțimea animalului la greabăn este de aproximativ 50 cm;
 • greutatea medie este de aproximativ 20 de kilograme;
 • capul uscat uscat, moderat de lunga durata, cu o trecere superficiala la o botura scurta, lana de pe cap este moale si densa;
 • ochii sunt de formă medie și de migdale, au o nuanță brună închisă, pleoapele sunt întunecate;
 • urechi mici și înclinate, agățate și triunghiulare în formă, acoperite cu păr;
 • coada scurtă și subțire, ridicată;
 • blana groasă acoperă ochii, capul, formând o barbă. Lana este moale și curgătoare, oarecum ondulată și asemănătoare cu un câmp de grâu;
 • culoarea animalului este grâul în nuanțe diferite, urechile sunt mai întunecate.

Caracteristicile terrierului cu grâu moale

Printre principalele caracteristici reprezentanții acestei rase pot fi identificați după cum urmează:

 • Teritoriul irlandez de grâu moale acoperit se poate adapta diferitelor condiții de detenție, fie că este vorba de un apartament, de o casă într-un sat etc.
 • dacă proprietarul este prea curat, atunci o astfel de rasă nu vă place. Lana acestui animal poate atrage zăpadă, murdărie sau resturi în casă;
 • o astfel de rasă este non-agresivă și adesea se îmbină cu alți câini și alte animale de companie în casă. Dar în timp ce în stradă va urmări pisici, precum și alte animale mici pufoase;
 • animalul latre de obicei dacă aude sau vede ceva suspect;
 • Terrierul de grâu cu acoperire moale nu-i plac prea mult căldura, este mai bine să stați acasă la căldură;
 • toți câinii din această rasă au proprietatea săpilor, așa că fiți pregătiți pentru faptul că în curte vor apărea multe "sapaturi";
 • Terrierul de grâu irlandez cu moale moale nu este recomandat pentru o lungă perioadă de timp pentru a rămâne singur, îi place să fie în familie;
 • că câinele era fericit și sănătos, se recomandă să dai cel puțin 30 de minute pe zi la formarea regulată;
 • câinele găsește o limbă comună cu copiii;
 • sunt veseli și prietenoși, se pot ridica pentru ei înșiși și stăpânul lor;
 • nerăbdător în termeni de nutriție.

Caracteristicile caracterului

Terrier la domiciliuDacă comparăm reprezentanții acestei rase cu alte tipuri de terieri, dar nu sunt atât de încăpățânați și independenți. În mod natural, încăpățânarea în caracter este prezentă, comportamentul este parțial caracterizat de dorința de independență. Dar, în principal, lâna moale din grâu datorată socializării și formării devine ascultătoare.

Astfel de terieri sunt foarte ușor de învățat și, de regulă, doar câteva repetări sunt suficiente pentru ca animalul să înțeleagă ce este necesar. Ca și alte tipuri de terieri, ei pot să se obosească repede, iar dacă există prea multe repetări, ei vor înceta să le răspundă.

Cu suficientă socializare, terrierul de grâu va putea găsi un limbaj comun cu alți câini, și cu pisici, dar numai dacă sunt rasali împreună încă din copilărie. Reprezentanții rasei nu sunt instincte foarte dezvoltate de vânători, dar, totuși, ei pot sări pe pisică, dacă vor face mișcări bruște.

Cel mai adesea terrierul de grâu irlandez acoperit cu moale sta numai în scopul prevenirii și, în general, sunt mai puțin înclinați să latreze, spre deosebire de alte specii de animale. Cu străinii, câinii pot fi atenți, dar pot să le ia în timp, dacă văd că nu sunt periculoși și nu doresc stăpânul răului.

O astfel de trăsătură de caracter ca și jucăușia persistă în teriorii de grâu, chiar și în vîrstă. Ei vor fi un bun prieten pentru copil, dar cu condiția ca ei să-i respecte și să cunoască amploarea jocurilor. Terrierii protejează întotdeauna copiii și practic nu mușcă. Ei îndeplinesc perfect comenzile copiilor și se joacă cu plăcere.

Câini din această rasă Îi place să meargă în aer cu stăpânul lor, dar nu vor refuza să se relaxeze acasă după o zi grea, împreună cu membrii familiei.

Boli comune

Irlandezul de grâu moale cu rădăcini moi predominant are o bună stare de sănătate, dar uneori este expus la astfel de afecțiuni precum:

 • cataracta;
 • displazia renală;
 • astenie cutanată;
 • alergii;
 • enteropatie cu pierdere de proteine.

Cum să ai grijă de animalul tău de companie

Cum să ai grijă de un terrierEste relativ ușor să vă îngrijiți de blana unui terrier de grâu, dar trebuie să vă pieptinați animalul în fiecare zi. Acest lucru va împiedica dărâmarea și încurcarea lânii. De la substrat reprezentanții acestei rase nu se îmbracă mult mai puțin decât animalele cu substrat, mai ales în toamnă și primăvară.

Cusutul lâii matasale a unui terrier de grâu este cel mai bine realizat cu un pieptene de metal. Combinați animalul de care aveți nevoie de la gât și de-a lungul trunchiului în direcția creșterii stratului. Taierea ar trebui să fie doar sub coadă, în jurul urechilor sau lamas. Dacă animalul dvs. de companie participă la expoziții specializate, atunci nu puteți tăia și tweeze lâna, ar trebui să aibă un aspect natural.

Verificați întotdeauna urechile câinelui și curățați-le, de asemenea, ghearele gheare și periați dinții animalului. Adesea, un raid apare pe ele pentru a împiedica acest lucru și apoi să nu mai trebui să cheltuiți mai mulți bani pentru al elimina, este suficient doar să aveți grijă de dinții în timp util. Trebuie să vă spălați dinții de la o vârstă fragedă, astfel încât animalele de companie să fie folosite în acest proces.

Pentru a scăpa de un reprezentant al acestei rase este necesar doar cu utilizarea unui șampon special pentru animale. Deseori procedurile de apă nu trebuie aranjate, deoarece lâna poate fi deteriorată și încurcată, în plus, poate exista o reacție alergică la care este predispusă terrierul de grâu.

Activitatea Pet

Cum să hrăniți terrieriiCa și alte tipuri de terieri, grâul irlandez cu părul moale iubește jocurile și un stil de viață activ. Mai ales ei iubesc jocurile cu persecuție, implicând stăpânii lor în ei. Activitatea poate fi efectuată și acasă, dar e mai bine să mergi cu un animal de casă o dată sau de două ori pe zi.

La o plimbare în compania copiilor sau a altor câini terrierii se vor juca și vor alerga atâta timp cât au suficientă forță. Adesea, instinctul natural îl ia pe animal ca pradă și este atrasă atât de mult încât este greu să o numești.

Acest animal de companie poate lua în siguranță pentru o jogging, plimbare sau călătorie. Pentru antrenament cu animale de companie, alegeți în vreme rece. Cu activitate excesivă într-o zi fierbinte trebuie să monitorizați îndeaproape starea animalului.

În absența eforturilor fizice constante, terierul irlandez de grâu moale devine nervos și hiperactiv, deși nu întotdeauna.

Deci, am luat în considerare caracteristicile cheie ale acestei rase și, dacă doriți să aveți un animal de casă la domiciliu, veți ști cum să vă ocupați și ce să vă așteptați.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Miniature Yorkshire Terrier - cum să alegi, personajulMiniature Yorkshire Terrier - cum să alegi, personajul
Ce este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățelușCe este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățeluș
American Nude Terrier: Caracteristicile raseiAmerican Nude Terrier: Caracteristicile rasei
American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?
Australian silky (mătăsos) terrierAustralian silky (mătăsos) terrier
Terrier Toy Terrier: descriere și îngrijire a raseiTerrier Toy Terrier: descriere și îngrijire a rasei
West Terrier White Highland - Descriere Terrier albWest Terrier White Highland - Descriere Terrier alb
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentuluiCoate Retriever: o descriere a naturii apartamentului
» » Irish Soft Coated Wheaten Terrier
© 2021 amigdas.com