amigdas.com

Caracteristicile rasei de câini Mastino neapolitano

Mastino NeapolitanoMatificii neapolitani, numiți și neapolitano mastino, arată foarte grav și impresionant. Este dificil să nu observați pe stradă.

La prima examinare, acești câini giganți insuflă teamă mai degrabă decât alte sentimente. Cu toate acestea, în ciuda tuturor majestății și formidabilității sale, mastiffii napolitani pot fi minunați și îngrijitori ai familiei.

Originea rasei

Câini MastinoÎn ciuda faptului că numai în 168 î.Hr. e. a apărut prima mențiune a acestor mastifi, neapolitano a început marșul lor pe planetă mult mai devreme. Se crede că reprezentanții acestei rase sunt descendenți molozuri preistorice, care a trăit pe planeta noastră în cele mai vechi timpuri.

Apoi au început să servească un bărbat ca gardian, asistent și doar o escortă.

Masă de rasăCând câinii au ajuns în Italia, rasa a devenit rapid populară. Și nu este surprinzător, deoarece în Roma antică aplicația sa era foarte largă. De exemplu, maistrii napolitani au participat cu succes la numeroase operațiuni militare. Fiind îmbrăcați în armuri puternice, câinii giganți au fost îngroziți de propria lor apariție. Și când a venit la luptă, ei nu erau deloc egali.

Dar chiar și în timp de pace, mastifii erau la fel de solicitați. Roma antică a trăit în spectacole, una dintre cele mai populare distracții a fost lupta de animale în arenă. Mărimea neapolitano-ului mastinic a permis expunerea reprezentanților rasei împotriva rasei mari animale sălbatice. Astfel de distracții au fost foarte interesante, motiv pentru care au fost foarte apreciate la vremea respectivă.

Mastino neapolitanoCu toate acestea, și în plus față de diferite bătălii, acești câini și-au găsit locul viața orașului.

Ei au servit ca ajutoare excelente pentru oamenii muncii.

Ele au fost folosite atât ca gardieni, cât și pentru transportul încărcăturilor grele pe căruțe.

Napolitane MastiffDupă prăbușirea Imperiului Roman, popularitatea rasei a scăzut într-o oarecare măsură. Alte conflicte militare, inclusiv cel de-al doilea război mondial, au agravat situația. Ca rezultat, mastiffii neapolitani cu sânge pur sunt aproape dispăruți. Dar aici pentru afaceri a început Pietro Scagniani, care este considerat acum "tatăl rasei".

În canisa lui erau doar opt câini care aveau trăsăturile necesare. Din acest material sărman Pietro Scanciani a reușit încă să restaureze rasa cu toate calitățile sale inerente. Acest lucru a durat câțiva ani de muncă grijuliu. Dar, în final, în 1949, a fost acceptat în cele din urmă standardul oficial rasele care sunt ghidat până în prezent.

Rase standardele

Neapolitan Mastiff BreedDupă cum sa menționat deja mai sus, apariția câinilor Mastino neapolitano foarte impresionant. În primul rând, atenția vi se acordă. Dimensiunile mastiffului depasesc chiar si unii oameni. Creșterea masculului la greabăn este de 65 până la 75 cm, puicuțele sunt ușor mai mici - de la 60 la 68 cm.

Greutatea variază de asemenea în funcție de gen. Greutatea masculului este de 60-70 kg, iar femela cântărește 50-60 kg. Excesul de aceste dimensiuni nu este binevenit, reprezentanții prea mari ai rasei nu au voie să se reproducă.

Mastiff masculin adultDar, totuși, între ei există adevărate giganți. De exemplu, un câine pe nume Hercules a primit chiar și un loc în cartea înregistrării Guinness. Câinele cântărea 128 kg, iar circumferința gâtului era de aproximativ un metru. Iar proprietarul câinelui a asigurat că Hercule are asemenea dimensiuni numai datorită datelor naturale.

Cu toate acestea, astfel de excepții sunt bune pentru înregistrări, dar la expoziții, judecătorii continuă să respecte conformitatea cu cele stabilite standarde:

 1. Capul este foarte mare, cu o parte craniană mare. Lămpa în formă de U este amplasată în raport cu craniul la un unghi de 90 °. Pleoapele și buzele sunt foarte sigure datorită prezenței multor falduri. În același timp, membranele interne ale mucoasei sunt expuse în roșu, ceea ce produce o impresie îngrozitoare. Plitele cad pe obraji, iar cea mai mare trece in gat.
 2. Marele MastiffFălcile puternice oferă o aderență incredibil de puternică. Dinții sunt localizați dens, muscatura de foarfece sau musculatura. Incisivii trebuie să fie plane.
 3. Forma corectă a nasului este destul de largă, nările sunt deschise și bine distanțate.
 4. Ochii larg plasați sunt adânci. Această caracteristică este foarte utilă pentru a nu pierde din vedere, când câinele ține gura unei victime profund sângerândă. Culoarea ochilor poate varia, sunt posibile nuanțe luminoase, depinde de culoarea câinelui. Maestrul neapolitan are un aspect calm, în care înțelepciunea și coerența flegmatică sunt combinate cu succes. Cu toate acestea, dacă câinele a decis să se comporte agresiv, se va reflecta clar și în ochii ei.
 5. O rasă rară de neapolitano mastinoAspectul natural al urechilor este agățat. Deși până de curând a fost hotărâtă oprirea lor, în acest caz au apărut un aspect alungit, cu unghi ascuțit, și au fost crescuți sau înjumătați. Dar acum această practică a fost abandonată, astfel încât urechile sunt coborâte la bot și rotunjite la vârfuri.
 6. Corpul mastiffului napoletan este foarte puternic, cu un gat puternic, cu nasul pronuntat si cu pieptul mare. Pe gât trebuie să existe o suspensie - două pliuri mari, situate simetric.
 7. Picioare puternice, musculare și uniforme. Pensulele rotunjite mari ar trebui să aibă forma unei bucăți dense.
 8. Coada, la fel ca urechile, poate fi atât legată, cât și naturală. În cazul cuppingului, rămâne o treime din lungimea inițială. Coada mastiffului napolitan este foarte puternica, situata la un nivel scazut. O bază largă spre capăt se îngustează.

Una dintre caracteristicile principale este disponibilitatea unui număr mare de persoane "extra" piei, care este colectat de falduri mari. Cu toate acestea, pentru un câine acest lucru nu este un dezavantaj. Pliurile groase ale pielii protejează perfect animalul chiar și de leziuni foarte grave în timpul luptelor mici și a bătăilor mari. Prin urmare, de fapt, o astfel de caracteristică - o mare beneficiu înainte de alte patru picioare.

Lână și culoare

Mastifful este un adultMastiffii napolitani nu au un substrat, sunt doar păr gros. Haina este dreaptă, fermă, strânsă și strânsă pe piele. Există mai multe opțiuni de culoare:

 • gri - variază de la saturat la gri-albastru, poate fi atât întuneric cât și ușor;
 • roșu - sunt acceptate nuanțe de la roz la maro saturat;
 • tigru - culoarea principală poate fi gri sau roșie, dar este completată de dungi întunecate.

Unii reprezentanți ai rasei au pete și picioare pete mici sau mari de culoare albă. Asta este nu se potrivește standarde. Cu cât sunt mai mari marcajele, cu atât defectele sunt mai puternice.

Caracteristici principale ale caracterelor

Mastiff din ciocolataCaracterul mastifilor napolitani corespunde pe deplin aspectului lor. Acești câini sunt extrem de echilibrați flegmatic, dar in acelasi timp au un caracter solid, pe care nu fiecare proprietar va fi pe dinti.

Pui Mastino neapolitano foarte asemănătoare cu ursuleții de pluș: jucării moi, confortabile, pe care doriți să le strângeți infinit. Dar nu uitați că această creatură mică va crește rapid într-un câine uriaș, care a fost inițial destinat să participe la lupte și, prin urmare, poate reprezenta un pericol real.

Nu este necesar să luați un astfel de animal în casă, dacă nu există încredere deplină în abilitățile tale. Dar pentru spiritul puternic al gazdelor, mastifful napolitan va deveni un membru al familiei reale. El va fi dedicat în mod nelimitat proprietarului său, dragostea acestor câini se limitează la dependență. Animale de companie poate petrece ore doar situată într-un singur loc, dacă numai nu a fost departe de proprietar. Dacă mastiful pierde brusc proprietarul și trece la o altă persoană, atunci aceasta este o adevărată tragedie.

Proprietarii experimentați susțin că neapolitano mastino - nu doar un animal de companie, ci și excelent interlocutor. Îi place foarte mult când vorbește cu el, ascultând foarte gânditor și înțelept. Mastifii sunt foarte importanti emoțional contactul, deoarece prezența proprietarului și legătura cu el reprezintă inițial nucleul principal al personalității lor.

pregătire

Puppy Mastino neapolitanoComportamentul acestor câini, de obicei, nu provoacă probleme. Calma lor extremă se manifestă atât acasă, cât și pe jos. De la ei, rareori puteți auzi lăcomia puternică, chiar și în timpul luptelor, de obicei, o mângâiere liniștită, amenințătoare.

Pentru străini, atitudinea mastiffului întotdeauna precaut, Dar pot ataca mai întâi doar în caz de pericol mare necondiționat. Dacă nu există niciunul, atunci câinele se va uita pur și simplu pentru o posibilă sursă de necaz.

Dar dacă ajunge până la capăt, iar câinele intră în luptă cu un alt animal sau om, nu se va retrage în victorie. Câinele se va lupta fie până când dușmanul se va preda pe deplin, fie până când va primi comanda potrivită de la maestru. Și aici autoritate proprietarul este crucial. Pentru a face față determinării și forței acestui câine, proprietarul nu ar trebui să-i dea aceleași calități.

pregătire

Mastiff mareFormarea este unul dintre principalele roluri în modelarea caracterului câinelui. Există opinia că reprezentanții raselor gigantice ar trebui educați exclusiv forțat. Cu toate acestea, este fundamental greșit. Mastiffii napolitani sunt extrem de inteligenți și au o amintire minunată.

Orice manifestare a durității și violenței pentru ei inacceptabil. Metodele agresive de educație vor provoca daune globale sistemului nervos al câinelui. Ca urmare, animalul va deveni pur și simplu neputincios.

Cel mai important lucru în formare este să începeți la timp. Nu așteptați ca catelul să crească. Este necesar să aduceți copilul imediat, de îndată ce el devine capabil să țină ferm la labele. În procesul de formare, gazda trebuie să arate perseverență, răbdare și perseverență. Apoi, rezultatul nu va dura mult. Și încă o dată merită amintit inacceptabil orice agresiune față de animal. Într-o situație în care un câine trebuie să fie pedepsit, e suficient doar să-l plesni pe spate cu un ziar îndoit sau ceva similar. Mastiff înțelege imediat inadmisibilitatea actului său și își va aminti acest episod.

Întreținere și îngrijire

Bărbat Mastino neapolitanoLa fel ca orice câine mare și puternic, mastifful napolitan are nevoie de obișnuit activitatea fizică, care trebuie să fie destul de puternică și lungă. În primul rând, acestea sunt plimbări de calitate. În mod ideal, acești câini trebuie păstrați în condiții suburbane, într-o casă cu un teren mare.

Apartament de cazare pentru această rasă nu se potrivește destul de bine: în primul rând, desigur, din cauza dimensiunilor. Un site suburban îi va da câinelui posibilitatea de a se mișca în mod constant și de a trăi în aer liber. În plus, în astfel de condiții mastino neapolitano va fi capabil să-și îndeplinească scopul principal - să fie paza de securitate. Acest lucru este foarte important pentru sănătatea mintală a animalului.

Indiferent de condițiile de viață, îngrijirea mastiffului napolitan este compusă din mai multe obligatoriu etape. Și punerea lor în aplicare va face calitatea vieții nu numai câine în sine, ci proprietarii săi.

 1. Pui de mastifÎngrijirea hainei. În ciuda lipsei de substrat, mastino neapolitano mulează periodic. Și având în vedere dimensiunea animalului, vă puteți imagina cât de mult păr este pe podea, mobilier și alte articole de uz casnic. Prin urmare, câinele trebuie să fie pieptănat zilnic în timpul muierii, care durează în medie de la 10 zile la două săptămâni.
 2. Baie. Această procedură nu trebuie îndepărtată. Se recomandă spălarea câinelui numai înainte de expoziții sau ocazii speciale. Lipsa substratului în acest caz joacă un rol negativ, deoarece din acest motiv pielea câinelui este lipsită de protecție. Prin urmare spălarea poate provoca iritații, mâncărime și diverse probleme cu pielea.
 3. Grey MastiffsÎndepărtarea botului. Colțurile agățate ale gurii mastiffului formează un fel de pungă în care se acumulează constant saliva. Apoi începe să curgă pe bărbie. În acest sens, trebuie adesea șters. În caz contrar, pe o piele umedă constantă, se vor acumula diverse bacterii, purtând cu ele posibilitatea bolilor. În plus, drool nu va fi numai pe bărbie, ci în multe alte locuri: pe pereți și mobilier, pe hainele proprietarilor și alte lucruri necesare.
 4. Ochii, urechile și dinții trebuie să fie inspectați și curățați în mod regulat, în caz contrar posibilitatea unor diverse boli neplăcute este mare.
 5. Hrănirea. Una dintre cele mai importante probleme. Este suficient să te uiți la dimensiunea unui câine pentru a înțelege - mănâncă mult. În același timp, furajul, ca și în cazul oricărui animal de rasă pură, trebuie să fie atent echilibrat. Dacă este alimente naturale, atunci trebuie să monitorizați plinătatea dietei. Dar este mai ușor să folosiți hrană uscată de clasă premium sau super-premium, în care compoziția este exact echilibrată.

Mastiffii napolitani sunt câini destul de dificili. Acest lucru este valabil pentru creșterea, îngrijirea și costurile materiale. Dar ei pot deveni adevărați membri ai familiei și prieteni loiali pentru mulți ani care vor veni. Deci, toate costurile morale, în cele din urmă, se plătesc destul de bine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Malteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilorMalteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilor
Ce fel de rasa de caini cu par scurt pentru a alege?Ce fel de rasa de caini cu par scurt pentru a alege?
American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini de câini cu păr brun: nume, descrieri, fotografiiCâini de câini cu păr brun: nume, descrieri, fotografii
Amstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pitAmstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pit
Sicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținereSicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținere
Descrierea rasei Tibetane Spaniel și caracteristicile saleDescrierea rasei Tibetane Spaniel și caracteristicile sale
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
» » Caracteristicile rasei de câini Mastino neapolitano
© 2021 amigdas.com