amigdas.com

Multikan 8 vaccin pentru câini: instrucțiuni de utilizare

Aplicarea medicamentului multikanMultikan-8 este un medicament foarte eficient și sigur, care este prescris împotriva leptospirozei, enteritei cu coronavirus și parvovirus, ciumei, infecțiilor cu adenovirus și câinilor de rabie. Cu ajutorul vaccinului, ambele pui și adulții sunt vaccinați. Să luăm în considerare mai multe detalii despre pregătirea Multikan-8, instrucțiunea de folosire pentru câini.

Formă de dozare

Acest instrument este prezentat în două forme:

 • component uscat - constă din adenovirus de tip 2, tulpini atenuate ale virusului ciumei, coronavirusului și parvovirusului;
 • component lichid - este realizat din tulpini de virus rabic și tulpini inactivate Leptospira din serogrupurile grippotyphosa, canicola și icterohaemorrhagiae.

Componente uscate prezentate sub forma unei mase fin poros omogen de culoare galben-roz, iar lichidul este o suspensie omogenă de culoare roz, care formează fundul precipitatului flacon cu agitare ușor de spart într-o pastă omogenă.

Eliberați componentele vaccinului în fiole sau flacoane de 3 ml. Fișa (flaconul) conține o doză din fiecare substanță a vaccinului. Flacoanele sunt sigilate cu dopuri din cauciuc și sunt întărite cu capace, iar fiolele sunt etanșate foarte bine. Componentele vaccinului în fiole sau flacoane care au un aspect modificat, integritatea sau integritatea închiderii sunt compromise, fără marcare, făcute inofensive prin fierbere și eliminate.

Acțiune farmacologică

Vaccinul promovează formarea de câini a răspunsului imun la ciuma, turbarea, leptospiroza, coronavirusului și enteritei parvovirus și infecțiile adenovirali după 2 - 3 săptămâni după imunizare a fost efectuat. Acțiunea sa pentru animale adulte este de 12 până la 15 luni, pentru pui - între 6 și 8 luni.

O doză de vaccin conține:

 • Ce doză de medicament este necesarăvirusul rabiei - 1 UI;
 • coronavirus - 103,0TCD50;
 • parvovirus - 103,0 GAE;
 • adenovirus de tip 2 - 103.0TCT50;
 • virusul ciumei - 103.5TDTS50;
 • leptospira serogrupuri Grippotyphosa, Canicola și Icterohaemorrhagiae - celule microbiene de 3x108.

Medicamentul este complet inofensiv și nu are proprietăți medicinale.

Indicații pentru utilizare Multikan-8

Instrucțiunea de utilizare indică, că acest medicament este destinat profilaxiei la câini:

 • ciuma;
 • coronavirus și enteritis parvovirus;
 • rabie;
 • leptospiroza;
 • infecții cu adenovirus.

Dozare și administrare

Aplicarea medicamentuluiPuii ar trebui să primească de două ori: la vârsta de 8-10 săptămâni și o lună după aceea. Puii sunt revaccinați la vârsta de 10 până la 12 luni. Dacă câinii sunt mici sau rasa este decorativă, doza vaccinului trebuie să fie de 1 ml. Animalele adulte trebuie vaccinate o dată pe an, cu o doză de 2 ml.

Înainte de utilizare, substanța uscată a vaccinului trebuie dizolvată în 2 ml din componenta lichidă, astfel încât să nu se formeze nici un precipitat. Dacă apare un mic precipitat, vaccinul este introdus în flacon de 3 până la 5 ori cu o seringă, astfel încât să se obțină o suspensie uniformă omogenă. Înainte de a intra în vaccin, acesta este încălzit la o temperatură de 36 - 38 de grade.

Vaccinarea cu medicamentul Multikan-8 se efectuează în conformitate cu regulile aseptice, utilizând doar instrumente sterile și materiale. Pentru fiecare animal se utilizează un ac de unică folosință.

Simptomele de rabie, leptospiroză, infecții cu adenovirus, ciumă, precum și alte simptome negative în timpul supradozajului medicamentos nu au fost dezvăluite. Nu s-au stabilit caracteristici specifice după introducerea vaccinului.

Vaccinarea trebuie efectuată la timp, în caz contrar, eficacitatea imunoprofilaxiei bolilor la câini este semnificativ redusă. Dacă perioada de administrare ulterioară a medicamentului a fost întreruptă, atunci imunizarea ar trebui efectuată cât mai curând posibil.

Efecte secundare

La utilizarea vaccinului, nu s-au observat efecte secundare și complicații. La locul injectării, poate apărea o umflare care dispare repede. Uneori, la unele animale, acest agent dezvoltă reacții alergice. În acest caz se utilizează antihistaminice.

Contraindicații

Nu poți vaccina pacienții sau animale slabe, catelusi inainte de nastere sau in prima luna dupa ei.

Instrucțiuni speciale

Descrierea preparatuluiVaccinul Multikan-8 nu trebuie amestecat în aceeași seringă cu alte medicamente și biologici. De asemenea, nu se utilizează în decurs de o săptămână după deparazitare și în două săptămâni după tratamentul câinelui cu preparate care conțin clor și fosfor.

În termen de două săptămâni de la introducere Multikan-8 nu este recomandat examinați serul câinelui vaccinat în reacția de microaglutinare pentru prezența anticorpilor la leptospira.

Atunci când se lucrează cu medicamentul Multikan-8, este necesar să se respecte măsurile de siguranță și normele de igienă personală, care sunt furnizate atunci când se lucrează cu medicamentele de uz veterinar. Persoana care efectuează vaccinarea trebuie să fie îmbrăcată în salopete (pantaloni, halate, mănuși de cauciuc, articole pentru acoperirea capului). În plus, trebuie să aibă un kit de prim ajutor.

Dacă medicamentul ajunge pe membranele mucoase sau pe piele, atunci aceste locuri sunt spălate cu multă apă. Când se varsă vaccinul, zona contaminată trebuie turnată cu soluție 5% de sodiu sau cloramină caustică. Dacă medicamentul Multikan-8 a fost injectat accidental într-o persoană, apoi locul de injectare trebuie tratat cu o soluție de alcool etilic (70%), apoi consultați un medic.

Astfel, prepararea Multikan-8 este un mijloc eficient de prevenire a unui câine de la multe boli periculoase. Vaccinul trebuie administrat strict conform instrucțiunilor de utilizare. Deși nu s-au identificat efecte secundare, dar poate exista o reacție alergică la acest medicament.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Leptospiroza la câini: simptome și tratamentLeptospiroza la câini: simptome și tratament
Multiple 4 instrucțiuni pentru pisici: vaccin și utilizarea acestuiaMultiple 4 instrucțiuni pentru pisici: vaccin și utilizarea acestuia
Enterita la câini: simptome și tratamentEnterita la câini: simptome și tratament
Vaccinarea împotriva rabiei pentru câiniVaccinarea împotriva rabiei pentru câini
Ciuma de carnivore: forme și tratament la câiniCiuma de carnivore: forme și tratament la câini
Vaccinul Nobivac pentru pisici - instrucțiuni de utilizareVaccinul Nobivac pentru pisici - instrucțiuni de utilizare
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Vaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corectVaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corect
Vaccinări pentru câini. Ce pot face pentru un catelus sub 1 an?Vaccinări pentru câini. Ce pot face pentru un catelus sub 1 an?
Multikan: aplicație pentru câini, instrucțiuniMultikan: aplicație pentru câini, instrucțiuni
» » Multikan 8 vaccin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
© 2021 amigdas.com