amigdas.com

Kupirovanie cozii la cainii adulti si catelusii

Procedura de taiere a taiteiDe ce docking cainilor de rasa? Ce este această procedură?

Operațiune pentru ameliorarea cozii la unele rase canine se face în principal în scopuri estetice, Pentru a păstra aspectul câinelui, care este tipic unei anumite rase. Dar dacă vorbim despre câini de vânătoare sau de serviciu, care sunt în mod obligatoriu andocați, atunci este prost doar cu privire la rasele pitice de câini.

Pe scurt despre operație

Conform datelor de arhivă, oprirea coapsei la câini - practică îndelungată. Anii țărani au tăiat întotdeauna o parte din coada lor câinilor păstori. Ei credeau că o astfel de manipulare ar salva fiara de boli, în special de rabie.

Câinii de vânătoare au fost tăiați cu cozi astfel încât să nu poată fi răniți în timpul unui conflict cu un carnivor. De asemenea, această măsură a permis să nu se rănească din subgrowth în timp ce urmărea victima cu privire la vânătoare. Câini normali, amputarea a fost făcută astfel încât să nu împiedice animalul să se deplaseze de-a lungul nodului îngust. Aici, intelesul intervenției este ușor de înțeles și justificat. Dar este această considerație un motiv cheie pentru operațiune?

De fapt, înțelesul cuppingului era nu numai siguranța animalului, ci și probleme financiare. În Anglia antică, a fost impusă o taxă specială pentru orice câine, cu excepția câinilor de serviciu. Deoarece câinii de serviciu au fost tăiați coada obligatoriu, proprietarul care era scutit de taxă a fost vizibil imediat. În vederea economiei, operațiunile au început să se petreacă și alți câini.

Pe vremuri se credea că coada andocată nu poate fi decât un caine de vanatoare, asa ca braconierii pentru a evita responsabilitatea, și se taie cozile de animalele lor, și, prin urmare, „ochii zamylivat.“

Proprietarii de turme de oi andocat întotdeauna câini cioban, pentru a proteja animalul de prejudiciu în cazul unei lupte cu lupul, și ajută la evitarea lung pieptănat de iarbă și resturi. Acești proprietari de păstori, de asemenea, nu au plătit impozite. În secolul al XVIII-lea, legea privind impozitul pe câini a fost abolită, dar tradiția a rămas și exteriorul câtorva rase canine a fost fixat tocmai în această formă - cu o coadă de dock.

Pentru astăzi în Europa este interzisă efectuarea acestei operațiuni numai în scopuri cosmetice. Numai câinii sunt opriți, care sunt în serviciu în:

 • poliție;
 • controlul drogurilor de stat;
 • armată;
 • Servicii de salvare;
 • servicii de deratizare.

În 2006, a fost adoptată o lege care prevede că câinele trebuie cumpărat de un specialist special calificat cel târziu la cinci zile după nașterea catelului.

Vârsta pentru arestarea cozii la câini

Când trebuie să faci cuppingEste considerată vârsta ideală a unui catel pentru o operație de la trei la zece zile. Aceasta este recomandarea tuturor medicilor veterinari din țară. Întrucât în ​​aceste câteva zile nu există încă o osificare completă a coada și durerea în operație este mult mai mică decât în ​​cazul în care operația este efectuată cu un câine adult.

Pentru puii mici nou-născuți, cupping-ul se face fără utilizarea anesteziei și nu impune cusături. Dar, după operație, proprietarul catelului ar trebui să fie foarte atent pentru a se asigura că mama copilului nu linge rana, deoarece acest lucru va prelungi perioada de vindecare. Dacă se întâmplă acest lucru, copilul trebuie să fie izolat de mamă și să fie adus numai la momentul hrănirii.

Dacă operația este efectuată după 10 zile de viață a catelului, atunci acest lucru se va face sub anestezie generală. Animalul este plasat pe stomac, membrele sale sunt atașate și în această poziție medicul este foarte confortabil să efectueze orice manipulare cu coada fiarei. Trunchiul este de asemenea fixat cu centuri speciale, trebuie să fie pusă mereu o botă.

Dacă catelul are mai mult de patru săptămâni, în timpul operației, un coș de cauciuc este așezat pe coadă, ceea ce previne sângerarea excesivă.

Descrierea modurilor de a opri catelusii

 1. Cum afectează cuppingul catelul?Dacă intervenția chirurgicală apare sub anestezie generală, se utilizează anestezie prin inhalare cu eter, în care există un vagolitic. Împiedică salivarea și normalizează activitatea inimii. De asemenea, câinii, a căror structură scurtă a botului, fac proceduri pentru a preveni căderea limbii. Câte milimetri de coadă este circumcizată depinde de ce rasă este acest câine. Anterior, părul este ras de coadă, pielea este întinsă la maximum spre corp și o amputare directă a unei mici părți a cozii este realizată folosind un bisturiu chirurgical sau foarfece speciale. Incizia se face în intervalul dintre vertebre. Pielea se întoarce în loc și cusută. Rana trebuie tratată cu antibioticul prescris, iar antisepticul este aplicat pe pielea din jurul plăgii. Mai mult, o pansament steril trebuie să fie aplicat pe rană fără eșec.
 2. Această metodă de cupping este că coada este prăjită de o bandă de cauciuc pentru un timp. De obicei, este de la două zile la o săptămână. Ideea este că, prin această metodă, sângele nu intră în vârful cozii câinelui și, după un timp, pur și simplu moare și cade. Această metodă este considerată una dintre cele umane, dar este dificil să fie de acord cu acest lucru, deoarece nimeni nu poate ști exact ce animal simte toate aceste șapte zile.

Există o afirmație că puii nu simt durere datorită sistemului lor nervos imperfect, dar tot felul de cercetări refuză acest lucru. După o intervenție chirurgicală, cățelușul scâncește mult timp și nu se poate liniști. Și cu cât este o persoană mai matură, cu atât este mai dificil să transferi această operație. Producătorii ar trebui să ia o decizie responsabilă și să înțeleagă dacă merită într-adevăr să-și ducă suferința iubită de animale de companie.

Vindecă rana postoperatorie suficient de mult. Și toată perioada de la operație până la vindecarea completă, rana trebuie tratată zilnic pentru a evita infecția. Atunci când efectuați cupping într-o clinică veterinară de specialitate, există rareori complicații. De obicei, totul merge destul de lin.

Influența operației asupra cuppingului pe un câine

Oponenții amputației cozilor duc multe argumente împotriva procesului de cupping, însă pentru mulți crescători exteriorul ex-ameliorator este foarte important și îi conduc în continuare la această procedură.

Indiferent dacă intensitatea senzațiilor de durere ale câinelui se schimbă în viitor, știința nu a fost determinată și nu a fost dovedită. Dar există mai multe "butoane":

 • Krupirovanie coziNumeroase experimente efectuate pe șobolani de laborator au arătat că leziunile nervoase în timpul intervenției chirurgicale în timpul perioadei neonatale au un efect negativ asupra sensibilității rămășiței coada.
 • Conform unor studii, există opinia că eliminarea unui câine de pe mai multe vertebre ale coamei slăbește în mod semnificativ motilitatea animalului.
 • Anatomic, corpul câinelui este aranjat astfel încât coada să fie o contragreutate. Odată cu îndepărtarea părții sale, câinele nu numai că are o întrerupere a scheletului, ci și patologia funcției urinare.
 • Datorită îndepărtarea cozii unui câine poate să apară distribuție anormală a sarcinii morfopatologic asupra coloanei vertebrale, iar aceasta, la rândul său, va duce la atrofie a anumitor mușchi și, ca rezultat formarea de hernii.
 • Absența unei coadă dă fiarei unele probleme atunci când comunică cu alți câini. Studiile au arătat că câinii cu coadă scurtă sunt considerați anormali. Acestea se referă la astfel de familii foarte agresiv, prin urmare se consideră că coada este un mijloc special de interacțiune și comunicare între câini.
 • S-a stabilit că câinii care au fost sacrificați sunt mult mai susceptibili de a suferi agresivitate și comportament inadecvat.

Faptele confirmate științific ale acestor probleme lipsesc, însă, oricum ar fi, amputarea nu poate trece fără urmă pentru un câine. Înainte de a face un animal de companie această operațiune, proprietarul trebuie să se gândească cu atenție de ce acest lucru este necesar. Dacă numai din considerente estetice, atunci, probabil, nu ar trebui să vă opriți câinele preferat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Varietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturiVarietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturi
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Basenji este o rasă de câini care nu latrăBasenji este o rasă de câini care nu latră
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Un ham pentru câini și cățeluși din diferite raseUn ham pentru câini și cățeluși din diferite rase
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
» » Kupirovanie cozii la cainii adulti si catelusii
© 2021 amigdas.com