amigdas.com

Sarcina din primele zile de concepere: toate faptele

Sarcina PerioadaMetoda obstetrică de calcul al perioadei de gestație diferă semnificativ de cea obișnuită. Luna obstetrică durează exact 28 de zile. Sarcina dureaza 40-42 saptamani. Mama ar trebui să știe totul despre sarcină, de la concepție la livrare.

Apoi, ia în considerare modul în care fătul se dezvoltă săptămânal și aflăm ce simte mama tânără în toate etapele.

Primul trimestru

1 săptămână de sarcină

După concepție, fătul este un folicul mic care trece numai pe suprafața ovarului, în interiorul căruia se află un ou. O femeie încă nu simte nimic, iar corpul se pregătește pentru fertilizare.

In prima saptamana simptomele de conceptie nu sunt inca observate, dar toate pentru ca fatul este inca prea mic si mama nici macar nu observa schimbarile.

2 săptămâni de moașă

Apare ovulația. Imediat ce ovulul se înroșește în folicul, eliberarea are loc și este îndreptată prin tubul uterin, spermatozoidul ajunge la ouă și se îmbină împreună. Astfel, se obține un zigot, el are deja material genetic de la ambii părinți. Organismul fiecărei femei reacționează diferit la a doua săptămână după concepție, unii oameni au semne de PMS, schimbări de dispoziție, cineva vrea să mănânce și cineva se întoarce din mâncare.

3 săptămâni

În cea de-a 15-a zi a ciclului menstrual, zigotul este atașat la stratul de matrice al endometrului și plasat într-un sac special. Embrionul în acest moment este încă foarte mic - 0,1-0,3 mm, dar deja formează placenta. Prima simptomatologie a sarcinii apare în a treia săptămână:

 • Cum se comportă corect în timpul sarciniifundalul hormonal se poate schimba;
 • simptome active ale PMS;
 • umfla și piept începe să doară;
 • trage in abdomenul inferior;
 • deseori schimbările de dispoziție.

Uneori poate apărea o toxicoză timpurie. La unele femei, astfel de semne nu sunt observate.

4 săptămâni intermediare

În cea de-a patra săptămână după concepție, între făt și mamă se formează un cordon ombilical, prin care bebelușul se hrănește timp de 9 luni. Embrionul conține deja trei straturi:

 1. Endodermul.
 2. Mesodermul.
 3. Ectoderm.

Primul strat este responsabil pentru formarea în viitor a ficatului, a vezicii urinare, a pancreasului. Al doilea strat este necesar pentru crearea inimii, a glandelor sexuale și a rinichilor, iar al treilea este responsabil pentru unghiile ochiului și părului. În acest moment, mama poate prezenta anumite simptome de stare de rău, de exemplu, greață sau chiar febră.

5 săptămâni de sarcină

Embrionul are anumite caracteristici ale sistemului respirator și nervos, vaselor de sânge, precum și inimii.

6 săptămâni de moașă

Acum, copilul are un creier, se formează brațele și picioarele, pe nas și urechi apar crăpături mici, se dezvoltă țesutul muscular. Persoana viitoare începe să se simtă și să se manifeste. Începe să formeze plămâni, intestine și stomac. În ciuda faptului că jumătate dintre femeile însărcinate din organism au mai rămas în această perioadă, femeia poate observa:

 • Metode de numărare a zilelor înainte de livrareoboseală crescută;
 • urgenta frecventa de a urina;
 • toxemia;
 • schimbarea dispozitiei.

Termen de 7 săptămâni

La 7 săptămâni, copilul începe să se dezvolte foarte repede. Embrionul cântărește aproximativ 3 grame, iar dimensiunea acestuia este de 2,5 cm. Fătul formează o parte a creierului, multe organe, se dezvoltă nervii optici și apar nări. Copilul, rudimentele apar și scheletul începe să se formeze și se dezvoltă și o inimă cu patru camere.

La femeia din acest termen, oboseala si somnolenta constanta cresc. În plus, poate apărea toxicoză și arsuri la stomac, mulți în această perioadă au redus presiunea.

8 săptămâni de sarcină

Embrionul devine ca un om. Greutatea si marimea acestuia se schimba usor, arata ca un struguri mic. La ultrasunete, puteți lua în considerare capul, extremitățile superioare și inferioare. Copilul se întoarce activ, mișcă mânerele și picioarele, dar mama nu-l simte încă. Copilul a format toate organele și există rudimente ale organelor genitale. A doua lună de sarcină este foarte importantă, o femeie poate simți durere în abdomenul inferior, deoarece chiar acum uterul crește și seamănă cu o portocalie în mărime. Femeia își schimbă rapid starea de spirit și sunt nevoiți să urineze frecvent.

9 săptămâni

În săptămâna nouă, copilul crește semnificativ stratul muscular, membrele devin mai groase, palmele și organele genitale. Rinichi activi și ficat. Spatele se îndreaptă și coada dispare.

10 săptămâni de sarcină

Mărimea fătului este de aproape 4 cm, în timp ce copilul crește foarte activ și se dezvoltă constant. Formează un faringel și un gât, pe limbă apar boboci de gust, se dezvoltă țesutul osos, care modifică cartilajul. Femeia gravidă suferă de o toxicoză, iar greutatea crește ușor, uneori visul poate fi rupt.

A unsprezecea săptămână

Cum să fii în timpul sarciniiÎn acest moment, copilul se mișcă deja în mod clar și reacționează la diverse stimuli externi, cum ar fi mirosul și gustul alimentelor. Sistemele digestive și reproductive se dezvoltă foarte rapid. La 11 săptămâni este dificil să se determine viitorul sexului copilului, organele cresc în greutate și continuă să se dezvolte. O femeie este din ce în ce mai îngrijorată de o dispoziție proastă, de dorința de a dormi mai mult sau de a sări peste mese.

A 12-a săptămână

La sfârșitul celor 3 luni, organele interne și sângele sunt deja formate, greutatea devine aproape două ori și jumătate. Pe față, apar deja trăsături umane, apar unghii, copilul se poate încrunta și, de asemenea, deschide și închide ochii, băieții încep să dezvolte hormoni. Mama se simte mult mai bine, trece prin oboseală și somnolență constantă.

Al doilea trimestru

13 Săptămâna Obstetrică

În a patra lună copilul dezvoltă o măduvă osoasă și apare pielea. Copilul continuă să mănânce prin placentă, care este deja formată în această săptămână. Greutatea fructului este de 28 g, dimensiunea fiind de 11-14 cm. O femeie în acest moment poate suferi de o schimbare a presiunii de multe ori pe zi.

Săptămâna a 14-a

Sarcina săptămânalăGreutatea fătului crește rapid, se îmbunătățesc organele și sistemele. Copilul cântărește ca un măr mic - 45 g. Se formează sprâncene, cilia și se dezvoltă mușchii de față. Mamul mănâncă cu mare plăcere, pieptul și abdomenul crește, dar în același timp există scurtarea respirației și pot apărea vergeturi.

15 săptămâni

Cu ajutorul ultrasunetelor, puteți determina sexul viitorului copil, deoarece organele sexuale au fost deja formate. De asemenea, membrele continuă să se dezvolte și unghiile și primele fire de păr încep să crească. Mama viitoare începe să se simtă mai bine.

Săptămâna 16

La sfârșitul celor 4 luni copilul cântărește ca un avocado mic și se poate încadra în palma mâinii tale. Copilul lucrează activ sistemul digestiv. El poate distinge deja vocile viitorilor părinți. O viitoare mamă se poate plânge de durere și umflături în picioare. Pigmentarea pielii se poate schimba ușor.

Săptămâna a 17-a

La începutul lunii a cincea, copilul este ca un nou-născut. Formează un țesut adipos subcutanat, care ulterior va fi responsabil pentru schimbul de căldură în organism și se va dezvolta un reflex de înghițire. Mama poate simți o agitație în abdomen, iar medicul poate auzi deja bataile inimii.

18 săptămâni

Copilul crește, se agită activ și împinge. În plus, el distinge deja între zi și noapte, el înțelege când o lumină strălucitoare strălucește în afara burții. Toate organele funcționează și sunt situate în locurile lor. În medie, greutatea mamei care se așteaptă la acest moment ar trebui să crească cu 5-6 kg. Apetitul este mai bun, gravidă poate simți disconfort în abdomen, unele pot deteriora vederea.

20 săptămâni de sarcină

Sistemul imunitar al copilului se formează, iar departamentele creierului se îmbunătățesc și, de asemenea, apar rudimentele molarilor. Facând ultrasunete în acest moment, medicii determină cu precizie sexul copilului.

Săptămâna 21

În a șasea lună copilul are absolut toate organele formate, dar nu toate funcționează. Începeți să lucrați activ:

 • glanda pituitară;
 • glandele sexuale;
 • glandele suprarenale.

Femeia însărcinată se simte bine, uneori este tulburată de dureri în abdomen și spate.

Săptămâna 22

Dezvoltarea fătului pe săptămânăPrăjina în acest moment poate studia deja burta mamei, își ia mâinile prin cordonul ombilical, joacă, suge degetele și poate răspunde și la muzică tare. Creierul își oprește dezvoltarea. De regulă, viitoarea mamă nu se simte bine și devine foarte repede obosită. Deoarece copilul se mută adesea, este foarte dificil pentru o femeie să găsească o poziție confortabilă de odihnă. Mama viitoare devine mai sensibilă la mirosuri și mâncare.

Săptămâna 23

În cea de-a 23-a săptămână, copilul vede visele și, la cererea mamei, medicul își poate fixa activitatea creierului, de asemenea, copilul se uită la lumină. Copilul câștigă în greutate și se agită foarte activ, o zi bebelușul mănâncă 500 g de lichid amniotic.

Săptămâna 24

La această vârstă, copilul completează formarea sistemului respirator. Copilul care a apărut la această dată poate supraviețui. Cu toate acestea, în momentul de față, cel mai important lucru pentru un copil este să câștigi în greutate, pe care femeia gravidă continuă să o facă.

Săptămâna 25

În luna a șaptea, sistemul musculo-scheletal este întărit, iar măduva osoasă începe de asemenea să funcționeze. Copilul cântărește 750 de grame, iar creșterea acestuia ajunge la 34 cm, pielea devine ușoară și suplă. Este timpul să se supună primei analize genetice. O femeie poate suferi de arsuri la stomac și, de asemenea, este deranjată periodic de durerea abdominală.

A 26-a săptămână

Cum începe sarcina?Copilul câștigă rapid greutate, stochează grăsime, iar mușchii continuă să se dezvolte. Plămânii se pregătesc să ia oxigen. De asemenea, în corpul copilului începe să dezvolte somatropină - hormon de creștere. Sistemul osos devine mai puternic și începe să apară rudimentele primilor dinți permanenți. Un copil se poate mișca uneori ca mama ei să fie rănită, mama ei suferă de dificultăți de respirație.

Săptămâna 27

Copilul devine mai activ, cantareste aproximativ un an și kg jumătate și înălțimea este de 37 cm. In acest moment, copilul se simte sunete diferite si reactioneaza la stimuli externi, înghițirea reflexele sunt tot mai bine, și cu mama lui perturbatiilor activ poate observa deja un stilou sau un picior. Mama din când în când este îngrijorată de amorțeală și crampe, precum și de modificări ale tensiunii arteriale.

Al treilea trimestru

28 săptămâni

Copilul devine și mai activ, are un reflex atractiv și suplu și mușchii continuă să se formeze. Micutul trăiește după rutina lui, doarme în jur de nouăzeci de ore, iar restul de cinci ore sunt treji. Copilul învață să clipească la sfârșitul celor 7 luni. Mama poate simți dificultăți de respirație și arsuri la stomac, precum și dureri la nivelul spatelui inferior. Din glandele mamare, uneori există colostru, corpul poate avea vergeturi.

29 săptămâni

Copilul a crescut deja la 38 cm, iar greutatea este de 1,5 kg. Organismul copilului își poate regla temperatura. Miezul este aproape gata pentru viață în afara burții mamei mele. În plus, femeia este foarte obosită.

A 30-a săptămână

Copilul simte lumea din jurul lui, aude vocea mamei și tatălui său, copilul dezvoltă un creier și este foarte activ. Miezul se poate întoarce de la lumina puternică și împinge mama din interior. Adesea o femeie simte o ușoară durere în stomac, precum și o spate inferioară. O sarcină foarte mare se duce la picioare, care în acest moment se poate umfla, iar femeia gravidă poate avea dificultăți de respirație și balonare.

31 săptămâni

Celulele nervoase încep să lucreze activ, copilul continuă să crească.

Săptămâna 33

În luna a opta, copilul îndeplinește cea mai importantă funcție - câștig în greutate. Acum cântărește mai mult de 2 kg, iar creșterea atinge 46 cm. Sistemul nervos se dezvoltă și se formează diverse conexiuni ale sistemului imunitar. Copilul devine mai puțin activ, deoarece ocupă tot spațiul din uter. O femeie se simte bine uneori suferă de dificultăți de respirație, precum și de dureri de spate.

Săptămâna 34

Modul de scădere a datei exacte înainte de livrareCopilul câștigă rapid greutate. Organele interne și sistemul circulator funcționează deja. Dacă în acest moment pentru a da naștere, copilul va putea să respire singură, de asemenea, în acest moment, copilul ia în mod activ calciu din corpul mamei. La femeia gravidă, în această perioadă pofta de dispariție poate să dispară, există o durere în spate, o dispnee sau un vânt scurt și o impotență. Unele femei prezintă contracții, dar sunt de scurtă durată.

35 săptămâni de sarcină

Nu există schimbări speciale în dezvoltarea copilului. Există procese care completează formarea intestinului, în această săptămână copilul câștigă în mod activ în greutate - 250-300, mama suferă de urinare frecventă, umflături și arsuri la stomac, uneori, insomnie. Contracțiile sunt încă slab exprimate.

Săptămâni prenatale

36 săptămâni

La sfârșitul celei de-a opta luni, placenta începe să îmbătrânească, dar încă își îndeplinește funcția. Mama observă activitatea copilului, se poate plânge de oboseală constantă și lupte posibile.

37 săptămâni

Copilul este pe deplin pregătit să se nască, se formează vederea și auzul. Toate organele copilului sunt ca un nou-născut și așteaptă doar momentul nașterii. Mama simte din ce în ce mai mult disconfort și durere, contracțiile apar mai des, dar este mai ușor să respiri și să mănânci. Cel mai adesea în acest moment stomacul cade. Acest fenomen are loc de obicei cu câteva săptămâni înainte de naștere.

Saptamani generice

39 săptămâni de sarcină

În acest moment, este probabil nașterea unui copil. De regulă, fetele se nasc înaintea băieților. Copilul este pe deplin viabil și mama mai des simte contracții. Dacă nu există contracții, atunci femeia nu ar trebui să încerce să le numească singură. Mama viitoare își schimbă adesea starea de spirit, dispare apetitul.

40 săptămâni de moașă

Există probabilitatea nașterii unui copil care poate crește până la 53 cm și poate cântări aproximativ 4 kg. Copilul nu se mișcă prea mult, dar reacționează încă la starea de spirit a mamei. De regulă, o femeie însărcinată este gata să devină mamă.

41-42 de săptămâni, poate fi considerat un perenashivaniem

Uneori, copilul apare mai târziu de data scadentă, oasele se formează complet de această dată, iar greutatea corporală și creșterea vor crește semnificativ. Mama poate simți disconfortul, doare abdomenul din cauza rătăcirii copilului, deranjarea stomacului, insomnia și umflarea.

concluzie

Fără îndoială, sarcina este cea mai frumoasă condiție a oricărei femei. Această perioadă este întotdeauna plină de bucuria maternității, precum și de iubire și speranță pentru un copil frumos. Perioada de dezvoltare intrauterină a copilului pentru fiecare mamă se desfășoară individual. Unii oameni trebuie să vadă în mod constant un medic, să consulte specialiști. Alții nu observă diferența cu viața înainte de sarcină.

Adu-ți aminte întotdeauna - sănătatea și sănătatea copilului tău depinde doar de tine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce ar trebui să știu despre a noua săptămână de maternitate de sarcină?Ce ar trebui să știu despre a noua săptămână de maternitate de sarcină?
Cea de-a cincea săptămână de sarcină: ce se întâmplă cu fătul și mama?Cea de-a cincea săptămână de sarcină: ce se întâmplă cu fătul și mama?
Când trebuie copilul să înceapă să se mute la 2 sarcini?Când trebuie copilul să înceapă să se mute la 2 sarcini?
Prima săptămână de semne de sarcină și senzații, simptomePrima săptămână de semne de sarcină și senzații, simptome
Câte săptămâni copilul începe să se mișteCâte săptămâni copilul începe să se miște
Odnoyaytsevye și raznoyaytsevye gemeniOdnoyaytsevye și raznoyaytsevye gemeni
Sarcina: 33 de saptamani - de cate luniSarcina: 33 de saptamani - de cate luni
Cât durează sarcina într-o pisicăCât durează sarcina într-o pisică
Câte săptămâni durează sarcina unei femei?Câte săptămâni durează sarcina unei femei?
A doua săptămână de semne de sarcină, procesul din corpA doua săptămână de semne de sarcină, procesul din corp
» » Sarcina din primele zile de concepere: toate faptele
© 2021 amigdas.com