amigdas.com

Câine italiană bolognese, caracteristici

Câine italiană BologneseBolognese

-e drăguță o rasa unica de caini, și, unic - în toate sensurile acestui cuvânt. Câinii din această rasă au un aspect interesant și o natură foarte flexibilă. Acest animal de companie are dimensiuni mici și va deveni un excelent prieten pentru copii sau pentru persoanele în vârstă, păstrându-le credincioși. Cainii înșiși sunt destul de populare în întreaga lume, sunt iubiți de un număr mare de oameni. Să le cunoaștem mai bine.

Câinele Bolognese

Rasa a existat de mai multe secole, și anume nouă.

poveste

Bologna italiană Pentru prima dată cainii au apărut în orașul Bologna, care, în Italia, datorită acestei rase și poartă un astfel de nume. Ei s-au bucurat de o mare popularitate în rândul societății aristocrate, pentru că au o natură flexibilă, cu aspect atractiv.

A fost acest factor care a fost unul dintre principalele motive pentru aristocrați, deoarece și-au luat de multe ori animalele de companie împreună cu ei la diverse evenimente.

Rasa a avut cea mai mare popularitate cu X || la XV || secol, în acest moment câinii au fost adesea întrebați cu alte animale de casă din grupul de episcopi.

În prezent, numărul de câini din lume este departe de cel mai înalt, este doar faptul că după secolul al XVII-lea au început să-și piardă popularitatea.

Rasa însăși există și numai pentru că italienii au început să fie interesați de ea la începutul secolului al XVIII-lea, după care animalele de companie au început să apară în curțile unor țări precum Olanda și Franța. Nu cu mult timp în urmă, au început să importe și în Rusia, unde au găsit destul de multă popularitate printre iubitorii de câini.

Unul dintre cele mai amuzante fapte este că pe toată durata existenței acestei rase nu a fost recunoscută niciodată. Rasa a fost recunoscuta abia in 1950, dupa care animalele au putut sa participe in conditii de siguranta la expozitii si la alte concursuri, unde ar putea lua aproape intotdeauna primul loc.

caracteristici

Lână de bolognese italieneUna dintre trăsăturile notabile ale rasei se află în blană, pentru că lana la caini este neobisnuit de pufos, de aceea proprietarul va trebui să aibă întotdeauna grijă de acest lucru și să aibă grijă de animalul dvs. de companie. Dacă doriți să cumpărați un lapdog italian, atunci trebuie să știți că sunt foarte puternici iubesc procedurile cosmetice. Cel mai probabil, o astfel de dragoste pentru astfel de proceduri a apărut la începutul nașterii lor, pentru că erau foarte îndrăgite de a fi dus la saloane de înfrumusețare.

Procedurile cosmetice nu sunt obligatorii pentru bolonok, ci doar le iubesc.

Câinii arată foarte mici și lipsiți de apărare, dar, în ciuda aspectului lor, au mușchi destul de puternici, care este acoperit de lână.

Bolognese trăiesc foarte mult, aproximativ 15 ani, uneori mai mult. Cu boli, practic nu se ciocnesc, cea mai populară boală din Bolognese este o boală asociată cu dinții. Acesta poate fi ușor evitat dacă obișnuiți animalul de companie să curăță dinții din momentul nașterii.

Aceasta rasa de caine usor se obisnuieste cu totul și la toate de învățare, dar ar fi cel mai bine dacă începeți să o învețe la astfel de lucruri ca curățarea dinților, urechi, și înot de la naștere, astfel încât acestea vor fi mai ușor pentru a obține doar obișnuiești.

descriere

 1. creștere Câinele este foarte mic, care atrage iubitorii unor astfel de câini. Înălțimea medie a Bolonocului italian este de 25-30 cm.
 2. lor greutate este, de asemenea, foarte mic, nu mai mult de cinci kilograme, dar adesea cântăresc 4 kg. Fetele au o greutate mult mai mică decât băieții, adică 3 kg.
 3. În ciuda dimensiunii miniatură a bolunocului italian, ei au foarte mult gât lung.
 4. coadă adesea găsite pe spate, ca toți ceilalți câini miniaturali. Picioarele lor sunt mici.
 5. cap are o dimensiune medie, urechile atârnate. Este de remarcat faptul că în apropierea botului de câini este foarte asemănător cu o jucărie. Poate că acesta este unul dintre factorii-cheie ai popularității în rândul copiilor.

caracter

Caracterul BolognoilorCaracterul Bologonului italian foarte însoțitor. De fapt, se concentrează asupra persoanei, după ce tot câinele încearcă mereu să se apropie de proprietar și să se comporte cu credincioșie. Acest animal de companie este foarte afectuos și îi iubește pe copii, este atașat de ei. De asemenea, merită remarcat faptul că, dacă doriți să cumpărați un astfel de câine, atunci trebuie să fiți sigur că acesta nu va rămâne fără atenție și că atenția este foarte necesară pentru acesta. Cu deficitul său, el poate pur și simplu să cadă în depresie și aproape că nu acordă nici o atenție, așa că italienul italian trebuie să fie întotdeauna printre oameni.

Un câine este un prieten excelent pentru copii, dar nu ar trebui să îl porniți imediat dacă copilul dvs. are mai puțin de șase ani, deoarece un copil nu înțelege întotdeauna că există o ființă fără apărare în fața lui. Cîrligul italian nu rănește niciodată copilul, dar totul se poate dovedi contrariul, așa că întrebarea ar trebui abordată cât mai serios posibil.

Persoanele în vârstă italiană primesc adesea bolognese italienesti de lapon pentru simplul motiv că nu trebuie să se plimbe, pentru că se pot simți minunat în atmosfera de acasă. Aproape toți câinii trebuie să meargă neapărat, pentru că au nevoie să-și petreacă undeva energia, dar câinelul italian nu are prea multă energie, așa că o poate face singură.

Câinii au o natură timidă, așa că nu încercați să invitați un număr mare de oameni în casa dvs., deoarece în acest caz animalul de companie se va închide pur și simplu, se va ascunde într-un colț sau se va simți neplăcut. În plus, au nevoie de socializare timpurie, altfel pot fi destul de agresivi față de întreaga lume înconjurătoare. Și, de asemenea, există riscul ca câinii să fie cât mai strânși și mai puțin comuni. Socializarea trece cu ușurință, așa că nu vă faceți griji în legătură cu această problemă.

Despre antrenament. Sunt unul dintre cei mai buni caini de antrenament, pentru ca ei se supun intotdeauna si pot studia cu usurinta orice echipa. Bolognese place să învețe să facă trucuri de circ, așa că dacă vrei să-ți înveți câinele exact așa, atunci o astfel de rasă se va potrivi perfect. Ar trebui remarcat imediat, singurele probleme sunt numai în prima etapă a antrenamentului, după care vor prinde cu ușurință toate comenzile și tot ceea ce trebuie să facă.

îngrijire

Grijă de BologneseÎnfățișarea, câinele de tip italian arată foarte plin de farmec, dar în ciuda acestui lucru, îngrijirea pentru ei nu necesită mult efort. Aceleași proceduri cosmetice, care au fost discutate mai devreme, nu au nevoie de ele, este doar o nebunie de câini.

Dar nu uitați că conținutul acestei rase este un standard pe care toți proprietarii trebuie să îl adere.

Mai întâi de toate, câinii trebuie să se supună în mod constant tratamentelor pentru purici și helminți, deoarece acest lucru le poate face rău considerabil. Proprietarul trebuie să monitorizeze întotdeauna sănătatea animalului de companie, deoarece boala italiană are imunitate destul de slabă. Va fi necesar să faceți vaccinări în timp util.

Este demn de remarcat faptul că un număr mare de animale de casă decorative sunt destul de scrupuloase în ceea ce privește nutriția, însă acest lucru nu se poate spune despre câinele de tobă italian. Dieta Bolognese poate fi complet diferită, în această chestiune ei nu sunt cei mai finici.

Cele mai mari probleme în îngrijirea bolnavilor sunt în îngrijirea lânii, deoarece proprietarii de Bolognese se confruntă întotdeauna cu orice probleme asociate cu lâna Bolognese. Cea mai mare problemă este contaminarea lânii, cea mai simplă scăldată vă va ajuta în acest sens. Cel mai bine este să nu vă concentrați asupra acestui lucru și să vă scăldați animalul de companie numai atunci când are nevoie cu adevărat de el, deoarece altfel acesta poate avea un efect negativ asupra câinelui.

Desigur, câinii au nevoie de proceduri igienice, și anume spălarea urechilor și a ochilor. În acest lucru nu este nimic complicat, trebuie doar să luați un tampon de bumbac umezit cu apă fiartă, apoi să vă curățați urechile și ochii. Trebuie să-i învețe să facă acest lucru cât mai curând posibil, de preferință, cu primele zile de la apariția câine în casa ta, pentru că mai în vârstă câinele, cu atât va fi mai dificil să se obișnuiască cu faptul că nu a fost nervos și nu interferează cu curățarea urechilor și ochilor. Așa cum am menționat mai devreme, câinii se obișnuiesc cu totul foarte repede și sunt foarte supuși, deci nu ar trebui să fie o problemă, dar în cel mai bun mod posibil, ar trebui să obișnuiești bolognesa la astfel de proceduri imediat.

Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea bolognese:

 • Curățarea urechilor și a ochilor.
 • Curățarea dinților.
 • Baie în baie.
 • Îngrijirea hainei.

Cel mai bine este să păstrați această listă în cap, pentru a vă ajuta animalul să evite problemele neplăcute pe care le poate întâmpina dacă nu faceți tot ceea ce a fost scris mai sus.

pregătire

Caracteristicile învățământului Bologon italianMulți oameni confundă adesea concepte precum educația și formarea. De obicei, antrenamentul se desfășoară la șase luni de la nașterea câinilor, deoarece acesta este cel mai eficient timp pentru începerea antrenamentului. Educația ar trebui să aibă loc imediat, odată cu nașterea animalului. Merită să vă amintiți că o metodă strictă de educație va fi inutilă dacă aveți de-a face cu bolognele italiene. Cel mai bun mod de educație este lauda animalului tău pentru acțiunile potrivite.

Dacă animalul de companie face ceea ce nu poate face, atunci trebuie să-i arătați că nu mai trebuie să faceți acest lucru din nou, după care Bolognesul va scăpa imediat de obiceiul rău. Ei sunt foarte supuși și întotdeauna văd prieteni în oameni, așa că nu le rupeți viziunea asupra lumii și încercați să folosiți țipetele sau metoda "biciului", care este adesea folosită cu animale de companie pentru protecție.

Nutriție și consiliere

 1. După cumpărarea bolognesei, catelul va avea nevoie de vitaminele A și complexele minerale, pe care ar trebui să le pregătiți imediat.
 2. Nu poți să-l înveți pe câine să mănânce de pe masă, pentru că din cauza asta, pur și simplu începe să se mănânce, după care poate afecta negativ starea de sănătate a animalului. Acordați întotdeauna porțiuni echilibrate de hrană, astfel încât câinele să se obișnuiască cu ele.
 3. Până la 5 luni, bolognesii trebuie hrăniți de 4 ori pe zi. Întrerupeți hrana pentru fiecare 4 ore și dați-le mereu la dispoziție, acest lucru este foarte necesar pentru a face la începutul apariției câinelui în casă, astfel încât să se obișnuiască cu apariția hranei la un moment dat. După cinci luni, poate fi hrănit de două ori pe zi, de exemplu, dimineața și seara. Nu uitați că peștele și păsările de curte trebuie curățate înainte de a le da câinelui, deoarece uneori au oase ascuțite care pot deteriora sănătatea animalului.
 4. Unii bolnologi sunt sensibili la alergii, deci pentru a selecta o hrană, este recomandabil să mergeți la un medic veterinar pentru a vă ajuta să determinați dacă sunt prezenți alergeni la animalul de companie.

costul

Costul câinelui variază de la 20 la 30 de mii de ruble, de obicei depinde de sexul câinilor. Băieții sunt mai ieftini decât fetele. Din fericire, este foarte greu să găsești câini care arată ca bolognese chinezești, așa că oamenii nu încearcă să vândă câini de alte rase, oferindu-i ca bolognese bolognese italiene.

Cea mai bună soluție este să cumpărați un câine în grădiniță, deoarece acolo veți primi toate documentele necesare confirmării acestei rase de câini. În plus, destul de des după cumpărarea câinilor în grădiniță, proprietarii sunt ajutați cu sfaturi atunci când îi îngrijește.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege porecle pentru câini de rase miciCum de a alege porecle pentru câini de rase mici
Petersburg orhidee: o descriere a rasei, ce fel de câine este asta?Petersburg orhidee: o descriere a rasei, ce fel de câine este asta?
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Malteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilorMalteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilor
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
» » Câine italiană bolognese, caracteristici
© 2021 amigdas.com