amigdas.com

Ouă de struț: greutatea ouălui de struț

Ouă a unui struțChiar și copii mici știu despre struți. acestea uimitoare creaturi

au fost întotdeauna celebre pentru aspectul lor grațios, dimensiuni foarte mari și, de asemenea, proprietăți unice. Și timp de mult timp struții sunt crescuți în scopuri comerciale pe ferme și gospodării special amenajate. Acest lucru nu este ciudat, deoarece creșterea unei astfel de păsări de curte este o afacere foarte profitabilă.

Ouă de struț: greutatea ouălui de struț

Din vânzarea de animale puteți obține o mulțime de carne, ouă, grăsimi, pene și piele. Astăzi vom vorbi despre principalele caracteristici ale ouălor de struț, care sunt foarte populare și vândute la prețuri decente.

Ouăle struțite de struți

Pe teritoriul Rusiei Primele ferme de struți au apărut relativ recent. Din acest motiv, mulți încă nu știu cum să planteze aceste păsări și să pună multe întrebări. Este cunoscut faptul că o bună eclozare și o calitate superioară a produselor sunt observate la persoanele ale căror dietă conține iarbă, rădăcini și pietre mici. De asemenea, un set rapid de greutate în viu și producția de ouă sunt caracteristice struților care trăiesc în zone întinse și nu suferă de lipsa de spațiu pentru mișcare. Un rol important în eficiența reproducerii struțului se manifestă și prin indicatorii de temperatură. Nu trebuie să scadă sub 16-20 de grade Celsius.

Bună producție de ouă depinde de absența influențelor externe și a situațiilor stresante. Pasărea are o atitudine negativă față de trecerea de la o cameră la alta, așa că dacă o să o puneți într-un loc nou, nu fi supărat dacă frecvența ouălor scade dramatic. Pentru a evita consecințele deplorabile, pasărea trebuie să ofere o dietă antistres, care include o doză dublă de alimente vitaminizate cu câteva zile înainte de evenimentul care urmează.

Ouăle de struț sunt foarte populare în industria de panificație din multe țări ale lumii. Cineva le folosește ca mâncare zilnică. De exemplu, locuitorii din Republica Africa de Sud consideră că sunt indispensabile în dieta zilnică. Pentru a fierbe cu succes un ou, este necesar să-l puneți în apă clocotită timp de 45 de minute. O astfel de diferență colosală în comparație cu ouăle de pui tradiționale pentru noi se explică prin dimensiuni mari.

Cât poate cântări un ou de struț?

Ouă de struț pe cântareMulți fermieri încep să pună întrebarea: "cât costă produsul vieții de struț?" Este important de observat că ponderea acestui material de reproducere este mai mult de 1,5 kilograme, care este comparabilă cu cel de-al 25-lea pui. Uneori poate cântări aproximativ 1,6-1,8 kg. Produsul finit se caracterizează prin următoarele proprietăți:

 1. 14% din coajă este în coajă (comparativ cu 11% pentru alte specii de păsări);
 2. Greutatea specifică a proteinei este de 53%, iar conținutul de gălbenuș este de numai 32%;
 3. Într-un produs pe jumătate de kilogram există aproximativ 100 de grame de proteine ​​și 320 de grame de gălbenuș. Este important să înțelegeți că aceasta este o porțiune foarte decentă de substanțe nutritive incredibil de valoroase;

În țările europene, materialul de reproducere al struțului este în special solicitat în industria restaurantelor. Multe astfel de unități caută în mod constant ceva exotic și neobișnuit pentru vizitatorul mediu. Ouăle scrobite de la un produs similar sunt variante foarte creative, care pot satisface 10 persoane foame.

În plus față de restaurante, ouăle de struț sunt adesea cumpărate de consumatori pentru ocazii speciale, cum ar fi aniversarea unei nunți, ziua de naștere sau alt eveniment important. Poate fi folosit pentru prepararea de mâncăruri exotice și pentru decorarea meselor festive. În plus, oul poate deveni un suvenir și un cadou unic. Populația europeană cumpără masiv ouă uriașe de struț pentru sărbătorile de Paște. Ele sunt pictate și decorate în orice mod, ținând cont de trăsăturile culturale locale.

greutatea oului de struțCostul pe piața europeană începe de la 10 USD. Faptul este că un astfel de produs este considerat limpede și cel mai adesea este folosit nu pentru hrană, ci ca material de reproducere pentru restabilirea numărului de păsări. În Statele Unite ale Americii prețul începe de la 12,5 dolari, cu ouă de struții nandu și este disponibil pentru 10 dolari. În Republica Africa de Sud ele pot fi cumpărate doar pentru 4-5 USD.

Când struții încep să curgă

Perioada de maturitate sexuală femelele vin la vârsta de două ani. Atunci vor începe să transporte ouăle. Adesea, acest lucru se întâmplă la vârsta de 1,5 ani. Pentru a crește producția de ouă, mulți fermieri folosesc scoici nefertilizate. Femelele de struț Emu pot fi considerate mature numai la vârsta de 40 de luni, în timp ce păsările din Nandu sunt capabile să se reproducă după 2,5 ani.

Răspunsul la întrebarea: "cât de des iau struții ouăle?" Vor suna - foarte rar. Doar în toamnă și iarna, cu excepția femelelor din Cassouar, care pot fi transportate în luna august. Este important de menționat că numărul ouălor nu este determinat de sezon. Nu ar trebui să se aștepte ca, dacă în anul precedent Nandu a demolat 60 de ouă, atunci în acest lucru va amâna atât de mult. Important pentru eficacitatea condițiilor meteorologice de stabilire a ouălor (în dietă trebuie să fie prezente legume), precum și condițiile de detenție.

Ouă de stabilire are loc în fiecare zi. În cele din urmă, femeia se află în repaus și este stocată cu forțe noi. O pereche sănătoasă de struți reușește să economisească suficient material de reproducere cu fertilizare de peste 92%. La începutul sau sfârșitul sezonului, acesta poate fi nefertilizat.

Vinete de sex feminin durează aproximativ două luni. De exemplu, dacă o pasăre începe să transporte ouă în februarie, atunci cel mai probabil, ultimul descendent se va naște la sfârșitul lunii martie. În toamnă, feather-ul păstrează un ritm similar, astfel că proprietarii au un acces stabil la noi descendenți și la produse proaspete.

Oulul de struț se formează complet în două zile. În condiții bune de întreținere și alimentație corectă, cu o dietă echilibrată și disponibilitatea vitaminelor, femela va putea aduce până la 12-17 unități pe ciclu. După o pauză de 1-2 săptămâni, procedura se repetă din nou, și astfel de 2-4 ori. Ciclicitatea caracteristică nu a fost studiată până în prezent, de aceea păsările adesea aduc până la 27 de bucăți de produse din ouă.

Cât de multe ouă fac struții pentru sezon?

Ostrichul american adult este capabil să aducă 40-80 de ouă pe sezon. Astfel, ei pot cântări de la unu până la un kilogram și jumătate. Reprezentanții speciei Nandu aduc de la 15 la 40 de produse cu o coajă dense într-un cuib de o dimensiune mare. În acest caz, poate fi de 5-7 femele. Perioada de incubare nu durează mai mult de 1,5 luni.

Mărimea unui ou de struțOuarea de struți este reprezentată de el cu 11-20 unități. Pasărea realizează zidăria aproape în fiecare zi sau la fiecare trei zile. Carcasa embrionilor este foarte subțire și egală cu 1 milimetru. Pentru un ambreiaj obișnuit, o pasăre poate aduce până la 25 de bucăți.

Printre principalele avantaje ale ouălor de struț sunt:

 • prezența colesterolului;
 • prezența acizilor grași;
 • o cantitate mare de proteine ​​și gălbenuș;
 • prezența aminoacizilor polinesaturați;

Gălbenușul unui astfel de produs gigantic conține o cantitate semnificativă de colesterol, care ia un intermediar între o curcană sau o rață și o pasăre de guineea sau prepeliță. Din acest motiv, gălbenușul seamănă cu un pui. Este important de menționat că aminoacizii polinesaturați sunt de asemenea prezenți în ou, dar raportul lor este optim în comparație cu puiul. de asemenea ca parte din sunt prezente:

 • proteine;
 • grăsimi;
 • vitamine;
 • oligoelemente;

Prin urmare, pornind de la cele de mai sus, se poate afirma cu încredere că ouăle de struț sunt un produs uimitor, cu proprietăți dietetice și bogate în diferite compoziții de vitamine. Ea are un efect pozitiv asupra sistemelor musculare și cardiovasculare, în timp ce nu există contraindicații specifice, altele decât intoleranța individuală.

Înainte de preparare, produsul trebuie să fie verificat pentru prospețime, coace ușor. Dacă oul este răsfățat, după ce se scutură din coajă, lichidul va fi eliberat și masa va scădea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
African struț. Descriere. Unde locuieste?African struț. Descriere. Unde locuieste?
African struț - în cazul în care cea mai mare pasăre trăiește în lumeAfrican struț - în cazul în care cea mai mare pasăre trăiește în lume
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Modul de incubare a ouălor de pui, caracteristici ale procesuluiModul de incubare a ouălor de pui, caracteristici ale procesului
Goiter la păsări: boli și gâscăGoiter la păsări: boli și gâscă
Cât costă un ouă de struț și de struț în RusiaCât costă un ouă de struț și de struț în Rusia
Fereastră comestibilă: locurile de creștere, unde se colectează, se prelucreazăFereastră comestibilă: locurile de creștere, unde se colectează, se prelucrează
Pui de carne colorat. Descrierea rasei și caracteristicile conținutuluiPui de carne colorat. Descrierea rasei și caracteristicile conținutului
Descrierea rațelor rasei Agidel și a caracteristicilor acestoraDescrierea rațelor rasei Agidel și a caracteristicilor acestora
Ce animale trăiesc în stepi?Ce animale trăiesc în stepi?
» » Ouă de struț: greutatea ouălui de struț
© 2021 amigdas.com