amigdas.com

Coccidiozei la iepuri și găini: simptome și tratament

Conținutul iepurilorCoccidioza este cea mai frecventă boală care apare adesea la iepuri și găini. Agentul cauzal al bolii invazive este cel mai simplu parazit unicelular care penetrează organismul animalului în moduri diferite. Există mai multe soiuri de coccidie care provoacă dezvoltarea și răspândirea în continuare a coccidiozei.

Numai o singură infecție poate afecta ficatul și restul mucoasei intestinale. Animalul este diagnosticat cu forme hepatice și intestinale ale bolii. În cele mai multe cazuri, o celulă este afectată în stadiul inițial, iar restul celulelor este ulterior afectată. Cu acest curs patologic, boala devine focală. Paraziții sunt bine adaptați la diverși factori de mediu, astfel încât să nu distrugă dezinfectanții.

Cauzele infecției cu coccid

Coccidioza este cea mai mare pe scară largă boala în creșterea iepurilor. Animalele se pot infecta indiferent de sezon. Perioada de exacerbare este observată în primăvară și vară. Coccidiile care sunt în corpul animalului nu supraviețuiesc în stomacul uman. În zona de risc se încadrează iepurii, a căror vârstă nu depășește trei luni.

Purtătorii bolii sunt adulții care rareori au o perioadă de exacerbare. Infecția animalelor are loc prin apă, lapte și furaje, care conțin paraziți patogeni. Puii nou-născuți sunt infectați prin laptele matern. Bacteriile bolilor se găsesc în fecale, așa că trebuie să monitorizați igiena celulelor și să le împiedicați să intre în alimentație.

Coccidia poate fi transmisă de la o persoană bolnavă care nu a suferit o carantină după achiziție. Alte surse de infecție sunt muștele, rozătoarele, păsările, mâinile murdare la iepurele, inventarul murdar, pe care celulele le îndepărtează. Cursa acută a bolii și infestarea rapidă a altor persoane sunt observate cu încălcarea standardelor sanitar-veterinare. Există următoarele motive pentru răspândirea patogen bacterii:

 • iepurii nu sunt împărțiți după vârstă;
 • recoltarea celulelor este neregulată;
 • proiectul;
 • scădere bruscă a temperaturii;
 • umezeală în camera în care stau celulele;
 • Cauzele coccidiozeialimentare de calitate scăzută, introducerea ascuțită a alimentelor complementare noi;
 • normele sanitare și igienice privind hrana nu sunt respectate;
 • dieta neechilibrată (cantitatea minimă de nutrienți, vitamine și minerale);
 • utilizarea furajelor care conțin coccidibioză (tărâțe de grâu și de alfalfa, lapte praf și lapte praf);
 • hrănind un produs (cel mai mare pericol pentru suprasolicitarea proteinelor, care în decădere are proprietatea de a se acumula în organism).

Manifestări clinice ale bolii la iepuri

Durata perioadei de incubație nu depășește trei zile. Există cazuri când bacteriile au deja bacterii, dar nu se manifestă. Boala poate avea loc într-o formă ușoară, astfel încât sănătatea și viața animalului nu sunt amenințate. Coccidioza poate dăuna în condiții externe nefavorabile, când bacteriile își încep activitatea.

Ca rezultat, paraziții afectează intestinul și ficatul, iar boala se dezvoltă într-o formă severă. Iepurele au următoarele încălcare în organism:

 • alimentele sunt slab digerate (otrăvurile se formează în intestine, întregul organism este otrăvit);
 • coccidiozaPântecul unui iepure aprins și sagos;
 • lâna nu mai este strălucitoare;
 • iepurii încep să bea mai multe lichide (cu digestie perturbată);
 • scăderea apetitului și a greutății;
 • letargie, constipație și diaree.

Dacă crescătorii de iepuri nu acordă atenție tuturor simptomelor de coccidioză, atunci corpul animalului nu va putea să reziste atacului parazitilor. Celulele distruse ale ficatului și intestinelor nu sunt restaurate. Cu progresia formei intestinale de coccidioză, iepurii pot muri în decurs de 15 zile.

Înainte de moarte, animalul are convulsii, se prăbușesc brusc, își aruncă capul înapoi. Boala formei hepatice este considerată mai puțin periculoasă, în care iepurele are mai multe șanse să supraviețuiască. Acestea pot muri la o lună după infectare. Cu progresia simultană a celor două forme ale bolii, moartea animalului este mult mai rapidă.

Determinați cauza moarte va ajuta la autopsie. Când ficatul este afectat, pe acesta sunt mici pete albe care arată ca noduli și fire. În interiorul intestinului, există tumori similare mai mici. Înfrângerea ficatului conduce la proliferarea țesutului conjunctiv, îngroșarea și dilatarea ductului biliar. Odata cu progresia coccidiozei intestinale, indivizii dezvolta un lichid cu bule de gaz, iar membrana mucoasa a tractului gastro-intestinal se sparge.

Simptomele coccidiozei intestinale

Coccidiozei intestinaleIepurele, cu vârsta mai mică de trei luni, se confruntă adesea cu o formă acută de coccidioză intestinală. Ei au acolo balonare severă, diaree (adesea vara), constipație, lipsă de apetit, stingiere, scădere gravă în greutate. Un iepure mic poate atârnă un stomac, cădea brusc pe picioare, face mișcări de înot ale membrelor, apar convulsii.

Doar o mică parte din iepurii infectați au șanse să se recupereze și să supraviețuiască. Restul de persoane devin purtători de coccidioză. Dacă tratamentul nu este început la timp și cu întârziere mare, atunci animalul moare după 12-14 zile datorită epuizării severe.

Simptomele coccidiozei hepatice

Manifestările clinice ale coccidiozei hepatice sunt similare cu cele ale bolii intestinale. Singura diferență este severitatea și intensitatea simptomelor. Înfrângerea ficatului duce la apariția sindromului hepatic. K extern Caracteristicile includ icterul membranei mucoase - pleoapele, cavitatea bucală.

Durata bolii depinde de gravitatea cursului, o medie de una până la două luni. Absența tratamentului duce la moartea unui iepure. Medicul veterinar va putea diagnostica după o examinare completă. Ea ține cont de starea epizootică a indivizilor, semnele clinice, rezultatele testelor, disecția patologică anatomică.

Tratamentul coccidiozei la iepuri

Coccidioza este boala cea mai periculoasă, dar tratamentul la timp dă un rezultat bun. Sarcina principală este de a elimina toate deficiențele în conținutul și hrănirea animalului. Veterinarii prescriu folosirea medicamentelor sulfonamide.

Coccidioza la iepuri este tratată cu următoarele medicamente:

 1. Preparatul BaikoksBaykoks. Se adaugă la bolile de băut pentru tratamentul sau prevenirea de bază.
 2. sulfadimetoksin. Medicamentul este adăugat la furaj. Calculat pentru fiecare kilogram de greutate de iepure. Durata tratamentului - cel puțin 5 zile.
 3. furazolidon. Este un remediu eficient care este administrat la iepuri timp de 7-10 zile. Nu ucide toți paraziți, dar ajută corpul să lupte împotriva bolii.
 4. Ftalazol în combinație cu norsulfazola. Medicamentul este administrat timp de 5 zile. Apoi, faceți o scurtă pauză și repetați cursul tratamentului.

În timpul tratamentului, crescătorii trebuie să adauge o cantitate mare de vitamine la hrană. În dieta este introdus zer, lapte coaptă.

Coccidiozei la pui și găini

Coccidioza la pui se dezvoltă după infectarea alimentelor, a apei sau a echipamentelor. Păsările sunt susceptibile la următoarea bacterie - eimeria umbrei. Pentru determinarea în timp util a bolii, este necesar să se acorde atenție următoarelor aspecte simptome:

 • Coccidiozei la puii tratațilipsa totală de apetit;
 • penele subțire;
 • găinile ouătoare încetează să mai transporte ouă;
 • Substanța fecală conține impurități de sânge, spumă și are o consistență lichidă;
 • pasărea dobândește o nuanță albastră.

Dacă nu există tratament timp de patru zile, păsările mor. De aceea este important să determinați boala în timp și să începeți tratamentul. Terapia include consumul de diferite medicamente care afectează agentul patogen și conduc la moartea lor completă.

Tratamentul coccidiozei la pui și găini este posibil numai chimic medicamente. Se adaugă la băutori sau hrană. După penetrarea în stomac, medicamentele încetinesc dezvoltarea coccidiei și le distrug complet. Pentru durata tratamentului se recomandă evacuarea persoanelor infectate.

Instrucțiuni pentru utilizarea coccitoxului pentru pui

Este o soluție eficientă și eficientă pentru administrarea orală. Medicamentul și-a găsit aplicația largă în tratarea și prevenirea coccidiozei la păsările agricole - broilerii, reparații tinere, curcani, gâște și rațe.

Promovează în totalitate distrugerea coccidia și eumeriile, care parazitează în organism. Un ml de medicament conține torazuril 25 mg. Înainte de ao lua, trebuie să consultați un medic veterinar.

Pentru păsările agricole, preparatul se adaugă la bolul de băut. Dozare: 1 litru de medicament pe 1 tonă de apă potabilă. După două zile, acesta trebuie înlocuit și diluat din nou. Pasarile sunt lipite timp de 8 ore, doua zile la rand.

Dacă este diagnosticată o boală complexă și o formă gravă de patologie la păsări curs Terapia se repetă după patru zile. Medicamentul este produs în sticle de polimer de câte 100 ml fiecare. Termenul de valabilitate nu depășește trei ani de la data producerii. Păstrați medicamentul într-un loc întunecos, unde nu pătrunde soarele. Temperatura optimă este de la +5 la +25 grade Celsius.

Alte medicamente pentru tratamentul coccidiozei la păsări

O altă soluție nu mai puțin eficientă împotriva coccidiozei la găini este Koktsidiovit. Acesta poate fi utilizat pentru a trata persoanele tinere. Medicamentul conține clorhidrat de amprolium și un complex de vitamine. Toți se descurcă bine cu distrugerea agenților patogeni, opresc dezvoltarea lor și duc la moarte completă.

Dacă se întâlnesc primele simptome de coccidioză, crescătorii ar trebui să respecte următoarele schemă:

 1. hrănireprofilaxie. Instrucțiunile spun că pentru un kilogram de alimente pure adăugați 1,25 grame de droguri. Toți trebuie amestecați bine.
 2. Terapie intensivă. Într-un kilogram de hrană adăugați 2,5 grame de droguri. Înainte de hrănirea păsărilor, este necesară o amestecare amănunțită.

Alimentele și apa sunt date pentru o zi. A doua zi, este necesară înlocuirea obligatorie și pregătirea unei noi porțiuni.

Un alt grup de medicamente care tratează coccidioza la puii de găină este coccidiostatica. Acestea sunt medicamente eficiente care și-au găsit aplicația în tratamentul coccidiozei la păsările de curte. Medicamentul se adaugă pentru a alimenta pui și pui tineri. Când componenta principală a medicamentului intră în corpul unei păsări, ea contribuie la suprimare agenți patogeni infecțioși și moartea lor completă.

Cel mai eficient coccidiostatic:

 • Avateks;
 • Koktsisan;
 • Aviaks;
 • Madikos;
 • Nikarmiks.

În timpul dezvoltării coccidiozei, moartea celulelor epiteliale se observă la puii de găină. Bolile care cauzează infecții se dezvoltă și se înmulțește în intestin. Ca urmare a unui astfel de impact, integritatea și structura peretelui sunt încălcate. Tratamentul precoce conduce la dezvoltarea necrozei, perturbarea peristaltismului și absorbția principalelor componente din alimentație, lipsa nutrienților. Apare edemul la pui tineri. Coccidioza progresează adesea și se înrăutățește în sezonul cald sau în vremea ploioasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Micoplasmoza la câini: simptome și tratamentMicoplasmoza la câini: simptome și tratament
Broilerii strănut și strănut: ce să tratăm și ce să facem?Broilerii strănut și strănut: ce să tratăm și ce să facem?
Micoplasmoza la pisici: simptome și tratamentMicoplasmoza la pisici: simptome și tratament
Simptomele bolilor de pui, prevenirea și tratamentul acestoraSimptomele bolilor de pui, prevenirea și tratamentul acestora
Urechi de urechi la iepuri: simptome ale bolii, metode de tratamentUrechi de urechi la iepuri: simptome ale bolii, metode de tratament
Boala Newcastle la pui: cauze, semne, prevenireBoala Newcastle la pui: cauze, semne, prevenire
Principalele boli ale iepurilor, simptomele acestora și modalitățile de tratamentPrincipalele boli ale iepurilor, simptomele acestora și modalitățile de tratament
Boli ale iepurilor, simptomele și tratamentul acestoraBoli ale iepurilor, simptomele și tratamentul acestora
Mikksomatoz la iepuri: simptome și tratament la domiciliuMikksomatoz la iepuri: simptome și tratament la domiciliu
Caracteristicile cursului ultimei etape a cirozeiCaracteristicile cursului ultimei etape a cirozei
» » Coccidiozei la iepuri și găini: simptome și tratament
© 2021 amigdas.com