amigdas.com

Cum să scapi de șobolani în coopul de pui: cele mai bune căi

Cum să scapi de șobolaniPentru cei care țin păsări domestice, șobolanii sunt una dintre principalele probleme. Aceste animale mestec zidurile de pui de găină, ucid mici pui, dar cel mai rău lucru: suferă tot felul de infecții. O astfel de problemă poate fi așteptată de către orice ameliorator, așa că nu ar face rău să întrebați cum să scoateți șobolanii din coop.

Puteți să o faceți singur, fără a recurge la servicii special desemnate.

Împotriva șobolanilor din coșul de pui

Există două modalități principale de combatere a șobolanilor:

  • pentru a expulza;
  • să ucidă.

Vom analiza ce și cum în acest articol.

Una dintre căile populare de speriat - miros. Șobolanii au un miros foarte subtil, mai mult, ei, la fel ca și alți rozătoare, nu-i plac mirosul de lână în blană. Acest miros le provoacă teama și anticiparea pericolului, așa că atunci când miros acest miros, se grăbesc să părăsească locul cât mai curând posibil.

Metode populare de combatere a rozătoarelor

Diferite pui de găinăCel mai bun mod de a scăpa de probleme nu este să lăsați să se întâmple. Pentru aceasta, nu fi leneș când construiți o coopă de pui pentru a turna terenul în cocoașă pat de piatră zdrobită, amestecându-l preliminar cu sticlă spartă.

Acest remediu popular este mai bine toate previne penetrarea șobolanilor în coop. În plus, dacă puii trăiesc într-o clădire din lemn, este de dorit să acoperiți fundul pereților fier, pentru a preveni distrugerea rozătoarelor.

Dăunători ai coopuluiDacă proprietarul găinilor totuși a neglijat măsurile de precauție atunci când a construit o casă de găină și un șobolan ar putea intra în interior, va fi necesar să se folosească și alte metode de luptă. Acest lucru ar trebui să se facă imediat după descoperirea oricărei urme, altfel în loc de doi sau trei șobolani, titularul coșului de pui va trebui să facă față invaziei rozătoarelor.

O pisică a prins un șobolanO altă cale minunată de a lupta și de a scăpa de rozătoare este de a începe pisică.

Cu toate acestea, există o posibilitate ca o pisică să nu fie interesată de șobolani, ci de pui, deci există riscul de a combate rozătoarele.

De asemenea, puteți să împrăștiați pisica pisicii în jurul valorii de șobolani de șobolani, deoarece acest miros îi sperie pe rozătoare.

O metodă pentru controlul șobolanilorÎn vremurile vechi, oamenii au crezut cum să scape de șobolani în găină, așa că a existat deja o metodă cenușă de răspândire în casa de găină și în apropierea puțului de prădători cenușii. Din motive necunoscute, șobolani și șoareci urăsc cenușă de cenușă.

Lupta împotriva șobolanilor din carnea de găină poate fi organizată și cu ajutorul unor specialități plante. De obicei, pentru astfel de scopuri, se folosesc fasole, ceapă și, de asemenea, rozmarinul sălbatic. Rozătoarele sunt foarte înspăimântate de mirosul pe care aceste plante îl produc.

Proprietarul coopului de pui poate arunca șobolanul șobolanul scoici, mătură, cioara ochiului, antidotul aconit. Toate acestea sunt folosite pentru gătit otravă pentru rozătoare sub formă de momeli speciale.

Ultrasunete în lupta împotriva rozătoarelor

Ecograful de la șobolaniUlrazvuk - una dintre metodele moderne de combatere a șoarecilor, șobolanilor și a altor rozătoare. Dispozitivele moderne radiază undele ultrasunete, care afectează negativ șobolanii și încep să se panică. După cum spun producătorii dispozitivelor, aceste valuri ultrasonice nu pot face nimic oamenilor.

Există multe tipuri de substanțe de respingere a rozătoarelor, cumpărătorul poate alege la discreția sa diferite niveluri de putere de radiație.

Tipuri de valuri:

  1. ultrasunete
  2. electromagnetic

Cum să protejați coopul de pui de șobolaniUndele electromagnetice pot scoate coopul de pui de la șobolani o săptămână, cu toate acestea, ar trebui să existe o priză care să funcționeze din rețea.

Există și alte dispozitive, cum ar fi, de exemplu, lucrul la baterii, cu toate acestea, acestea nu vor ajuta prea mult, nu pot obține rezultatul dorit. Mai mult decât atât, dispozitivul de combatere a șobolanilor din carapacea ar trebui să funcționeze fără oprire. De asemenea, ar trebui să fie plasat într-un mod special.

Cel mai important lucru este să lași rozătoarele în mai multe moduri , deoarece ei pot merge nucă într-un spațiu închis, când pentru o lungă perioadă de timp vor acționa sunet neplăcut.

Capcane adezive

Capcane adeziveExistă un alt mod de a scăpa de șobolani în casa de găină, în timp ce nu dăunează păsărilor - asta capace de lipici. Pentru ei, există un lipici special care poate fi cumpărat în orice magazin. Se aplică la margini la bucăți mici de placaj.

În mijloc pune o bucată mică de brânză, pâine sau pesmet. Acest dispozitiv este instalat pe timp de noapte și într-un loc în care puiul nu poate ajunge.

Compoziția adezivului îl forțează să fie aplicată în mănuși foarte dense. Proprietarii coopurilor de pui lasă atât feedback pozitiv, cât și negativ despre această metodă. Mulți cred că un șobolan adult nu poate fi ținut pe loc cu adeziv, mai ales dacă este păstrat și se dovedește că este extrem de neplăcut să suporți o astfel de capcană chiar împreună cu animalele torturate.

Capcane cu momeli

Capcana cu momealaAceeași situație dificilă apare atunci când este posibil să prindeți un șobolan sau un șoarece mare într-o capcană cu o momeală fascinantă (de exemplu, brânză sau untură). Cum să scapi de șobolani în coopul de pui este sugerată de mulți umaniști care nu vor să ucidă animalele.

Procesul de prindere a dăunătorilor poate fi nesfârșit, în mișcare într-un cerc: au prins unul, l-au dus, animalul sa întors, a fost din nou prins și atât de nesfârșit. Dacă proprietarul unui coș de pui are o mulțime de răbdare și o iubire puternică pentru animale, el, desigur, poate folosi aceste metode.

Capcana pentru șoareci și șobolaniO cană, un pahar sau chiar un vas de flori este perfect ca o capcană a dăunătorilor. Pentru ca acest lucru să funcționeze, este necesar să fixați pe partea inferioară a rezervorului o mică bucată de momeală care publică atractiv parfum de animale.

Nava finisată este pusă cu susul în jos pe placă, după ce a fost pusă de margine. Dăunătorul va începe să alunece mâncare, să intre în interior, să împingă bordul, această structură va cădea și animalul va fi sub capacitate.

Șobolanii periculoși pentru păsăriDe asemenea, există o cale pentru cei care nu sunt prea leneși să lucreze la glorie pentru a scoate rozătoarele din habitatul puiilor pentru totdeauna. Pentru a face acest lucru, trebuie să săturați o groapă foarte adâncă. Ar trebui să fie de o asemenea mărime încât un tun mare, de exemplu, de sub lapte, să se încadreze în el și partea sa superioară să rămână deasupra solului.

După ce vasul a fost așezat acolo și așezat în așa fel, este necesar să faceți o gaură în peretele său (cu diametrul de aproximativ opt centimetri). Gaura trebuie să fie deasupra solului. În interiorul vasului este plasată o momeală care atrage aroma și închide capacul. Animalul va dori mâncare gustoasă, dar va intra în stropitoare, și nu vor mai exista șanse să iasă din ea.

Medicamente

Remediu pentru șobolani și șoareciPentru a elibera coopul de pui de la rozătoare, puteți profita de el special otrăvuri și medicamente. Specificitatea tuturor medicamentelor este diferită. Există acelea din care otravă începe să acționeze în câteva zile.

Destul de rozătoarele cred că remedia este inofensivă și o mănâncă. Cu toate acestea, ele nu sunt suficient de inteligente pentru a înțelege efectele drogurilor. Rezultatul unei asemenea hărțuiri este lipsa de oxigen, iar în căutarea aerului, animalele se grăbesc să iasă mai repede, lăsând coopul de pui. Există și medicamente, de la care dăunătorii mor foarte repede, sunt doar câteva minute. Pentru a face acest lucru, amestecați conținutul fiolei cu carne sau semințe.

Șobolani și șoareci în colacul de puiTrebuie să fii atent atunci când alegi o otravă și să iei una care nu dăunează păsărilor. De asemenea, există astfel de otrăvuri, în compoziția cărora există un element care nu permite cadavrelor de animale să putrezească. Acest lucru este, de asemenea, important, pentru că puteți proteja din mirosul neplacut și germenii înșiși și puii de găină.

Pentru a împiedica păsările să încerce otravă, este mai bine să le ascundeți într-o cutie special proiectată, în care mai întâi trebuie să faceți găuri în pereții opuși cu un diametru de aproximativ cinci centimetri. Acest lucru trebuie făcut, deoarece rozătoarele se tem foarte mult de spații închise, iar o gaură în perete îi va face să vadă că există o cale de ieșire. Ei mănâncă cu ușurință alimentele cu otravă, apoi mor. Puii, cu toate astea, pot sta pe cutie. Cu toate acestea, pericolul pentru animalele de companie rămâne în continuare: pisicile, de exemplu, pot mânca un șoarece otrăvit și, de asemenea, mor.

Cum să se ocupe de șobolani în colacul de puiDe asemenea, dăunătorii sunt nebuni în ceea ce privește făina și zahărul. Cei care au întâmpinat o astfel de problemă ca rozătoarele în casa de găină sunt oferite să-l amestece cu var (proporțiile ar trebui să fie aproximativ egale), și locul următor un vas umplut cu apă.

Această combinație este periculoasă pentru animale. Animalele rapide și fără durere mor de indigestie. Aceste facilități ar trebui să fie, de asemenea, amplasate suficient de departe de păsări, acest punct trebuie să fie gândit cu grijă.

Există numeroase opțiuni diferite pentru a trata șobolanii în cocoș, dar aici sunt enumerate toate cele mai de bază care au ajutat deja pe cineva. Toate aceste metode sunt excelente pentru a ajuta la eliminarea sau exterminarea rozătoarelor, fără a afecta păsările.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa scapi de mirosurile neplăcute din apartamentCum sa scapi de mirosurile neplăcute din apartament
Cum pot să scap de mirosul de tutun din apartament?Cum pot să scap de mirosul de tutun din apartament?
Cum să scapi de șobolani într-un hambar în diferite moduri?Cum să scapi de șobolani într-un hambar în diferite moduri?
De ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratamentDe ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratament
Cum pot să scap de porumbeii de pe balcon și de pervazul ferestreiCum pot să scap de porumbeii de pe balcon și de pervazul ferestrei
Cum să scapi de șobolani în găină?Cum să scapi de șobolani în găină?
Cum să obții un pahar de urină din pantofiCum să obții un pahar de urină din pantofi
Cum să prindă o nevăstuică, un dihor sau o margaretă într-o coș de puiCum să prindă o nevăstuică, un dihor sau o margaretă într-o coș de pui
Cum să scapi de șobolani în apartamente sau în ferme privateCum să scapi de șobolani în apartamente sau în ferme private
Cum să scapi de mirosul de urină pe canapea prin metode populareCum să scapi de mirosul de urină pe canapea prin metode populare
» » Cum să scapi de șobolani în coopul de pui: cele mai bune căi
© 2021 amigdas.com