amigdas.com

Alegerea uleiului pentru lanț cu lanț

Ulei pentru ferăstraie cu lanțChainsaw sunt aproape toți proprietarii de case private. Acesta este un instrument util pentru efectuarea lucrărilor pe teren. Este pur și simplu indispensabil în gospodărie, deci este adesea folosit în scopuri diferite. Un astfel de dispozitiv are nevoie de îngrijire corespunzătoare pentru a dura mai mult. O atenție deosebită trebuie acordată lanțului instrumentului și alegerii corecte a lubrifiantului. Care este utilizarea uleiului pentru lanțurile de ferăstraie cu lanț, cum să îl selectați?

Raport corect

Acest dispozitiv este utilizat în moduri diferite, în funcție de anotimp. Practic, cu ajutorul acestui instrument:

 • lemnul este recoltat;
 • tăiați ramurile pe copaci;
 • efectuați lucrări de construcție.

Lubrifiantul este consumat în același timp, cu un interval de 30-45 de minute, în condițiile încărcării maxime a ferăstrăului cu lanț.

O unealtă populară are un motor în doi sau patru timpi și două rezervoare. Unul dintre rezervoare este umplut cu benzină pentru a rula lanțul de ferăstrău, în celălalt, se toarnă ulei, care va lubrifia lanțul de ferăstrău al sculei. Rezervorul pentru benzină este de 2 ori mai mare decât în ​​cazul benzinei.

Ulei de benzină: sfaturi pentru utilizareExistă instrumente de producție internă și străină. În cazul modelelor interne, benzina A76 poate fi utilizată împreună cu un lubrifiant în raport cu combustibilul 1:25. Luați doar 4% din ulei, iar restul - benzină. Pentru instrumentele de import, este necesar să se utilizeze benzina A92 cu uleiuri de proprietate. Astfel de producători de lubrifianți de lanț sunt utilizați într-un raport de 1:40, care este de 2,5% lubrifiant. Aproape întotdeauna producătorii de scule indică raportul din instrucțiunile de utilizare. Toate proporțiile trebuie respectate cu strictețe, astfel încât amestecul de combustibil să fie pregătit corespunzător.

Pentru prepararea amestecului, se recomandă utilizarea unei seringi de unică folosință de 20 ml. Dacă utilizați o cantitate mare de ulei dintr-o dată, puteți utiliza scala de măsurare pe un flacon de grăsime. Se crede că în amestecul de combustibil este mult mai important raportul dintre petrol și benzină decât calitatea produsului. Unitatea va funcționa fiabil, dacă utilizați un produs de calitate și respectați proporțiile corecte.

Lanț de fierăstrău

Utilizarea unui lubrifiant depinde de timpul din an și de modul în care este folosit instrumentul. Specialiștii recomandă vara să folosească combustibil cu compoziție minerală. Soiurile sintetice și semi-sintetice sunt potrivite pentru sezonul rece.

Nu se recomandă utilizarea combustibilului uzat în circuit pentru a nu bloca sistemul de combustibil. Un astfel de produs poate, de asemenea, să ducă la deteriorarea gravă a dispozitivului.

Compoziția de calitate slabă va duce la defectarea uneltei. Când contactul pneului și elementele de ferăstrău nu apar, nu apare o scânteie, ceea ce duce la uzura prematură a pieselor mobile.

Reguli de selecție

Sfaturi pentru alegerea uleiului pentru ferăstraiele cu lanțPentru lubrifierea lanțului, trebuie să selectați adeziv. Un astfel de produs conține substanțe speciale în compoziția sa. Este în curs de funcționare a instrumentului funcționează bine cu lanțul. Dacă combustibilul este de bună calitate, lanțul va rămâne întotdeauna în poziție atunci când se rotește. Acest lucru o va ajuta să rămână în stare bună pentru o perioadă mai lungă de timp. Legătura lanțului cu suprafața metalică a lanțului (aderența) este foarte importantă. Acest lucru se datorează faptului că autobuzul se mișcă foarte rapid la autobuz. Un lubrifiant cu un indice de aderență redus ajută la eliberarea lanțului prin inerție, deoarece partea sa inferioară nu se lubrifiază.

Un criteriu foarte important al uleiului - densitatea combustibilului. Produsul lichid va fi consumat foarte repede. Este recomandabil să folosiți un lubrifiant pe bază de legume care să nu dăuneze mediului înconjurător. Un astfel de produs se va dezintegra în condiții naturale, fără să provoace vreun prejudiciu.

Varietățile și calitatea lubrifierii

Aproape toți producătorii de ferăstraie cu lanț produc lubrifianți pentru sculele lor. Gama lor este cea mai potrivită pentru lubrifierea în lanț, deci producătorii recomandă încercarea de a utiliza numai produse de marcă. Producătorii cei mai cunoscuți de uleiuri de aderență:

 • Srihl;
 • husqvarna;
 • Divinol;
 • RAVENOL;
 • Oregon.

Sfaturi pentru alegerea uleiului pentru ferăstraieChiar și în motoarele în doi timpi, ferăstraiele cu lanț pentru ferăstraie cu lanț sunt exigente.

Acest lucru se datorează particularității funcționării circuitului și utilizarea unui lubrifiant incorect duce la deteriorări grave. Există anumiți parametri prin care puteți determina calitatea combustibilului:

 • ulei de bază (mineral sau sintetic);
 • parametrii ecologici;
 • caracteristicile compoziției lubrifiante;
 • toxicitatea evacuării;
 • nivelul de formare a fumului și biodegradabilitatea;
 • arderea și uzura inelelor;
 • detergenții.

Un parametru important în lubrifierea lanțului este densitatea uleiului. Tipurile lichide vor fi consumate rapid. În condiții de temperatură scăzută este mai bine să utilizați combustibilul cu o temperatură scăzută de îngroșare pentru a preveni deteriorarea pompei de ulei.

De obicei, grăsimea trebuie să fie turnată într-un cilindru special până la gât și completat în timpul alimentării cu un amestec de combustibil. Dacă lubrifiantul nu este suficient, se poate termina mai repede în timpul funcționării lanțului decât benzina. Când se întâmplă acest lucru, lanțul începe să se supraîncălzească.

Dacă instrumentul este utilizat corect, raportul de ulei și benzină la siguranță este menținut, unitatea va dura o lungă perioadă de timp. Acesta va funcționa fără probleme și va deveni un instrument indispensabil pentru efectuarea multor tipuri de muncă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să porniți un lanț de ferăstrău: instrucțiunea pentru un "calm"Cum să porniți un lanț de ferăstrău: instrucțiunea pentru un "calm"
Chainsaw `calm `: avantaje, tipuri, sfaturi despre alegereChainsaw `calm `: avantaje, tipuri, sfaturi despre alegere
Sfaturi pentru alegerea lanțurilor de ferăstrău: caracteristici, modele de mărci diferiteSfaturi pentru alegerea lanțurilor de ferăstrău: caracteristici, modele de mărci diferite
Lanț pentru ferăstraie cu lanț: care este mai bineLanț pentru ferăstraie cu lanț: care este mai bine
Cum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile taleCum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile tale
Reparați defectele lanțului cu mâinile propriiReparați defectele lanțului cu mâinile proprii
Dispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile propriiDispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile proprii
Criterii de selectare a lanțului de lanț pentru ferăstraiele cu lanțCriterii de selectare a lanțului de lanț pentru ferăstraiele cu lanț
Reglarea carburatorului cu lanț și instrumente chinezeștiReglarea carburatorului cu lanț și instrumente chinezești
Caracteristicile partenerului cu lanț 350Caracteristicile partenerului cu lanț 350
» » Alegerea uleiului pentru lanț cu lanț
© 2021 amigdas.com