amigdas.com

Conținutul de pește neon acasă

Neon - un pește frumos și divers pentru reproducere într-un acvariuPeștii de pește sunt printre cele mai populare pești de acvariu. Creaturile genial și mic au câștigat de mult dragostea acariștilor. Neonii de pește ocupă un loc meritat printre gupieni, purtători de sabie și tetris. Acest nume a fost dat să pescuiască pentru nemulțumirea, compacta și, desigur, o colorare neobișnuită a neonului a corpului. Merită să aflați mai multe despre principalele tipuri de pește neon, precum și să studiați regulile de îngrijire și întreținere.

Un pic de istorie

Pestele de pește neonat sunt considerate curenți și râuri în țările din America de Sud. Acestea includ:

 • Peru;
 • Columbia;
 • Brazilia.

Pești trăiesc în ramurile râului Amazon de la Sao Paulo de Olivenza până la Iquitos, precum și în râul Putumayo și râul Purus până la Boca do Tapaoua. Astfel, gama de pește neon poate fi numită îndepărtată și misterioasă. Din acest motiv, istoria neonului în lumea acvariului este foarte tânără. Pentru prima dată, peștele neon din râul Putumayo a fost descoperit de cetățeanul francez Auguste Rabo în 1935.

Descoperitorul a fost lovit de frumusețea acestor creaturi și a decis să aducă mai multe dintre ele în SUA și în Europa veche. Un an mai târziu o nouă specie a fost descrisă în detaliu de ihtiologul american S. Myers.

Neonii sunt din America, dar au fost crescuți într-un mediu artificial pentru prima dată în GermaniaAl doilea loc de naștere al peștilor de neon poate fi numit Germania, deoarece numai specialiștii germani a reușit să reproducă aceste pești în condiții artificiale. Apoi a fost o senzație, deoarece nici în SUA, nici în Franța nu a reușit cineva să reproducă pește în condiții artificiale. Succesul specialiștilor germani în creșterea neonului a fost explicat prin prezența apei moi bune în Germania, care este foarte potrivită pentru pești.

Descrierea peștilor neonului

Peste de acvariu neon - foarte mic si rapid de pește. În condițiile acvariului, lungimea masculului poate ajunge la 3 cm, iar lungimea femelei este puțin mai mare - 3,5 cm.

În prezent, știința cunoaște mai multe tipuri diferite, care diferă în funcție de culoare. Dar toate aceste specii au o caracteristică comună: de-a lungul întregului corp, banda neonului trece prin întregul pește, ceea ce conferă indivizilor o strălucire care este unică pentru ei.

În ceea ce privește comportamentul, neonii sunt considerați pașnici, școlarizați și pești foarte rapizi. Aceste creaturi se vor simți minunate în acvariu într-un grup mare. De aceea, acvariul ar trebui să fie foarte spațios. Prietenii și asistenții neonului - coridoarele sau somnul ciocănit, care nu interferează cu neonul și supraveghează pământul pur de acvariu.

Principalele tipuri de pește neon

Până în prezent, putem distinge următoarele tipuri de pește neon:

 • Neon albastru sau obișnuit. Neonul albastru este considerat cel mai popular printre toate speciile. Neonul albastru are o culoare strălucitoare neobișnuită. Prin întregul corp, trec printr-o bandă de culoare turcoaz-albastră. În partea de jos a corpului de neon albastru există o culoare roșie bogată. Partea din spate a peștilor este o nuanță brună-brună. Toate aripioarele neonului albastru sunt transparente. Acești indivizi diferă de frații lor într-un corp lung și alungit. Femela neonului albastru crește la 4 cm, iar masculul - până la 3,5 cm.
 • Neonii albastri se disting printr-un corp lung și subțireNeon albastru. Progenitorii acestei specii de pești sunt neon albastru și roșu. Principala diferență dintre indivizi este prezența unui corp lung. În mijlocul întregului corp este o bandă de neon. Mărimea peștilor ajunge la 4 cm.
 • Neon roșu. Aceste persoane trăiesc în mod natural în apele râurilor Orinoco și Rio Negro. Peștii sunt foarte asemănători neonului albastru, există doar diferențe minore de culoare. De-a lungul întregului corp au două linii solide de neon roșu și albastru. Dimensiunea acestor pești ajunge la 5,5 cm în lungime.
 • Neon verde. Partea din spate a peștilor este verde. Prin întregul corp există o linie verde de culoare închisă, în care există o bandă turcoaz-albastră. Mărimea peștilor poate ajunge la 3,5 cm.
 • Neon neagră. Acești indivizi se disting printr-un corp lung și ușor aplatizat. Prin întregul corp trece două benzi. Unul dintre ele este îngust și argintiu, iar celălalt este negru și lat.
 • Neonul de Aur. Această specie este considerată cea mai mică dintre toate peștii neonului. Dimensiunea maximă a persoanelor atinge numai 1,5 cm lungime. Pe corp există o bandă de aur.
 • Diamond sau diamant neon. Acești indivizi nu au nici o bandă pe corpul lor deloc. Aceste pești au o culoare deschisă și o coadă de nuanță roșiatică. Dimensiunea persoanelor poate ajunge la 3 cm.
 • Voile neon - are aripioare frumoase și se prețuiește mai mult decât alteleNeonul Veil. Această specie este considerată foarte rară și costisitoare. Principala caracteristică distinctivă este forma voalului aripioarelor. Lungimea persoanelor atinge 4 cm. Costul acestei specii este de aproximativ 6 dolari pe bucată.
 • Portocaliu sau portocaliu neon. Această specie este considerată cea mai rară. Treceți peștele neon cu felia de portocală. Persoanele fizice fac obiectul vânării unei lumi delicioase pentru acvariul gastronomic.

Neon: întreținere și îngrijire la domiciliu

Pescuitul de pești de acvariu necesită aerare obligatorie. Temperatura apei din acvariu trebuie să fie de 20-22 grade. Schimbarea zilnică a apei, în același timp, ar trebui să fie de 1/10 din volumul total. Apa din acvariu trebuie sa fie la un nivel de pana la 10 cm.

Când puiul începe să înoate, trebuie să fie hrăniți frecvent și în porții. Pentru inceput se recomanda utilizarea furajelor speciale pentru pestii de acvariu tineri. Astfel de alimente pot fi achiziționate în aproape orice magazin de animale de companie. Numele unor furaje pentru pești tineri:

 • TETRA MIN Baby;
 • TETRA MIN Junior;
 • SERA MICROGRAN.

De asemenea, puteți utiliza ca feed pentru:

 • Gălbenuș de ou gătit fiert;
 • rotiferelor;
 • Ciliate.

De asemenea, este necesar să se acorde o atenție corespunzătoare iluminării acvariului. Cresterea, ar trebui sa creasca treptat. Lumina obișnuită poate fi utilizată numai după ce "se așează pe picioare", adică o lună după naștere. Dacă această condiție nu este îndeplinită, prăjina poate pierde pur și simplu orientarea.

Unele sfaturi utile pentru îngrijirea și întreținerea neonului:

 • Poți să hrănești neonul ca o mâncare gata pregătită și să o pregătești singurCel mai bine este să nu adăpați pești adulți mai des decât o dată pe zi, precum și să le aranjați în mod regulat pentru zilele de descărcare (o dată pe săptămână). Aceasta va întări sănătatea neonului.
 • Efectuând o locuință pentru pești, este mai bine să folosiți tonuri întunecate ale solului și ale fundalului.
 • Dacă culoarea începe să devină palidă, atunci aceasta indică o stare proastă de sănătate sau stres în neon. Corpul poate disparea in intregime.
 • Preparatele acvatice care conțin cupru trebuie utilizate cu mare grijă, deoarece neonii de cupru nu tolerează.

Pesti pe neon: reproducere acasa

Trebuie remarcat imediat că reproducerea și reproducerea peștilor de acvariu neon nu este deosebit de dificilă. Cel puțin, nu sunt necesare condiții speciale complicate sau injecții hormonale pentru reproducere.

Diferențele sexuale la pești sunt după cum urmează:

 • Așa cum am menționat deja, bărbatul este mai mic decât femelele cu aproximativ 0,5 cm. Corpul lor este mai subțire decât femelele. Fascicul de neon pe o parte clară și uniformă fără nici o convoluție.
 • Însuși va fi mai mare decât bărbatul. Corpul ei este plin și plictisitor. Banda neonală laterală se înclină în mijlocul corpului.

Pentru reproducerea cu succes neon necesită condiții confortabileMaturitatea sexuală în pește are loc în perioada de la 6 la 9 luni. Pentru reproducerea și reproducerea reușită, părinții sunt păstrați inițial în condiții confortabile. Conținutul confortabil ar trebui să fie, în primul rând, în prezența unei case largi de acvariu. De asemenea, atunci când hrăniți, hrănirea trebuie variată. De asemenea, este necesar să se respecte parametrii confortabili ai apei în acvariu.

Înainte de reproducere conținutul de femele și masculi ar trebui să fie separat. Pentru a hrăni peștele, cu acest lucru, aveți nevoie de alimente vii din belșug în timpul semilunii. Dacă conținutul este separat, temperatura apei din acvariu trebuie să fie de 19 grade. Experții spun că cei mai buni producători sunt acei indivizi, a căror vârstă este de 10-12 luni.

De ce sunt bolnavi?

Pestii de acvariu neon pot dezvolta aproape orice boala infectioasa si non-contagioasa. Fiind încă mici, peștele nu face față stresului. Motivul pentru acest stres este adesea "vecinii răi" care conduc neon. Cauza bolii poate fi parametrii de apă incomod sau lipsa unui stil de viață gregar. În plus, neonul poate dezvolta plafoforoză - o boală inerentă numai la speciile de neon. Când se infectează pe corp, peștii apar în pește, dungile albastru și roșu se estompează. Această boală este considerată aproape incurabilă.

Fapte interesante

Istoria descoperirii acestor pești de către europeni este foarte interesantăDupă cum am menționat mai devreme, peștele de neon a fost descoperit pentru prima dată de cetățeanul francez Auguste Rabot. Era un om de afaceri elegant care căuta aur în tropicele Amazonului. În același timp, am lucrat cu specii exotice de fluturi și orhidee colectate pentru vânzare ulterioară. Cu toate acestea, toată lumea știe că lăcomia și lăcomia nu conduc pe nimeni la bine. Rabo nu a fost o excepție.

Odată ce a mers la pădurea tropicală a Amazonului și a luat infecția - o febră tropicală. A fost vindecat de aborigani. Într-una dintre colibele indiene, el a observat neonul, cine înota în potul artizanal. În acel moment, avea ideea de a plăti pe acești pești.

A transportat specimenele în Statele Unite. Cea mai mare parte a peștelui a trimis-o în Germania, iar restul a fost vândut lui William Innesi - un cunoscător al peștilor tropicali. Dar acest lucru a fost făcut în scopul plângerii sale, deoarece Innes a fost editorul revistei acvariu, în care a fost publicat în curând un articol despre Rabot.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Conținutul frumos de conținut chrome și deducereaConținutul frumos de conținut chrome și deducerea
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Boli ale peștilor de acvariu: soiuri și tratamentBoli ale peștilor de acvariu: soiuri și tratament
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Pescuit excelent pe râul KubanPescuit excelent pe râul Kuban
Oka și alte rezervoare atractive pentru pescuit în regiunea RyazanOka și alte rezervoare atractive pentru pescuit în regiunea Ryazan
Pescuitul în regiunea Nizhny Novgorod: rezervoare populare de apăPescuitul în regiunea Nizhny Novgorod: rezervoare populare de apă
» » Conținutul de pește neon acasă
© 2021 amigdas.com