amigdas.com

Canary: câte canari trăiesc, pasăre

Durata de viață a canaruluiCanarul domestic este un subspeci al unui finch din Insulele Canare. Păsările se găsesc în Insulele Canare, Azore și Insula Madeira. Au trecut mai mult de secole de V de când omul a îmblânzit o pasăre. Ca urmare a selecției, aparatul de voce sa schimbat în finch. Cântarea unui canar domestic este diferită de cântarea speciilor sălbatice.

Canary: întreținerea și îngrijirea la domiciliu

Soiuri de canari

În cele mai multe cazuri, canari galbeni sunt plantați ca animale de companie. Dar asta nu înseamnă că penele păsărilor au doar culoarea galbenă. Există trei tipuri principale de canari casnici.

Canare colorate. Culorile colorate colorate au variat: galben, roșu, verde, gri, alb, pătate. Caarelele grele sunt deosebit de remarcabile, ele se nasc atunci când se combină o rocă verde și galbenă. Ca urmare a trecerii, culoarea păsărilor variază de la negru mat în argint. Red Canary este cel mai atrăgătoare, o astfel de culoare este rar găsit în natură. Canarele colorate au o gamă largă de culori, numele lor obișnuit este arlechinul.

Canare decorative. Caracteristicile deosebite ale păsărilor sunt formele de penaj și corpuri neobișnuite. Numele anumitor rase de canari decorative vorbesc de la sine, de exemplu, cu buclat și cocoș.

cântăreți. Canare de toate tipurile cântă. Cântăreții au suprasolicitări frumoase în melodii, vocile lor sunt mai muzicale. Păsările sălbatice sunt în mod tradițional considerate cei mai buni cântăreți. Kenarovodov deosebește în special indivizii verzi și galbeni. Păsările roșii sunt spectaculoase, dar vocile lor nu mângâie urechile. Cele mai variate, fără nuanțe de căprioară în pene, cântă în mod remarcabil. Efectuează arii numai de sex masculin. Pasărea cântă pe parcursul întregului an, excepția este timpul de alăptare. Cea mai remarcabilă performanță este în februarie-martie, când perioada de căsătorie este în desfășurare. Femela doar cântă: pe scurt, rar, mai puțin melodios. Grijă pentru canari de orice fel este același. Condițiile animalului de companie ar trebui să fie cunoscute tuturor celor care au decis să aibă o pasăre.

Întreținere și îngrijire

Reproducerea canariilorCanarele sunt repede îmblânzite, încrezatoare, supuse educației. Ușor de obișnuit cu proprietarul, cu condiții confortabile de reproducere a conținutului fără probleme.

Dimensiunea cuștii pentru canar: Lungime 35 cm, cu o lățime de 22 cm, înălțimea de 29 cm, distanța nu trebuie să depășească 1,5 bari din colivie poate vedea alt cap de împingere între bare și a obține blocat ... Ușa laterală, din oțel inoxidabil cu fund dublu, este o caracteristică a unei celule bune. Partea dublă vă va permite să curățați cu ușurință cuștile, să schimbați nisipul și să facilitați dezinfecția necesară.

Locul în care se află colivia trebuie să fie bine luminat: un unghi închis nu se potrivește, lumina directă a soarelui este, de asemenea, inacceptabilă. În cușcă este necesar să instalați o grămadă rotundă de 1,5 cm grosime. Perlițele cu o suprafață aspră sunt cele mai potrivite. Acestea sunt instalate la o distanță atât de mare una de cealaltă, încât pasărea sări de la coadă până la cochilie la mărirea aripilor.

Curățarea cuștilor necesită o abordare atentă. Întregul conținut al cuștii: un palet, hrana pentru animale, cuiburi, boluri de băut, curățați cel puțin 2 ori pe săptămână, turnând apă fiartă de mai multe ori. Următoarea etapă este tratarea cu o soluție dezinfectantă, de exemplu, perfuzarea de mușețel sau o soluție de permanganat de potasiu. După tratarea cu soluție, se usucă. Tava este acoperită cu hârtie albă, este schimbată la fiecare 2-3 zile. Nisipul curat, râu și uscat este, de asemenea, aplicabil ca așternut.

Jgheaburile de alimentare sunt cele mai convenabile dacă sunt articulate și extinse. Nu este practic să puneți un alimentator pe fundul cuștii, deoarece păsările împrăștie furaje. Încărcătoarele cu balamale permit păsării să mănânce într-o poziție convenabilă, iar proprietarul să curețe mai puțin.

Canarele adoră procedurile de apă. Băile sunt bune pentru păsări. Apa curata pielea si intareste penele. Pentru înot, aveți nevoie de un recipient special și de apă la temperatura camerei. Containerul cu apă nu poate fi lăsat în cușcă pentru mult timp, după scăldat recipientul este îndepărtat. Băile trebuie spălate zilnic. La o lună după naștere, animalul de companie este gata să se familiarizeze cu procedurile de apă. În mod obișnuit, păsările se scufundă treptat. Cu cât procesul începe mai devreme, cu atât mai bine. De fapt, animalul va fi eliberat de teama inainte de apa.

În cușcă se pune vasul de băut, se umple cu apă la temperatura camerei. Material de băutori-porțelan, sticlă. Un bol de băut este instalat între barele din cușcă în orice loc convenabil pentru pasăre.

Bird este util pentru a organiza plimbări cu zbor în jurul camerei. Este necesar să se respecte o serie de condiții de siguranță.

 • închideți toate ușile și ferestrele;
 • îndepărtați obiectele fierbinți și ascuțite
 • eliminați de la sediul animalelor de companie.

Atunci când creați condiții confortabile pentru o pasăre, trebuie să vă gândiți la iluminarea bună și la o lumină de zi lungă. În timpul iernii, iluminarea suplimentară poate fi asigurată prin instalarea unei lămpi lângă cușcă. Pasarile se trezesc la rasaritul soarelui, asa ca pentru noaptea vara, cusca este acoperita cu o carpa. Această măsură va permite proprietarului animalelor de companie să doarmă puțin mai mult.

hrănire

În sălbăticie, finchinul canarian, urmând instincte, se hrănește în proporțiile corecte cu verdele, boabele, insectele. Condițiile de detenție la domiciliu obligă proprietarul păsării să aibă grijă de o dietă echilibrată.

 • Cum puteți hrăni canarieniiEste nevoie de o hrană specială pentru canari și este imposibil să se înlocuiască cu alimente pentru alte specii de păsări (de exemplu, papagali).
 • Perioada de hrănire și moluarea prin păsări vor ajuta hrana specializată.
 • Se recomandă adăugarea de semințe de floarea-soarelui, boabe zdrobite de hrisca, în amestecuri gata preparate.
 • Păsările au nevoie de o pupa moale, de aceea 2 ori pe săptămână păsării îi este dat un ou fiert sau brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi.
 • Verzii fac o varietate utilă în meniul animalelor de companie cu aripi. În timpul verii, frunzele de păpădie, plante tinere, sorrel, salată se vor potrivi. În sezonul toamnă-iarnă pasărea este dispusă să mănânce morcovi, ardei grași, mere.
 • Ca un pansament de vârf, se recomandă să dea animalului de companie un nisip mare de râu. Nisipul, înainte de a fi pus într-o cușcă, este dezinfectat. Este suficient ca nisipul să se fierbe de mai multe ori cu apă fiartă.
 • Calciul poate oferi o pasăre dându-i o cretă sau o coajă de ou măcinată. Este convenabil să atârna creta pe un cârlig.
 • Carbunele este necesar pentru pasăre ca medicament. Cărbunele farmaceutic este destul de potrivit.
 • Pentru hrănire, separați un alimentator, schimbați conținutul cel puțin o dată pe săptămână.
 • Obezitatea este o problemă gravă chiar și pentru astfel de păsări în mișcare. Un animal de companie are nevoie de două linguri de alimente de bază pe zi. Pentru a evita problemele, este necesar să respectați cu strictețe rata zilnică atunci când hrăniți cerealele.

reproducere

Cum trăiesc canarii?După selectarea unei perechi, este instalat un soclu special. Apoi, păsările sunt furnizate cu material pentru așternutul moale: fân, paie mică, mușchi uscat, cârpă de bumbac în bucăți. Când animalele de companie pregătesc un pat de cuib, sunt plasate sub el frunze uscate de mușețel sau pungi de filtru. Efectul antibacterian al mușețelului va salva păsările de la paraziți.

Primul ou al femelei va fi demolat 10-12 zile după actul sexual. Al doilea cuplu are loc în fiecare zi, de obicei un cuplu apare până la 5 ouă. După apariția primului ou, acesta este înlocuit cu unul din lemn. Deci, faceți cu fiecare testicul următor până la sfârșit. Când femelele plasează ultimul ou, toate cele luate anterior sunt returnate în cuib. Dacă ouăle nu înlocuiesc puii vor apărea în zile diferite, ceea ce va duce la pericolul de deces al celor mai tineri.

Ouă pentru a asculta de la cuib ar trebui să fie o lingură, nu mâinile, astfel încât să nu zdrobească. Păstrați într-o cutie cu un așternut moale. Femelele încorporează ouă timp de două săptămâni. Păsările încep să-și hrănească puștiul într-o zi, alții, în special părinții îngrijiți, în câteva ore.

Hrănirea pentru pui în primele zile constă într-un ou fiert, tămâiat în formă fină și amestecat cu pâini prăjite albe. Dupa 3-4 zile in dieta adaugati terciul. Terciul este gătit din orez și mei în lapte cu adăugarea de ouă. Păstrați alimentele în frigider.

Porridge este ușor de făcut:

 • se fierbe un pahar de apă;
 • se toarnă într-un pahar o linguriță de cereale și se fierbe până se fierbe;
 • în crupa fiartă se adaugă 150 gr. lapte;
 • după lapte de fierbere adăugați 3 lingurițe de cereale și bucătar;
 • în sare de brânză gătită și se toarnă în ea un ou.

Odată cu creșterea puilor, volumul furajelor pregătite crește.

Condiții pentru canariO săptămână mai târziu, canarul intră în grija puilor. În a 8-a zi puii își deschid ochii, pe cei doisprezece pui pe care încearcă să le scoată din cuib. Apoi grija pentru copii este luată complet de kenar, deoarece femeia trebuie să se pregătească pentru următorul ambreiaj și incubarea ouălor.

După capacitatea stabilită de a zbura, puii sunt împrejmuiți de părinți de grătar. În acest caz, femelele și masculii vor hrăni animalele tinere prin bare. Nevoia de separare se datorează faptului că, în timp ce rămân împreună, adulții înțepesc copiii. În două săptămâni puii sunt complet independenți: pot zbura și pot mânca un amestec de boabe. Kenarii sunt plantați într-o cușcă, femelele în altă parte și transferate într-un regim alimentar normal.

În trei săptămâni Kenar încearcă să cânte. Cântecele tinerilor nu sunt la fel de frumoase ca cele de păsări adulte, dar ne permit să separăm bărbații de femele. Femelele nu cântă.

Una dintre căile de reproducere este menținerea unui bărbat cu două femele. Această opțiune creează o sarcină serioasă femeilor. Înmulțirea în perechi dă un pui mai sănătos și este mai ușor tolerată de păsări.

Canarele de culoare sunt crescute, precum și cântăreți, dar ele necesită mai multă atenție. Ar trebui acordată atenție selecției persoanelor pentru împerechere. De exemplu, două păsări roșii intens colorate vor da un pui slab cu pene rare. Dimpotrivă, de la persoane cu o culoare palidă, se naște pui sănătoși cu o culoare strălucitoare și un aspect frumos.

Este permisă trecerea unui individ palid și colorat, indiferent cine are o culoare mai intensă la femeie sau mascul. O parte din pui va lua datele de tatăl, o parte - datele de mamă, există o probabilitate de naștere a puii inferioare.

Timpul vieții

Durata medie de viață a canarului este de aproximativ 10 ani, cu păsări de bună îngrijire supraviețuiesc la 15 ani. O bună îngrijire include:

 • Cuști pentru canarifuraje, furnizate cu vitamine;
 • întotdeauna o celulă curată;
 • nu schițe.

Canarele sunt păsări frumoase care își îmbunătățesc abilitățile de cântat toată viața. Păsările sunt capabile să aducă bucurie ca animale de companie, să trăiască cu sufletul proprietarului sufletului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce visează păsările? Ceea ce Birdul ne cântă într-un visDe ce visează păsările? Ceea ce Birdul ne cântă într-un vis
Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?
Penguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiescPenguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiesc
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Parrot Cockatoo: o pasăre frumoasă, prieten și prietenParrot Cockatoo: o pasăre frumoasă, prieten și prieten
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Parakeet sau papagal pasăreParakeet sau papagal pasăre
Care pasăre este oul albastruCare pasăre este oul albastru
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
» » Canary: câte canari trăiesc, pasăre
© 2021 amigdas.com