amigdas.com

Eliminarea plăcii dentare la domiciliu: metode și recomandări

Caracteristicile eliminării plăcii la domiciliuOrice persoană poate uneori să observe pe smaltul dintelui mici insulițe întunecate. Nu este altceva decât originea tartrului, care duce ulterior la îngălbenirea extensivă a incisivilor și la formarea cariilor. Puteți lupta cu probleme cu ajutorul dispozitivelor dentare speciale. Într-o fază incipientă este posibilă oprirea problemei la domiciliu.

Îndepărtarea plăcii: cauze ale problemei

Cauzele formării plăcii dentareChiar și cu periajul profund al dinților, se poate produce pigmentarea nedorită pe suprafața smalțului. Nimic nu va ajuta la oprirea procesului dacă nu respectați condiția pentru obținerea unei bune igiene orale.

Există mai multe motive care duc la apariția unui defect pe email. Cine este în pericol?

 • Ventilatoare de ceai sau cafea puternice. Fanii acestor băuturi pot observa o schimbare activă a culorii smalțului. Efectul va fi intensificat dacă cineva nu renunță la "pasiunea" sau reduce cantitatea de consum.
 • Persoanele cu smalț slab sau cu microcicluri pe suprafața dinților. Chiar și în cazul deteriorării microscopice, reziduurile alimentare pot fi înfundate. Clătirea și curățarea regulată nu pot elimina complet toate miezurile. La acești pacienți există o schimbare inegală în smalțul dinților.
 • Fumătorii. În principiu, acest grup este marcat nu numai de placa urâtă, ci și de depunerea activă a tartrului. Motivul pentru aceasta este prezența substanțelor de rășină în produsele din tutun, care se consumă literalmente în smalt.

Remedii interne pentru controlul plăcii

Acasă remedii pentru a face cu placa pe dințiEste important să înțelegeți că expunerea excesivă la smaltul dinților poate provoca o deteriorare gravă a acestuia. Prin urmare, folosind metoda de acasă pentru a face față unui defect, merită să ne amintim această nuanță. Din ajutorul profesioniștilor, oamenilor pot refuza din diverse motive. Unii suferă din cauza lipsei de timp, pentru că nu puteți scăpa de raid la prima vizită. Experții examinează mai întâi cavitatea și determină starea dinților.

Nu trebuie să uităm de costul procedurii, uneori situația financiară nu vă permite să obțineți ajutor într-un birou privat. Această situație forțează oamenilor să intre în motoarele de căutare interogarea cum să elimine placa dentară acasă.

Paste profesionale speciale

Utilizarea de dinți de albire pentru combaterea plăciiStomatologia folosește formulări specifice, din care se observă o serie de substanțe abrazive. Datorită prezenței lor, unele dintre punctele întunecate din smalț sunt eliminate.

Ar trebui să se înțeleagă că este imposibil să se lupte cu calculul dentar sau cu o pigmentare defectuoasă pronunțată cu ajutorul unei pastă de dinți. Problema este eliminată la pacienții care se află într-un stadiu incipient de dezvoltare.

Înlăturarea completă are loc dacă există o acoperire negru și galbenă pe smalț. Efectul se realizează datorită slăbirii florei microbiene componente abrazive active în compoziția pastei. Se remarcă faptul că, cu aplicarea corespunzătoare, plăcile lasă pe dinți.

Dacă există un film întunecat, atunci ar trebui să acordați preferință unei periuțe de dinți cu o perie rigidă. Profesioniștii vorbesc bine despre pastele profesionale Lakalyut White și White Plus.

Ajutați-l să coaceți sifon în luptă cu o placă întunecată

Metoda de utilizare a bicarbonatului de sodiu pentru îndepărtarea plăciiPiatra dentară, mai precis, forma sa inițială sub formă de întunecare pe smalț, este ușor de îndepărtat cu ajutorul unei sode simple. Este important să înțelegeți că dinții nu pot fi frecați prea mult, există riscul de a le deteriora suprafața.

Pentru a elimina placa, aplicați o mică soluție de sifon la o perie umedă curată și manipula cu grijă cavitatea orală. În 5 minute, trebuie să vă spălați dinții fără a face o mișcare bruscă ascuțită.

La sfârșitul tratamentului, se recomandă ca dinții să fie igienici folosind o pastă care conține granule de albire. Dacă dinții pacienților nu sunt foarte sensibili, atunci este posibil umeziti sifonul cu suc de lamaie.

Rezultatele bune sunt notate dacă utilizați o perie electrică și în mod regulat utilizarea atei dentare. Merită preferința firmelor care au fost deja angajate în aceste produse.

Carbon activat

Îndepărtarea plăcii dentare este posibilă cu ajutorul unor comprimate familiare din copilărie necostisitoare. Pentru a îndepărta întunericul, trebuie să mănânci cărbunele la consistența pulberii fine și să-l aplici pe perie. După ce ați curățat dinții timp de câteva minute, ar trebui să clătiți bine gura. Este de dorit să combinați o astfel de curățare cu utilizarea de pastă de dinți albă.

Alte modalități de a face față raidului întunecat

Utilizarea decocturilor și infuziilor de ierburi pentru combaterea plăcii pe dințiPotrivit medicilor stomatologi, există o condiție importantă pentru prevenire, discutată în articolul problemei. Pentru a face placa formata din dinti mai putin activ, dupa fiecare masa merita folosita guma de mestecat cu granule de curatare.

Boala gingiei afectează în mod negativ starea dinților, astfel încât nu va mai fi necesară spălarea regulată a cavității bucale. Efectul terapeutic asupra gingiilor decocții cu infuzii de plante sau de plante. Apropo, în ciuda faptului că sfecla are o culoare pronunțată, supa cu această legumă ajută la îndepărtarea peliculei întunecate din dinți.

Curățarea spațiului dintre dinți

Ață dentară pentru curățarea spațiului dintre dințiÎntre dinți este necesară înlăturarea regulată a resturilor alimentare, altfel există riscul unor probleme serioase cu gingiile. Iar probabilitatea formării cariilor crește de mai multe ori. În plus față de particulele de produse consumate, pot exista multe bacterii și saliva în cavitatea bucală. Pentru a evita problemele, pacienții sunt sfătuiți să cumpere dentară dentară de calitate. Acest produs este ușor de găsit în orice farmacie. Este foarte usor de aplicat produsul, dupa cateva sesiuni de curatare, pacientul va incepe sa efectueze rapid si eficient operatiunile de curatare.

Unii oameni au o caracteristică: dinții lor sunt prea apropiați unul de celălalt. În această situație, merită să cumpărați un fir diferit structură plat sau înlocuiți-o cu o seringă de apă.

Marci populare de ață dentară, care permit curățarea calitativă a cavității bucale:

 • o linie de produse pentru îngrijirea orală și dentară din Lakalyut;
 • produse igienice de la Oral Bi;
 • filamentelor din Colgate.

Puteți alege orice opțiune, este important să aranjeze pacientul de la o parte financiară și de calitate.

Rezolvarea problemei de la profesioniști

Descrierea metodelor profesionale de îndepărtare a plăciiOamenii care se gândesc cum să curățeze dinții de pe placă încearcă să utilizeze nu numai tehnici de acasă, ci și tendințe moderne. La stomatologi, ajutați la curățarea profundă a dinților cu ultrasunete sau cu tehnica jetului.

În ultimul caz, un aparat special este livrat de la aparat, capabil să bată pietre mici pe dinți. Dacă în plus față de vizualizarea raid a formațiunilor solide, este mai bine să treci un profesionist curățarea cu ultrasunete. Îndepărtarea defectelor medicului va dura mult timp, dar rezultatul va fi uluitor.

Profilaxia plăcii

Profilaxia pentru prevenirea formării plăcilor pe dințiÎn primul rând, pacienții trebuie să înțeleagă că biroul stomatologic trebuie să fie vizitat în mod regulat. Tratamentul datorat durerii acute implică lipsa unei igiene adecvate și a unui tratament dentar normal.

Cel mai bine este să curățați placa cu ajutorul curățeniei profesionale, și dacă o țineți în mod regulat, în curând nu va mai rămâne nici o urmă. În viitor, pacientul nu va forma un film întunecat pe smalț, iar problemele dinților lui nu îl vor deranja.

Ce trebuie făcut pentru a preveni placa dentară:

 1. Eșecul sau reducerea frecvenței consumului de băuturi alcoolice.
 2. Combaterea fumatului.
 3. Călătoria regulată la cabinetul stomatologic.
 4. Utilizați ulei de nucă de cocos atunci când gătiți.
 5. Renunțați la băuturi cu cofeină sau beți cafea cu paie.
 6. Adăugați mai multe mere și porumb la dietă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce apar puncte negre pe dinți și cum pot fi tratate?De ce apar puncte negre pe dinți și cum pot fi tratate?
Cum se elimină tartrul în stomatologie și acasă?Cum se elimină tartrul în stomatologie și acasă?
Ce este curățarea igienică a dinților?Ce este curățarea igienică a dinților?
Cum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adeseaCum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adesea
Albirea dinților în siguranță la domiciliuAlbirea dinților în siguranță la domiciliu
Rating-ul bunurilor de albire dintiRating-ul bunurilor de albire dinti
Remineralizarea dinților la domiciliu: indicațiiRemineralizarea dinților la domiciliu: indicații
Placa neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminarePlaca neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminare
Carii dinților anteriori: cauzele și tratamentul boliiCarii dinților anteriori: cauzele și tratamentul bolii
Pete albe pe dinți: simptome, cauze de apariție la adulți și copiiPete albe pe dinți: simptome, cauze de apariție la adulți și copii
» » Eliminarea plăcii dentare la domiciliu: metode și recomandări
© 2021 amigdas.com