amigdas.com

Ce să hrănești un ciobănesc german. Ce fel de mâncare să alegeți?

German Shepherd-Întreținere și îngrijireCiobanescul german a fost întotdeauna una dintre cele mai populare rase. Ea este mare și puternică, poate deveni pentru maestrul ei un excelent asistent, paznic, însoțitor, îndeplinește sarcini de lucru. Acest câine este capabil să învețe bine, se poate adapta cu ușurință la diferitele condiții de viață.

Mâncarea ciobanului german

Shepherd are o dimensiune destul de mare, respectiv, hrănire ar trebui să se acorde o mare importanță, nu ar trebui să fie cu siguranță luate în considerare nu numai de calorii si dieta, dar, de asemenea, caracterul de câine și exercitarea ei viitoare. Pentru a hrăni Ciobanescul german trebuie tratată foarte mult serios, mai ales daca aveti un catelus mic. Este necesar de la început să știți ce fel de hrană are nevoie, deoarece o nutriție adecvată depinde în mod direct de starea de sănătate a animalului dvs. de companie.

Ciobanescul german este destul de activ, prin natura mobil și petrece mult timp în aer liber, și, prin urmare, costurile energetice ale corpului său este foarte mare și doar dieta de înaltă calitate este în măsură să compenseze în totalitate aceste costuri. Cu toate acestea, este foarte important să nu suprasolicitați câinele pentru că mai mult volumul de alimente, cu atât mai rău poate fi digerat.

Prin urmare, pentru a nu supraîncărca stomacul, dar în același timp să dea toate rezervele de energie necesare păstorului, are nevoie de un aliment cu un grad ridicat de digerabilitate - peste 85%. Și, de asemenea, ar trebui să știți că această rasă trebuie să fie hrănită de 2 ori pe zi, astfel încât organismul animalului va digera și asimila mai bine mâncarea.

Păstorii germani au o natură destul de slabă capacitate la digestie rapidă. O altă particularitate și pericol în alimentația acestei rase este că stomacul poate varia foarte mult în volum. De exemplu, dacă într-o stare liniștită volumul său este de 0,5 litri, după o masă bogată, crește la 7 litri. Astfel de schimbări sunt foarte periculoase pentru sănătatea animalului de companie și pot duce la o boală gravă - o întoarcere la stomac, predispoziția la care crește odată cu vârsta.

Și, de asemenea, câinii de oaie pot suferi boli pancreasul și diareea mult mai des decât reprezentanții altor rase. Ei au, de asemenea, o tendință crescută la alergii alimentare. Pentru a preveni aceste boli, medicii veterinari recomandă hrănirea animalelor cu alimente uscate, destinate câinilor mari - reprezentanți ai acestei rase. Mulți crescători de câini cred că hrana uscată este cea mai bună mâncare pentru ciobanii germani.

Fiecare proprietar trebuie să se decidă care dieta pentru a alege pentru animalele de companie și hranei pentru animale sau prepara alimente pe cont propriu sau gătite lor hrană, dar nu trebuie să uităm că aceste două forme de putere au atât avantaje cât și dezavantaje.

Cum să hrăniți un ciobănesc german

Există două tipuri de hrană pentru ciobanii germani, acesta este unul tradițional, atunci când proprietarul își pregătește animalul și conservele produsului, care se vinde în magazine speciale.

Alimentarea cu alimente uscate

Dacă alegeți pentru a alimenta ciobanesc german hrana uscata, cu siguranta are avantajele sale: ea nu are nevoie pentru a găti, are o perioadă lungă de depozitare, este lumină în tranzit, convenabil pentru a fi utilizat într-o călătorie. Și rata zilnică a acestui tip de hrană este destul de mică.

Există următoarele tipuri uscat hranei pentru animale:

 1. Mâncarea păstoruluiClasa economică - nu este recomandat pentru ciobanii germani, deoarece conține subproduse și multe fibre de calitate inferioară. Acest aliment nu este suficient de echilibrat, lipsește niște oligoelemente și vitamine. Produsul are o valoare energetică mai scăzută, deci are un consum ridicat.
 2. Clasa premium - conține produse de o calitate mai bună, potrivite pentru hrănirea zilnică a câinilor adulți. De obicei, conține aditivi de carne și de legume necesare pentru digestie. Acest produs alimentar este caracterizat prin creșterea valorii energetice, astfel încât acesta este consumat mai mult pe zi într-un mod mai economic.
 3. Premium Plus - produsul este potrivit pentru hrănirea zilnică a câinilor de orice vârstă, femelele însărcinate și care alăptează, se caracterizează printr-o compoziție destul de bună.
 4. Clasa super-premium - este destinat hrănirii zilnice în mod activ și vârstei, câinilor însărcinați și care alăptează. Este recomandat pentru animalele cu digestie sensibila si predispus la obtinerea excesului de greutate. Pentru fabricarea sa se folosesc numai cele mai bune produse: carne premium, cereale, cereale. Această hrănire are cea mai bună valoare energetică și este ideală pentru hrănirea ciobanului german.
 5. holistică - adecvate pentru următoarele specii de animale: persoanele în vârstă, care suferă de boli cronice și de probleme de sănătate, predispuse la excesul de greutate, alergii. Și, de asemenea, cu succes, acest tip de hrană poate fi folosit pentru hrănirea câinilor mici și a celor însărcinați.

Pentru a hrăni un animal de companie cu alimente uscate ar trebui să fie strict în conformitate cu normele și nu uitați că câinele a avut întotdeauna acces la apă. Pentru a hrăni un câine de oaie, bineînțeles, este mai bine să alegeți un feed premium suprem. Înainte de a cumpăra un produs, trebuie să studiați cu atenție ambalajul, să știți cum să distingeți un fals și care dintre producători produce cele mai bune furaje pentru ziua de azi.

Ar trebui să ne amintim că hrana uscată poate fi destulă slab Pentru a asimila, după ce tot organismul fiecărui animal este diferit. Se poate observa că mulți veterinari consideră oportun să alimenteze astfel de alimente în timpul dezvoltării timpurii a câinelui, când au nevoie de o mulțime de vitamine și substanțe nutritive utile și apoi să treacă la o dietă naturală.

Hrana naturală a ciobanului german

Se crede că este mai bine să hrăniți ovinele cu alimente naturale, deoarece alimentele proaspete și de calitate sunt absorbite mai bine și conțin multe substanțe utile. În acest caz, bineînțeles, va trebui să petreceți destul de mult timp pregătirea unui astfel de mâncare: alegeți și cumpărați alimente bune, faceți un meniu pentru o săptămână, gătiți. Deși câinele nu are nevoie de o schimbare zilnică de feluri de mâncare, dar este de dorit să facă acest lucru, astfel încât corpul ei să primească toate lucrurile esențiale.

natural alimentația este o dietă variată de alimente tratate termic și crud. Nu trebuie uitat faptul că reprezentanții acestei rase sunt predispuse la alergii alimentare, iar dacă observați orice reacție la mâncarea gătită în animalele de companie, trebuie sa elimine alergenii din dieta sau furajul-l uscat și hipoalergenic.

Iată lista permis produse:

 1. Carne de vită cu conținut scăzut de grăsimiBoiled și sărac carne de vită sau carne de porc, carne de orice pasăre fără oase, piele și grăsime. Produsele secundare din carne sunt, de asemenea, adecvate, care trebuie să fie fierte anterior. Nu se recomandă administrarea rinichilor și a ficatului numai în cantități mici.
 2. Grăsime fără grăsime, fiartă sau brută, după înghețarea adâncă. Peștele trebuie să fie fiert și curățat în prealabil.
 3. Laptele se va potrivi animalului tău, dacă nu provoacă o tulburare intestinală.
 4. orice lactat produse naturale și fără coloranți. Este foarte util să folosiți brânză de vaci de casă, deoarece conține mult calciu.
 5. Ouă de pui și prepelițe. Raw, sub formă de omlete sau fiert, dar merită să se considere că ele nu pot fi oferite animalelor dvs. de companie în fiecare zi.
 6. Orice cereale, în special hrișcă și orez. Grâu de grâu, orz de perle, fulgi de ovăz va face.
 7. Legumele pot fi oferite o varietate, mai ales cele care le place ca un cioban. Varza trebuie să fie fiartă mai întâi, cartofii trebuie să fie proaspeți, umedă, în cantități mici.
 8. Fructe oferă orice, cu excepția exotice, astfel încât să nu provoace o reacție alergică. Ca a bunatati câinii preferă fructele citrice care se potrivesc perfect corpului ei, pur și simplu nu le dau deseori și mult. Nu uitați că piersicile, caisele și prunele pot provoca diaree la animalul dvs. de companie.
 9. Boabele dau în cantități mici, precum și castraveți și coacăze.
 10. Semințe și nuci pentru păstoriSeminte si nuci, seminte de dovleac fara coaja, nuci de pin, migdale.
 11. Ulei vegetal. Poate fi adăugat la cerealele gata preparate.
 12. Aditivi alimentari - făină de oase, drojdie, uleiuri care conțin vitamine, sare în cantități mici.

produse interzise Păstorul german:

 1. Oase tubulare și ascuțite. Oasele spongioase, de asemenea, nu vor aduce câinele dvs. nici un bine, ci doar vătămarea dinților câinelui.
 2. Diverse dulciuri și ciocolată și alimente care conțin îndulcitori și conservanți.
 3. Macaroane, produse din făină, chifle.
 4. Cârnați și produse semifabricate din carne.
 5. Mei, grâu, porumb.
 6. ContraindicațiiLegumele nu aduc nici unul beneficiu animal. Singurul produs legume care poate fi administrat în cantități rezonabile este alunele.
 7. Strugurii și stafidele, nucile, fisticul, ghindele sunt interzise.
 8. În nici un caz, nu puteți adăuga condimente la mâncarea pregătită pentru câini.

Ce fel de dieta necesita un catelus?

Cea mai importantă parte a vieții ciobanului german este perioada de creștere de la o vârstă fragedă. La copil, scheletul crește intens și se formează mușchii, dar dacă este suprasolicitat - este asigurată obezitatea. Prin urmare, este foarte important să faceți o dietă a unui cățel competent. Tânăr Ciobanii prudență ar trebui să fie administrat de calciu, deoarece amenință supradozajul mutații și surplusul de proteine ​​în limite rezonabile, puii nu vor face rău.

Indiferent de felul de hrană pe care preferați să-l dați animalului dvs. de companie, acesta ar trebui să se hrănească cu siguranță schemă:

 • O lună sau două - un pahar de mâncare, împărțit în 6 recepții.
 • Două sau trei luni - 1,5 pahare pentru 5 abordări.
 • Trei până la șase luni - 1 litru de hrană pentru 4 sesiuni.
 • Șase - douăsprezece luni - 1,5 litri pentru 3 abordări.

Când catelul se transformă într-un an, el este transferat la un program de masă adult și se recomandă să-l hrăniți de 2 ori pe zi. Încercați să respectați regimul, acest lucru este benefic pentru activitatea tractului gastro-intestinal. Asigurați-vă că monitorizați volumul de alimente, deoarece setul accelerat de greutate corporală amenință bolile articulațiilor și coloanei vertebrale.

Compoziția dietei de câini tineri și adulți trebuie să includă următoarele vitamine și microelementelor:

 1. Proteine. Acestea ar trebui să fie de 30% din rata de zi cu zi, cu lipsa lor de scădere a imunității, care poate afecta negativ dezvoltarea muschilor, articulațiilor și animalului dvs. de companie se pot îmbolnăvi.
 2. Grăsimi. Este foarte necesar ca câinele să fie atât legumic cât și animal. Numărul lor ar trebui să fie de aproximativ 2,5 grame pe kilogram de greutate animală.
 3. Hidrati de carbon. Ajută sistemul digestiv, cantitatea lor pe zi - 16 grame la 1 kg de greutate.
 4. Vitamine. Trebuie să vă amintiți că, în plus față de beneficii, pot afecta negativ starea de sănătate a animalului dvs. de companie. De exemplu, din cauza unei supradoze a unei cantități mari de calciu și vitamine D și A, sistemul osos al câinelui se poate dezvolta incorect, iar excesul său este capabil să provoace o întoarcere în intestine.

Reguli pentru hrănirea unui ovine

Există anumite reguli pentru hrănirea acestei rase de câini, la care este de dorit să adere, astfel încât animalul dvs. de companie să fie întotdeauna sănătos:

 • Bowl cu apăRegularitatea nutriției. Alimentele trebuie administrate în același timp.
 • Hrăniți animalul de 2 ori pe zi.
 • Temperatura alimentelor ar trebui să fie caldă. Nu dați fierbinte sau frig.
 • Un animal ar trebui să aibă întotdeauna un castron de apă curată.
 • Alimentele ar trebui să fie groase, deoarece stomacul câinelui nu absoarbe greșit alimentele lichide.

Când cumpărați feluri de mâncare pentru hrănirea unui câine, încercați să acordați prioritate tipurilor de email sau de metal, iar cea mai bună și convenabilă opțiune este un vas dublu, care este destinat apei și alimentelor. Este de dorit ca aceasta să aibă locația potrivită - la nivelul pieptului animalului, deci alegeți vasele de pe suport.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câine ciobănesc germanCâine ciobănesc german
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Boxerul german: o rasă uimitoare de câiniBoxerul german: o rasă uimitoare de câini
Ciobănesc din Rusia de Sud. Descrierea rasei ruseCiobănesc din Rusia de Sud. Descrierea rasei ruse
Păstarul german de câine ciobănesc - câine de blanăPăstarul german de câine ciobănesc - câine de blană
Vioară pentru un păstor german cu mâinile luiVioară pentru un păstor german cu mâinile lui
Ciobanescul caucazian: caracteristicile rasei, conținutulCiobanescul caucazian: caracteristicile rasei, conținutul
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
Cum să hrănești un catelus german de ciobanesc?Cum să hrănești un catelus german de ciobanesc?
Câți ani sunt păstorii germaniCâți ani sunt păstorii germani
» » Ce să hrănești un ciobănesc german. Ce fel de mâncare să alegeți?
© 2021 amigdas.com