amigdas.com

Dispozitivul, ajustarea și reglarea unui carburator al unui lanț de lanț

Reglarea lanțului de ferăstrăuInstrumentul manual de benzină a intrat ferm în viața noastră economică. Fierăstrău manual de benzină este acum fiecare proprietar al unei case sau vile la țară. Pentru o persoană care este departe de tehnologie, ajustarea ferăstrăului cu lanț pare foarte dificilă. În acest articol, vom analiza construcția unui motor pe benzină și vom arăta cum să ajustăm carburatorul pe un lanț

.

Principiul motorului cu combustie internă

Principiul motorului pe benzină este de a arde un amestec comprimat de aer și benzină în camera de combustie.

Elementele de bază ale oricărui motor cu ardere internă (prescurtat - DVS): un cilindru în care se mișcă în sus și în jos pistonul sub presiune produselor de ardere a amestecului de combustibil, și un mecanism cu manivelă care transformă mișcarea rectilinie alternativă a pistonului în mișcare de rotație a arborelui cotit.

Există patru etape în funcționarea motorului:

 • Cum funcționează mecanismuladmisia amestecului de combustibil;
 • compresie;
 • accident vascular cerebral de lucru;
 • eliberarea produselor de combustie.

În cursa de admisie, pistonul se deplasează în jos, creând un vid în cilindru și, ca o pompă, suge amestecul de combustibil.

În cursa de comprimare, pistonul se deplasează în sus, comprimând amestecul aspirat.

Când pistonul atinge punctul superior, amestecul este maxim comprimat. În acel moment, este aprins de o scânteie electrică. Amestecul comprimat arde foarte repede, aproape instantaneu. Există ceva asemănător unei explozii a unui amestec de combustibil. Această explozie împinge pistonul în jos, cursa de lucru a motorului începe.

În timpul cursei de lucru, pistonul se deplasează de la vârf la cel de jos, împingând arborele cotit și efectuând lucrări utile.

În cursa de evacuare, pistonul se deplasează în sus, expulzând produsele de ardere epuizate de pe cilindru în atmosferă. Există o evacuare.

Apoi, totul se repetă.

Tipuri de motor pe benzină

În prezent, cele mai frecvente tipuri sunt:

 • În doi timpi;
 • Patru;
 • Otto;
 • Injectarea.

În mod clar, principiul motorului este implementat într-un motor în patru timpi.

În acest tip, se produce un ciclu complet de lucru pentru două rotații ale arborelui cotit. Prima revoluție este aportul și compresia. Al doilea rând este cursa de lucru și eliberarea. În consecință, există două supape - intrare și ieșire. Deschiderea și închiderea supapelor este sincronizată cu poziția arborelui cotit. Pentru aceasta, sistemul de distribuție a gazelor servește.

Descrierea carburatorilor

Dacă combinați două cicluri, obținem un motor în doi timpi. În acesta se produce un ciclu complet de lucru pentru o revoluție a arborelui. În acest tip de motor nu este nevoie de supape și, prin urmare, într-un sistem complex și greu de distribuție a gazelor. Supapele de admisie și evacuare înlocuiesc fantele din cilindru. Motorul în doi timpi poate fi extrem de simplu, ușor și în același timp destul de puternic.

Fiecare tip de motor are avantajele și dezavantajele sale. Până în prezent, toate motoarele de mașini sunt în patru timpi. Motoarele în doi timpi au fost instalate mai devreme pe unele mașini vechi, dar acestea sunt proprietatea antichității auto.

Motoarele în patru timpi fac motoare și motoare, mașini de tuns iarba și generatoare de benzină.

Seturi în doi timpi pentru motorete, motociclete, în unele motoare exterioare la bord.

Toate sculele de benzină manuale sunt de obicei push-pull. Cu toate acestea, recent au apărut în piață lanțuri și pompe de benzină cu motoare în patru timpi, dar acest lucru este încă exotic, iar avantajele lor în acest segment nu sunt evidente.

În camera de combustie a motorului nu este ars benzină, și un amestec de benzină și aer. Pentru a atinge viteze mari ale motorului, este necesar ca amestecul să fie ars cât mai repede posibil, practic explodând. În sine, benzina arde încet. O pereche de benzină explodează din cea mai mică scânteie. De aceea este periculos să fii lângă bălți cu benzină vărsată. Prin urmare, este necesar să depozitați benzină în containere sigilate. Din același motiv, este imposibilă alimentarea sobei cu benzină și turnarea benzinei în recipiente de plastic, în care sunt posibile scântei de descărcare electrostatică.

Pentru a pregăti un amestec de benzină și aer și a controla alimentarea acestui amestec în camera de ardere și servește ca un carburator.

În mașinile moderne, carburatorul a fost înlocuit cu un sistem de injecție directă mai sofisticat și mai sofisticat cu control electronic - injectorul.

Dar motoarele aparatelor de uz casnic folosesc încă carburatorul.

Lanț de carburator

Carburator aranjamentCarburatorul funcționează pe principiul unui atomizor. De fapt, acesta este atomizorul.

Cum functioneaza pulverizatorul, chiar si blondele stiu. Apăsăm pe becul din cauciuc și presiunea aerului este introdusă în nebulizator. Pulverizatorul este conectat printr-un tub subțire cu un bule în care este turnat lichid. Aerul din atomizor atrage lichidul din bule și obținem un amestec de lichid și aer la ieșire.

Analog de carburator și atomizor:

 • Lichidul este benzină.
 • Bubble - carburator cu camera plutitoare, care a pompat constant benzina din rezervor.
 • Tubul este un jet.
 • La ieșire există un amestec de combustibil.

Cantitatea de aer furnizat este reglată de o clapetă de accelerație - o supapă cu fluture specială. Prin apăsarea butonului de accelerație, deschideți clapeta și, când este eliberată, arcul de retur întoarce clapeta în poziția inițială. Aceasta schimbă viteza motorului.

Piese de reglare a carburatorului

Setarea lanțului de lanțPentru ca motorul să funcționeze stabil, este necesar să se mențină un anumit raport între benzină și aer în amestecul de combustibil. Dacă benzina este scăzută, amestecul va fi epuizat și motorul nu va atinge puterea necesară. În cazul în care benzina este prea mult, atunci amestecul va fi prea îmbogățit, ceea ce este, de asemenea, rău.

Pentru a ajusta raportul dintre aer și benzină este un jet. Jetul este același tub în bula atomizatorului. Numai foarte subțire. În plus, secțiunea transversală este controlată de un ac conic care acoperă gaura. Întorcând acul spre interior, reduceți secțiunea transversală a găurii și, în consecință, alimentați benzina în amestec, îndepărtându-l - îl creștem.

Raportul aerian-benzină este diferit pentru turațiile joase și înalte, astfel încât cele mai multe carburatoare au două jeturi și două șuruburi de reglare - pentru viteză mică și mare. Un șurub de viteză redusă este indicat, de obicei, de litera L, de la limba engleză joasă - "scăzută". Șurubul de mare viteză este indicat de litera latină H, de la limba engleză înaltă - "înaltă".

Alimentarea amestecului este controlată de o supapă de accelerație. Cu cât este mai deschisă clapeta, cu atât sunt mai mari revoluțiile. La mers în gol, amortizorul este aproape închis. Dacă amortizorul este complet închis, motorul se oprește. Unghiul de deschidere al clapetei la turația de mers în gol este controlat de un șurub special, desemnat, de regulă, de litera latină T, de la accelerația engleză - accelerația. Producătorii diferiți pot avea denumiri diferite, deci citiți instrucțiunile.

De fapt, aceste trei șuruburi reglează și carburatorul.

Reglarea ferăstrăului cu lanț după pași

Aici, pas cu pas, vom arăta cum are loc ajustarea carburatorului unui lanț. De regulă, în funcționarea normală în ajustarea completă a carburatorului nu este necesară.

Uneori este posibil să fie necesar să reglați șurubul T pentru o funcționare stabilă la ralanti. Rotirea șurubului în sensul acelor de ceasornic, mărim viteza, rotindu-ne - reducem.

Este necesar să se realizeze funcționarea stabilă a motorului, dar astfel încât ambreiajul centrifugal să nu funcționeze la ralanti, adică lanțul rămâne staționar.

Instrucțiuni pas-cu-pasDacă totuși este necesară o ajustare completă, procedați după cum urmează: pe motorul oprit, rotiți ambele șuruburi L și H în sensul acelor de ceasornic până când se opresc. Apoi rotiți-o un an și jumătate se întoarce spre stânga. Aceasta este poziția standard.

Apoi porniți ferăstrăul și verificați modul în care acesta reacționează la adăugarea de gaz. Dacă răspunsul este lent - deșurubați șurubul L puțin mai mult, dar nu mai mult de 1/8 rotație.

Șurubul H stabilește turația maximă a motorului. Acestea sunt de obicei indicate în instrucțiuni. Pentru a regla este necesar să aveți un vitezometru - un tahometru. Există metode de reglare a vitezei fără un tahometru de către ureche. Nu excludem această metodă, dar, de asemenea, nu o recomandăm. Dacă ajustările specificate nu dau un rezultat, căutăm motivul.

Cauzele funcționării instabile a motorului

Pentru rularea ferăstrăului cu lanț este nevoie de aer mai curat. Cel mai mic punct de praf din jet va perturba carburatorul. Prin urmare, trebuie să curățați filtrul de aer în timp. Același lucru este valabil și pentru filtrul de combustibil.

În lanțul motorului în doi timpi nu există un sistem de lubrifiere. În schimb, uleiul este adăugat direct la benzină. Proporția normală a uleiului din amestecul de combustibil este de 2 procente. Astfel, raportul dintre petrol și benzină este de la 1 la 50 în volum. Pregătiți corespunzător amestecul de combustibil.

Cauze de performanță slabă

Uleiul este slab solubil în benzină. Prin urmare, trebuie să agitați bine amestecul în timpul gătitului și înainte de a turna într-un rezervor de gaz. Utilizați amestecul la timp, nu îl păstrați pentru utilizare ulterioară. Din același motiv, nu este recomandat să lăsați amestecul pentru o lungă perioadă de timp în carburatorul inactiv. Înainte de a părăsi fierăstrău mult timp, este necesar să se scurgă restul rezervorului de combustibil și amestecul este lăsat să curgă un ferăstrău la mers în gol la o oprire completă pentru a produce combustibil rămas în camera carburatorului float.

Verificați starea bujiei prin deșurubarea acesteia din priză. Lumanarea trebuie să fie uscată și curată, de culoare maro deschisă. Dacă lumânarea este umedă și neagră, se poate vorbi despre excesul de ulei din amestec și despre combustia incompletă a combustibilului. Clătiți bujia cu benzină curată și uscați-o bine. Nu ardeți lumânarea, așa cum uneori vă sfătuim. Dacă insulatorul de porțelan este crăpat, înlocuiți lumanarea.

Deseori cauza unei performanțe slabe este înfundarea tobei de eșapament. Și nu toba de eșapament în sine, ci grila sparking, care este instalat la ieșire pentru ao proteja de scântei. Din cauza depunerii, celulele fine ale rețelei sunt înfundate, iar ferăstrăul își pierde puterea. Clătiți plasa cel puțin o dată pe an. Unii maeștri recomandă eliminarea completă a acestei rețele. Dar, deoarece grila este o măsură de protecție împotriva aprinderii accidentale a obiectelor combustibile, cum ar fi iarba uscată, care se află aproape de ferăstrău, nu susținem această recomandare.

Uneori, cauza muncii instabile este aspirația aerului străin. Verificați montarea carburatorului și a amortizorului de zgomot. Ele sunt fixate cu șuruburi lungi prin garnituri.

Dacă nu ajută nimic, este necesară o intervenție mai serioasă.

Se crede că o dezasamblare completă, repararea și asamblarea carburatorului este o sarcină dificilă și este necesar să contactați serviciul. Cu toate acestea, serviciul nu este întotdeauna în jur și este posibil să vă reparați singur carburatorul. Dar acesta este un alt subiect.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să porniți un lanț de ferăstrău: instrucțiunea pentru un "calm"Cum să porniți un lanț de ferăstrău: instrucțiunea pentru un "calm"
Generator pentru o reședință de vară: cum să alegeți cea mai bună opțiuneGenerator pentru o reședință de vară: cum să alegeți cea mai bună opțiune
Cum funcționează motorul în patru timpiCum funcționează motorul în patru timpi
Ce petrol să alegeți pentru motoarele în doi timpi?Ce petrol să alegeți pentru motoarele în doi timpi?
Reparați defectele lanțului cu mâinile propriiReparați defectele lanțului cu mâinile proprii
Repararea generatoarelor de benzină cu mâinile lorRepararea generatoarelor de benzină cu mâinile lor
Dispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile propriiDispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile proprii
Uleiuri de ferăstrău autoportante utile: cultivator, motoretă și alteleUleiuri de ferăstrău autoportante utile: cultivator, motoretă și altele
Alegerea uleiului pentru lanț cu lanțAlegerea uleiului pentru lanț cu lanț
Reglarea carburatorului cu lanț și instrumente chinezeștiReglarea carburatorului cu lanț și instrumente chinezești
» » Dispozitivul, ajustarea și reglarea unui carburator al unui lanț de lanț
© 2021 amigdas.com