amigdas.com

Îndepărtarea tartrului la domiciliu

Cum pot elimina tartrul?Cei mai mulți dintre noi de-a lungul vieții trebuie adesea să facă față problemei tartrului. O situație dificilă cu această boală sa dezvoltat datorită faptului că, de cele mai multe ori, cei care au această problemă își reduc pericolul, gândindu-se că acesta este doar un dezavantaj cosmetic. Cu toate acestea, totul nu este atât de simplu. Tartrul necesită o atenție deosebită. Pentru a face față acestei probleme, mai întâi trebuie să aflați ce este, de ce apare, ce metode există, cu care o puteți elimina.

Ce este tartrul?

Se obișnuiește să se numească o piatră dentară formarea solidă care apare pe suprafața dinților. Componentele sale principale sunt substanțe organice - reziduuri alimentare, microorganisme și produse ale activității lor vitale. În plus, tartrul poate consta și din substanțe anorganice.

Dacă problema nu este rezolvată foarte mult, apoi, în timp, depozitarea acumulează săruri, calciu, magneziu, fier și devine greu. În același timp, există o creștere a pietrei, începe să apese pe gingie, provocând disconfort. Toate acestea conduc în cele din urmă la dezvoltarea unor boli grave ale țesuturilor moi în jurul dintelui. Pentru a menține o cavitate orală sănătoasă, o persoană ar trebui să monitorizeze periodic starea gurii și, dacă se găsește în depozite, să le îndepărteze, fără a uita să respecte regulile de igienă.

Cauzele formării tartrului

Metode de combatere a calculului dentarAceastă problemă poate apărea la om datorită diverșilor factori. Pentru a evalua riscurile de tartru, trebuie să țineți cont de starea sănătății umane, de caracteristicile corpului său, de dietă și dietă, precum și de starea sistemului imunitar și a altor nuanțe. Adesea, formarea depozitelor inutile apare când mai mulți factori acționează simultan.

Am făcut multe cercetări, medicii au reușit să afle care cauzează cel mai adesea apariția tartrului. Toate acestea pot fi împărțite în două grupuri - locale și generale. Primele sunt cele care sunt în gură. Factorii comuni sunt direct corelați cu caracteristicile corpului.

Factori locali, care pot determina formarea tartrului în gură, sunt:

 • Boli ale cavității orale;
 • Imunitate locală insuficient de ridicată;
 • Compresie de saliva afectată;
 • Dentiți dense;
 • Îngrijirea neregulată a cavității orale.

Grupul de factori generali includ:

 • Boli ale tractului digestiv și ale rinichiului;
 • Tulburări metabolice;
 • Boli ale sistemului endocrin;
 • Erodenie ereditară.

Metoda de a scăpa de tartruÎn ciuda faptului că aspectul de tartru pot fi cauzate de diferiți factori, dintre care principalii experți numesc igienă insuficientă. Cei mai mulți nu știu cum să își perie dinții în mod corespunzător și dacă o fac, o fac neregulat. Pentru a vă menține dinții sănătoși pentru o perioadă mai lungă de timp, acestea trebuie curățate cu o perie selectată și lipiți cel puțin de două ori pe zi.

În timpul curățării, este necesar să se acorde atenție tuturor locurilor, inclusiv greu accesibile. Nu uitați de spațiile interdentare, din care trebuie îndepărtate resturile de alimente cu ață dentară. Această procedură trebuie efectuată în mod regulat și cea mai bună realizare înainte de culcare. Este suficient să respectați aceste reguli simple, și o persoană poate reduce semnificativ cantitatea de depozite în gură, care, la rândul său, îl va ajuta să mențină curățenia în cavitatea bucală.

Cum se face tartrul?

Pentru a determina prezența tartrului poate fi pe diferite motive, inclusiv culoarea. Depozitele pot avea o nuanță diferită - de la galben deschis la maro închis. Culoarea pietrei depinde de cauza care a condus la apariția acesteia, precum și de prezența pigmenților în gură. În general, tartrul nu este mult diferit de placă și are o structură ușoară. Cu toate acestea, dacă o persoană adesea fumează sau consumăt în cantități mari, substanțele colorante conținute în cafea, ceaiul puternic, apoi tartrul se poate întuneca în timp.

În cele mai multe cazuri, tartrul se găsește pe suprafața interioară a dinților anteriori inferiori. Există, de asemenea, cazuri în care depozitele similare se produc pe suprafața bucală a dinților laterali superior. Ele apar aici cel mai adesea pentru că, ca in acest loc sa treaca canalele glandelor salivare, care secreta in mod constant si lasa saliva pe dinti. Dacă examinarea arată că o persoană are pietre situate în jurul gurii, putem concluziona că o persoană nu acordă atenție dinților sau este rezultatul bolilor de metabolizare a sării.

La majoritatea pacienților, depozitele apar pe suprafața cervicală a dinților - în locul unde este localizată guma. Ele pot fi împărțite în două tipuri:

 • supragingivale;
 • subgingival.

Cum să eliminați tartrul acasă?

Cum să eliminați tartrul acasăOamenii care au de-a face cu problema tartrului în mod regulat, la un moment dat, încep să se gândească cum să-l eliminați fără să vă răniți dinții. Primul lucru pe care trebuie să știe este că o procedură eficientă de îndepărtare a tartrului poate fi făcută numai de un specialist. La domiciliu, persoana obișnuită se pot ocupa doar de depozite mici. În acest scop, puteți utiliza remedii folclorice dovedite, destinate prevenirii sau tratării depozitelor dentare mici.

Pentru a evita apariția prematură a tartrului, experții recomandă nu numai utilizarea metodelor tradiționale de medicină, ci și aplicarea de paste speciale și respectarea regulilor de igienă regulată. A fost eficienta curatarea dintilor, este necesar să se utilizeze o perie cu o anumită rigiditate, o pastă de dinți corect selectată și, de asemenea, să se utilizeze în mod regulat fire pentru îndepărtarea sedimentelor în spațiile interdentare și clătire.

Remedii populare pentru îndepărtarea pietrelor din dinți

Mijloace în lupta împotriva calculului dentarO dată este necesar să se înțeleagă că, cu ajutorul remediilor populare, este imposibil să se elimine complet depozitele de pe suprafața dinților. Ele sunt capabile doar să reducă sau să prevină apariția lor. Aceste metode se bazează pe efecte mecanice sau chimice asupra depozitelor. Printre mijloacele cunoscute de medicină tradițională, s-au dovedit bine următoarele:

Pentru a elimina tartrul acasă, puteți folosi sifon. Trebuie să luați o cantitate mică de medicament, să aplicați pe o perie cu o perie tare și să vă spălați dinții. În timpul curățării, este necesară umezirea constantă a pensulei și înmuierea acesteia în sifon, astfel încât produsul să fie păstrat pe perii.

Soda este un produs, având o abrazivitate ridicată. Se poate face cu ușurință cu un mic depozit pe suprafața dinților. Rețineți că soda vă va ajuta să obțineți un rezultat pozitiv acasă numai dacă îl utilizați în mod regulat. Cu toate acestea, aceasta poate afecta negativ smalțul. Prin urmare, încercați să vă periați dinții cu sifon nu mai mult de o dată pe săptămână. Cel mai bine este să utilizați acest instrument Atunci când apar depozite mici în gură sau în scopuri preventive. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați dinții sănătoși și să minimalizați eventualele vătămări ale dinților.

Un alt instrument eficient, care poate fi folosit acasă, este un nuc. Poate fi folosit în două moduri. În primul rând, din scoarța unui copac puteți face făină și puteți îndepărta pietrele de pe dinți. Pentru a pregăti produsul, trebuie să luați o cantitate mică de coajă, să îl spălați temeinic, să îl uscați și apoi să îl frecați cu consistența dorită. De asemenea, din muntele de nuci, puteți pregăti un decoct de vindecare pentru curățarea dinților. Dar rețineți că efectul pozitiv al utilizării remedierii va fi realizat numai dacă vă periați în mod regulat dinții. Această metodă de prevenire a tartrului are un dezavantaj - dacă aveți un smalț subțire și poros, atunci în timp, acesta poate dobândi o culoare mai închisă.

Metode de a scăpa de tartruUn mijloc dovedit care poate fi folosit pentru a elimina tartrul la domiciliu este sarea. Trebuie să luați o cantitate mică de medicament, să aplicați pe o periuță de dinți umedă și să vă spălați dinții. Încercați în timpul procedurii pentru a avea un efect minim asupra dinților, pentru a nu dăuna gingiilor.

Mulți pacienți care trebuie să înfrunte regulat tartrul, folosesc ridiche și lămâie pentru a lupta împotriva depunerii. Pentru a face un produs, trebuie să mănânci legumele pe o răzătoare, să adaugi câteva picături de suc de lămâie la masa primită, să amesteci totul. Acest instrument este folosit sub formă de aplicații, care impun zonei problematice a dinților. Efectul acestei compoziții este asociat cu acizii care conțin ridiche și lămâie. Cantitatea lor minimă în cele mai multe cazuri este suficientă pentru a dizolva complet un strat mic de depuneri dentare. Dar amintiți-vă, această compoziție are un miros foarte specific, așadar este bine să faceți această curățare seara cu câteva ore înainte de culcare.

Pentru a avea un tartru în gură mai rar, puteți utiliza un instrument bine-cunoscut ca peroxidul. Efectul terapeutic al soluției se datorează prezenței în compoziția sa a oxigenului atomic activ, care poate distruge ușor structura depozitelor dentare. Utilizați acest instrument poate fi în diverse moduri - sub formă de clătire, aplicații și curățarea tradițională a dinților. Pentru clătire, se recomandă să se ia o soluție de peroxid cu o concentrație de 3% și se diluează cu apă într-un raport de 1: 3.

Pentru a elimina tartrul Puteți utiliza aplicațiile unui amestec de uleiuri esențiale. Efectul folosirii acestui instrument se datorează proprietăților uleiurilor, care vă permit să dizolvați chiar și o piatră tare. După aceea, nu va fi dificil să o eliminați complet cu ajutorul curățării tradiționale. Cu toate acestea, rețineți că acesta este un proces destul de lung. Pentru a obține efectul dorit, va trebui să aplicați un tampon de bumbac în fiecare zi cu uleiuri. Curs complet de tratament acest mod va fi de cel puțin două sau trei săptămâni.

Pastă de dinți din tartru

Eliminarea tartruluiCând medicii stomatologi vin la pacienți cu o problemă, cum ar fi tartrul, aceștia sunt adesea sfătuiți ca o măsură preventivă pentru pasta de dinți. Dar, din moment ce nu toate sunt la fel de eficiente, este necesar să se abordeze corect chestiunea alegerii lor. Pentru ca acest instrument să vă ajute să preveniți apariția depozitelor dentare, alegeți compuși dentari care au un nivel ridicat de ADR. Acest parametru arată ce nivel de abrazivitate are pasta de beton.

Pentru astăzi este posibilă alocarea unor paste, care poate fi utilizat pentru prevenirea tartrului:

 • Boala pentru copii. Efectul utilizării sale se datorează prezenței de zirconiu și a uleiurilor esențiale în particulele măcinate. Zirconiul se luptă cu succes cu depozite, iar uleiul are un efect pozitiv asupra stării gingiilor.
 • Radonta. Compoziția acestei pastă include trei componente abrazive care elimină eficient tartrul. În plus, această pastă conține substanțe speciale care creează o barieră protectoare pentru smalț. Utilizați acest instrument cel puțin de două ori pe zi timp de 2 luni. Dacă este necesar, puteți trece printr-un al doilea curs, dar mai întâi trebuie să faceți o pauză de o lună.
 • Președintele White Plus. Această pastă de dinți are un efect de albire. Conține multe particule active de albire și abrazivă. Acest remediu afectează agresiv tartrul. Prin urmare, trebuie să o utilizați cu prudență. Dentiștii recomandă spălarea dinților o dată pe săptămână. Dacă se aplică mai des, poate deteriora emailul și face dinții mai sensibili.

concluzie

Toothstone este o problemă, cu care mulți oameni sunt familiari. Deși ei află numai despre ea în cabinetul dentistului, care le spune un diagnostic dezamăgitor. De regulă, în astfel de cazuri, acestea trebuie să fie supuse unui tratament pe termen lung. Cu toate acestea, oricare dintre noi poate evita acest lucru dacă devine mai atent la cavitatea bucală. Trebuie doar să vă spălați în mod corespunzător și în mod regulat dinții și, dacă este necesar, să efectuați curățarea preventivă a dinților prin mijloace speciale selectate pentru a îndepărta depunerile mici.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se elimină tartrul în stomatologie și acasă?Cum se elimină tartrul în stomatologie și acasă?
Cum să eliminați un strat de grăsime din hârtieCum să eliminați un strat de grăsime din hârtie
Ce este curățarea igienică a dinților?Ce este curățarea igienică a dinților?
Îndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curatÎndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curat
Cum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dinteluiCum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dintelui
Curățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriereCurățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriere
Sângerarea gingiilor: cauze, simptome și tratamentSângerarea gingiilor: cauze, simptome și tratament
Clasificarea plăcii și îndepărtarea acesteiaClasificarea plăcii și îndepărtarea acesteia
Profesional igienă oralăProfesional igienă orală
Ce face igienistul dentarCe face igienistul dentar
» » Îndepărtarea tartrului la domiciliu
© 2021 amigdas.com