amigdas.com

Eliminarea și îndepărtarea plăcii prin proceduri

Modalități de a scăpa de plăciToată lumea vrea să aibă dinți albi și un zâmbet uimitor. Pentru a face acest lucru, nu este ușor să ai dinți chiar și frumos, dar și să ai grijă de ei. În caz contrar, germenii pot fi multiplicați activ în dentiție, se pot forma pietre și poate apărea un miros neplăcut. În cele din urmă, dinții vor începe să se deformeze și să se deterioreze.

Pentru acest lucru nu sa întâmplat niciodată, aveți nevoie de îngrijire competentă și cuprinzătoare pentru cavitatea orală. Pentru sănătatea dinților, există multe acțiuni preventive, inclusiv îndepărtarea excesului de placă de pe suprafața lor. Cum să efectuați corect procedura pentru a elimina raidul și ce medicamente ar trebui să folosesc pentru aceasta?

De ce poate exista placă pe dinți?

Profilaxia plăciiChiar și după cele mai complexe curățări de pe suprafața dinților, acest lucru neplăcut, placa de pigment. După o anumită perioadă de timp, smalțul dintelui este acoperit cu un fel de culoare galbenă, gri, în dentiție există pietre, precum și o muchie neagră. Care ar putea fi motivul pentru dezvoltarea unor astfel de fenomene și cum ar trebui să se realizeze procedura de îndepărtare?

Rare curățarea gurii, consumul de alcool dulce, alcool, alimente grase - toate acestea pot dezvolta o placă și o senzație de galbenitate în cavitatea bucală.

Cafea, ceaiul fierbinte și puternic, și alte băuturi cu coloranți afectează progresia plăcii. Cu cât consumați mai des aceste produse, cu atât mai puternic va deveni placa în domeniul gadgeturilor de mestecat.

Nicotina are un efect deosebit asupra dezvoltării stării de galbenitate a dinților. Tutunul include coloranți naturali, care în timpul fazei de fumat sunt ingerați dens în interiorul smalțului dinților. Un număr mare de fumători, împreună cu plăcile, formează calculi dentari.

Emalii de tip deformat (cu ștersături sau cu fisuri) este considerată o zonă favorabilă pentru obținerea alimentelor în procesul de a mânca. După diferite procese de clătire, precum și perierea dinților, devine foarte dificil să le extrageți de acolo. În astfel de zone există pete de o nuanță diferită, smalțul devine incomod în aparență.

Împreună cu un film urât pe suprafața dispozitivelor de mestecat trăiesc în mod activ și împărtășesc bacterii și microorganisme. În cele din urmă, apar carii, probleme cu gingiile și alte boli dentare.

Îndepărtarea plăcii

Un număr mare de persoane pentru tratamentul unei astfel de boli vin imediat pentru ajutor dentiștilor pentru a finaliza o metodă cuprinzătoare de curățare a suprafeței smalțului dinților. Deci, specialiștii moderni disting două modalități principale de a elimina stomacul nedorit din gură Drepturi:

 1. Ultrasunete.
 2. Metoda cu jet de cerneală.

Care sunt cauzele plăcii dentare?În primul caz utilizați bicarbonat de sodiu special, care, sub influența presiunii ridicate din vârf, este aplicat pe smalțul dispozitivelor de mestecat și îndepărtează de pe acesta placa de diferite origini și zonele de pigment în sine.

Adesea, în plus față de plăci, pacienții au pietre dentare. În acest caz, este cel mai bine pentru dentist să aleagă metoda ultrasonică. Metoda de curățare a smalțului dinților este însoțită de o ultrasunete specializată. Procesul de curățare a smalțului are loc împreună cu o duză specială, care este utilizată atunci când se aplică un generator special cu oscilații de înaltă frecvență. Deci, undele de vibrație ieșite pot elimina și deforma pietrele care au apărut în cavitatea bucală, după care pot fi ușor spălate de pe suprafața dinților. Echipamentul specializat este capabil să elimine toate substanțele în exces din cavitatea bucală în timpul întregii proceduri.

Astfel de proceduri de natură igienică sunt destul de simple, dar au în sine cheltuieli destul de mari. Îndepărtarea unei plăci cu ultrasunete este costisitoare, astfel încât nu toată lumea își poate permite să meargă la un dentist în acest scop. O bună alternativă în acest caz va fi utilizarea remediilor folclorice și a rețetelor. Aceste fonduri sunt considerate puțin nesigure, însă acestea vor costa pacientul destul de ieftin.

De asemenea, în magazine și farmacii este posibilă achiziționarea cu ușurință de produse specializate pentru albirea complexă a dinților deteriorați. Toate aceste proceduri și tehnici vor ajuta la eliminarea problemei numai atunci când sunt efectuate în mod regulat și cu o utilizare la timp.

Preparate speciale pentru îndepărtarea plăcii

Modalități de medicină tradiționalăUnii dentiști sfătuiesc să efectueze o curățare igienică specială la domiciliu, pentru a restabili dinții deteriorați la aspectul original și albul. Pentru a face acest lucru, cel puțin de două ori pe zi, clătiți gura cu o soluție specială de droguri.

După procesul de a mânca alimente, se recomandă utilizarea în mod regulat a atei. De asemenea, frecati cel mai bine dintii cu ajutorul pastelor si preparatelor de albire. Acestea conțin componente speciale cu efect de lustruire abrazivă. De-a lungul curățării cavității orale ajută la scăderea învelișului galben și, de asemenea, pot influența ușor smalțul natural al dispozitivelor de mestecat.

De asemenea, în vânzare există preparate speciale care promovează slăbirea stratului galben pe smalț. Există un medicament, creat pe baza unei enzime din plante, Bromelain. Toate aceste medicamente nu pot fi folosite prea des, suficient de 1-2 ori pe săptămână.

De asemenea, experții notă că schimbați adesea periuța de dinți. În timpul curățării dinților trebuie să acordați întotdeauna atenție suprafeței limbii. În procesul de a mânca alimente, un număr mare de microbi și microorganisme se acumulează pe suprafața limbii.

Mijloace de aplicare populară

Preparate speciale pentru îndepărtarea plăcilor pe dințiExistă o mulțime de metode ușoare care pot elimina rapid și eficient problema îngălbenirea emailului fără a părăsi casa. Toate aceste medicamente sunt considerate disponibile pe scară largă și destul de ieftine.

Cel mai frecvent utilizat și eficient medicament este bicarbonat de sodiu. Trebuie să fie combinată cu o pastă de dinți permanentă și apoi să vă spălați dinții. În timpul curățării cavității orale este strict interzisă aplicarea presiunii asupra smalțului în orice mod, deoarece sucul conține proprietăți abrazive speciale. Numărul acestor manipulări va depinde în mod direct de gradul de contaminare a smalțului uman. În cazuri speciale, este interzis să vă periați dinții în acest fel.

Un alt medicament care conține proprietatea de înălbire este considerat a fi peroxid de hidrogen. Puteți găsi întotdeauna în trusa de prim ajutor a unei persoane. Pentru ao folosi, ar trebui să faceți o soluție:

 1. Jumătate de pahar de apă.
 2. 1h. lingura de peroxid de hidrogen.

Pentru a clăti cavitatea orală cu această soluție urmează după procedura de curățare a dinților și efectuați-o foarte repede, nu mai mult de 1-2 secunde. Dacă faceți acest lucru pentru o lungă perioadă de timp, gingiva poate fi lovit foarte greu. La sfârșitul clatirii gurii, trebuie să o curățați suplimentar cu apă curată și curată.

Peroxidul de hidrogen ar trebui, de asemenea, utilizat în forma sa pură, dar nu și pentru procedeul de clătire. Pentru a face acest lucru, un disc de bumbac este luat și umezit în peroxid și apoi aplicat pe suprafața smalțului dinților, înainte de a ajunge la începutul gingiilor. După terminarea acestei proceduri, gura trebuie întotdeauna clătită cu apă curată.

Anterior, oamenii au folosit pentru a restabili emailul lemn de frasin. Această metodă este populară în zilele noastre și este folosită la domiciliu. Cenușa poate fi achiziționată la orice magazin de flori. Este obișnuit să-l utilizați ca îngrășământ pentru flori și plante. Pentru a trata cenușa, adăugați pastă de dinți în proporții egale. De asemenea, puteți folosi cenușa în forma sa originală, aplicându-o pe suprafața dinților și, în cele din urmă, frecați-o. Această procedură poate fi efectuată aproximativ o dată pe săptămână, dar nu mai des, deoarece camera conține proprietăți abrazive.

O modalitate naturala de a elimina galbenele este o capsune naturala. În acest caz, boabele sunt utile nu numai pentru vitamine și microelemente speciale, ci și pentru proprietăți de înălbire. Căpșunile trebuie să fie măcinate și în loc de pastă de dinți adăugate la periuța de dinți timp de o lună. După această procedură, ar trebui să luați o pastă de dinți simplă și să vă spălați dinții din nou.

Metode de îndepărtare a plăciiUn alt înălbitor bun poate fi uleiuri esențiale. De exemplu, uleiul de arbore de ceai, precum și lamaie, pot fi combinate cu pasta de dinți și curățarea cavității bucale. Pentru a face acest lucru, luați doar 1 picătură din fiecare ulei, astfel încât compoziția să aibă numai proprietăți pozitive. Acest lucru va ajuta ca dintii sa scape de placa in exces, precum si boli parodontale nedorite.

Proprietăți neobișnuite au câmp coardă. Această plantă trebuie să fie preparată într-o tinctură și să clătească cavitatea bucală aproximativ două ori pe zi: dimineața și seara. Astfel de proceduri ar trebui să se facă în termen de trei săptămâni. Pentru a pregăti un bulion de corp întreg, luați aproximativ 30 de grame de plante uscate și turnați-l cu un pahar de apă clocotită. După ce iarba a fost complet așezată, produsul poate fi utilizat complet ca balsam.

Fumătorii pot curăța bine smaltul dinților folosind cărbune activat. Tableta de cărbune este zdrobită până la o stare de pulbere, după care este posibilă curățarea dinților cu o perie, adăugând o pulbere specială. Peria trebuie să fie înmuiată în apă curată. Efectul rezultat după curățare poate fi ușor asigurat cu o pastă.

Măsuri de prevenire în timp util

Pentru a ușura sarcina și a nu lupta mai târziu cu dinți galbeni, este mai bine să avertizăm în prealabil despre apariția acestei probleme. Pentru a face acest lucru, este foarte important să monitorizați starea cavității orale și Încercați să excludeți din viața ta obiceiuri proaste:

 1. Metode de eliminare a plăcii pe dințiPeriați-vă dinții de două ori pe zi: dimineața și, de asemenea, înainte de culcare.
 2. Renunțați la fumat sau reduceți-l la minimum.
 3. Nu abuzați de ceai sau cafea puternice.
 4. Schimbați peria pentru curățare la fiecare trei luni.
 5. Clătiți gura după fiecare proces de mâncare, precum și băuturi.
 6. Nu curățați gura cu aceeași pastă în mod constant, efectuați înlocuiri periodice.
 7. Vizitați un medic dentist pentru a curăța smalțul dinților.
 8. Introduceți în dieta zilnică un caracter solid (fructe și legume crude).

Dacă urmați cu strictețe toate recomandările și măsurile preventive, vă puteți menține sănătatea dinților și a gurii și, de asemenea, nu vă torturați cu întrebări nesfârșite despre medicamentele utile pentru tratarea plăcii galbene pe dinți.

Ce fel de plăci dentare sunt alocate?

Dentiștii clasifică întreaga specie cu mai multe specii:

 1. Cum să eliminați placaTip dur de culoare galbenă - acesta este cel mai des întâlnit dintre toți. Apare în fiecare dimineață după periajul dinților, dar în absența unei igiene regulate în timp, începe să se întunece. Situația poate fi complicată de obiceiurile proaste, fumatul, consumul excesiv de cafea și ceai.
 2. Curva albă este considerată cea mai inofensivă. Apare într-o stare de repaus și cel mai adesea se manifestă dimineața. Curată rapid cu o simplă curățare a gurii cu pastă de dinți.
 3. Tabla gri indică prezența hiperplaziei smalțului, cel mai adesea se dezvoltă la copiii mici din cauza periajului slab al dinților.
 4. Umflarea brună poate să apară atât la fumători, cât și la tulburări metabolice, cu exces în saliva de fier.
 5. Rachete de un fel de verde. Este cel mai frecvent întâlnită la copiii mici, distruge peliculele care protejează smalțul dinților. De asemenea, acest tip de raid tulbură adolescenții, deoarece în organismul lor există o restructurare semnificativă.
 6. Placa neagră indică o disbacterioză, precum și o boală a excrementelor biliare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este curățarea igienică a dinților?Ce este curățarea igienică a dinților?
Cum este și cum să vă albiți dinții?Cum este și cum să vă albiți dinții?
Cum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățareCum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățare
Rating-ul bunurilor de albire dintiRating-ul bunurilor de albire dinti
Placa neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminarePlaca neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminare
Dinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenireDinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenire
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Cum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficiiCum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficii
Clasificarea plăcii și îndepărtarea acesteiaClasificarea plăcii și îndepărtarea acesteia
Pasta de dinți rox: caracteristicile produsului și nuanțele de alegerePasta de dinți rox: caracteristicile produsului și nuanțele de alegere
» » Eliminarea și îndepărtarea plăcii prin proceduri
© 2021 amigdas.com